![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Katoland...?
Najgorszym grzechem jest zabronić dwojgu osobom bycia ze sobą.
I tłumaczyć to tym, co ma między nogami - to takie przyziemne. Istniejemy tu na chwilę, w tym trójwymiarowym, naiwnym, cielesnym świecie. Co będzie potem - kto wie. Ale wiem jedno - dusza nie ma płci.
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Jestem najnormalniej w szoku, gdy patrze co sie dzieje. Przeraża mnie to coraz bardziej, a wizja państwa niezupełnie świeckiego wcale nie wydaje mi sie bardzo odległa, niestety nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wolność to nie jest swoboda (często mylone), ale odpowiedzialność. Cytat:
![]() ![]() Smutno mi i żal. Strasznie mnie rozczarował dziś mój Tato, na co dzień inteligentny, racjonalny, przedsiębiorczy i szanowany właściciel swojego zbudowanego od podstaw biura. Widzę, że zaczyna racjonalizować wypowiedzi Leppera (bo skoro Kaczor nim nie wzgardził, to może jest coś na rzeczy?...)! ![]() ![]() Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-11-18 o 01:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I rękawiczki z włosów. Ech... to były czasy. Rozmarzyłam się.
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Trochę offtopic .
mi dzisiaj na onecie takie oto porównanie wpadłow w "łapki" ![]() Jak to rządowe korytko zmienia poglądy, od tego Pana to sie dopiero populizmu mozna uczyć ![]() http://wiadomosci.onet.pl/1197614,11,item.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ps.a levinas wywodził swoje rozważania z etyki judaizmu, w której uznanie dla indywidualności człowieka i wynikającej z tego wolności ma zupełnie inny wymiar, niż w katolicyzmie, gdzie wolnośc jest "wolnością do", czyli służy do tego, żeby z wolnej woli poddac się dyktatowi, który wyklucza myślenie
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Wolk, mogę się podpisać pod Twoimi postami, też oceniam podobnie to nieszczęsne przyrównanie w Konstytucji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Moze trochę z innej beczki: (ale pokrewne
![]() http://relaz.o2.pl/magazyn-artykul.php?id=492 "Nazwa Prussian Blue (Pruski Błękit) wiąże się z kolorem oczu dziewczynek i ich niemieckimi korzeniami. Ale, jak same twierdzą, pochodzi również od nazwy barwnika, który wchodził w skład Cyklonu B, gazu stosowanego w obozach koncentracyjnych."
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
taaa... nienawidze, kiedy kosciol wtraca sie w nie swoje sprawy!! moga debatowac, wyrazac swoje poglady, ale nie moga wywierac nacisku!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/1204635,11,item.html
Kolejny rewelacyjny pomysł... Może oprócz przedszkoli i żłobków zlikwidujmy też podstawówki, w końcu kobiety są od tego by niańczyć dzieci i NIE pracować zawodowo, a gdy nie będzie podstawowego szkolnictwa, wiele kobiet zrezygnuje z pracy, bezrobocie się zmniejszy, same korzyści... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Skąd wziąć na to pieniądze? Według LPR mają one pochodzić ze środków na zasiłki dla bezrobotnych - bo będzie ich mniej, oraz funduszu opieki społecznej - dzięki zmniejszeniu liczby rodzin żyjących w ubóstwie.
A to już nader ekstraordynaryjny pomysł (pomijając oczywiście całokształt, na który brak mi słów). Rozumiem, że jak kobiety zrezygnują z pracy, to poziom życia rodzin się poprawi. No tak, to bardzo logiczne jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chce - tylko, że zdaję sobie sprawę, iż to wszystko dzieje się naprawdę... ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Z tych LPRowych pomysłów wynika coraz bardziej niezbicie, że wg nich kobiety bezczelnie, nieprawnie ("prawo naturalne!") i bez sensu ZABIERAJĄ pracę mężczyznom. Bo gdyby kobietom się nie zachciało pracować i uniezależniać się, to mężczyźni mogliby zająć ich miejsca pracy
![]() ![]() Czy posłanki LPR też zrezygnują z posadek? ![]() Nie wymyślono jeszcze wystarczająco ciężkiej inwektywy, którą chciałabym wysłać w kierunku guru Romka i spółki (z nieograniczoną nieodpowiedzialnością) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
No... przynajmniej z tego pomysłu Liga się cichaczem wycofuje: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3042563.html
dlaczego więc daleka jestem od optymizmu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
http://muzyka.onet.pl/mr,1204912,wiadomosci.html
Patrzcie, już nawet Brodka z Markowską są wrogami IVRP...
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekam, kiedy zaczną zakładać majtki na pomniki. ![]() Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-12-04 o 02:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
smiech na sali po prostu... niedlugo to w ogole kobiety beda musialy tylko siedziec w domu, nie beda mogly pracowac!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
A wy co grzesznice robicie na wizażu? Do garów, do dzieci, sio sio! A przed snem paciorek i rozmyślać co ugotować jutro na obiad. No i koniecznie przed mężem trzeba wstać żeby przyszykować mu śniadanie do łóżka. A nie daj boże grzeszna myśl sie do małego rozumku przypałęta, by zacząć pracować. Szybko do kościoła i spowiadać się.
![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/1208441,11,item.html
To jest aż śmieszne. Uważam, że przepisy o obrazie uczuć religijnych powinny zostać zniesione. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Przepis o obrazie uczuć religijnych jest absurdalny ponieważ daje koncesję i monopol na nienawiść jednej, wybranej grupie społecznej, pozbawiając pozostałych prawa do obrony. Zakaz obrazy uczuć jest niczym innym jak zakamuflowanym nakazem powszechnego szanowania zasad jednej religii i dostosowania się do niej także reszty społeczeństwa (np. ateistów).
Wiadomo, że dla katolików homoseksualiści są podludźmi (zapis o Sodomie i Gomorze). Zatem by katolików nie obrażać całe społeczeństwo powinno dyskryminować inne orientacje. Bo czyż odmowa dyskryminacji nie jest obrazą uczuć religijnych? Homoseksualiści muszą pogodzić się z rolą czarnych owiec, ludzi gorszych - w przeciwnym razie: obrażą. Może dojść do hardkorowej sytuacji: członek młodzieży kibolskiej rzuca kamieniem lub oblewa twarz lesbijki kwasem. Umieszczenie go w więzieniu będzie także obrazą uczuć religijnych ![]() Idąc jeszcze dalej - w Biblii znajduje się zapis według którego nie wolno obsiewać pola dwoma gatunkami roślin uprawnych. Mogę zatem jechać na wieś, upatrzeć sobie jakieś poletko i pozwać gospodarza do sądu - za to.. że obraził moje uczucia religijne.. Sąsiad ma głośne dziecko? Nic prostszego! W Biblii jest zapis - o kamionowaniu niegrzecznych dzieci. Pozywam sąsiada do sądu za to, że nie ukamionował malucha. Obraził mnie przecież.. Ale zaraz zaraz. Rozpędziłam się. Oczywiście, wiem ![]() Ktoś kiedyś powiedział, że na Biblii można wygrać każdą melodię. Podobnie ma się rzecz z konstytucyjnym zakazem obrazy. Można go użyć kiedy i jak się chce. Zwykle w celu zgnębienia "niewiernych".
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
chciałam cos napisac ale zaraz obraze uczucia religijne pewnej czesc wizazanek
![]() Radio Maryja, Kaczynscy i cała ta szopka jest dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem. Dac komus palec to chce całej reki ![]() Dobrze Tusk powiedział o MOHEROWEJ KOALICJI. Niedługo beda nami rzadzic ksieza i stare dewoty!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Powinno byc rozdzielenie religii i spraw panstwa, bez dwoch zdan. Zadne partie katolickie itp. itd. Nie mozna zakladac, ze 100% obywateli wolnego panstwa podporzadkuje jednej religii. Inaczej zrobi sie panstwo wyznaniowe jak Iran czy Arabia Saudyjska. Owszem, wyznianie "panujace" inne, ale kazda religia w wydaniu ekstremalnym jest nie do przyjecia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie dość, że chcą budować Świątynię Opatrzności z budżetu, czyli z naszych kieszonek, to już nastepne pomysły. Bo wiadomo, w Polsce -ba! w Europie! - żyją sami chrześcijanie...i najlepiej katolicy. Ciekawa jestem, czy budowę synagogi bądź meczetu nasz ukochany Rząd też tak chętnie podjąłby się finansować ![]() No dobrze... ale jakie to pomysły miałam na myśli na wstępie? Ano TE: http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,6990...748.html#dalej "- Wychowanie młodzieży musi opierać się na wartościach chrześcijańskich, które są wspólne dla wszystkich Europejczyków - mówił w czwartek minister edukacji Michał Seweryński na spotkaniu kolędowym prymasa Glempa z dyrektorami mazowieckich szkół." Na razie nie skomentuję. Wymagałoby to użycia brzydkich słów. Co się stało z wyznawcami innych religii? I z ateistami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
a nie mówiłam , ze dojdzie jeszcze do tego , ze chodzenie do kościła będzie obowiązkiem? Mówiłam.
pewnie jeszcze obłożą mnie grzywną za to , ze tam nie chadzam :/ ...i przyszło nam żyć w państwie kościelnym.... zastanawiam się co ma kościół do polityki? niech mnie ktoś uświadomi, bo tak się zirytowałam , ze nie potrafię logicznie myśleć. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2006-01-09 o 15:08 Powód: "o" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
mech - też chciałam odgrzebać wątek i ponarzekać, ale ogarnęła mnie jakaś taka beznadzieja, w końcu i tak mam opinię głupiego komucha
![]() Też zmroziły mnie te informacje. Wkurza mnie też to, że wszędzie w tiwi, radiu, gazetach - praktycznie same peany na temat nowego rządu i wartości chrześcijańskich. Dziwię się wyborcom, czy oni nie widzą, nie pamiętają, że znakomita większość dzisiejszych prominentnych działaczy PiS to sierotki po tak kochanym w społeczeństwie ZChN? A czytałyście o zmianach w telewizji? To jest dopiero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
A ja czuje w kosciach, ze PIS bardzo mocno kombinuje, zeby zaskarbic sobie laske wyznawcow rydzykologii, kreujac sie na partie bardzo pro-koscielna, po to, by w pewnym momencie sie na tych wyborcow wypiac. Rozmawialam o tym z tata niedawno, on twierdzi, ze Kaczynscy wcale religijni nie sa
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.