|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
aha... to nie wiem...
![]() ![]()
#2612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Objawy typowe: Cytat:
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
mi się nawet dużo pokrywa z tych objawów.
moja sylwetka jest dość nietypowa, bo mam właśnie duży brzuch, pomimo tego, że jestem raczej szczupła, ale to od dziecka i zupełnie jak moja Mama, więc myślę, że to bardziej genetyczne. poza tym dość gęste owłosienie, sucha skóra, na pewno bolesne @ i ból pleców taki dość nietypowy. i zapewne jestem niepłodna, choć jeszcze tego nie sprawdzałam ![]() ![]()
#2615 |
Wtajemniczenie
|
Ja z wyżej wymienionych objawów mam na pewno nieregularne (i ostatnio coraz rzadsze) miesiączki, tyję w brzuchu (nie mam jeszcze nadwagi ani otyłości), ale zawsze miałam jakiś taki odstający brzuch, a moja mama ma otyłość typu brzusznego; brzydka, przetłuszczająca się cera z trądzikiem grudkowym (nawet podczas brania tabletek nie miałam przepięknej cery, tylko mnóstwo zaskórników, ale wtdy nie miałam chociaż pryszczy) i od niedawna nawet pryszcze na plecach, do tego wzdęcia (tu nie wiem, czy wpływu nie miały pigułki, bo odkąd ich nie biorę, mam skłonności ido wzdęć, natomiast są one dużo rzadsze) i zmiany nastrojów.
Na razie czekam na okres po Orgametrilu, a potem mam nadzieję, że lekarz nie będzie mi robił problemów ze skierowaniem na badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Raczkowanie
|
a ja tylko niepłodność.... :/
a jednak mam PCO... zewnętrznych oznak zero... wewn. obraz jajnikow i wyniki badan hormonalnych, ktore nie są idealne - ale podobno strasznie złe też nie są.... Teraz mam dylemat jak cholera dziewczyny.... chcę wyjechać znów do Chorwacji tym razem na 3 miesiące... Argumentem ZA są oczywiście pieniądze. A PRZECIW : chyba bez sensu byłoby przedłużanie kuracji anty o kolejne 3 mies., bylabym 3 mies. bez opieki lekarza, dzidzia dla mnie jest najwazniejsza ale tak wyszlibysmy trochę z długu... już sama nie wiem co mam robić... ![]() Więc proszę Was , moje Kochane nagadajcie mi do słuchu :P a raczej do oczu... ![]() Pomóżcie... ![]()
#2617 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście bym nie wyjechała sama bez męża, ale jestem w całkiem innej sytuacji. Jeżeli taki wyjazd pozwoli Ci odbić sie trochę z długów to myślę, że pomysł wart jest poważnego przemyślenia. A trzy miesiące to nie jest wieczność. Teściowie czy rodzice niech nie przesadzają. Jak tyle lat czekają na wnuka i nie mogą się doczekać to niech go sobie zrobią. To Twoje życie i nie możesz go dostosowywać do pragnień rodziców.
Ja wczoraj wieczorem dostałam plamienia i całą noc przepłakałam. Teraz siedzę w pracy z zapuchniętymi oczami, wściekle bolącym brzuchem i męczę się pierwszym dniem@. Normalnie masakra. Już przestaje wierzyć w powodzenie tego ostatniego cyklu na clo. Jeżeli do tej pory w ciążę nie zaszłam to co niby miałoby się zmienić.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-01-27 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Raczkowanie
|
3 miesiące to długo dla mnie... mój TŻ ze mną nie pojedzie bo ma pracę tu - i robi to co lubi... a 2 powiedział, że masować nie będzie bo nie umie a nauczyć się też za bardzo chęci nie ma... Byłam już raz ale na jakies 7 tyg. i było naprawdę ciężko czasem... więc też nie wiem czy te 3 mies zdołam wytrzymac... a co do rodziców to się nimi nie przejmuję...bo teraz już mnie to śmieszy...
![]() Azakowana... zmieni się... oczywiście, że się zmieni... Co to za podejście : Jeśli do tej pory w ciążę nie zaszłam to co niby miałoby się zmienić? hmmm? Czy ja mam Ci do d.py nakopać? ![]() Nie smęć mi tu, że się nie uda bo się uda ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
31.08.2013 - zostaliśmy rodzicami INGI ![]() Edytowane przez ErMiRkA Czas edycji: 2010-01-27 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Optymistka ze mnie nie uleciała - tylko się schowała w moich fałdkach tłuszczu ![]() ![]() A o ten cykl chodzi dlatego, że to jest ostatni cykl z clo, pregnylem i luteiną. I jeżeli przez te ostatnie 6 nie zaszłam w ciąże, to niby dlaczego w tym miałabym zajść. Już chyba jestem bardzo nastawiona na tą laparoskopię.
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
no to jak schudłaś to gratuluję :P Mi brakuje siły walki do ćwiczeń i diety heheheh ale też muszę się wziąć za siebie po zimie i świętach
![]() Nie wiem co Ci mam powiedzieć co do tego Twojego nastawienia na laparoskopię. Może po niej się uda ? Musi ![]() ![]()
#2621 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki prosze mi sie tu ogarnac szybciutko!
![]() Azakowana, nie placz, ![]() ![]() ![]() Ermirka mowisz, ze masz mozliwosc wyjechac i troche zjechac z dlugow... Nie wiem jak ty postapisz, ale 3m-ce to nie jest dlugo, czas szy bede miecbko leci a kasa zawsze sie przydaje, zwlaszcza jak sie chce miec dzidzi. A ja... nadal czekam na owu, nawet nie jestem w stanie stwierdzic czy mialam czy moze bede miec :/ hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Raczkowanie
|
Azakowana wiem że w pierwszy dzień@ to nic Cię nie pocieszy
![]() Emirka no nie wiem...ty wiesz jak jaka jest Wasza sytuacja materialna jak bym musiała to bym pojechała,a jeśli jest inne wyjście z sytuacji to nie. Dzis dowiedziałam sie że koleżanka jest w ciąży,a jak?stosunek przerywany...tak poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Raczkowanie
|
heheheh no właśnie ! a może nam się za dużo przedostaje
![]()
#2625 |
Raczkowanie
|
A wiecie co jest najlepsze?test zrobiła dopiero jak na drugi mc @ niedostała a ja jej mówiłam że jej coś piersi urosły to kazała mi się puknąć w glowę i zirytowana pytała :no niby jak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Raczkowanie
|
no tak to jest ,że te kobiety które nie chcą mają a te, które chcą mieć nie mogą... paradoks...
#2627 |
Zakorzenienie
|
...a my tez bedziemy miec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Raczkowanie
|
tak , będziemy !
![]() ![]()
#2629 |
Zadomowienie
|
No własnie a te, które nie chcą atakują plemniki z piżamy bądź wodniczki szuwarki z wanny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Trzeba udawać że się nie chce to może coś pomoże
![]() ![]() Ja też pierwszy dzień @ i zgłaszam się do szpitala ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Cherry tylko weź tu przekonaj samą siebie, ze nie chcesz dziecka
![]()
#2632 |
Zadomowienie
|
Cześć babeczki
![]() Dawno mnie nie było, ale co tu pisać dołek za dołkiem ![]() ![]() Czemu już nie może mi się udać ![]()
#2633 |
Zakorzenienie
|
No jeśli monitoring masz dopiero w poniedziałek to pewnie jesteś dopiero przed owulacją. Więc nie martw się na zapas
![]() ![]()
#2634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na każdą z nas jest sposób trzeba tylko dobrze dobrać leki. Pisze tak teraz i sama siebie nie poznaje bo ja tez się dołuje jak @ przychodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Rozeznanie
|
o matuchno ale napisałyście - kiedy ja to przeczytam....
u mnie pęcherzyki rosną ![]()
#2636 |
Zakorzenienie
|
Serduszkowata a Ty bierzesz coś na pobudzenie jajeczek do wzrostu?
![]()
#2637 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny jesteście kochane
![]() Mam nadzieję, że moja lekarka coś na to poradzi. Na razie biorę duphaston, a co jeżeli moje jajeczka nie będą rosły, to jakie leki się wtedy podaje?? Mam prośbę zerknijcie proszę jeszcze na moje wyniki badań były robione zanim zaczęłam brać duphaston, lekarka mówi, że nie jest źle, ale ja już sama nie wiem : Badanie z 3dc Testosteron 0,57 ng/ml norma 0,06-0,82 DHEA-SO4 238,1ug/dl norma 98.8-340 FSH 4,6mlU/mlnorma f.folikularna 3.5-12.5 , f.owulacyjna 4.7-21.5, f.lutealna 1.7 -7.7 LH 9,8mlU/mlnorma f.folik. 2.4-12.6, f.owulac. 14,0-95.6, f.luteal. 1,0-11.4 Prolaktyna 21,79ng/ml norma 4.79-23.30 Wiem tylko, że stosunek lh i fsh jest za duży
![]() ![]() ![]() Edytowane przez KALWI23 Czas edycji: 2010-01-28 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
Clostilbegyt.
#2639 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam do oddania całe nienaruszone opakowanie clostylbegytu bo mnie niepotrzebny. Chce ktoś? Ma datę ważności do 2012 roku więc jest z nim wszystko w porządku.
#2640 |
Zakorzenienie
|
Ja już swój na ten cykl mam. A że to już ostatni z Clo to mi nie będzie potrzebny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.