![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
Suknia ma ładny kształt i praktycznie każdy z bukietów ze zdjęć znajdzie tu zastosowanie. Sposób w jaki piszesz podpowiada mi że kolor wybrałaś nie przypadkowo - "wygląd taki łagodny, a w środku ostro ,oj ostro". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Niedawno wybrałam sukienkę na swój ślub, jest to demetrios 1341 w kolorze ecri, no i mam problem z doborem bukietu do niej, a chodzi dokładnie o kolor. Jaki waszym zdaniem najlepiej pasuje? Dodam że mam 173 wzrostu, naturalne rude włosy (nie taka marchewka, w słońcu wyglądają jak złote), oczy brązowe. Ślub mam 8 sierpnia. Odpada kolor pomarańczowy bo nie znoszę tego koloru. nie lubię też bukietów zwisających. Czy tak jak pisały dziewczyny powyżej kolor różowy pasuje? też mi sie podoba, ale ale mam wątpliwości. Proszę doradźcie coś, pytanie kieruje również do ewaleny! poniżej wklejam sukienkę i moje propozycje kwiatów
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
Znalazłam jeszcze u jednej z wizażanek taki bukiet. Mam podobny kolor włosów i bardzo podoba mi się kolorystyka tego bukietu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
i jeszcze jeden bukiecik, już ostatni. Chodzi mi głównie o kolorystykę tego bukietu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet ślubny jest droższy bo trzeba do niego kupić kwiaty pierwszego gatunku i w znacznie większej ilości niż będzie w bukiecie. Z paczki trzeba wybrać idealnie czyste z nieuszkodzonymi płatkami. Do bukietów stosuje się również dodatki, zabezpieczenia, koraliki, druty i druciki, wyszukaną zieleń (małe listki są czasami 2x droższe od tych wielkich). No i oczywiście czas pracy - prosty bukiet ślubny układa się min.godzinę, a godzina pracy florysty (nie mówimy tu o mistrzach florystyki) kosztuje 100zł. Do tego trzeba doliczyć czas florysty na ustalenie szczegółów(min.godzinka) Porównanie bukietu ułożonego w ręku w kwiaciarni ma się nijak do bukietu ślubnego - jest to forma użytkowa musi spełniać konkretne warunki: ładnie wyglądać, nie rozpaść się podczas poruszania nim, nie pobrudzić sukni, nie uszkodzić sukni, wyglądać świeżo kilka godzin,a czasami 2-3 dni (zdjęcia w tygodniu po ślubie) Za to wszystko niestety trzeba zapłacić. Czemu nigdy nie pytacie dlaczego suknia ślubna tyle kosztuje? Czasami jest droższa od sukni wizytowej nawet 5-cio krotnie i to nikogo nie dziwi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Raczkowanie
|
Dziękuję ewalena za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bukiety piękne, ale chyba jednak zółty to nie mój kolorek ![]() i tak nie mogę się zdecydować czy brać kulke czy taki 'dłuższy' ten bukiecik....?
![]() |
#2918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kocham to co robię, moje klientki są mi w pewien sposób bliskie w końcu uczestniczę w najważniejszych chwilach w ich życiu- lubię je - czerpię cudowną energię szczęśliwości i staram się ją oddać w bukiecie który wykonuję. Pozdrawiam i liczę że ktoś kto wykona dla Ciebie bukiet będzie uczciwy, zdolny i będzie chciał zrobić to tak że będziesz zadowolona. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Pierwszy i drugi są w kolorze cytrynowym (skórka). Mnie bardzo podoba się ten z różem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() cosiczek, Twoja sukienka ma już tak bogato zdobioną koronkę, że ja na Twoim miejscu bym nie szalała z tymi różyczkami na głowie,wepniesz sobie jedną i też będzie ślicznie. Sukienka niby prosta (bo nie bufiasta), ale przez tą koroneczkę to wcale na skromną nie wygląda, więc chyba dla zrównoważenia mogłabyś mieć skromniejszy bukiet, tak mi się wydaje ![]() PS. Trzymam kciuki za pogodę ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Również pozdrawiam i dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popytam jeszcze w kwiacianiach, moze mi cos doradza .. w każdym bądź razie dziękuje bardzo ![]()
![]() |
#2921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku, że nie poradzę sobie sama... I jeszcze - jakiej wielkosci są rozkwitłe piwonie - czy są one większe od róży? Co byłoby bardziej eleganckie?
![]() |
#2922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
A nie wiesz, czy taka kompozycja jak powyżej byłaby droga?
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Róża ma nieco inny kształt w przekroju jest bardziej trójkątna, a peonia to kula. Peonia może mniej szlachetna, ale stosunkowo rzadko w Polsce stosowana w bukietach ślubnych i w formie może będzie ciekawsza, ale jeśli będzie to robił kwiaciarz a nie florysta to wybrała bym różę bo ona zawsze się obroni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Kwiaciarz a florysta? Pomocy
![]()
![]() |
#2926 |
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno i koleżanki Wizażanki! Możecie mi polecić sprawdzonego florystę z trójmiasta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Drogie Wizażanki, bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu. Wklejam poniżej zdjęcie mojej sukni, ja sama jestem osobą dość szczupłą i średniego wzrostu (164cm), mam włosy w kolorze ciemnego brązu i piwne oczy. Jeszcze nie wybrałam fryzury ale raczej włosy będą nisko upięte. Chciałabym bukiet w kolorze biało-fioletowym, ale nie wiem czy taki będzie mi pasował. Nie wiem też jakie wybrać kawiaty (ślub w ostatnią sobotę sierpnia). Dołączam kilka tych bukietów, które mnie się podobają i z góry dziękuję za rady.
Zdjęcia w poście ponizej ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2009-03-28 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Przyczajenie
|
Sysuniu!
Do tego fasonu sukienki nie pasuje zadan zwarta forma bukietu!taka kulka zdecydowanie nie!Sukienka jest przesliczna, delikatana, a koronka daje niesamowity efekt!Bukiecik musi byc prosty na przedramię albo ostatecznie lekko wydlużony, ale przy zachowaniu lekkiej luznej formy! Ma tworzyc całośc z sukienką a nie odwracać od niej uwagę, to tylko niezbędny dodatek! poniżej kilka przykładów Jeżeli podaba Ci się tonacja śmietankowo-zielona to każdy z nich może być w tej tonacji wykonany! Edytowane przez aniafudi Czas edycji: 2009-03-28 o 11:28 Powód: dodanie zdjeć |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Przyczajenie
|
Kasiuni_u podziwiam za odwagę, bardzo rzadko Panna Młoda zamawia bukiet w takiej kolorystyce- chociaz fiolet w różnych odcieniach jest piękny! zdecydowanie popieram wybór!
Prosty bukiecik ułożony w rece to dobry wybór jak najbardziej na czasie!W sensie dostępnych kwiatów jest nr 3 w pozostałych jest dołożonych kilka kwiatów, których juz pod koniec sierpnia nie będzie np frezja(4), konwalia(1),groszek pachnacy(2) itp Natomiast można przy zachowaniu takiej formy zrobic bukiecik w tej kolorystyce z innych kwiatów np śliczne odcienie fioletu ma eustoma!!Także jest kilka ciekawych odmian róż lekko wpadajacych w ciepły odcień fioletu np ostatni krzyk mody róża " Amnezja" ! dodatkowo radziłabym białe roże jeśli bukiecik ma byc utrzymany w zimnej tonacji lub kremowe jeśli chcesz go troszkę "ocieplić"i jasno zielone dodatki np hypericum, zielona chryzntemka pomponikowa, brunia,czy zielone sedum! Żeby bukiecik był ciekawszy w formie radziłabym dodac zantedeschie ale raczej w kolorze śmietankowym bo na zdjęciu nr 5 jest to zbyt ciemny kolor i do fioletu jednak mu daleko! ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ale Twój wybór masz prawo zrobic sobie sama! Do wykonania tego konkretnie bukietu potrzebujesz kwiaty, trawkę, perełki w 2 rozmiarach, złoty drucik florystyczny w 2 grubosciach, tasme florystyczną do połączenia kwiatów( nie możesz ich związać), ozdobny sznurek do wynończenia uchwytu i ozdobne długie szpilki wykończone duzymi perłami do zakończenia łodyg! Najpierw musisz ułożyć kwiaty na zmianę z trawką i skleic taśmą florystyczną- tu Ci nie pomogę jak ułożysz tak bedziesz miała- tego nie da sie opisac! potem musisz utkać kryzę z grubszego drutu a nastepnie nawlec perełki na cienszy drucik i wplatac je we wczesniej wykonaną konstrukcje pamiętając aby w miare regularnie je rozmieścic!wsunać kwiaty w kryze zamocować ją do łodyg tak aby sie nie przesuwała !Miejsce łączenia owinać szczelnie ozdobnym sznurkiem tak aby nie ssuwał sie i aby nie była widoczna taśma!W koncówki kwiatów owinac drucikiem i wbić ozdobne szpilki! Czas wykonania dla wprawnej florystki ok 3 godz a dla Ciebie...?nie wiem! Powodzenia! Edytowane przez aniafudi Czas edycji: 2009-03-28 o 12:04 Powód: poprawa tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Szczególnie foto nr 2 i 4- są boskie. Może mogłaby Pani doradzić coś i mnie? Foto sukni wkleiłam stronę wcześniej. Mam czarne włosy i ciemną karnację- suknia ecru a marzy mi się bukiet w odcieniu ciemnego różu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy ponieważ kiecke już wybrałam, ale nie wiem jaki bukiet by do niej pasował
![]() ![]() Możecie mi pomóc? [img=http://img21.imageshack.us/img21/8711/img1924m.th.jpg] |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
mam na oku 2 bukiecik na nasz ślub
![]() Edytowane przez caramel85 Czas edycji: 2009-03-28 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
mi sie ten ostatni bardzo podoba
![]()
#2938 |
Raczkowanie
|
Witajcie, może mi cos doradzicie, ślub w sierpniu a ja nie mam zadnego pomysłu na bukiet
![]() ![]() To zdjecie mojej sukni, kolor perłowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy Ci się podoba !?! Fiolet to najmodniejszy kolor najbliższego sezonu jesienno-zimowego. Edytowane przez caramel85 Czas edycji: 2009-03-29 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
ten drugi bukiet chyba najbardziej mi sie podoba, co to za kwiaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.