|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
jak pijesz siemie lniane?wsypujesz jedna lyzeczke do 3/4 czklanki wody tak jak na opakowaniu pisze? i jak czesto?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Raczkowanie
|
A ja znów załamka wydawało się że jest już lepiej a tu buuu z wodą poleciało mi 60 włosów a przy rozczesaniu drugie tyle mam włosy do połowy pleców już mam dość gadania ze to po narkozie ze to stres ze to talogenowe wypadanie....przez zabiegiem ani jeden mi nie wypadł a teraz.....jak tak dalej pojdzie to chustka do konca zycia, peruka nie wiem ...........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
Hej...Jak tylko znajdę chwilę, to przeczytam cały wątek, bo i ja gubię włosy od jakiegoś czasu w zastraszającym tempie
![]() Brałam Skrzypovitę, teraz łykam Vitapil, używam szamponu Vitalitys, zużyłam całe duże opakowanie Waxa i nic...Miałam już sobie kupić ampułki Vichy albo Klorane, ale piszecie o Seboradinie, może to coś da...no i zetnę włosy, nie są długie, sięgają za ramiona, w sumie od wakacji zaczęłam je zapuszczać, ale co zrobić, siła wyższa ![]() Też sobie tłumaczę, że to efekt uboczny dwóch narkoz, bo dieta jest w porządku, hormony raczej też (badałam jakiś czas temu i trzeba będzie powtórzyć, ale wypadające włosy byłyby jedynym objawem, więc to raczej nie to)... Eh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
|
Jak długo to trwa u Ciebie kiedy miałaś narkozy u mnie to świeże
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
A na wypadanie wlosow moze miec wplyw narkoza sprzed 10 lat ?
#2196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2198 |
Zadomowienie
|
Byłam u dermatologa i pani przepisała mi na wypadanie tabletki ZINCAS FORTE( na opakowaniu pisze, ze to jony cynku), trochę się zdziwiłam, bo przeważnie na wzmocnienie włosów je się tabletki ze skrzypem, czy tego typu. Czy ten cynk może mi pomóc? Biorę je narazie z 1,5 tygodnia, poprawy nie ma, ale wiem, że to za krótko jeszcze. Myślalam żeby zakupić tonik z czarnej rzepy Joanny? Zastanawiam się tylko, czy coś pomoże, może któraś stosowała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Rozeznanie
|
ZINCAS FORTE też kiedyś zapisała mi pani dermatolog wynika to z tego że czasami przyczyną wypadania włosów jest właśnie niedobór cynku w organizmie, a rezultaty podobno jeśli chodzi o tabletki top można oceniać po 2- 3 miesiącach z tego co się orientuję
#2200 |
Raczkowanie
|
L_V a możliwe ze moje wypadanie to skutek jedzenia przez pół roku do lipca srodków przeciwbólowych w duzych ilosiach i potem ta narkoza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie da się tego "wypłukac". Musisz zadbać o wzmocnienie cebulki i ewentualnei przyśpieszenie porostu nowych włosów. Ja przy ŁZS robiłam sobie kurację Vitapilem + MSM. Inneov nie polecam. Coraz więcej słysze i czytam an forach, że wzmacnia włosy, ale neistety osłabia organizm i dziewczyny czesciej łapią infekcje. Coś jest nie tak z tym preparatem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Raczkowanie
|
hmmm to mnie załamałaś mam kurację inneov na pół roku więc musze to zjeść.....
![]() ![]() ![]() ja mam przekichane ze względu na nerki nie mogę za dużo cynku ai skrzypu horror jakiś |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Mi znowu wypadają, dzisiaj to był koszmar pod prysznicem!!
a juz się cieszyłam, prawie 3 miesiące nie wypadały, nie mam pojęcia dlaczego teraz zaczęły ![]() I co ja mam robić ![]() Od 3 miesiecy biorę tabletki hormonalne, czy to moze byc przyczyna? Ale cały czas biorę, nie odstawiam ich.. a dodam, że poprzednie wypadanie to działanie tetralysalu, branego przez 2,5 roku ( z przerwami krótkimi) i przyczyną mógł byc te łojotok. Teraz to niewiem, rozkladam ręce ![]() Na głowie nie mam prawie nic ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2008-11-13 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Konto usunięte
|
Ja przez ostatni tydzień stosowałam codziennie maseczke do skóry głowy Dermaglin. Zauważyłam że moje włosy są teraz w lepszej kondycji. Mam pytanie czy farbowanie włosów czarnymi farbami może powodować wypadanie? Bo właśnie sobie przypomniałam że po ostatnim farbowaniu wypadanie strasznie się nasiliło (wcześniej farbowałam brązami) Dziś zrobiłam sobie odrosty i boje się że stosowanie Dermaglinu pójdzie na marne
![]() Edytowane przez 201607060918 Czas edycji: 2008-11-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
No to na bank jestem pewna że to wina narkozy leków i stresu....z tym związanego przed zabiegiem nie wypadały mi włoski wg.....ale postanowiłam walczyć nie dać się.....chociaż mam chwile zwątpienia bo kocham swój warkocz a jest go coraz mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Niestety i mnie dopadlo ostatnio wzmozone wyapdanie wlosow,wiec postanowilam sie do Was przyalczyc i poprosic o porade...
Powiem szczerze,ze jestem coraz bardziej zaniepokojono,bo choc przy czesaniu nie jest jeszcze tragicznie to przy myciu,ilosc wlosow ktore zostaja na siteczku w wannie jest po prostu przerazajaca...Nie licze ich dokladnie bo chyba bym sie zaplakala,ale nie przesadze mowiac,ze jest to po prostu calkiem grube pasemko... Dobrze sie odzywiam<mam diete zbilansowana przez dietetyczke,jem duzo miesa,ryb <conajmniej3 razy w tygodniu>,owocow i warzyw>,lykam witaminki i mikroelementy, nie mam specjalnie stresujacego okresu w zyciu,a wlosy leca niemilosiernie... W zwiazku z tym opracowalam taka oto kuracje i prosze o opinie czy ma ona wogole jakis sens ![]() 1.suplementacja: -mineraly Forever Living w podwojonej ilosci (kiedys juz tez pomogly na wypadanie wlosow stad moja wiara w nie) -Biotyna (jakos mam do niej zufanie...) -Vitapil (po skonczeniu Onozisu,ktory niestety kompletnie sie nie sprawdzil...) -Zincas forte: na watku wyczytalam,ze bywa przepsiywany przez dermatologow na klopoty z wloami,ja go mialam zapisanego na cere,wiec mysle,ze nie zrobie wielkiego glupstwa lykajac go...jak sadzicie? 2.mycie i odzywianie: -szampon z rzepa joanny -tonik joanny z czarna rzepa -odzywka Rigenol i moze jeszcze ampulki joanny rowniez z czarna rzepa... Myslicie,ze taka zmasowana kuracja moze chocby doraznie pomoc? A i prosze rozwiejcie moje watpliwosci co do Vitapliu>? slyszalam,ze nie poelca sie go stosowac przy problemach z cera? prawda to czy tez nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam lekturę wątków: Co dołączyć do jadłospisu... oraz jeśli nie uda ci se zbilansować diety: Najlepsze tabletki, kapsułki... - ten polecam czytać od końca Poczytaj także inne wątki, szczególnie ten, w którym zadałaś pytanie. Powodzenia ![]()
![]() |
#2210 |
Przyczajenie
|
Czytam wląsnie te wątki i mam nadzieje, że wyniose z nich same mądrości życiowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam taki problem. Poza tym ze mi wypadaja wlosy to jeszcze niedawno nosilam opatrunek na glowie i lekarz zdejmujac mi go niechcacy mi wyrwal sporo wloso w jednego miejsca ! Zrobila mi sie tam ranka, teraz sie zagoila i nie mam wloso w ogole na obszarze o srednicy ok.5 mm na czubku glowy. Myslicie ze mi to odrosnie ??
#2212 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Pomocna może okazać się pokrzywa, która bilansuje niedobory tego pierwiastka, zerknij więc również na wątek o pijaczkach pokrzywy [wskazane przewertowanie kilkunastu pierwszych stron] Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Też pomyślałam o żelazie. Radziłabym nawet zaopatrzenie się w jakiś dobry suplement z żelazem, bo na dłuższą metę jego brak może zaowocować anemią. Koleżanka mojej siostry załatwiła się brakiem żelaza tak, że w tej chwili musi przyjmować codziennie zastrzyki. Oczywiście ma problem z wypadającymi włosami. Skuteczne też jest picie soków warzywnych (pomidor).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Przyczajenie
|
To chyba będzie brak żelaza bo ostatnio całymi tonami pije soki wielowarzywne bo mam po prostu ochote
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
W takim razie to na pewno to. Ja potrafiłam obudzić się w nocy i wyduldać jednym tchem cały karton. Systematyczne picie i pilnowanie, żeby jakieś mięcho lub suplement znalazło się w diecie powinno temu zapobiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Wtajemniczenie
|
mam takie pytanie, czy jest coś takiego że osobom którym wypada dziennie od 50 do 100 dziennie, jest możliwe żeby przy mrozie -4 stopni C wypadlo nawet do 500-set?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj pierwszy raz użyłam nafty kosmetycznej, zobaczymy, czy będą jakieś rezultaty. Co ile powinno się ją stosować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy zbyt czeste noszenie czapeczek roznego rodzaju, nawet wiosna, latem moze spowodowac wypadanie ? Kolezanka mi mowila, ze tak, bo glowa ma cieplo i nie potrzebuje wlosow wtedy i je "wyrzuca" .. (?)
![]() |
#2220 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Wg mnie to raczej kwestia zaburzonej wymiany gazowej - skóra gorzej oddycha, ma słabszą wentylację, szybciej się poci, wydziela więcej sebum, które zapycha mieszki, a te, będąc przez to w stanie podrażnienia mogą "wyzbywać się" włosów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.