|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki jest najlepszy podkład??
Ja polecam podkład średnio kryjący mary kay,świetnie kryje i matuje skórę,ale trzeba go nakładać zanim jeszcze krem się wchłonie,wtedy super się rozprowadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki jest najlepszy podkład??
Polecam ci Lirene city matt, niedrogi, matuje, nawilza, fajnie kryje, trawaly. Same plusy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
WITAM!Mam 16 lat a moja buzia ma niedoskonałosci,wypryski i jest tłusta.
Potrzebuje cos kryjącego i matującego.PROsze o propozycje |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki jest dobry podkład do cery młodej?
![]() Wyszukiwarka + KWC + trochę dobrych chęci...
#185 |
Zakorzenienie
|
szczególnie to ostatnie...
#186 |
Zadomowienie
|
Mam podobna cerę do twojej i ja używam Maybelline Superstay Silk (czy jak to sie tam pisze ;p)... Matuje cere na dłuuugo, nie znika z twarzy i ładnie kryje pryszcze itd.
![]()
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Ja mam za to cere suchą, z przebarwieniami i sińcami pod oczami... znacie coś do takiej młodej cery?
![]() [wiem, że z opisu wcale nie brzmi jak młoda ale jednak ![]()
#188 |
Raczkowanie
|
Bszytka800 a może sprónuj Affiniton Maybelline on jest przeznaczony dla każdego rodzaju niby ale mi się wydaję że lepszy jest dla suchej ma drobinki rozświetlające i dostosowuje się do koloru cery więc jest praktycznie niewidoczny;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Na cienie pod oczami najlepszy jest korektor w kolorze rozowym, na do cery suchej z przebarwieniami polecalabym kuracje serum z wit C a podklad to np jakis rozświetlajacy;
Cera mloda i tlusta ...hmmm..przede wszystkim oczyszczanie,jesli cera jest mocno zanieczyszczona to polecilabym cos z mineralami. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Jaki podkład???
mam problem z wyborem podkladu, nigdy go nie stosowalam, ale czas zaczac... i tu pojawia sie problem - kilka razy prosilam o porady w douglasie i sephorze i za kazdym razem doradzaja mi cos innego, wiec nie wiem kogo sluchac i ktory wybrac. Jesli chodzi o moja cere to jest ona raczej mieszana (sucha na nosie i czole), problem stanowia jedynie rozszerzone naczynka (policzki i nos czerwone). Bardzo zalezy mi, zeby po nalozeniu podkladu twarz wygladala jak najbardziej naturalnie. Jesli chodzi o cene to jestem w stanie wylozyc wieksza kase, jesli tylko podklad bedzie tego wart. Dodatkowo prosze o rade odnosnie wyboru korektora (aby ukryc te naczynka, bo podobno nawet dobry podklad tego nie zakryje) oraz jaki puder na wykonczenie. Z gory dziekuje za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki podkład???
Eh sama mam z tym problem. to wielka sztuka dobrać sobie podkład tak żeby być w 100% zadowolona.. Ja mam teraz rimmel jakis mus i w sumie jestem zadowolona...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład???
na kwc macie wykaz najlepiej punktowanych podkladow, pudrow itp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Fluid dla cery mieszanej...
Dopisek od moderatora:
Jeśli szukasz odpowiedniego podkładu, testowałaś ich wiele, przeglądałaś forum oraz KWC i nadal nie możesz znaleźć odpowiedniego zadaj swoje pytanie tutaj. Otóż u mnie jest tak, że policzki i kawałek czoła tłuste, a nos i drugi kawałek czoła suchy ![]() ![]() Edytowane przez Ines-ka Czas edycji: 2009-02-08 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fluid dla cery mieszanej...
Masz jedną połówkę czola suchą a drugą tłustą?
![]() ![]() Jesli chcesz ukryc niedoskonalosci i zmatowic buzie to polecam Revlon Colorstay ![]() ![]() Z podobnych a tanszych moge polecic Ci Max Factor Lasting Performance - wlasciwosci jak wyzej, tylko ze cena to okolo 35zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
ale LAsting Performance moze wysuszac skore ktora jest sucha, tak bylo u mnie
![]() ![]() rowniez polecam colorstaya i w tym przypadku lepiej do suchej ![]()
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
ja tez polecam colorstay
![]() naprawde jest dobry, tylko może wysuszac... sama mam mieszana cere i co najmniej przez 6-7 godzin jestem matowa , a jak uzywam colour adapt max factor to po 2 godzinach sie swiece..
#197 |
Raczkowanie
|
Podpisuję się pod dziewczynami- polecam Colorstay'a, matuje na dosyć długo, jest duża gama kolorystyczna, mnie nie wysusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Jeśli polecacie to warto wypróbować, w końcu nie mam nic do stracenia
![]()
#199 |
zielony stworek
|
Lasting Performance i Colorstay nie polecam! Sa zbyt ciężkie,a mnie do tego zapychały. Mogę stosować jedynie w ekstremalych sytuacjach. Ponadto nie są zbyt naturalne.
Polecam za to: AA Oceanic matujący- kolory są 4,nie są ekstremalnie jasne niestety cena 15 zł Vichy Aera Teint ok 70 zł- lekki, trwały i nie zapychajacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
AA mialam, moja kolezanka go uwielbia
![]() ![]() najlepiej zdobyc probki, ale o probke takiego AA czy revlona to raczej ciezko ![]() wiem ze sa 5ml revlony na all ![]()
![]() |
#201 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
A ja używam LP i jestem z niego bardzo zadowolona. Ale między innymi dlatego że dobrze kryje, jeśli ktoś nie ma co kryć to może być za ciężki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy.
Dziewczyny mam pytanie:
chcialam zakupic podklad Revln ColorStay do cery suchej i normalnej - czy znacie moze odpowiednik koloru np 103 Recover Rimmela w tym podkladzie Revlona?
#205 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy.
czesc, mam problem z doborem podkładu, potrzebuje podkładu ktory dobrze kryje poniewaz mam przebarwienia po wypryskach i wypryski heh, dodatkowo napisze ze mam tłustą cerę i gdy nałożę podkład/ fluid na twarz to dosłownie po godzinie już się błyszczy w strefie T
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
podklad do tlustej ale MOCNO odwodnionej cery
Dziewczyny! Szukam podkladu do mojej buzki.... jednoczesnie tlustej (bardzo szybko swieci sie, duze pory) i mocno odwodnionej (sciaga po umyciu, roluje sie)... do tego mam bardzo jasna karnacje i wiekszosc podkladow jest dla mnie za ciemna... macie jakies propozycje?
#207 |
Raczkowanie
|
Dot.: podklad do tlustej ale MOCNO odwodnionej cery
Witaj,podkład nie rozwiąże twoich problemw.
Tez mialam podobny problem cera tlusta, a zarazem wysuszona (koszmar)! Moja kolezanka kosmetyczka doradziłą mi zmiane kosmetyków i powiem ci , że zmina widoczna jest po pierwszym użyciu. Radze Ci zaopatrzyc się w tonik i zel matujący + krem matujący + krem nawilżający. W dzień matuj na noc nawilżaj, stosuj peelingi do cery tłustej + znam cudowna maseczke nawilżająca i dotleniająca. Osobiście używam zelu +tonik nivea(cera sie po nim poprawiła) , peelingu perfecta i krem na dzien matujący tej samej firmy , na noc krem supernawilzający loreal happy dream (cudo bo nie jest tlusty a bozka po nim swietna, maseczka nawilzająca dotleniajaca soraya z . Efekt koncowy :cera nawilżona , nabrała zdrowego kolorku . a co do podkładu to uzywam max factora color adapt i lasting performance. zas moja siostra kumpela astora mattitude 001 a druga 003 ( podklad boski sama bym sobie kupila ale nie bylo dla mnie odpowiedniego odcienia , po astorze masz buzke gladka matuje a zarazem jakby ci buzke nawilzal poprstu zakochana jestem w nim ,ale nie dla mnie ...) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Skoro skórę masz mocno odwodnioną to polecam rzucić w kąt kosmetyki matujące i wysuszające z alkoholem a sięgnąć po nawilżające. Swego czasu mialam cerę mieszaną z ukłonem w strone tłustej i odwodnioną a dzięki zmienie pielęgnacji mam teraz normalną
![]()
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Malwina12320: ktory z podkladow tak ladnie matuje? max factor color adapt czy lasting performance?
![]() |
#210 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
To samo mialam. Teraz świecę się ale zdecydowanie mniej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.