Bukiety ślubne - cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 08:14   #2911
ewalena
Zadomowienie

Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki błagam pomózcie

kurcze u mnie tez juz coraz blizej slub, a ja nawet nie wiem jaki bukiet chce
kurcze, pomozcie jakie kwiatki mam wziac do swojej kiecy?
podobaja mi sie takie amarantowe lub cytrynowe rozyczki ale nie wiem czy pasowac beda? heh... chcialabym cos takiego innego... takie jakies konkretne, bardzo zywe kolory...

a bizuteria... raczej bez naszyjnika, bo pod szelka moze podchodzic ciagle do góry...
ale kolczyki... raczej jakies błyszczące... tak...?

włosy bede miec upiete, ale nie 'przylizane' raczej jakis mały irokezik moze

Suknia ma ładny kształt i praktycznie każdy z bukietów ze zdjęć znajdzie tu zastosowanie.
Sposób w jaki piszesz podpowiada mi że kolor wybrałaś nie przypadkowo - "wygląd taki łagodny, a w środku ostro ,oj ostro".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zolty i pomaranczowy (17).jpg (25,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zolty i pomaranczowy (18).jpg (22,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zolty i pomaranczowy (12).jpg (26,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jhk.jpg (25,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ghj.jpg (42,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shower_31.jpg (57,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne_20.jpg (35,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanka34.jpg (19,5 KB, 33 załadowań)
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:25   #2912
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witajcie. Niedawno wybrałam sukienkę na swój ślub, jest to demetrios 1341 w kolorze ecri, no i mam problem z doborem bukietu do niej, a chodzi dokładnie o kolor. Jaki waszym zdaniem najlepiej pasuje? Dodam że mam 173 wzrostu, naturalne rude włosy (nie taka marchewka, w słońcu wyglądają jak złote), oczy brązowe. Ślub mam 8 sierpnia. Odpada kolor pomarańczowy bo nie znoszę tego koloru. nie lubię też bukietów zwisających. Czy tak jak pisały dziewczyny powyżej kolor różowy pasuje? też mi sie podoba, ale ale mam wątpliwości. Proszę doradźcie coś, pytanie kieruje również do ewaleny! poniżej wklejam sukienkę i moje propozycje kwiatów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1341 full_2_cymk.jpg (29,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg A clutch of peonies, roses, ranunculus and hydrangeas adds a jolt of color.jpg (23,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukietslicznybu2.jpg (21,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bou01.jpg (27,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding bouquet37.jpg (19,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg agata1 (Medium).jpg (46,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg azzura-orchid-bouquet.jpg (23,7 KB, 157 załadowań)
Dorisp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:28   #2913
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Znalazłam jeszcze u jednej z wizażanek taki bukiet. Mam podobny kolor włosów i bardzo podoba mi się kolorystyka tego bukietu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Monika_Marcin_180808_180448 [lq].jpg (95,2 KB, 221 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różowa eustoma+miniaturowe zielone chryzantemy+gipsówka.jpg (59,6 KB, 129 załadowań)
Stary 2009-03-26, 08:30   #2914
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

i jeszcze jeden bukiecik, już ostatni. Chodzi mi głównie o kolorystykę tego bukietu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przód.jpg (96,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2009-03-26, 08:38   #2915
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klocuszek27 Pokaż wiadomość
Czy do mojej sukienki pasuje taki bukiet ???

Załącznik 2141553 Załącznik 2141552

Ślub mam w lipcu. Będą wtedy kalie? Bo ja się kompletnie nie znam;/
Ile może kosztować taki bukiet ?

Tak btw. boję się, że w kwiaciarni mogą mi zaśpiewać cenę jak z kosmosu Czy bukiet ślubny jest 2x droższy tylko dlatego, że nazywa się "ślubny" ???

Bukiet ślubny jest droższy bo trzeba do niego kupić kwiaty pierwszego gatunku i w znacznie większej ilości niż będzie w bukiecie. Z paczki trzeba wybrać idealnie czyste z nieuszkodzonymi płatkami. Do bukietów stosuje się również dodatki, zabezpieczenia, koraliki, druty i druciki, wyszukaną zieleń (małe listki są czasami 2x droższe od tych wielkich). No i oczywiście czas pracy - prosty bukiet ślubny układa się min.godzinę, a godzina pracy florysty (nie mówimy tu o mistrzach florystyki) kosztuje 100zł. Do tego trzeba doliczyć czas florysty na ustalenie szczegółów(min.godzinka)
Porównanie bukietu ułożonego w ręku w kwiaciarni ma się nijak do bukietu ślubnego - jest to forma użytkowa musi spełniać konkretne warunki: ładnie wyglądać, nie rozpaść się podczas poruszania nim, nie pobrudzić sukni, nie uszkodzić sukni, wyglądać świeżo kilka godzin,a czasami 2-3 dni (zdjęcia w tygodniu po ślubie)
Za to wszystko niestety trzeba zapłacić.
Czemu nigdy nie pytacie dlaczego suknia ślubna tyle kosztuje?
Czasami jest droższa od sukni wizytowej nawet 5-cio krotnie i to nikogo nie dziwi.
Stary 2009-03-26, 16:58   #2916
klocuszek27
Raczkowanie

Dziękuję ewalena za info tak btw. chciałabym mieć pewność, że w moim bukiecie będą kwiaty najwyższej jakości, bo ja raczej nie będę w stanie tego sprawdzić moim niewprawionym okiem
klocuszek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 20:56   #2917
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Suknia ma ładny kształt i praktycznie każdy z bukietów ze zdjęć znajdzie tu zastosowanie.
Sposób w jaki piszesz podpowiada mi że kolor wybrałaś nie przypadkowo - "wygląd taki łagodny, a w środku ostro ,oj ostro".
hehe no cos w tym jest co piszesz
a bukiety piękne, ale chyba jednak zółty to nie mój kolorek

i tak nie mogę się zdecydować czy brać kulke czy taki 'dłuższy' ten bukiecik....?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 21:24   #2918
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klocuszek27 Pokaż wiadomość
Dziękuję ewalena za info tak btw. chciałabym mieć pewność, że w moim bukiecie będą kwiaty najwyższej jakości, bo ja raczej nie będę w stanie tego sprawdzić moim niewprawionym okiem
Moim zdaniem Ty tego nie musisz widzieć< Jest coś co nazywa się uczciwością zawodową (mogę mówić o sobie i kilku koleżankach -trudno odpowiadać za wszystkich) Dlatego zawsze przestrzegam przed kwiaciarniami, które nie ustalają szczegółów oferują niskie ceny bo można otrzymać co kolwiek tzn.to co zostanie w wazonach. Kiedyś kiedy zaczynałam swoją przygodę z kwiatami wzbudzałam powszechną radość w śród handlarzy z giełdy "......o ruda znów biega z kawałkiem materiału marudzi bo szuka konkretnego odcienia - niech Pani tak nie gania przecież jak przyjdą w sobotę po bukiet to wezmą co Pani zrobi - nie mają innego wyjścia...."
Ja kocham to co robię, moje klientki są mi w pewien sposób bliskie w końcu uczestniczę w najważniejszych chwilach w ich życiu- lubię je - czerpię cudowną energię szczęśliwości i staram się ją oddać w bukiecie który wykonuję.
Pozdrawiam i liczę że ktoś kto wykona dla Ciebie bukiet będzie uczciwy, zdolny i będzie chciał zrobić to tak że będziesz zadowolona.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe no cos w tym jest co piszesz
a bukiety piękne, ale chyba jednak zółty to nie mój kolorek

i tak nie mogę się zdecydować czy brać kulke czy taki 'dłuższy' ten bukiecik....?
Pierwszy i drugi są w kolorze cytrynowym (skórka). Mnie bardzo podoba się ten z różem.
Stary 2009-03-26, 21:52   #2919
klocuszek27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosiczek Pokaż wiadomość
Swoją drogą też znalazłam parę propozycji, choć teraz zasanawiam się: róże? czy coś egzotycznego? Fajnie wyglądają te różyczki we włosach- ale ja mam czarne włosy Najbardziej podoba mi się kolor tych ostatnich różyczek. Myślicie że bedzie pasował do sukni z fotografi w kolorze ecru?
cosiczek, uważam, że spokojnie możesz mieć bukiet w kolorze tych ciemnych róż, które Ci wpadły w oko ja się teraz zastanawiam, czy też nie pomieszać moich kalii z różyczkami, bo chciałam sobie wpiąć kwiatka we włosy, ale kalia we włosach to chyba dziwnie będzie wyglądać, jak uważacie ? Hmm...
cosiczek, Twoja sukienka ma już tak bogato zdobioną koronkę, że ja na Twoim miejscu bym nie szalała z tymi różyczkami na głowie,wepniesz sobie jedną i też będzie ślicznie. Sukienka niby prosta (bo nie bufiasta), ale przez tą koroneczkę to wcale na skromną nie wygląda, więc chyba dla zrównoważenia mogłabyś mieć skromniejszy bukiet, tak mi się wydaje

PS. Trzymam kciuki za pogodę

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Ja kocham to co robię, moje klientki są mi w pewien sposób bliskie w końcu uczestniczę w najważniejszych chwilach w ich życiu- lubię je - czerpię cudowną energię szczęśliwości i staram się ją oddać w bukiecie który wykonuję.
Pozdrawiam i liczę że ktoś kto wykona dla Ciebie bukiet będzie uczciwy, zdolny i będzie chciał zrobić to tak że będziesz zadowolona
Bardzo bym chciała spotkać taką oddaną swej pracy panią jak Ty Bardzo mnie to cieszy, że są takie jak Ty osoby. Ja niestety pare razy spotkałam się z nieuczciwością, przecież każdy swoje kwiaty zachwala, a dopiero w domu okazuje się, co są warte... Stąd moja nieufność
Również pozdrawiam i dziękuję
klocuszek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 04:52   #2920
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

[/COLOR]

Pierwszy i drugi są w kolorze cytrynowym (skórka). Mnie bardzo podoba się ten z różem.
ten drugi ładny, ale ten róż mnie jednak nie przekonuje
popytam jeszcze w kwiacianiach, moze mi cos doradza ..

w każdym bądź razie dziękuje bardzo

Stary 2009-03-27, 10:29   #2921
becia28
Raczkowanie

Cytat:
Także o tym myślałam - spróbuj kupić taką różę i zobaczyć w czasie przymiarki jak to wygląda.
Jeśli już byś się zdecydowała to bym wystylizowała różę w taki sposób:
- pozbawiła liści
- uformowała z podobnej tkaniny lub jeśli to możliwe poprosiła o wykonanie takiego samego kwiatka jak na sukni
- w środek materiałowego kwiatka włożyła różę w odpowiednim (wybranym) kolorze
-łodygę okręciła bym wstążką- materiałem w kolorze żywej róży
- zakończyła łodygę ozdobnym kamykiem- perełką

Myślę że efekt byłby zaskakujący i ciekawy.
Wracając do postów 2689 - 2692 w tym wątku i odnosząc się do powyższego cytatu - Ewalenko, jak myślisz ile mogłaby kosztować taka kompozycja?
Doszłam do wniosku, że nie poradzę sobie sama...
I jeszcze - jakiej wielkosci są rozkwitłe piwonie - czy są one większe od róży?
Co byłoby bardziej eleganckie?

Lato, lato, lato czeka ...
becia28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 11:14   #2922
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becia28 Pokaż wiadomość
Wracając do postów 2689 - 2692 w tym wątku i odnosząc się do powyższego cytatu - Ewalenko, jak myślisz ile mogłaby kosztować taka kompozycja?
Piwonie są dosyć duże - mniej więcej jak pięść ale za to ślicznie pachną

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 11:21   #2923
becia28
Raczkowanie

A nie wiesz, czy taka kompozycja jak powyżej byłaby droga?

Stary 2009-03-27, 13:20   #2924
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becia28 Pokaż wiadomość
Myślę, że ok.50-60 zł troszke czasu temu trzeba poświęcić i no niestety koszt dodatków.
Róża ma nieco inny kształt w przekroju jest bardziej trójkątna, a peonia to kula.
Peonia może mniej szlachetna, ale stosunkowo rzadko w Polsce stosowana w bukietach ślubnych i w formie może będzie ciekawsza, ale jeśli będzie to robił kwiaciarz a nie florysta to wybrała bym różę bo ona zawsze się obroni.
Stary 2009-03-27, 13:46   #2925
becia28
Raczkowanie

Kwiaciarz a florysta? Pomocy Znaczy, idąc do florysty muszę mieć kupiony kwiatek? Czy florysta sam kupuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 19:18   #2926
mala-syrenka
Przyczajenie

Droga Ewaleno i koleżanki Wizażanki! Możecie mi polecić sprawdzonego florystę z trójmiasta?
mala-syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:01   #2927
allegra80
Przyczajenie

GG do allegra80

Cytat:
Napisane przez AgneseInes Pokaż wiadomość
Cześć
Przeczytałam cały wątek w poszukiwaniu inspiracji odnośnie bukietu, który pasowałby do mojej sukni ślubnej. Mam kilka pomysłów tylko nie wiem czy idę w dobrą stronę (nie zawsze to co mi się podoba pasuje do mnie ) dlatego moja prośba do was o radę i pomoc.

Moja suknia to ten sam model co na zdjęciu tylko ze zmodyfikowanym dekoltem, teraz będzie ona w kształcie "serca", kolor śnieżno biały. Fryzurę ślubna będę miał bardzo prostą i elegancką (zdjęcia) do tego delikatny welon i mocniejszy akcent w uchu.

Mam 168cm i typową figurę klepsydry z wyraźnie zarysowana talią (biust (C) i biodra w normie ). Jestem szatynką o niebieskich oczkach. Pan młody (jasne szatyn 172cm wzrostu) będzie miał ciemno grafitowy garnitur z delikatnymi prążkami.

Jeżeli chodzi o moje ulubione kwiaty to są to storczyki, róże i kalie bukiet raczej w formie kuli, chociaż przedłużany pewno by mnie wysmuklił.
Niestety ślub mam 6 czerwca i pani w kwiaciarni powiedziała, że może wtedy nie być storczyków.

Nie wiem jaki bukiet pasowałby do mojej sukni i do mnie najbardziej, wklejam kilka moich propozycji i jeszcze raz proszę o pomoc

p.s. i jeszcze jedno, chciałbym wpiąć kwiatka we włoski
takie kwiatki we włosy z mojej kolekcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg veilwflower.jpg (31,1 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (18,3 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_01.jpg (17,3 KB, 56 załadowań)
allegra80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:50   #2928
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Drogie Wizażanki, bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu. Wklejam poniżej zdjęcie mojej sukni, ja sama jestem osobą dość szczupłą i średniego wzrostu (164cm), mam włosy w kolorze ciemnego brązu i piwne oczy. Jeszcze nie wybrałam fryzury ale raczej włosy będą nisko upięte. Chciałabym bukiet w kolorze biało-fioletowym, ale nie wiem czy taki będzie mi pasował. Nie wiem też jakie wybrać kawiaty (ślub w ostatnią sobotę sierpnia). Dołączam kilka tych bukietów, które mnie się podobają i z góry dziękuję za rady.

Zdjęcia w poście ponizej

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-03-28 o 10:57
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:54   #2929
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (17,6 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (29,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (21,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (28,1 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 18.jpeg (3,8 KB, 759 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (15,8 KB, 72 załadowań)

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-03-28 o 10:57
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 11:10   #2930
aniafudi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Bardzo ładny a co powiesz na ten bukiet
Sysuniu!
Do tego fasonu sukienki nie pasuje zadan zwarta forma bukietu!taka kulka zdecydowanie nie!Sukienka jest przesliczna, delikatana, a koronka daje niesamowity efekt!Bukiecik musi byc prosty na przedramię albo ostatecznie lekko wydlużony, ale przy zachowaniu lekkiej luznej formy! Ma tworzyc całośc z sukienką a nie odwracać od niej uwagę, to tylko niezbędny dodatek!
poniżej kilka przykładów

Jeżeli podaba Ci się tonacja śmietankowo-zielona to każdy z nich może być w tej tonacji wykonany!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Aniafudi2.jpg (163,9 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aniaf 1.09.jpg (186,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aniafudi3 20.10.jpg (163,6 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aniafudi 1.09.jpg (183,8 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez aniafudi
Czas edycji: 2009-03-28 o 11:28 Powód: dodanie zdjeć
aniafudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 12:28   #2931
aniafudi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Kasiuni_u podziwiam za odwagę, bardzo rzadko Panna Młoda zamawia bukiet w takiej kolorystyce- chociaz fiolet w różnych odcieniach jest piękny! zdecydowanie popieram wybór!
Prosty bukiecik ułożony w rece to dobry wybór jak najbardziej na czasie!W sensie dostępnych kwiatów jest nr 3 w pozostałych jest dołożonych kilka kwiatów, których juz pod koniec sierpnia nie będzie np frezja(4), konwalia(1),groszek pachnacy(2) itp Natomiast można przy zachowaniu takiej formy zrobic bukiecik w tej kolorystyce z innych kwiatów np śliczne odcienie fioletu ma eustoma!!Także jest kilka ciekawych odmian róż lekko wpadajacych w ciepły odcień fioletu np ostatni krzyk mody róża " Amnezja" ! dodatkowo radziłabym białe roże jeśli bukiecik ma byc utrzymany w zimnej tonacji lub kremowe jeśli chcesz go troszkę "ocieplić"i jasno zielone dodatki np hypericum, zielona chryzntemka pomponikowa, brunia,czy zielone sedum!
Żeby bukiecik był ciekawszy w formie radziłabym dodac zantedeschie ale raczej w kolorze śmietankowym bo na zdjęciu nr 5 jest to zbyt ciemny kolor i do fioletu jednak mu daleko!

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_ Pokaż wiadomość
ewalena

Bardzo spodobal mi sie pokazany przez Ciebie bukiet.
Chcialabym go zrobic sama dlatego chcialabym zapytac jak go wykonac i co bedzie mi potrzebne. Jaki rodzaj kalii. A wogole czy bedzie pasowal do mojej sukni?Dodam jeszcze ze slub mam pod koniec lipca.

Z gory dziekuje za odpowiedz!
Magdalenko!Podziwiam za odwage ja raczej na Twoim miejscu nie zdecydowałabym sie wykonać sama takiego bukietu zreszta prawdopodobnie żadnego!No moze ujmijmy to inaczej nie zdecydowałabym sie wykonac na własny slub czegoś o czym nie mam zielonego pojecia!Za duże ryzyko ,że sie coś nie uda i będę ten incydent niemile wspominała do konca życia!
Ale Twój wybór masz prawo zrobic sobie sama!

Do wykonania tego konkretnie bukietu potrzebujesz kwiaty, trawkę, perełki w 2 rozmiarach, złoty drucik florystyczny w 2 grubosciach, tasme florystyczną do połączenia kwiatów( nie możesz ich związać), ozdobny sznurek do wynończenia uchwytu i ozdobne długie szpilki wykończone duzymi perłami do zakończenia łodyg! Najpierw musisz ułożyć kwiaty na zmianę z trawką i skleic taśmą florystyczną- tu Ci nie pomogę jak ułożysz tak bedziesz miała- tego nie da sie opisac! potem musisz utkać kryzę z grubszego drutu a nastepnie nawlec perełki na cienszy drucik i wplatac je we wczesniej wykonaną konstrukcje pamiętając aby w miare regularnie je rozmieścic!wsunać kwiaty w kryze zamocować ją do łodyg tak aby sie nie przesuwała !Miejsce łączenia owinać szczelnie ozdobnym sznurkiem tak aby nie ssuwał sie i aby nie była widoczna taśma!W koncówki kwiatów owinac drucikiem i wbić ozdobne szpilki! Czas wykonania dla wprawnej florystki ok 3 godz a dla Ciebie...?nie wiem!
Powodzenia!

Edytowane przez aniafudi
Czas edycji: 2009-03-28 o 12:04 Powód: poprawa tekstu
aniafudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 12:54   #2932
oliviana
Przyczajenie

Cytat:
Myślę że okrągły bukiet będzie idealnym rozwiązaniem. mogą z niego spadać druciki w kolorze biżuterii (coś takiego jak na zdjęciu)
Te tak srednio przypadły mi do gustu ...a jeszcze cos?
oliviana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 18:17   #2933
cosiczek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniafudi Pokaż wiadomość
Sysuniu!
Do tego fasonu sukienki nie pasuje zadan zwarta forma bukietu!taka kulka zdecydowanie nie!Sukienka jest przesliczna, delikatana, a koronka daje niesamowity efekt!Bukiecik musi byc prosty na przedramię albo ostatecznie lekko wydlużony, ale przy zachowaniu lekkiej luznej formy! Ma tworzyc całośc z sukienką a nie odwracać od niej uwagę, to tylko niezbędny dodatek!
poniżej kilka przykładów

Jeżeli podaba Ci się tonacja śmietankowo-zielona to każdy z nich może być w tej tonacji wykonany!
Anafudi- dodała Pani wprost przepiękne propozycje!!!
Szczególnie foto nr 2 i 4- są boskie.
Może mogłaby Pani doradzić coś i mnie? Foto sukni wkleiłam stronę wcześniej. Mam czarne włosy i ciemną karnację- suknia ecru a marzy mi się bukiet w odcieniu ciemnego różu...
cosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 19:25   #2934
IzabelDog
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy ponieważ kiecke już wybrałam, ale nie wiem jaki bukiet by do niej pasował Nie mam w ogóle na niego koncepcji

Możecie mi pomóc?

[img=http://img21.imageshack.us/img21/8711/img1924m.th.jpg]
IzabelDog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 20:54   #2935
caramel85
Raczkowanie

mam na oku 2 bukiecik na nasz ślub muszę sie zastanowić które....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14a.jpg (24,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (19,3 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Rozowe-roze-biala-eustoma-i-liscie.jpg (36,2 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez caramel85
Czas edycji: 2009-03-28 o 21:08
caramel85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 21:05   #2936
caramel85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IzabelDog Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy ponieważ kiecke już wybrałam, ale nie wiem jaki bukiet by do niej pasował Nie mam w ogóle na niego koncepcji

Możecie mi pomóc?

[img=http://img21.imageshack.us/img21/8711/img1924m.th.jpg]
Myśle ze ta będzie pasować do twojej sukienki
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S029.jpg (17,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S018.jpg (21,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubny002.jpg (53,6 KB, 47 załadowań)
Stary 2009-03-28, 21:37   #2937
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez caramel85 Pokaż wiadomość
mam na oku 2 bukiecik na nasz ślub muszę sie zastanowić które....
mi sie ten ostatni bardzo podoba

Stary 2009-03-29, 12:36   #2938
joamie
Raczkowanie

Witajcie, może mi cos doradzicie, ślub w sierpniu a ja nie mam zadnego pomysłu na bukiet Wiem jedynie, ze chyba chciałabym aby był z fioletem, ale jaka forma

To zdjecie mojej sukni, kolor perłowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6388_big_GNUz.jpg (17,3 KB, 76 załadowań)
joamie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:03   #2939
caramel85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamie Pokaż wiadomość
Witajcie, może mi cos doradzicie, ślub w sierpniu a ja nie mam zadnego pomysłu na bukiet Wiem jedynie, ze chyba chciałabym aby był z fioletem, ale jaka forma

To zdjecie mojej sukni, kolor perłowy.

Nie wiem czy Ci się podoba !?!
Fiolet to najmodniejszy kolor najbliższego sezonu jesienno-zimowego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 42-15557070.jpg (18,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Chen Bride Bouquet Main Photo-1.jpg (21,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S023.jpg (20,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BQG003m.jpg (15,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquets_8_bride.jpg (42,0 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez caramel85
Czas edycji: 2009-03-29 o 13:11
Stary 2009-03-29, 13:13   #2940
joamie
Raczkowanie

ten drugi bukiet chyba najbardziej mi sie podoba, co to za kwiaty?
joamie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości