Czym dziś pachniesz Wizażanko II :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-06, 08:59   #871
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko II :)

od dwóch dni chance chanel edp.
mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 09:17   #872
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Ja Gucci edp II - ale juz od czwartku zdradzę go z Gaultier 2, który to własnie zapach zakupilam u mateusza124
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 09:40   #873
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez hybris
Nie, żdana marchew z OI na mnie nie wyłazi, jeśli chodzi o spleśniałą marchewkę - to jest moje proste skojarzenie z Tygrysem Kenzo Za to bardzo ładną czekoladę czuję w OI tak po godzinie, tak ładna, że nawet ten retro cynamon strawię
No, ta marchew wylazi mi na samym poczatku, choc, jak mowie, tylko ja tak czuje, bo jak wychodze z lazienki z OI na rece, to wszyscy pytaja, czy czekolada bede dzielic
Pozniej coraz jest ladniejsza i chyba w koncu dolaczy do mojego zbiorku, ale najpierw jednak podrepcze po probeczke do sasiedniego watku, coby porownac jeszcze kondycje mojej miniaturki z jakas swiezsza wersja
Szumak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 10:41   #874
demonik
Zakorzenienie

Na mnie, na szczęście, z OI nie wychodzi żadna marchewka - ani świeża, ani też zgniła . Samo ciepełko, wanilia i cynamon .

A pachnę dziś Silver Rain z próbki i mam mieszane uczucia... Jakiś czas temu wąchałam w perfumerii, bardzo mi się spodobał i wydawał się dużo ciekawszy - kwiatowo-owocowy, słodki, a jednocześnie przestrzenny, przejrzysty, krystaliczny wręcz. Na mnie niestety jest nieco duszący i dość banalny. W sumie zapach kobiecy, ładny, ale niezbyt oryginalny; bogaty jeśli chodzi o składniki, ale nie luksusowy .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 13:53   #875
Edyta
Zadomowienie

Ja dziś Escadą Collection z próbki od Geoni Szkoda, że jej nie można dostać (prawie).
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 13:59   #876
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edyta
Ja dziś Escadą Collection z próbki od Geoni Szkoda, że jej nie można dostać (prawie).
Edytko, kilka chwil temu Kizia Mizia pisała, ze jest dostępna w Lublinie za coś ok. 300 zł. Kiedyś Nefretete pisała te, że jest w Ostrowcu (jeśli dobrze pamiętam) - niestety już znacznie droższa
No, to już wiesz gdzie zapukać
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 14:12   #877
Toccata
Zadomowienie

Żartujecie... Spleśniała marchewka w OI? Niesamowite jak różnie skóra przyjmuje zapachy.
Moje pierwsze odczucie po latach było również raczej rozczarowujące... Inaczej pamiętałam te perfumy. Kiedy wreszcie skropiłam się wymarzonym cudem, zapach leżał na nadgarstkach płasko niczym objedzona kandyzowanymi owocami odaliska, która ma już powyżej uszu sułtana, wezyra, kalifa i bandy 50 eunuchów razem wziętych Już zaczynałam się wściekać, że zamiast Nieprzyzwoitej nie wybrałam czegoś innego z wish listy, kiedy odaliska drgnęła, przeciągnęła się leniwie i raczyła wyemanować z siebie ten elektryzujący erotyzm, za który ją pokochałam

Muszę jednak przyznać, że na mojej skórze te perfumy zachowują się równie nieprzewidywalnie jak Pocałunek Smoka Ciągle inne, a jednocześnie zachowują aromat azteckich przysmaków, które Juliette Binoche warzyła w filmie "Czekolada".
Uwielbiam je
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 14:41   #878
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

No to mnie teraz, Toccatko, natchnelas. Znudzona odaliska, hm...
Musze sie przyjrzec w takim razie blizej mojej gosposi, co uciera marchew na surowke - moze ona podwojne zycie prowadzi
Ja te nieszczesna marchew czuje w pierwszych nutach tak na skorze, jak z flakonu, dopiero pozniej insze, ciekawsze aromaty mi sie objawiaja. Przy czym cale otoczenie uparcie opowiada mi o czekoladzie
Nosze miniaturke ze soba w torebce, i musze sie przyznac, ze dzisiejsze dywagacje znowu zaskutkowaly skropieniem reki Pania N. No, dzis jakby mniej tej marchwi Swoja droga ciekawe, co za skladniki mi takie psikusy wyczyniaja, moze paczula do spolki z nieszczesnym drzewem dzakarandy? Cynamon z paczula? Jak tu sie tej paskudnej marchwi pozbyc? Takie piekne rzeczy w Nieprzyzwoitej siedza, ja tez chce czuc czekolade i azteckie przysmaki, buuuu
Stary 2005-12-06, 20:00   #879
Edyta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E
Edytko, kilka chwil temu Kizia Mizia pisała, ze jest dostępna w Lublinie za coś ok. 300 zł. Kiedyś Nefretete pisała te, że jest w Ostrowcu (jeśli dobrze pamiętam) - niestety już znacznie droższa
No, to już wiesz gdzie zapukać
Dzięki, E Niestety, właśnie cena mnie odstrasza... Akurat EC to marzenie typu: "Fajnie by było mieć", a nie: "Muszę mieć!!" (na szczęście )
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 20:11   #880
neonka28
Zakorzenienie

Ja dziś pachne wibrujacym Halloweenem.Niesamowicie się ciesze że go mam.
Pasuje na dzisiejszy,deszczowy dzien..
Stary 2005-12-06, 21:23   #881
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Wink Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko II :)

Dziś pachniałam Amor Amor i z przykrością stwierdzam,że jakoś straciłam do nich serce.Teraz natomiast,po kąpieli pachnę słodko,moimi dzisiejszymi zdobyczami mikołajkowymi- balsamem Aqolina i płynyem do kąpieli o zapachu cukru pudu.Tak właściwie to pachnie zupełnie jak wata cukrowa,mniam (zastanawiam się,czy ich woda Ping Sugar pachnie podobnie...)
Stary 2005-12-07, 06:52   #882
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Alchimie - sama lagodnosc. Pomyslec, ze jeszcze niedawno uwazalam ten zapach za rozmyty i nijaki
Stary 2005-12-07, 07:23   #883
Madlaine
Zakorzenienie

CdG 2 - mój mąz twierdzi, że pachnie tanim mydłem a mi sie coraz bardziej podoba
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 07:38   #884
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
CdG 2 - mój mąz twierdzi, że pachnie tanim mydłem a mi sie coraz bardziej podoba
A może coś więcej?

Mnie dzisiaj Tumult miesza w głowie Czekam do przyszłego roku
Stary 2005-12-07, 07:55   #885
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

pracowy N.R

po wczorajszych eksperymentach z Gucci EDP chyba moge oswiadczyc , ze sie zakochalam a do tej pory stal taki niedoceniony ..moze to skutek duetu z meska wersja?
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 09:01   #886
AniaM69
Zadomowienie

Globalnie pachnę OI, a na nadgarstkach Angelem Innocent.
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 09:05   #887
Toccata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szumak
No to mnie teraz, Toccatko, natchnelas. Znudzona odaliska, hm...
Musze sie przyjrzec w takim razie blizej mojej gosposi, co uciera marchew na surowke - moze ona podwojne zycie prowadzi
Ja te nieszczesna marchew czuje w pierwszych nutach tak na skorze, jak z flakonu, dopiero pozniej insze, ciekawsze aromaty mi sie objawiaja. Przy czym cale otoczenie uparcie opowiada mi o czekoladzie
Nosze miniaturke ze soba w torebce, i musze sie przyznac, ze dzisiejsze dywagacje znowu zaskutkowaly skropieniem reki Pania N. No, dzis jakby mniej tej marchwi Swoja droga ciekawe, co za skladniki mi takie psikusy wyczyniaja, moze paczula do spolki z nieszczesnym drzewem dzakarandy? Cynamon z paczula? Jak tu sie tej paskudnej marchwi pozbyc? Takie piekne rzeczy w Nieprzyzwoitej siedza, ja tez chce czuc czekolade i azteckie przysmaki, buuuu
Paczula, na pewno. Kapryśna paczula, która robi ludziom psikusy. Na jednych stęchłą piwnicą straszy, innych marchewką zniechęca . A na mnie zawsze dziwaczka ładnie pachnie Co przy moim wampirzym charakterze i urodzie prosto z krypty nie jest zaskakujące. Swój do swego...

I czym ja dzisiaj pachnę? Nieprzyzwoicie mną ta wyuzdana odaliska zawładnęła Jeszcze parę dni, a zacznę przemyśliwać, czy nie kupczyć pozostałymi perfumami, które, opuszczone, szlochają gorzko w szufladzie
Nieee, żartuję. Chomicza natura nie pozwoli mi się ich pozbyć

Powiem
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 09:14   #888
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toccata
Paczula, na pewno. Kapryśna paczula, która robi ludziom psikusy. Na jednych stęchłą piwnicą straszy, innych marchewką zniechęca . A na mnie zawsze dziwaczka ładnie pachnie Co przy moim wampirzym charakterze i urodzie prosto z krypty nie jest zaskakujące. Swój do swego...

I czym ja dzisiaj pachnę? Nieprzyzwoicie mną ta wyuzdana odaliska zawładnęła Jeszcze parę dni, a zacznę przemyśliwać, czy nie kupczyć pozostałymi perfumami, które, opuszczone, szlochają gorzko w szufladzie
Nieee, żartuję. Chomicza natura nie pozwoli mi się ich pozbyć

Powiem
Jak tak sobie czytam te peany na cześć OI, to zastanawiam się, czy przypadkiem nie miałam złego dnia do testowania Może OI miała być moją miłością, a ja ja tak odtrąciłam
Stary 2005-12-07, 09:23   #889
Madlaine
Zakorzenienie

E na razie nie umiem się okreslić, tzn. podoba mi się, choć trochę nie mój
zastanawiam się czy ta mydlana nuta nie wychodzi czasem z powodu dziwnych składników, taki inny jest ten zapach, nie umiem go sklasyfikować.

Jesli chcesz to zrobie Ci próbkę, jak tylko dorwę fiolki, bo znowu powysyłałam dziewczynom .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 09:25   #890
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Znow Gucci EDP II - delikatnie doprawione Hypnotic Poison na rękawie.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 09:29   #891
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
E na razie nie umiem się okreslić, tzn. podoba mi się, choć trochę nie mój
zastanawiam się czy ta mydlana nuta nie wychodzi czasem z powodu dziwnych składników, taki inny jest ten zapach, nie umiem go sklasyfikować.

Jesli chcesz to zrobie Ci próbkę, jak tylko dorwę fiolki, bo znowu powysyłałam dziewczynom .
Z taką pewną nieśmiałością... NO JASNE, ŻE PLEASE jeśli możesz
Stary 2005-12-07, 09:32   #892
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaM69
Globalnie pachnę OI, a na nadgarstkach Angelem Innocent.
Aniu, dotarł do Ciebie mój Priv? A jak z Theoremą?
Stary 2005-12-07, 09:34   #893
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E
Jak tak sobie czytam te peany na cześć OI, to zastanawiam się, czy przypadkiem nie miałam złego dnia do testowania Może OI miała być moją miłością, a ja ja tak odtrąciłam

Ewa, sprawa jest prosta, za dobrze się prowadzimy

nieprzyzwoite nie jestesmy, to za karę zplesniejącą marchwią będziemy śmierdzieć

PS>
na takich właśnie przykładach widać najlepiej, że zapachy to naprawdę indywidualna sprawa. Ja w OI nie czułam czekolady, jedynie pleśń i gryzący w nos cynamon. Dopiero pod koniecbyła dla mnie dośc przyjemna i przypominała mi Theoremę ( nie pytajncie jakim cudem więc po co się męczyć, jak mogę się zlewać przecudną Theo i na dodatek z miłością wzajemną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 09:38   #894
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Ewa, sprawa jest prosta, za dobrze się prowadzimy

nieprzyzwoite nie jestesmy, to za karę zplesniejącą marchwią będziemy śmierdzieć

PS>
na takich właśnie przykładach widać najlepiej, że zapachy to naprawdę indywidualna sprawa. Ja w OI nie czułam czekolady, jedynie pleśń i gryzący w nos cynamon. Dopiero pod koniecbyła dla mnie dośc przyjemna i przypominała mi Theoremę ( nie pytajncie jakim cudem więc po co się męczyć, jak mogę się zlewać przecudną Theo i na dodatek z miłością wzajemną
To i tak miałaś lepiej, bo ja nawet nie czułam cynamonu (który uwielbiam!) o czekoladzie to nawet nie wspominam
Stary 2005-12-07, 09:48   #895
Madlaine
Zakorzenienie

nie ma sprawy, ale ostrzegam na własne ryzyko, mi się o dziwo podoba, ale nie wiem dlaczego

widze się w nim wiosną, wyczuwam w nim cytrusy i cynamon (ale dośc słabo, myślę, że brakuje mu ciepła, żeby się rozwinąć) i oczywiście coś mydlanego, takie suche mydło - nie wiem czy to nie zasługa kwiatów w składzie, albo paczuli i cedru ?

Musiałabym spytać znawcę CdG z gazety - Sorbeta, on to pewnie bez problemów rozszyfruje.
Stary 2005-12-07, 10:05   #896
ropuszka
Zakorzenienie

Wczoraj pachnialam Obsession night - niezly zapach, jak dla mnie pieprzowo-waniliowy Tylko chyba malo trwaly... Dzis Extraordinary - uzywam tylko po to, zeby wykonczyc, bo ostatnio mdli mnie od zbyt slodkich perfum.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 10:24   #897
hybris
Zadomowienie

Wszelkie przesłanki wskazują na to, że pachnę dziś Stella klasyczną, ale ja nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, bo nic nie czuję Jestem hiperprzeziębiona, tylko i wyłącznie dlatego, że mój drogi Piotruś po wieczornym wietrzeniu kotów nie zamkął okienka i mnie przewietrzył... całą noc. Buuuuuu, dlaczego ja się przeziębiam przy każdej nadarzającej się okazji????
Stary 2005-12-07, 10:33   #898
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez E
To i tak miałaś lepiej, bo ja nawet nie czułam cynamonu (który uwielbiam!) o czekoladzie to nawet nie wspominam
No wlasnie, ja tez ukochanego cynamonu nie moge sie doszukac
Ale nie ustaje w wysilkach, bo czuje wyraznie, ze OI to zapach, ktory w najmniej spodziawanym momencie moze mi w glowie zawrocic (jak to np. z Gloria bylo, ktorej kiedys zniesc nie moglam a teraz uwielbiam).
I coraz bardziej pewna jestem, ze sie ta szarpanina zakupem na konie roku skonczy
No chyba, ze nam Toccata wszystkie Nieprzyzwoite Odaliski wczesniej z rynku wymiecie
A teraz, coby zadoscuczynic deklaracjom, zlewam wlasnie reke miniaturka swojej OI, chyba sie z Alchimie nie pogryza
Stary 2005-12-07, 10:34   #899
Madlaine
Zakorzenienie

SKąd ja to znam Hybris

ja zaś wczoraj odważnie, mimo zwolnienia do końca tygodnia, pojechałam na zajęcia, potem na zakupy ( Doroto) a dzisiaj mam za swoje i znowu głos tracę i zatoki zawalone

zaraz sobie zrobie inhalację, bo tez kiepsko czuję.
Stary 2005-12-07, 10:37   #900
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez hybris
Wszelkie przesłanki wskazują na to, że pachnę dziś Stella klasyczną, ale ja nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, bo nic nie czuję Jestem hiperprzeziębiona, tylko i wyłącznie dlatego, że mój drogi Piotruś po wieczornym wietrzeniu kotów nie zamkął okienka i mnie przewietrzył... całą noc. Buuuuuu, dlaczego ja się przeziębiam przy każdej nadarzającej się okazji????
O, Hybrisku, wygrzewaj sie, wygrzewaj predko, coby byc gotowa na przyjecie swojego nowego cudenka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości