![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyniki prolaktyny - zbiorczy
ja też czasem zapomnę i nie mam takich objawów.......nie mam pojęcia od czego to możesz mieć.....wylwey w oku robią się czasem z wysiłku czasem z nadciśnienia a czasem z powodu kruchych naczynek, a broergon chyba obniża ciśnienie ....chyba najlepiej iść do lekarza... jeszcze jedno przychodzi mi na myśl może przeżywasz jakiś większy stres ostatnio?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
nie, stres odpada, ja zazwyczaj się nie stresuję
![]() Właśnie takie problemy zaczęły się z chwilą rozpoczęcia przyjmowania bromergonu, a zmiany skórne wręcz się nasiliły ... więc już sama nie wiem ... ale trochę mam dość prawie dwuletniej wędrówki po "specjalistach" i jak widać efekt opłakany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
![]() jeśli chodzi o problemy skórne to tak jak pisałam również je miałam ale nie minęły tylko po bromergonie stan zapalny skóry leczyłam u dermatologa bromergon nie jest lekiem przeciw zapalnym ani antybiotykiem i jak już masz trądzik to trzeba go w miarę możliwości zaleczyć....sam bromergon nie wystarczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Ja mam stwierdzony trądzik androgenny i dermatolog wyraził się jasno, że to wyleczyć można tylko regulujac poziom hormonów, zewnętrzne leczenie ani antybiotyki nie pomogą ... mam niski poziom progesteronu i kółeczko się zamyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
za to ja mam niby hormony w normie ale progesteron w górnej granicy a estrogenów bardzo mało i co też miałam krosty
![]() ale teraz już nie mam na szczęście tzn moim zdaniem nie mam ale zasadniczo czy hormony masz w normie? tzn tak jak ja w normie ale przy dolnych i górnych granicach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
nie wiem, bo nie dostałam wyników badań do ręki ... usłyszałam tylko że mam wysoką prolaktynę,a niski progesteron ... ehhhh specjaliści
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
no nie mogę co za lekarz
![]() słuchaj może zmień dermatologa jeśli masz trądzik androgenny to powinnaś mieć nadmiar testosteronu, dehydroepiandrosteronu, androstenediolu (prekursor testosteronu).gdzie leczyłaś trądzik?przecież nawet jak nie masz uregulowanych hormonów to stan zapalny skóry trzeba leczyć...... znalazłam coś o trądziku androgennym http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_ethiopat.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Dzięki, o trądziku androgennym wyczytałam już sporo, poziom hormonów miałam badany w Klinice Endokrynologii Ginekologicznej w szpitalu na Karowej, testosteron jest w normie.
I to by się zgadzało, bo nadandrogenizm jest spowodowany albo nadmiarem hormonów męskich albo żeńskie (progesteron) są zbyt słabe lub jest ich za mało i są zagłuszane przez hormony męskie. Cysty w tej wersji tradziku tworzą się bardzo głęboko pod skórą, w skórze właściwej i zewnętrznie nic na zahamowanie tworzenia tych cyst nie poradzisz, zewnetrznie możesz tylko złuszczać i wybielać do czego mam Akneroxid L. Przyczyna tkwi właśnie z zaburzonej gospodarce hormonalnej, a typowych hormonków nie mogę przyjmować, bo wszystkie te komplikacjie i zaburzenia są efektem kilkuletniego przymowania pigułek antykoncepcyjnych. A pod tym linkiem możesz zobaczyć jak wygląda trądzik androgenny na moich plecach ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=154158&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
czekoladko79 szkoda, ze nie wiesz, jaki masz poziom tej prolaktyny. co do skutkow ubocznych bromergonu - radze isc do lekarza. niech zmieni Ci lek na zbicie poziomu prolaktyny
![]() ![]() a jakas antykocepcje doustna, hormonalna stosujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Nie nie stosuję antykoncepcji hormonalnej i nie będę już nigdy stosowała, widać co ta metoda antykoncepcyjna zrobiła z moim organizmem .... grrrrr koszmar
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
kurcze przepraszam ze tak pozno odpisuje ale net mi szwankowal
![]() wynik pierwszego pobrania: 21,28 ng/ml przy normie 1,39-24,2 po godz po tabletce: 207,6 a norma: nie moze byc wiecej niz 5 krotnie powiekszony ten pierwszy wynik Ale od ostatniego mojego postu troszke sie zmienilo. Troszke sie chyba przyzywczailam i juz lepiej reaguje na ten lek. Zaczelam brac po calej tabletce na noc i nie jest tragicznie, choc glowa boli czesto i czasem jest mi niedobrze ale w porownaiu do mojego wczesniejszego samopoczucia jest o niebo lepiej ![]() ![]() ![]()
"...i temu jednemu mężczyźnie byłabym oczywiście absolutnie wierna. W ten sposób, w ten chyba jedyny sposób byłabym też sobie wierna. Byłabym taka, jaka chcę być i jaka naprawdę jestem. Ja to wiem. Ja to czuję..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
czekoladka79
Wlasnie ten tradzik...ja sie z nim borykam dluuuugo i jest coraz GORZEJ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"...i temu jednemu mężczyźnie byłabym oczywiście absolutnie wierna. W ten sposób, w ten chyba jedyny sposób byłabym też sobie wierna. Byłabym taka, jaka chcę być i jaka naprawdę jestem. Ja to wiem. Ja to czuję..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
czekoladka79 a nie możesz brać tabletek z samym progesteronem? np orgamentrill?
K.o.l.a. niestety leczenie zaburzeń hormonalnych jest uciążliwe a w dodatku mam wrażenie że wielu lekarzy wcale się na tym nie zna ....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Mam do Was ogromną prośbę -> potrzebuję porady odnośnie badań hormonalnych. Od dluzszego czasu w okolicy rzuchwy pojawiają mi się wielkie, bardzo bolace krosty, lecz nie sa to takie zwykle ropne pryszcze. To sa duze gory, ktore po jakims czasie znikaja, same sie rozchodza. Kiedys przeczytalam, ze tego typu tradzik jest spowodowany zaburzeniami hormonalnymi - czy to prawda? Jesli tak to badania jakich hormonow powinnam zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Z ta prolaktyna to tez nigdy nic nie wiadomo! Ja tez mialam za wysoki poziom w sierpniu zeszlego roku a juz koncem pazdziernika zaszlam w ciaze. lekarz przepisal mi norproloc ale nawet nie zdarzylam go zarzywac. Niestety poronilam ciaze w 7 tyg. Moze do zaplodnienia latwo doszlo ale jakis niedobor hormonow spowodowal pozniejsze poronienie.Sama nie wiem. Od tego czasu zawsze sie zabezpieczalam ale martwi mi czy w ogole moge utrzymac ciaze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=agata_wwl;3195131]Dziewczyny!
Mam do Was ogromną prośbę -> potrzebuję porady odnośnie badań hormonalnych. Od dluzszego czasu w okolicy rzuchwy pojawiają mi się wielkie, bardzo bolace krosty, lecz nie sa to takie zwykle ropne pryszcze. To sa duze gory, ktore po jakims czasie znikaja, same sie rozchodza. Kiedys przeczytalam, ze tego typu tradzik jest spowodowany zaburzeniami hormonalnymi - czy to prawda? Jesli tak to badania jakich hormonow powinnam zrobic?[/QUOTE Witaj agata! Ja tez mam takie i robilam badania na poziom takich hormonow jak: testosteron, andriostendion i prolaktyna. Wszystkie wyszly mi podwyzszone niestety ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Witaj agata! Ja tez mam takie i robilam badania na poziom takich hormonow jak: testosteron, andriostendion i prolaktyna. Wszystkie wyszly mi podwyzszone niestety
![]() ![]() ![]() K.o.l.a., wielkie dzieki, ze mi odpisalas ![]() Mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie -> A jesli u mnie tez okaze sie, ze poziom niektorych hormonow mam podwyzszony (i moze wlasnie ten wysoki poziom jest przyczyna moich krost) to lekarz da mi jakies leki na ustabilizowanie tego poziomu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
agata_wwl ja Ci wkleje moj post z innego watku na temat badania poziomu hormonow (jesli chodzi o te krostki). beda tam tez inne informacje
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaniu, dziekuję Ci bardzo ![]() A możesz mi napisać czy na uregulowanie poziomu hormonów dostaje się jakieś leki czy w jakis inny sposob się to reguluje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziekuję, że tak mi to wszystko jasno wytłumaczyłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja w środe zaczynam brac duphaston na uregulowanie @ , a w przyszłym tygodniu pójde zrobic sobie badania PRL i moze jeszcze jakies ale nie wiem ile to kosztuje jeśli sama je wykonuje? Wybieram sie na ul.Żelazna w Wawie tam podobno można zobic badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
koszt badania jednego hormonu to okolo 25-35 zl (zalezy od laboratorium).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dzieki. Mam jeszce takie pytanko Duphaston mam brac 1 raz dziennie czy nie ma to znaczenia czy bede brac rano czy wieczorem? Doktor mi nic na ten temat nie mówiła powiedziała ze mam brac od 16-25dc 1 raz dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
K.o.l.a., wielkie dzieki, ze mi odpisalas
![]() Mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie -> A jesli u mnie tez okaze sie, ze poziom niektorych hormonow mam podwyzszony (i moze wlasnie ten wysoki poziom jest przyczyna moich krost) to lekarz da mi jakies leki na ustabilizowanie tego poziomu?[/QUOTE] Aania Ci juz w sumie odpisala ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która z was brała Duphaston? Kiedy najlepiej go brac rano czy wieczorem od jutra mam zaczac brac a mam raz dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny postanowiłam się Was poradzić (jako, że jesteście ekspertkami
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.