|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
warzywa na patelnie.. jeśc czy nie??
heyka dziewczyny
siedze na tym forum juz od dłuzszego czasu.. ale nigdy nie zabierałam głosu...odchudzam sie od dwoch lat.. tzn ..zle to nazwałam.. 2 lata temu zmieniłam nawyki zywieniowe.. mam 173 wzrostu.. jeszcze 2 lata temu wazyłam 70 kilogramów.. teraz moja waga wskazuje 56 kilogramów.. i czuję sie z tym świetnie.. a wszystko zaczęło sie od diety plaz południa... (szczerze polecam)hmmm tzn.. chciałabym jeszcze schudnac.. tak z 3-4 kilogramy. co wiaze sie z tym ze postanowiłam przejsc na diete 1000 kcal. nie ejst to dla mnie problem.. bo własciwie zjadałam przez te 2 lata jakies 1400kcal dziennie.. wiec myśle ze sobie poradze..mam dużo samozaparcia i wierze w swoje możliwosci ![]() praktycznie nie jem smazonych rzeczy..jesli juz to smaże na oliwie.. jem duzo warzyw, chlebek waza... no ale jak jest z tymi warzywami na patelnie??.. bo tak sobie mysle.. ze gdybym jadła je na obiadek codziennie.. schudnę? .niby warzywa, niby sycace danie.. ale smazone!!.. czyli nie takie zdrowe... zawsze jak zjem to czuje sie grubsza.. no ale to chyba nieracjonalne... mam tez dylemat odnosnie jedzenia musli.. ktore uwielbiam!!!czy na Musli trzeba uwazac?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: warzywa na patelnie.. jeśc czy nie??
spokojnie możesz je jesć
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
kochana przede wszystkim GRATULUJE SUKCESU
!! wydaje mi sie ze nie powinnas chcec jeszcze zrzucic kg...wage masz ok! powinnas zabrac sie za cwiczenia miesni i aeroby! to przyniesie fantastyczny efekt co do warzyw smarzonych....to nie wiem czy to dobre rozwiazanie....to sa weglolwodany..na obiad, jasne ze raz na jakis czas - pare razy w tygodniu mozesz, ale nie zapominaj o kaszach, nieluskanym ryzu...wiem ze ladnie schudlas, ale teraz powinnas uwazac bardziej na to zeby jest jakosciowo dobrze a nie kalorycznie malo - te 1400kcal wydaje mi sie ze powinnas zostawic...no ostatecznie zmniejsz do 1200kcal i wlasnei cwicz silowo i aeroby codziennie co do musli, to sa pyszne i baaaaardzo zdrowe, poprawiaja metabolizm (i robienie kupki dzieki blonnikowi, i w ogole sa super na sniadanie. jasne ze nie zajadaj sie nimi jak koza (co po tym co przeczytalam nie grozi ci raczej), ale nie odmawiaj sobie ich z mlekiem na sniadanko moja rada jest taka - cwiczenia i bedzie suuuuper i nie zmniejszaj tak kalori naprawde 1200 wystarczy zupelnie! do tego kolacja na 4h przed snem (ale to tez pewnie wiesz ) i jeszcze raz gratulacje slonce![]()
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie że możesz, ja na początku diety tez je dość często jadłam z patelni teflonowej na małej łyżce oliwy i schudłam pięknie. Tak jak mówi Agaimka - tłuszcz nam jest niezbędny żeby organizm mógł przyswoić te warzywa co jemy.
Więc spokojnie zajadaj się warzywkami ![]() I musli też, polecam, ja jem codzinnie na sniadanie z jogurtem wymieszam tak aż łyżka prawie staje i wcinam - jest bardzo zdrowe i dobre
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami!! Warzywka podsmażam na niewielkiej ilości oleju lub oliwy (tłuszcz roslinny), a niektóre nawet gotuje na parze ale smaczniejsze są jednak te smażone
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Agaimka,volunteer,gotika1 , Yoolia... dzieki za szybką odpowiedz
Koachane jesteście.. oczywiscie ćwiczenia są bardzo ważne... wczoraj kupiłam sobie karnet na siłownie i aerobik i bedziemy z kolezanka ostro cwiczyły załuję tylko ze od 2 miesięcy nie byłam na basenie..ale to siła wyższa..pzrebiłam pepek no i teraz musi sie zagoić, nie chce zakazenia....a co do ćwiczeń na siłowni ..poszukam na forum... hehe to taka moja skarbnica wiedzy .. jeszcze raz dzięki buziaki
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
duzo buziakow!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Kashmir życzę powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

siedze na tym forum juz od dłuzszego czasu.. ale nigdy nie zabierałam głosu...odchudzam sie od dwoch lat.. tzn ..zle to nazwałam.. 2 lata temu zmieniłam nawyki zywieniowe.. mam 173 wzrostu.. jeszcze 2 lata temu wazyłam 70 kilogramów.. teraz moja waga wskazuje 56 kilogramów.. i czuję sie z tym świetnie.. 

wydaje mi sie ze nie powinnas chcec jeszcze zrzucic kg...wage masz ok! powinnas zabrac sie za cwiczenia miesni i aeroby! to przyniesie fantastyczny efekt