obrączka czy pierścionek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-10, 20:39   #1
piotr78
Przyczajenie

obrączka czy pierścionek

Witam szanowne Panie

Chciałbym prosić o radę: znamy sie z dziewczyna od 2 miesięcy i chciałbym podarowac jej jakiś upominek z biżuterii- tylko nie bardzo wiem co jest bardziej odpowiednie - pierścionek czy obrączka ?

pozdrawiam
piotr78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 20:46   #2
Bridget
Zakorzenienie

Dot.: obrączka czy pierścionek

chłopie, znasz ją od 2 miesięcy i chcesz już obrączkę kupować?
się zagalopowałeś chyba "z letka", możesz ją tym wystraszyć troszeczkę.

jeśli koniecznie chcesz coś z biżuterii wybierz jakiś ładny łańcuszek albo skromny pierścionek. obrączki dopiero w kościele

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 20:50   #3
piotr78
Przyczajenie

jak to dobrze ze wymyślono forum
dzieki
Stary 2006-04-10, 20:53   #4
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piotr78
jak to dobrze ze wymyślono forum
dzieki
trzymaj się i powodzenia

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 20:55   #5
natii4
Zakorzenienie

Dot.: obraczka czy pierścionek ?

Cytat:
Napisane przez piotr78
Witam szanowne Panie

Chciałbym prosić o radę: znamy sie z dziewczyna od 2 miesięcy i chciałbym podarowac jej jakiś upominek z biżuterii- tylko nie bardzo wiem co jest bardziej odpowiednie - pierścionek czy obrączka ?

pozdrawiam
Obrączka kojarzy mi się ze ślubem,a pierścionek z dłuższą znajomości,a może coś innego z biżuterii, np. jakiś łańcuszek z wisiorkiem albo bransoletka

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 21:03   #6
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD
Dot.: obraczka czy pierścionek ?

Jeżeli Dziewczyna ma przebite uszy, to może jakieś kolczyki Albo jakiś fajny komplet - kolczyki + wisiorek, łańcuszek + bransoletka. Z biżuterii może być jeszcze broszka. Pierścionek i obrączka też kojarzą mi się ze zdecydowanie dłuższą znajomością
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 21:15   #7
malwka87
Raczkowanie

Dziewczyny mają rację, pierścionek czy obrączka wydają sie być trochę zobowiązujące Polecam jakieś ładne kolczyki, łańcuszek, może jakiś komplecik. A jeśli już któreś z tych dwóch to lepiej pierścionek, większa różnorodność
malwka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 21:39   #8
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez malwka87
Dziewczyny mają rację, pierścionek czy obrączka wydają sie być trochę zobowiązujące Polecam jakieś ładne kolczyki, łańcuszek, może jakiś komplecik. A jeśli już któreś z tych dwóch to lepiej pierścionek, większa różnorodność
Dokładnie tak samo uważam. Na twoim miejscu zastanawiałabym się nad jakimiś ładnymi kolczykami, ewentualnie bransoletką. Jeśli jednak chcesz wybierać między obrączką a pierścionkiem, to uważam ze lepszym wyborem będzie jakiś pierścionek.Pamiętaj jednak że znacie się dopiero 2 miesiące. Obecnie jest duży wybór, więc napewno znajdziesz coś odpowiedniego.
Życzę dokonania odpowiedniego wyboru

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 21:50   #9
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Mojim zdniem ani obraczke ani pierscionek tak jak pisały dziewczyny obraczka to jakos z slubem sie kojarzy(choc osobicie i ja i mój TZ nosimy srebrne obraczki z dedykacja taki prezent na Walentynki ale jestesmy z soba juz dłuższy czas)a pierscionek hhhmmmm z zarenczynami mi sie kojarzy jak chcesz kupic jej ładny prezent to tez proponuje moze ładny wisiorek albo koraliki sa teraz szalenie modne
aga21087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 22:14   #10
piotr78
Przyczajenie

No tak drogie Panie - wiem ze pierścionek jesli juz.. ale po waszych radach nie jestem przekonany czy to własciwy czas. Z drugiej strony sygnalizowała mi delikatnie "jakis zewnetrzny dowód że jestem z toba" ... co do bransoletek to nie nosi, łancuszek ma z krzyżykiem, co najwyżej moga być jeszcze kolczyki. A wracajac do punktu wyjscia : co myslicie na temat takich skromnych pierscionków:
wariant 1
http://www.bizuteria.wysylkowa.pl/in...453a99628949da

wariant2

wariant3

dzieki za kazdy komentarz
Stary 2006-04-10, 22:23   #11
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Mi sie pierscionek 2 bardzo podoba Zreszta 3 tez Mysle, ze to dobry pomysl, bo to srebrny, delikatny pierscionek, nie drogi, ja po 2 msc bym sie bardzo cieszyla z czegos takiego, zwlaszcza, ze podobnie jak dziewczyna Piotra lubie miec zawsze przy sobie cos od ukochanego A kolczyki, czy wisiorek zmienia sie najczesciej tak, zeby pasowalo do ciuchow, a pierscionki przynajmniej ja nosze caly czas na rekach i ich nie sciagam
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 22:30   #12
ewa.nea
Zakorzenienie

Pierścionek nr 1.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 22:38   #13
Martiq:)
Zadomowienie

uwazaj tylko, żeby to nie wyglądało na oświadczyny, bo dziewczyna zobaczy pierścionek, powie Ci "tak" i masz przechlapane
Stary 2006-04-10, 22:47   #14
jagoooodka
Raczkowanie

GG do jagoooodka

A mi się najbardziej 2. podoba... Tylko upewnij się, że wiesz jaki Twoja dziweczyna ma rozmiar paluszka... (pamiętam jak było mi smutno, gdy tuż po zaręczynach-wiem, wiem to troszkę "mocniejsza" sprawa-nie mogłam nosić pierścionka, bo mój TŻ kupił 3 rozmiary za duży )
jagoooodka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 23:27   #15
marcelina73
Wtajemniczenie

Moim zdaniem ani pierścionek ani obrączka.
Jeśli upierasz się przy biżuterii - może jakaś zawieszka/naszyjnik/korale?
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-10, 23:29   #16
Szczepcio
BAN stały

Mi też podoba się najbardziej 2

Ja pierwsze co dostalam od mojego chłopaka z biżuterii to bransoletka ze słoników. Dopiero po dłuższym okresie naszego związku dostałam pierścionek, a jeszcze później srebrną, prostą obrączke.
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 00:22   #17
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Pierścionka bym nie kupowała na Twoim miejscu. Mógłby np. nie pasować, albo mógłbyś zostać źle zrozumiany. Gdyby ja dostała pierścionek od TŻ to bym nie wiedziała w pierwszej chwili o co chodzi. Sytuacja mogłaby byc dość niezręczna. A jesli dziewczyna chce jakiegos prezentu potwierdzające wasz zwiazek to mozesz kupić jej jakiś łańcuszek z ładnym wisiorkiem w kształcie serduszka. Ja kiedys dostałam takie serce od chłopaka i bardzo mi sie spodobało, mimo że bylo z plastiku

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 00:37   #18
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Pierścionka bym nie kupowała na Twoim miejscu. Mógłby np. nie pasować, albo mógłbyś zostać źle zrozumiany. Gdyby ja dostała pierścionek od TŻ to bym nie wiedziała w pierwszej chwili o co chodzi. Sytuacja mogłaby byc dość niezręczna. A jesli dziewczyna chce jakiegos prezentu potwierdzające wasz zwiazek to mozesz kupić jej jakiś łańcuszek z ładnym wisiorkiem w kształcie serduszka. Ja kiedys dostałam takie serce od chłopaka i bardzo mi sie spodobało, mimo że bylo z plastiku
Zgodzę się z Shem, że ani pierścionka ani obrączki jakoś tak nie wypada kupować. Oba przedmioty kojarzą się dość jednoznacznie: pierścionek - zaręczyny, obrączka - ślub. Nooo chyba, że kupisz Wam obojgu jakieś fajne srebrne obrączki, ale to też zwykle jest tak, że jak para chce się w ten sposób zaobrączkować, to podejmuje tą decyzję razem. Lepiej kup wisiorek (noszenie łańcuszka z krzyżykiem w niczym nie przeszkadza niektórym, jeśli noszą go non stop), bransoletkę. A co do łańcuszka z serduszkiem - sama kiedyś taki dostałam i mimo, że był przejawem miłości to mi nie przypadł do gustu Nie lubię wszelkich zawieszek-serduszek ani chyba w ogóle tego motywu w biżuterii, a już nade wszystko nie lubię złotych serduszek, a takie właśnie dostałam Także lepiej obczaj w jakiej biżuterii dziewczyna gustuje, żebyś trafił w jej upodobania A ze swej strony polecam pobuszowanie po necie, po allegro, po wytworach biżuterii artystycznej. Można znaleźć śliczne cudeńka i do tego oryginalne
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 01:59   #19
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Tamto seruszko, było na rzemyku, było wypukłe czarne z takim czymś jak oko tygrysa. Bardzo fajne było... Bo takich delikatnych łańcuszkó to ja nie lubie za bardzo. A teraz to bym mogła dostawać kolczyki bez końca, bo sobie dopiero w 24 roku życia przebiłam uszy. Kolczyki zawsze fajna rzecz na prezent

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 09:24   #20
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Tamto seruszko, było na rzemyku, było wypukłe czarne z takim czymś jak oko tygrysa. Bardzo fajne było...
A to faktycznie fajne
Cytat:
Bo takich delikatnych łańcuszkó to ja nie lubie za bardzo.
Ja też nie Łańcuszkom z serduszkami mówimy stanowcze NIE!
Cytat:
A teraz to bym mogła dostawać kolczyki bez końca, bo sobie dopiero w 24 roku życia przebiłam uszy. Kolczyki zawsze fajna rzecz na prezent
Hehe Też bym się nie obraziła, jakby mi ktoś kilka par kolczyków sprezentował, bo mimo, że do tej pory wiszące mi się nie podobały, to te wiszące, na które jest moda od jakiegoś czasu baaardzo mi się podobają Tak bardzo, że się nie mogę zdecydować na zakup jakichś Bo z drugiej strony sama nie wiem, jak się będę w nich czuła, skoro do tej pory tylko małe wkręty nosiłam... A na TŻ w tej kwestii nie mam co liczyć On nie lubi biżuterii i to żadnej Ale jakoś przebolewa moje małe trójkąciki w uszach, kółko w chrząstce i mini-kuleczkę w nosie. Nie ma wyjścia
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 09:25   #21
bassienkaw
Zakorzenienie

mój kochany nigdy żadnej kobiecie nie dał w prezencie pierścionka... jedna z jego zasad,że pierścionek dostanie pierwsze i zarazem ostatnia kobieta jego życia, kobieta, z która będzie wiedział,że chce spędzić resztę życia... i będzie to pierścionek zaręczynowy... no i jestem tą szczęśliwą, wybraną i dla mnie to było naprawdę wyjątkowe, zarówno ta chwila, jak i ta zasada... nie znam drugiego takiego faceta

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 09:48   #22
Momo
Zakorzenienie

Najlepiej podaruj jej łańcuszek z serduszkiem albo z taką zawieszką w formie medalionu(można tam włożyć zdjęcie).
Na pierścionek i obrączkę jeszcze przyjdzie czas

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 12:25   #23
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotr78
Z drugiej strony sygnalizowała mi delikatnie "jakis zewnetrzny dowód że jestem z toba" ...
To znaczy, ona dała ci do zrozumienia,że powinna coś od Ciebie otrzymać?Uważaj żebyś jej zbytnio nie rozpieścił Ja dostałam od swojego TŻ-ta złoty pierścionek po 4 miesiącach i w sumie to nie wiedziałam co o tym myśleć i trochę się przestraszyłam.Tak więc proponowałabym jakiś delikatny łańcuszek.pozdrawiam
Ważka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości