Dieta kapuściana - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-29, 09:12   #211
łezia
Przyczajenie

Dot.: zupa kapuściana

zupka jest pysznaaa
ja dodaje to co wiekszosc duuuzo wrzyw... i mnuuustwo przypwrw czosenk bazylie oregano ziola prwansalskie magi pieprz... o wiele wiele lepiej smakuje.... a jak pieknie pachnie
łezia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 17:21   #212
juanka
Przyczajenie

Witajcie jeśli wszystko pójdzie dobrze to dołącze do was w piątek kiedys już byłam na tej diecie ale wytrzymałam chyba tylko 2 dni ze wzgledu na obrzydliwy smak zupy ale tym razem się nie poddam;] mam nadzieje zrzuciś 5 kg... żeby tylko się udało
juanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 08:43   #213
lemonka
Zakorzenienie

juanka.. tak-zrzucilam 5 kg..ale jakim kosztem? ehhh..:/

ps: zapisalam sie do klubu fitnes..hehe..od wrzesnia zaczynam SKUTECZNIE zrzucac kg..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 08:51   #214
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Ja stosowalam tą dietę, paskudztwo :/ I nawt nie schudlam dużo... a po 3 dniach znów przytyłam
Teraz mam 10 dzień kopenhaskiej, jest bardzo rygorystyczna i niezdrowa, ale kurczy żołądek, jak na arzie schudlam 5 kg.
Pozdrawiam
monikatrzpil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 10:49   #215
juanka
Przyczajenie

lemonka - ja też chodziłam na fitness, ale niestety nie mam czasu na regularne treningi, więc uznałam, że to bez sensu, a w sumie szkoda, bo całkiem przyjemnie było ;D a ty schudłaś te 5kg przez 7 dni?

a na kopenhadzkiej też już byłam;] za pierwszym razem zrzuciłam nawet 7 kg, ale był efekt jojo :/ potem jeszcze próbowałam ale chyba nie miałam juz tyle silnej woli, no i przede wszystkim byłam na niej strasznie osłabiona;/
więc na razie spróbuje kapuścianej, ale jak nie będe dawała rady to sobie daruje;]
Stary 2006-08-30, 11:23   #216
agajot
Zakorzenienie

A ja byłam na każdej z tych diet: kopenhaskiej, kapuścianej, Diecie Plaż Południa i w końcu poszłam po rozum do głowy. Niby wszystkie wiemy, że NIE MA ŻADNEJ DIETY CUD, ale byt takich i podobnych wątków świadczy o tym, ze nie do końca w to wierzymy. Ale taka jest straszna prawda. Podczas dwutygodniowych diet tracimy głównie wodę i mięśnie ale i tak cieszymy się jak dzieci kiedy wskazówka pokazuje mniej . Potem po jakims czasie nasze stracone kilogramy wracają więc szukamy następnej cudownej recepty na bycie szczuplejszą. Taka huśtawka może trwać latami i do niczego dobrego nie doprowadzi.

Zastanawiające jest też to, że dziewczyny zakładające wątek póxniej się w nim zupelnie nie wypowiadają (ciekawe czemu???), a te które decydują się na rozpoczęcie walki zupelnie nie zwracaja uwagi na rady tych, które mają to i stracone kilogramy juz za sobą. Takie wątki są min po to aby korzystać z doświadczeń innych. Więc korzystajcie z tych doświadczeń zamiast katować się tym świństwem
agajot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 15:53   #217
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agajot
A ja byłam na każdej z tych diet: kopenhaskiej, kapuścianej, Diecie Plaż Południa i w końcu poszłam po rozum do głowy. Niby wszystkie wiemy, że NIE MA ŻADNEJ DIETY CUD, ale byt takich i podobnych wątków świadczy o tym, ze nie do końca w to wierzymy. Ale taka jest straszna prawda. Podczas dwutygodniowych diet tracimy głównie wodę i mięśnie ale i tak cieszymy się jak dzieci kiedy wskazówka pokazuje mniej . Potem po jakims czasie nasze stracone kilogramy wracają więc szukamy następnej cudownej recepty na bycie szczuplejszą. Taka huśtawka może trwać latami i do niczego dobrego nie doprowadzi.

Zastanawiające jest też to, że dziewczyny zakładające wątek póxniej się w nim zupelnie nie wypowiadają (ciekawe czemu???), a te które decydują się na rozpoczęcie walki zupelnie nie zwracaja uwagi na rady tych, które mają to i stracone kilogramy juz za sobą. Takie wątki są min po to aby korzystać z doświadczeń innych. Więc korzystajcie z tych doświadczeń zamiast katować się tym świństwem
BRAVO!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-30, 15:55   #218
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juanka
lemonka - ja też chodziłam na fitness, ale niestety nie mam czasu na regularne treningi, więc uznałam, że to bez sensu, a w sumie szkoda, bo całkiem przyjemnie było ;D a ty schudłaś te 5kg przez 7 dni?

a na kopenhadzkiej też już byłam;] za pierwszym razem zrzuciłam nawet 7 kg, ale był efekt jojo :/ potem jeszcze próbowałam ale chyba nie miałam juz tyle silnej woli, no i przede wszystkim byłam na niej strasznie osłabiona;/
więc na razie spróbuje kapuścianej, ale jak nie będe dawała rady to sobie daruje;]
tak.. w ciagu pierwszych trzech dni 3 kg..potem 2kg.. lacznie 5kg..
ale pomimo tego ze pilnuje co jem..przytylam 6kg..

Stary 2006-08-31, 16:18   #219
juanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lemonka
tak.. w ciagu pierwszych trzech dni 3 kg..potem 2kg.. lacznie 5kg..
ale pomimo tego ze pilnuje co jem..przytylam 6kg..
ahh to nieciekawie:/ ale ja chyba i tak wypróbuje diete kapuścianą, bo niestety juz tak mam, że musze się uczyć na własnych błędach:P
a co do poprzedniej wypowiedzi agajot to w sumie sie zgadzam, ale od każdej reguły są wyjątki. Znam dziewczynę, która schudła na kopenhaskiej jakies 5-7 kg i strata ta utrzymuje się ciągle (juz chyba rok). Ja stosowałam jakiś miesiąc temu taką dietę 3dniową (w sumie chyba 6 dni) i schudłam ok.3kg i do tej pory udało mi się nie przytyć, chociaż jadłam raczej normalnie. zdaję sobie sprawę, że efekt jojo może się jeszcze pojawić, ale jak na razie jestem dobrej myśli.
Stary 2006-08-31, 18:53   #220
łezia
Przyczajenie

a jaka dajecie kapuste do zupy?
mi lepiej smakowalo z pekinska... o wiele lepiej
Stary 2006-09-01, 10:44   #221
juanka
Przyczajenie

Ja właśnie skończyłam gotować moją zupę, pachnie okropnie i pewnie tak tez smakuje, ale co tam ja dałam zwykłą biała kapustę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-01, 11:06   #222
łezia
Przyczajenie

nastepnym razem sprobuj z pekinska.... ))))
Stary 2006-09-01, 11:58   #223
Kasik1979
Przyczajenie

Hejka,
Agajot - ja podczas tej diety jeździłam b. dużo na rowerze, ćwiczyłam i w ogóle sporo się ruszałam i jestem pewna, że z moimi mięśniami wszystko ok - na pewno ich nie ubyło, nie spadła mi wydolność ani kondycja. W międzyczasie przeszłam w poprzek Gorce, pohulałam po Beskidzie i Pieninach, wjechałam rowerkiem na Turbacz - zero problemów z kondycją A teraz jestem po 2 turze tej diety - w sumie schudłam 8 kg, ale w czasie, kiedy jej nie stosuję, staram się nie przekraczać 1000-1200 kcal dziennie.. i nie mam efektu jojo (póki co ) Dla mnie ta dieta jest naprawdę fajna i skuteczna, ale oczywiście pod warunkiem, że stosuje się ją raz na "ruski rok" - żeby wspomóc zwykłą dietę i poprawić motywację, a nie jako cudowne remedium na pozostałości po furze pączków i godzinach spędzonych z chipsami przed telewizorem
A dzisiaj wieczorkiem znowu na rowerek
Pozdrówki
Stary 2006-09-01, 12:25   #224
agajot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik1979
Hejka,
Agajot - ja podczas tej diety jeździłam b. dużo na rowerze, ćwiczyłam i w ogóle sporo się ruszałam i jestem pewna, że z moimi mięśniami wszystko ok - na pewno ich nie ubyło, nie spadła mi wydolność ani kondycja. W międzyczasie przeszłam w poprzek Gorce, pohulałam po Beskidzie i Pieninach, wjechałam rowerkiem na Turbacz - zero problemów z kondycją A teraz jestem po 2 turze tej diety - w sumie schudłam 8 kg, ale w czasie, kiedy jej nie stosuję, staram się nie przekraczać 1000-1200 kcal dziennie.. i nie mam efektu jojo (póki co ) Dla mnie ta dieta jest naprawdę fajna i skuteczna, ale oczywiście pod warunkiem, że stosuje się ją raz na "ruski rok" - żeby wspomóc zwykłą dietę i poprawić motywację, a nie jako cudowne remedium na pozostałości po furze pączków i godzinach spędzonych z chipsami przed telewizorem
A dzisiaj wieczorkiem znowu na rowerek
Pozdrówki
Kasiu - gratuluję, że udalo Ci się dzieki tej diecie zgubić 8 kg , ale jak sama piszesz dalej, nie przekraczasz w tej chwili 1000-1200 kcal co jest odpowiednią dawka kalorii dla małego dziecka, a nie dla aktywnej kobiety . Pracujesz więc bardzo ciężko na spowolnienie swojego metabolizmu. Ja nie jestem osobą zajadającą stres chipsami, słodyczami czy czymś podobnym. Doprowadziłam swój metabolizm niemal do ruiny jedząc podobnie jak Ty i stosujac różne diety. Ale Tobie pewnie się to nie zdaży
Stary 2006-09-01, 14:44   #225
juanka
Przyczajenie

ehh ta zupa jest jednak bleee podejrzewam, że wystarczy mi jej na 2-3 dni i pewnie po tym czasie dam sobie spokój;] ahh cienias ze mnie, ale jej się po prostu nie da jeść ;] ale przemyślę to jeszcze
Stary 2006-09-01, 14:54   #226
Kasik1979
Przyczajenie

ojoj, Aga, przejechałaś się po mnie Problem w tym, że ja utrzymuję ten poziom nie jedząc po prostu tłustych rzeczy, pieczywa, nie podjadając i zmniejszając wielkość posiłków. Ale zastanowiło mnie to, co piszesz o diecie 1000-1200 kcal - z tego co widzę na Wizażu, bardzo dużo osób stosuje tę metodę.. A ja na dodatek jestem malutka - mam 156 cm wzrostu, więc zapotrzebowanie kaloryczne też nie jest jakieś gigantyczne. Jak sądzisz? pozdrówki
Stary 2006-09-14, 16:40   #227
dcio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martta19 Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki!Czy ktoras z Was stosowala diete oparta na tej zupie?Ja dzis zaczelam i jak dla mnie jest ona ochydna..Robi mi sie niedobrze,jak tylko zblize sie do talerzaJesli ktoras z Was ma ja za soba to bede wdzieczna za wszystkie info-jak oceniacie jej skutecznosc,czy mialyscie po niej jo-jo itd..Pozdrawiam
Czy chodzi o kapusniak??? Zwany w barze kolejowym w Zakopanem, kwaśnicą?
dcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 18:07   #228
Maxsia_
Rozeznanie

chyba by mi musieli oczy zawiązać zebym to zjadła, pozatym chyba to za duzy spadek wagi jak na raz ??
Maxsia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 19:18   #229
agajot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik1979 Pokaż wiadomość
ojoj, Aga, przejechałaś się po mnie Problem w tym, że ja utrzymuję ten poziom nie jedząc po prostu tłustych rzeczy, pieczywa, nie podjadając i zmniejszając wielkość posiłków. Ale zastanowiło mnie to, co piszesz o diecie 1000-1200 kcal - z tego co widzę na Wizażu, bardzo dużo osób stosuje tę metodę.. A ja na dodatek jestem malutka - mam 156 cm wzrostu, więc zapotrzebowanie kaloryczne też nie jest jakieś gigantyczne. Jak sądzisz? pozdrówki
Nie było moim zamiarem przejeżdżanie się po Tobie , chcę tylko powiedzieć, że dieta 1000 kcal była modna a i owszem ale parę ładnych lat temu. Okazało się mianowicie, że efekt jo-jo dopada również osoby ją stosujące. Ja też nie jestem wielkoludem bo mam tylko 158 cm wzrostu. Jedzeniem w okolicach 1000-1200kcal tak spowolniłam swój metabolizm, że głowa boli. W tej chwili odchudzam się pod okiem dietetyka. Zaczynałam od zjadania 2000 kcal tygodniowo(przez 2 tygodnie ) po to aby metabolizm ruszył z miejsca. Tak, to makabra, dla kogoś komu dotychczas wystarczało do życia niewiele powyżej 1000. Gdy po 2 tygodniach zaczęłam jeść około 1800 kcal waga zaczęła lecieć w dół . Leciała sobie całkiem ładnie, aż wpadłam na super pomysł, aby cichutko zejść jeszcze niżej czyli na 1200 kcal. I okazało się że waga stanęła. No dobra nie będę się więcej rozpisywać.

Piszesz, że wiele osób stosuje tą dietę, ale chyba nie czytałaś komentarzy innych dziewczyn czy moderatorów do ich pomysłów. Zapewniam Cię, że nie są to komentarze aprobujące . Ja w tej chwili podobnie jak Ty nie jem pieczywa, tłustych rzeczy, ziemniaków itd, zjadam 5,6 posiłków dziennie i chudnę co wcześniej gdy jadłam zdecydowanie mniej nie miało miejsca . Zapotrzebowanie kaloryczne dorosłej kobiety aktywnej ruchowo (nawet naszego wzrostu) wynosi na 100% ponad 2000 kcal więc sama rozumiesz . Zasada jest taka, że od zapotrzebowania odejmujemy 200-300 kcal i dopiero wtedy odchudzanie może być trwałym procesem
Stary 2006-09-14, 19:29   #230
agajot
Zakorzenienie

Kasiu a tu coś na moja obronę http://www.sfd.pl/temat141676/
Stary 2006-09-20, 16:13   #231
obsesyjna
Raczkowanie

Czy można tę zupę doprawić jaką Maggi albo warzywkiem czy solą?bo tak to jest wstrętna:/
obsesyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 20:11   #232
lemonka
Zakorzenienie

nie..bo sol zatrzy,uje wode w orgranizmie..a ta zupa powoduje wlasnie ze sie tej wody pozbywasz..

Stary 2006-09-20, 22:05   #233
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

ta zupa jest okropna, jadłam ją kiedyś przez cały dzień (odbiło mi i chciałam sobie zrobić dietę oczyszczającą) i już się jej nie tknę
Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-21, 23:46   #234
n@talia19
Rozeznanie

stosowalam diete na tej zupie przez 3 tygodnie fakt faktem niezle schudlam,ale na sama mysl o tym ze mam zjesc ta ochydna zupe robilo mi sie niedobrze bleee :P...powiedzmy tak skonczylam stosowac ta diete i spowrotem utylam tyle samo- wogole sie to nie oplacilo... wiec zaczelam stosowac swoje wlasne diety i co najwazniejsze juz bez zadnych efektow jojo :P pozdrawiam i powodzonka

-...dyplomowana Kosmetyczka-Wizazystka... jak ja to kocham -

::...:: To MoJ SwIat ZaprAsZam Na WyCieczKe TwOiCh MaRzEn... ::...::
n@talia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 23:48   #235
n@talia19
Rozeznanie

aaaaaaa zapomnialam dodac ze po tym wszystkim dostalam alergi na warzywa :P twarz mi zakwitla i lekarz mnie opierdzielil hyh ... pozdrawiam

-...dyplomowana Kosmetyczka-Wizazystka... jak ja to kocham -

::...:: To MoJ SwIat ZaprAsZam Na WyCieczKe TwOiCh MaRzEn... ::...::
n@talia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 23:00   #236
niunia_51
Przyczajenie

Question dieta kapuściana w tabletkach? a może jakiś inny wspomagacz diety??

witam wszystkich serdecznie
po lecie tak mi się przytyło że w żadne spodnie nie wchodzę...
i postanowiłam coś z tym zrobić...
kiedyś byłam na diecie kapuścianej i przyniosła efekt lecz teraz chyba juz nie mogłabym tej zupy wąchać.
znalazłam tą właśnie zupę ale w tabletkach, jak myślicie będzie działał??
może któraś z Was je brała??
a może macie jakieś inne propozycje ze sprawdzonymi "wspomagaczami":confu sed:
niunia_51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 23:25   #237
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: dieta kapuściana w tabletkach? a może jakiś inny wspomagacz diety??

4 filiżanki czerwonej herbaty dziennie zapraszam do wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92595

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-28, 09:45   #238
niunia_51
Przyczajenie

a może czerwona herbata w tabletkach???
niunia_51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-28, 10:11   #239
dorcia_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_51 Pokaż wiadomość
znalazłam tą właśnie zupę ale w tabletkach, jak myślicie będzie działał??
może któraś z Was je brała??
:
przytylam po nich 6kg ;]
odradzam - pozniej nie moglam tego zrzucic przez ponad pol roku
Stary 2006-11-23, 09:24   #240
asia_z
Zakorzenienie

no ja właśnie dzisiaj zaczynam bo koleżanka była na niej tydzień i tak dość schudła na razie gotuje sobie zupke, zobaczymy czy wytrfam

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości