![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Witam wszystkie nowe Mamusie.
Udało mi się dosiąśc do komputera. jak pisałam wcześniej, od poprzedniej środy męczą mnie okropne mdłości. Non stop. I wymioty. Te nie non stop, na szczęście. Wcoraj byłam u ginka. Dostałam czopki przeciwwymiotne i jest lepiej. Dostałam też no-spę 2x dziennie, choć mówiłam, ze brzuch bol mnie sporadycznie. Mówił, ze no-spa ma zapobiegać skurczom macicy i żołądka. No to biorę. Fasolek ma 1 cm, pulsuje i ma sie dobrze. Szyjka trzyma mocno. Co do diety, to zabronił kwaśnych i ostrych, momo, ze moge mieć na nie wielkie chęći, ale powodują one nasilenie mdłości. I mam pić gazowane napoje. Najlepiej wodę, ale gazowaną. i Można Colę!!! Wiadomo, nie przesadzać, ale można. Cytat:
![]() Jak usłyszałam wczoraj, ze mdłości mogą się utrzymać do 16 teygodnia, to mnie rozlożyło. ja jest em w środkuu 7 dopiero... uciekam sie szykować do pracy. Buźka. I ubierajcie się ciepło, bo grypa szaleje.
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cycki mam też boooskie!! Bolą straszliwie ale nic to! W końcu całe życie marzyłam o takich "balonach" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście łykałam duphaston, więc bałam sie trochę mniej ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu natura sama zadziałała i rozmiar 75 D już nie daje rady.... hahaaha a miałam 75 średnie C
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
na mnie wkońcu ładnie cuchy leżą a w pracy babeczki to odrazu się pytały czy cycoli nie operowałam hahahahhaahaah
......................... ......................... ......................... ......................... ................ Właśnie się dowiedziałam że Konczita z próbować do skutku poroniła Boże jakie to nie sprawiedliwe - strasznie
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-01-22 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
BAN stały
|
Ja chyba musze sie wypisac z watku. W poniedzialek bede wiedziala na 100% (od lekarza). Od 3 dni mocno krwawie ale nic mnie nie boli oprocz glowy od 2 dni i jest mi niedobrze. Ale zarodek juz chyba wyplynal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Cytat:
Strasznie szybko sie męcze, niewiem czy to z powodu ciązy, czy to przesilenie wiosenne. ![]() ja też mam trądzik ![]() Cytat:
Mojego TŻ cieszą. ![]() Jakiś wirus jest, duzo osob choruje Mój Kuba sie rozchorował też,męczy sie strasznie bidulek. serdel- możesz zmienić mi termin na 18.09 My wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie, widzieliśmy fasolke. Wszytko jest dobrze. ![]() AgaMili- tak mi przykro, trzymaj sie kochana
Kubuś ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-01-22 o 19:32 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które nie wymiotują i nie mają wstrępu do jedzenia, co za tym idzie jedzą tyle co przed ciążą lub ciut więcej. Jak z Waszą wagą? Ja jem więcej niż przed ciążą,mam smaka na słodycze (których wcześniej prawie wcale nie jadłam), nie wymiotuję i w ciągu miesiąca waga mi spadła z 68 do 65 kg. Przybyło mi w piersiach, schudłam w pasie i biodrach. Strasznie mnie to martwi! Generalnie musiałam się całe życie pilnować, żeby nie przytyć, a tu nagle coś takiego. Czy branie progesteronu i tyroksyny, może tak wpływać na metabolizm? Do lekarza jestem dopiero na 5 lutego umówiona... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Tak strasznie mi przykro - i zaczynam się martwić o moje maleństwo - to już drugie poronienie w ciągu 2 dni i naprawdę zaczynam się bać...
#192 |
Zadomowienie
|
widze że nikogo nie ma ehhh
#193 |
Zadomowienie
|
ja jestem, co u Was slychac dziewczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
AgaMili bardzo mi przykro
![]() Ja w końcu we wtorek idę do ginekologa obejrzeć fasolkę. Zaczęłam już kupować ciuchy ciążowe ![]() Boję się bardzo tej szalejącej grypy, więc nawet w cieplejsze dni teraz ubieram się bardzo, bardzo ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
dbamy dbamy - ale jak tu uważać jak połowa klasy jest chora - i dzieciaki psikają ze wszystkich stron?
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Cześć Ddosiek, Cześć Biedroneczka, Cześc Evuncia
![]() Witam wszystkie mamuśki- my się jeszcze nie znamy, jestem Gosia i przyszłam tu z "Próbować do skutku". Mam nadzieję, że zostanę z Wami ![]() Mam mdłości od kilku dni, kiedy robię sie głodna. Po kilku kęsach przechodzi. Odkryłam wczoraj straszną rzecz, otóż czekolada jest niedobra, a ptasie mleczko... smierdzi sztuczną wanilią ![]() ![]() Poza tym mam nareszcie większe piersi i wczoraj sobie zamówiłam 2 większe staniczki na allegro ![]() Z kalkulatora wychodzi mi, że poczęcie nastąpiło na przełomie 2008 i 2009 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o czekolada moja najukochańsza czyli milka też mi nie smakuje z ptasim mleczkiem jeszcze nie miałam starcia heheheh... Widzę ze mamy bardzo podobnie u mnie zapłodnienia też było na przełomie 2008\2009 a data porodu z kalkulatorów to 23 września! ale do lekarza idę dopiero w 8 tygodniu bo położna stwierdziła że będzie tak najlepiej... Mam pytanko dziewczyny czy kłuje was brzuch od czasu do czasu? mnie raz z prawej raz z lewej ( z lewej częściej)
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Witaj Tequillla, miło Cię poznać
![]() Mnie kłuje, ale to chyba przez zaparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dziś pierwsza wizyta u gina, po zobaczeniu 2 kresek i jestem zestreszona - mimo, że cały czas do niego chodzę to jakaś taka przejęta jestem, a poza tym lista pytań jest długa 3majcie kciuki
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() już od kilku dni mam w planach dopisać się do wątku, ale nie miałam na to siły. Ostatnio całymi dniami tylko śpię ![]() Dzisiaj mam wizytę u lekarza i mam nadzieję że w końcu dowiem się na kiedy wypada mi termin. Z kalendarzy internetowych wychodzi ok. 22 września. Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do spania, też bym ciągle spała, ale w pracy spać nie wypada ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wybieram się dzisiej i ciekawa jestem czy coś zobaczę, u mnie od OM wychodzi 5t6d a wiek dziecka 3t6d. Cytat:
Cytat:
Pytałaś może co z tym nieszczęsnym rutinoscorbinem? Bo wkoło wszyscy kichają a ja narazie nic nie biorę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W pracy fakt nie ma jak pospać, ale to może i dobrze bo przynajmniej jakoś funkcjonuję. Pewnie jakbym nie pracowała to można by mnie znaleźć tylko w łóżku ![]() Doczytałam, że Ty też dzisiaj do lekarza się wybierasz? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
witam nowe przyszle mamusie!
jesli chodzi o pobolewanie jajnikow to jest to normalne. W poprzedniej ciazy bolal mnie prawy jajnik od poczatku ciazy przez okolo caly pierwszy trymester. Byl to ogromny dyskomfort ale samo przeszlo. Pierwszy trymester jest najgorszy przez zle samopoczucie, drugi to przyjemnosc a w trzecim robi sie ciezko ![]() Mnie poki co trzymaja mdlosci i zmeczenie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Witam Kochane przyszłe mamusie!
Ale wam zazdroszcze już tej wizyty - też bym chciała już iść a tak muszę czekać do przyszłego czwartku... Tequillo ja też uwielbiam czekoladę ale teraz mi wogóle nie wchodzi. Jeżeli chodzi o zmęczenie to ja padam - jestm zlana potem jak mam kilka razy wejść i zejść z 3 piętra na parter ( taka praca) Jeżeli chodzi o wymioty to mnie jeszcze nie dopadły ale w środę zaczynam 7 tydzień więc zobzaczymy czy się rozkręcą. Kiedy dziewczyny idziecie na zwolnienie? I jakie pytania zadaliście ginowi bo ja sama nie wiem o co pytać?
#207 |
Zadomowienie
|
Tez mam w czw wizytę.
Na pierwszej wizycie pytałam gina -co moge jeść -czy moge machnąć z rana kawe -jak moge współżyc -czy moge chodzić na basen -chyba z pięć razy pytalam, czy aby na pewno wszystko ok ![]() Nie kumam pytania ze zwolnieniem. Jak można sobie "przewidzieć" zwolnienie? Dziś wszystko super, a moze jutro zacznę wymiotować albo krwawić? A moze przez całą ciążę bedzie bajkowo? A może latem upały mnie wykończą? Itd, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
[quote=precious_81;1066577 7]
W którym byłaś tygodniu od dnia OM? Ja wybieram się dzisiej i ciekawa jestem czy coś zobaczę, u mnie od OM wychodzi 5t6d a wiek dziecka 3t6d. quote] u gina bylam w 8 tygodniu od ostatniej miesiaczki.....bylo wtedy widac serduszko..... jak bylam wczesniej to moja fasolka byla tylko plamką na monitorze.... uwazajcie z woda gazowana.... moga po niej wystapic straszne wzdęcia..... testujcie naprawde w malych ilosciach..... polecam rutinoscorbin..... ja z kaszlem męczę sie już drugi tydzień a jak dodacie do tej bajki katar i wymioty...... nie polecam!!!!!!! ![]() faktycznie radosc i euforia minęly wraz z pojawieniem się mdlosci i wymiotów..... powiedzialam TZ ze mam nadzieje ze zmajstrowal wiecej niż jedną fasolke bo nie chce przechodzic tego jeszcze raz........ (to przynajmniej teoria na dzien dzisiejszy) ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Ja w sobote zrobilam drugi test i tez wyszly 2 kreseczki
![]() witajcie jestem tutaj nowa jestem szczesliwa od wczoraj rana zrobiony tescik gruba niebieska krechaaaaaaaaa tak b sie cieszymy czekalismy na ten moment ponad rok jutro robie test potwierdzajacy i w srode ide do lekarza mysle ze to poczatek 4 tyg dzisiaj mam straszne bole brzucha tak jak by mnie miesnie brzucha bolaly to normalne moge wziasc no_spe na dzisiaj niewiem bo boli mnie bardzo moje gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.