|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki badania hormonów
Dzisiaj odebrałam swoje wyniki poziomu hormonów we krwi.
Dodam ,że zrobiłam je ponieważ kiedyś chorowałam na zaburzenia odżywiania i schudłam bardzo dużo w krótkim okresie czasu,miesiączka zanikła,a później pojawiła się znowu bardzo nieregularna,skąpa. A o to moje wyniki i normy. Badania robiłam 3listopa bż roku,miesiączkę miałam od 11-18 października,nie wiem jaka to faza cyklu ![]() FSH 8.59 tutaj niby wszystko w normie,chciaż w fazie lutealnej powyżej 9.0 jest podwyższenie estradiol 26.2 i tutaj jest problem bo jest odpowiedni tylko w fazie folikularnej,d 27 jest w fazie lutealnej i aż od 34 przy owulacji. prolaktyna 13.6 testosteron 29.8 Dodam może,że mam 17 lat i żadne menopauzy mnie nie dotyczą ![]() Niestety czekam jeszcze na usg i dopiero później wizyta u ginekologa,więc trochę się denerwuję
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2008-11-05 o 18:47 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyniki badania hormonów
upppppp
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
testostero stanowczo zaaa wysoki:O norma to bodajże do 8. radze bardzo szybko z wynikami zgłosić sie do endokrynologa, a najlepiej do endokrynologa-ginekologa w jednyym
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze podawaj jednostki
![]() Przy badaniu hormonów ważne jest jednak aby robić je w odpowiednich dniach cyklu. Mam nadzieję, że na podstawie Twoich wyników lekarz będzie mógł coś powiedzieć. Mogę powiedzieć narazie, że prolaktynę masz jak najbardziej prawidłową Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2008-11-07 o 00:47 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A więc z jednostkami
FSH 8.59 ml U/ml Estradiol 26,2 pg/ml Prolaktyna 13,6 ng/ml testosteron 29.8 ng/dl pisze ze testosteron jest ok do kobiety owulujacej do 80 po menopauzie do 62 no/dl a później nieco niżej kobiety ng/ml <20 do 62 <20 do 80
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.