Nowość - Klub Kosmetyków Luksusowych

Szukaj w:
Kosmetyk numer 21120

Średnia z 26 ocen:

Rozkład ocen

38% (5) 34% (4) 17% (3) 9% (2) 0% (1)

Kupić - nie kupić?

50% (kupi) 15% (nie wie) 35% (nie kupi)

Nagroda internautów :-)

Produkt ma o 28% lepsze oceny od pozostałych w swojej kategorii!

Zgłaszająca osoba: Harrods

To już trzecie perfumy Shiseido o tej samej nazwie. Pierwsze pojawiły się w roku 1964 i były drzewno-aldehydowym, wytwornym, raczej wieczorowym zapachem. Drugie, które miały premierę w 2000 roku, to aromat białych kwiatów i piżma, subtelny lecz trwały. W tym roku do sprzedaży wchodzi nowa wersja Zen.
Tym razem zapach odznacza się głęboką promienną zmysłowością, która przemienia się w świeżą nawoczesną słodycz, otulając woalem rozkoszy. Woda ma przywodzić na myśl radość, a dzięki unikalnej kompozycji antystresowej, opatentowanej przez Shiseido, także wprawiać w radosny stan.

Nuty zapachowe:
nuta głowy: bergamotka, grapefruit, ananas, brzoskwinia, niebieska róża
nuta serca: frezja, fiołek, lotus. chińska róża, czerwone jabłko, przyprawy
nuta bazy: paczula, białe piżmo, ambra.

Cena: 164zł / 30ml; 246zł / 50ml; 360zł / 100ml
/m/
Wyświetlam recenzje od 1 do 25 z ogółem 26 recenzji.
Sortuj: Recenzent sortuj sortuj Ocena sortuj sortuj Data recenzji sortuj sortuj

2010-07-23 16:27

Uroczy ten ZEN... ;-))

Ladny, subtelny, wywazony zapach. Kwiatowo-owocowy, z nutami splecionymi tak, ze zadna nie wysuwa sie na pierwszy plan (oprocz naprawde uroczego jabluszka - ale i ono wysuwa sie tak zaledwie o kroczek ;-)) ).
Calosc delikatna, pelna uroku i absolutnie nie inwazyjna (chociaz generalnie dosc trwala).
Polowac specjalnie nie bede, ale... jak trafi mi sie jakas niedroga uzywka, to zafunduje sobie ZEN ;-))).

Używam tego produktu od: testy
Ilość zużytych opakowań: probki

Inne recenzje khy | Link do tej recenzji

2010-07-14 09:03

Moje zauroczenie

Do tego zapachu przymierzałam się pół roku. Najpierw spodobł mi się na koleżance, potem kilka razy go testowałam w sklepie. w końcu kupiłam i szybko się z nim chyba nie rozstanę. Według mnie jest wyrazisty, ale nie duszący i pięknie rozwija się na skórze. Obecnie mój ulubiony...

Używam tego produktu od:niedawna
Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego

Inne recenzje a_ja | Link do tej recenzji

2010-04-27 20:19

Mówię TAK!!!

Jak można określić ten zapach?

Świeży, namiętny, kobiecy i drogi. Po prostu najlepszy!

Jak dotąd jest to najpiękniejszy zapach jaki poczułam na sobie i chce się móc w niego wtulać już zawsze! Na papierku w drogerii pachniał zbyt poważnie...

Pokusiłam się na jedno psiknięcie na szyi i co? Uzależniłam się po dzień dzisiejszy!

W pierwszym momencie czuć mieszankę kwiatów, już po chwili - przebijają się świeże owoce, powalające na kolana...Fiołki i brzoskwinie sprawiają u mnie poczucie piękna i radości. Mając te perfumy na sobie jestem szczęśliwa i radosna. Aż chce się żyć...
Są śliczne, Moje KWC!!!

Używam tego produktu od:2miesięcy
Ilość zużytych opakowań:testuje i przymierzam do zakupu

Inne recenzje histamina | Link do tej recenzji

2010-04-12 12:10

Zakochałam się...

Kiedy po raz pierwszy trafiłam na ten zapach, psikłam go na karteczkę. Nie wzbudził we mnie nie wiadomo jakiej fascynacji. Chciałam powąchać wersję summer, którą zachwycała się moja koleżanka - niestety nie było jej. Postanowiłam więc skosztować podstawowej wersji i otuliłam tym zapachem moja szyję.

Co się okazało?

Po chwili zaczęłam czuć jak zapach dojrzewa na mojej skórze! Co to była za uczucie! Chciałam nim pachnąć i czuć go cały czas!! Nutka bergamotki przeplatająca się z zapachem świeżego mydełka ( nie wiem skąd ja czuję to mydełko w tych perfumach??!!), która powoduję u mnie radość i poczucie piękna... Po prostu pokochałam ten zapach! Wróciłam do niego jeszcze kilka razy i jestem już pewna - MUSZĘ GO MIEĆ. Zapach luksusu, świeżości i lata.

Mojemu TŻ też się podoba, wręcz częściej mnie przytula gdy pachnę tym cudem)

Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Dopiero jestem na kupnie

Inne recenzje 4getmenot | Link do tej recenzji

2010-03-30 19:11

obłędny zniewalający zapach !

To zdecydowanie mój zapach! Uwielbiam zapachy świeże, owocowo-kwiatowe, ale nie przesłodzone i taki jest właśnie ZEN a w dodatku ma w sobie odrobinę czegoś z męskich zapachów Poza tym jest super wytrzymały, praktycznie cały dzień wyczuwam go na sobie
Dla mnie po prostu boski, kwintesencja kobiecości, dodaje pewności siebie, bo faceci nie mogą przejść obojętnie

Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 30ml

Inne recenzje igratok | Link do tej recenzji

2010-03-13 19:04

Jak najbardziej tak !

Bardzo elegancki zapach. Trochę podobny do Chanel Chance. Używam go rano i wieczorem i wszystkim bardzo się podoba Osobiście uważam że brakuje mu takiej charakterystycznej nutki, małego pazurka ale ogólne wrażenia są bardzo pozytywne

Używam tego produktu od: 2 tyg
Ilość zużytych opakowań: 30 ml

Inne recenzje Milinda | Link do tej recenzji

2010-02-05 17:04 - edytował(a): 2010-02-06 20:45

ossstry

uff jak dobrze że nie ryzykowałam zakupu w ciemno....
obylo się na próbce tego...dla mnie dość męskiego zapachu
-jest dość ostry na początku, wręcz leśny,jodłowy,gryzący
-potem ciut lżejszy, bardziej kobiecy, ale i tak nie mój
-wydaje mi się że jest podobny do jakiegoś chanela,
no i kojarzy mi się z perfumami mojej kolezanki z pracy-totalnej blondyny więc wszystko przemawia na NIE

ale flakonik świtny, ponadczasowy, zimny i nowoczesny...i chyba to mnie zmyliło, bo spodziewałam się świeżości i zimna z odrobiną cytrusów

szukam dalejUżywam tego produktu od:parę razy
Ilość zużytych opakowań:próbka

Inne recenzje dorka1980 | Link do tej recenzji

2009-12-22 18:00

zwykły, wręcz pospolity

Zapach bardzo mnie rozczarował swoją ordynarną pospolitością. Otrzymałam kilka takich próbek ZEN 2007 (skąd panie to wzięły?) w perfumerii o nazwie zaczynającej się na "D" a kończącej się na "s" i po takim prezencie proponuje zmianę tej ostatniej litery na "a".
Zapach tej właśnie EDP nic mi nie mówi, a te 3 gwiazdki to za trwałość, ponad 6 godzin.
Jak pachnie ZEN 2007? Na początku jakieś przyprawy z alkoholem, później kwas pomarańczy, ale to taki, który budzi we mnie agresję. Po kilku godzinach wyczuwalne są na mojej skórze nuty jakby słodkie, plus w sumie szlachetny jaśmin.
Ogólnie ZEN nieciekawy.

Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: próbki w sprayu z perfumerii D.

Inne recenzje cora | Link do tej recenzji

2009-09-23 21:04

Promienie słońca...

Zen jest jak promienie słońca, ciepłe, igrające z liśćmi drzew, prawie czuję jak sprawiają, że owoce dojrzewają, stają się słodkie i soczyste.
Zapach przywodzi mi na myśl początek lata, słoneczne dni, jabłka dojrzewające za oknem, jeszcze trochę kwaśne, ale już zarumienione, ciepły powiew wiatru i to, jak cudownie promienie słońca ogrzewają odsłoniętą skórę podczas spaceru. Poprawiacz humoru, bardzo trwały, ale żaden z niego boa dusiciel- wręcz przeciwnie- bardzo przewrotny, trwały ale świeży, ciepły, ale rześki

Opakowanie- super tylko ciężkie

Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego flakonu

Inne recenzje Marei | Link do tej recenzji

2009-09-22 15:39

Doskonaly

Kiedy po raz pierwszy poczulam ten zapach na siostrze, pomyslalam, ze to wywietrzala Coco Mademoiselle EDT. Jednak przy wachaniu jej nadgarstka Zen nie byl takim chemicznym jak Coco M.
Na mojej skorze tez o niebo lepiej sie rozwija niz C.M. Czuje wyraznie jabluszko-takie slodkie, soczyste i herbate z brzoskwinia. Poczatek tych dwoch zapachow jest bardzo podobny, jednak oba sie rozwijaja inaczej- Zen w strone naturalnosci, a C.M.- wyjawia swoje chemiczne nutki (chociaz C.M. tez mam i tez uzywam ). Z trwaloscia jest gorzej- wygrywa Coco M. Ale buteleczka Zena bardzo mi sie podoba.

Używam tego produktu od: lato 2009
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 100-tki

Inne recenzje yerena | Link do tej recenzji

2009-03-05 13:38

Przyjemny

Zen kupilam pod wplywe kolezanki. Znalam juz ten zapach wczesniej, ale dopiero na niej zwrocil moja uwage. Szybko kupilam 30-ke i rownie szybko zuzylam. Zapach bardzo swiezy, przestrzenny, lekko slodki. Troche w typie Light blue, ale ma charakter. Juz i sie skonczyl, ale nie kupie ponownie, bo jest zbyt prosty, niezobowiazujacy. Flakon ladny, ale niezbyt wygodny.

Używam tego produktu od:pol roku

Inne recenzje ropuszka | Link do tej recenzji

2009-03-05 13:30

zakochałam się

nie lubię oceniać perfum, bo wrażenia o zapachu są więcej niż subiektywne, ale w tych perfumach po prostu się zakochałam i musiałam komuś o tym powiedzieć.. ))))
zapach na poczatku kwiatowy i ciepły, później pod tą kołderką jakby z puchu wynurza się coś mocniejszego, bardziej zmysłowego, ale bez drapieżności, czysta łagodność; perfumy dla kobiet które nie pchają się do przodu by być widoczne, lecz pozostają w cieniu by lepiej widzieć...
nie czuję ich na sobie, co mnie martwi, ale podobno po tym poznaje się zapachy najbardziej dopasowane do osoby

Używam tego produktu od: 3 m-ce
Ilość zużytych opakowań:połowę z 50ml buteleczki

Inne recenzje Kika78 | Link do tej recenzji

2009-01-04 20:59

kiepsko

A mnie wcale nie zachwyca...Od czasu Feminite du Bois juz nic mnie nie zachwyci a juz napewno nie aldehydowy kwieciuch ( z prawie niewidocznymi owocami ) na mydle. Zupelnie nie moj typ zapachu, bez oryginalnosci, wyrazistosci. Z tego typu aldehydkow ochydkow wybieram Style in Play Lacoste ( meski ale zdecydowanie lepszy ) a w Zen dochodza jeszcze jakies nutki rodem z Kleina. Banki mydlane, luksusowy plyn do kapieli tak, perfumy nie.

Kompozycja antystresowa? Hmmm mnie one zestresowaly bo sie caly czas zastanawiam czy nie przesadzilam z ocena i mnie to meczy, ale po nastepnym i nastepnym psiku chyba sie zrelaksuje bo nawet nie warto sie zastanawiac.

Używam tego produktu od: wczoraj
Ilość zużytych opakowań: probka

Inne recenzje LouLou25 | Link do tej recenzji

2008-12-15 12:37

piękny

Cudowny zapach ! Pierwsze nuty ziołowe ostre, meskawe. Ale zanim skóra wchłonie ciecz mijają . Cudownie sie rozwija ! . Zapach ewoluje od swieżych jabłkowo-cytrusowych akordów do cieplejszej nuty -herbaciano -brzoskwiniowej, nie wiem jakiej . Cudo . Dla swiadomej siebie kobiety , która jest na tyle pewna siebie i swojej wartości, że nie potrzebuje smordliwego zapachu atakujacego otoczenie. Znam tylko z testów , ale kupie na pewno !Używam tego produktu od:
Ilość zużytych opakowań:testy

Inne recenzje agare | Link do tej recenzji

2008-12-14 07:08

zapach idealny

Nie wiem dlaczego wcześniej nie zwróciłm na to cudo uwagi, jednak kiedy powąchałam przepadłam Zen spełnia wszystkie moje kryteria zapachu idealnego- delikatny, a jednocześnie silny, słodki, ale bez przesady, jest to taka lekka słodycz przełamana czymś świeżo-cierpkim, herbacianym. Zen kojarzy mi się z luksusem, a jednocześnie jest idealny na każdą okazję. Czuję się w nim niesamowicie kobieco, kiedy chcę być seksowna-uwodzi, kiedy mam ochotę zaszyć się w kącie-poprawia humor, kiedy jestem po prostu szczęśliwa-podkreśla wewnętrzny blask.
Trwałość doskonała-bez problemu wytrzymuje na skórze cały dzieńUżywam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań:dwie próbki, ale 100ml już czeka w szafce

Inne recenzje Małgosia791 | Link do tej recenzji

2008-10-18 01:07

Zapach luksusowy

Shiseido Zen kojarzy mi się z dużymi pieniędzmi... To zapach luksusowy... Stworzony dla kobiet wyjatkowych. Jest typowo wieczorowy. Ciepły, zmysłowy i głęboki...
Znam je bardzo dobrze, ponieważ używa je moja siostra - ona sama szybko przestaje je czuć, jednak ja wyczuwam je u niej jeszcze kilka godzin po aplikacji - są bardzo trwałe. Naniesione na moją skórę nie zdały egzaminu, gdyż są zbyt ciężkie - jednak to kwiestia odczynu skóry.
Flakon wytworny, w kolorze złota przywodzi na myśl elegancki gadżet.

Użyłam kilka razy pożyczając od siostry. Znam ten zapach od niej - używa go od dwóch miesięcy.

Inne recenzje onewish | Link do tej recenzji

2008-09-05 21:33

podoba mi sie

Troszke sie nie spodziewała, ze te perfumy przypadna mi do gustu, a jednak. Poczatek to dla mnie prawdziwa katorga, bo jest zbyt ostry i swidrujacy w nosie, jakbym wyczuwala meskie nuty. Potem slicznie ewoluja w mieszanke owocowa w ktorej wyczuwam pokłady duzej ilosci swiezej bergamotki, grapefruit i brzoskwini.
To wszystko z dodatkiem delikatnej i upajajacej słodyczy. Do głsu tez dochodzi czasami fiołek. Całosc bardzo ładna w moim klimatach, ale odnosze czasami wrazenie, ze cos juz takiego wachałam. Mimo tych minusow podoba mi sie i byc moze, kiedys flakonik zagosci na mojej połce.

Używam tego produktu od:testy
Ilość zużytych opakowań:...

Inne recenzje agusiaAA 19 | Link do tej recenzji

2008-06-25 18:05 - edytował(a): 2008-11-22 23:15

IDEAŁ

Shiseido Zen to moje ukochane perfumy. Wystarczy , ze powącham flakonik, i od razu mi sie robi lepiej jedyna zauważalna wada,jest taka że bardzo krótko utrzymuje sie na ciele. Przynajmniej tak mi się wydaje ;( Niestety już mi się powoli kończą, ale z przyjemnością pójdę kupić następne ...Zapach dosyc "konkretny" myślę, ze bardziej dla odważnych kobiet, zdecydowanych... Czuję jak z każda chwilą zminia się na mojej skórze, za każdym razem pachnie nieco inaczej... raz bergamotka, za chwilę ananas...

Używam tego produktu od:2 miesięcy

Inne recenzje kesly1 | Link do tej recenzji

2008-06-14 21:38

Drewno, przyprawy, zioła

Przyznam, że po nutach spodziewałam się czegoś banalnie kwiatowo-owocowego, świeżaczka bez wyrazu. A tu zaskoczenie - zapach wytrawny, charakterny, drzewny z wyraźną przyprawową pikanterią i ziołami. Przy tym ma w sobie coś słonego i morskiego, całość jakoś spokrewniona z... Eau des Merveilles - przynajmniej na mój nos Dość często wyczuwany na ulicy, ale na nikim nie pachniał mi tak pięknie jak na mnie Muszę zdobyć próbkę i jeszcze potestować, może podwyższę ocenę.
Buteleczka przepiękna

Używam tego produktu od:-
Ilość zużytych opakowań:test

Inne recenzje dzika truskawa | Link do tej recenzji

2008-06-07 15:19

ostre zioła

Dla mnie zapach Zen jest ostry , swidrujacy i ziołowy! Absolutnie nie nalezy do zapachów typu słodziaki badz swiezuchy! Prym wodzi bergamotka , czuje jakby zielona herbate, ktorej nie ma w skladzie , paczula! -tak wlasnie pachnie dla mnie Zen! To zapach ktory ma w sobie to cos , absolutnie nie tandetny , mimo wszystko nie przekonuja mnie niektóre nuty zapachowe przez to rowniez nie pragne go posiadać! orzezwiajacy , specyficzny znajdzie grono wielbicielek jaki przeciwniczek... ja staje pomiędzy

Używam tego produktu od:testy
Ilość zużytych opakowań:testy

Inne recenzje kicia555 | Link do tej recenzji

2008-04-30 12:21

ZAUROCZENIE

szczerze, to używam COCO Mademoiselle od 2001r.
...i to jest mój ukochany zapach jednak w ubiegłym roku zauroczyłam się Shiseido ZEN... fakt, faktem zazwyczaj używam Mademoiselle, ale co jakiś czas po prostu mam ochotę na ZEN delikatny, kwiatowo-orientalny zapach subtelnie i dość trwale pachnie

Używam tego produktu od: grudzień 2007r.
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-wszego

Inne recenzje thePuliOwl | Link do tej recenzji

2008-03-28 23:35

a mnie się podoba;-)

No cóż nazwa Zen nie bradzo tu pasuje...
To miły, owocowy, lekko kwiatowy zapach, który trochę przypomina eclat darpege. Pewnie najprzyjemniej będzie go używać latem.
Mankamenty: bardzo średnia trwałość i niezbyt poręczne (acz całkiem ładne) opakowanie.
Ogólnie wrażenia z obcowania z tym zapachem mam pozytywne.Używam tego produktu od:kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań:napoczęte 100 ml

Inne recenzje kasia-zuzia | Link do tej recenzji

ocena kosmetykuocena kosmetyku

2008-03-15 17:28

Całkowicie zbędny

Zapach, którego racji istnienia nie dostrzegam. No bo na co komu perfumy pachnące jak bazarowa podróba Coco Mademoiselle?

Bo według mnie nowa wersja ZEN to właśnie odarta z całej elegancji i wyrafinowania Mademoiselle. Nuty identyczne niby, ale jakieś takie bardziej toporne, dosłowne, zalatujące chwilami podłą męską wodą kolońską. Nie znajduję w tym zapachu ani nic eleganckiego, ani kobiecego, ani intrygującego.

Taka zapachowa tandeta za całkiem spore pieniądze.

Używam tego produktu od: tylko testowałam
Ilość zużytych opakowań: próbka

Inne recenzje allie | Link do tej recenzji

2008-01-11 19:04

ZENua...

Zapach jakich setki. Przypomina mi Eau Vitaminee Biothermu, tylko nieco osłodzoną. Delikatnie cytrusowy, w tle jakiś przywiędły bialy kffiatuszek. Nawet dosyć trwały. Równie dobrze mogłaby to być kolejna, delikatniejsza sezonówka Escady albo dusidełko Morgana. Zastanawia mnie skąd szumna nazwa ZEN, bo to co czuję ma się do nurtu buddyzmu jak przysłowiowy piernik do wiatraka. Niefajny. I nie działa na mnie antystresowo, może ja jakaś odporna jestem...ehhh...idę se walnąc zieloną herbatkę.

A flakon na przekór wszystkiemu podoba mi się bardzo. 1* za zapach, 4* za opakowanie.

Używam tego produktu od: 2 dni
Ilość zużytych opakowań: próbka

Inne recenzje wielka niedźwiedzica | Link do tej recenzji

2008-01-02 10:51

Bardzo miłe

Warto go mieć.Nie jest to może zapach bardzo relaksujący dla osób które mogą używać tylko delikatne zapachy ale można iść na kompromis i spryskać się niem np 1 raz z odleglosci 30 centymetrow i napewno reakcja juz bedzie pozytywna. reakcja naszego nosa i nas samych.Dosyc nietypowo sie ukladaja na skórze.Poczatek dosc kwiatowy ale przyjemny.Najbardzie urzeka mnie srodek i finish.Delikatny , cielesny zapach wypielegnowanej kobiety.Sprobowac warto.
Nie wiem tylko dlaczego firma tak znana i doskonala trzyma sie jednej nazwy , ale widac musza miec w tym swoj jakis cel , poszukam o tym i poczytam.

Używam tego produktu od:2 tyg.

Inne recenzje Arizona | Link do tej recenzji

Wyświetlam recenzje od 1 do 25 z ogółem 26 recenzji.