|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
U mnie się wcale nie zaczęło - bywa i tak. Też tylko apetyt mi dopisuje.... baaardzo
|
|
|
|
#752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bolące .
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie pierwszym objawem byly pelniejsze piersci. a co do mdlosci to tak od 4 tygodnia nie czuje sie najlepiej ale nie wymiotuje. no i mam wstret do niektorych potraw i rzeczy. a zwiekszonego apetytu nie zauwazylam |
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja juz po jednym sniadanku i zaraz znow cos przekasze bo czuje ze mnie naciaga zawsze po wieczornej kolacji ok 20. wiem ze jeszcze ok 21,22 musze zjesc chocby sucha kromke chleba chcialabym zeby sie juz to skonczylo, gdziekolwiek ide musze w torebce miec cos do zjedzenia bo nie wiadomo kiedy mnie dopadnie... Ja jeszcze mam problemy z zoladkiem od paru lat,cos mniej groznego niz wrzody i z tego powodu tez cierpie,wczoraj pol niedzieli przelezalam bo tylko wtedy dobrze sie czuje poza tym nie jest tak zle ![]() mozecie mnie dopisac do listy, i gdzie w ogole mozna ja zobaczyc?? Nie wiemm dokladnie na kiedy mam termin ale skoro 8tc i troche to tak na koniec wrzesnia,co do imion to podoba mi sie Laura, meskiego nie mam.... lat mam 23. Ktos wyzej napisal Adrian/ Lila - moj kolega ma na imie Adrian, jego zona Adrianna a coreczka urodzona we wrzesniu wlasnie Lilianna i jest urocza ![]() PS. co na cisnienie niskie mozna poradzic?? w sobote mialam 98/49 cale mieszkanie mi latało,porazka
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno napisze ja prawdopodobnie bede szła gdzies tak po poludniu, no to mozna powiedziec, ze u Ciebie bede prawie ranek oczywiscie Ty tez napisz co i jak.. ![]() mam nadzieje ze jednak to bylo za wczesnie, a teraz jak juz pojde to bedzie ok wystarczy mi ze krwawiłam i wylądowalam w szpitalu.. i już nie chce znow przezywac kolejnej rzeczy... |
|
|
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję!! to mnie trochę uspokoiłyście
) myślałam, że już ze mnie wyrodna matka bo nie czuję swojego dziecka ))))buziaczki!! |
|
|
|
#757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj wyprodukowałam takiegoooo posta ale mi zjadło... więc w skrócie: WITAM WSZYSTKIE NOWE PRZYSZŁE MAMUSIE!!!!!!!!!!!! - SUPER GRONO SIĘ POWIĘKSZA u mnie całkiem nie źle - dzisiaj stanełam na nowej wadze i prawie padłam wskazuje 2,5 kg wiecej jak moja - czyli 54,5 aaaaa waga 52,5 wyglądała lepiej - i faktycznie musiało mi przybyć tu i uwdzie - brzuch już jest dość wyraźny i dla osób które nie wiedziały że jestem w ciaży sprawa ta jest oczywista... ehhh - ogólnie się ciesze że brzuszek widać ale i mam świadomość że dużo to zbędny tłuszczyk o który sama się postarałam podjadając chipsy wieczorami... I jeszcze mój biedny piesek kuleje na tylnie łapy - więc albo to dysplazmia ( mam nadzieję że nie) albo młodzieńcze zapalenie stawów - a ona ma dopiero 6 miesięcy
|
|
#758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie od początku wiedziałam, że jestem w ciąży, od razu zaczęły boleć mnie piersi i sutki (sutki do tej pory bolą, są czerwonę i wiecznie stoją )mdłości mam od jakiegoś czasu, apetyt? nie zwiększył się, raczej zmalał i pomału zauważam zmianę w upodobaniach żywieniowych no i te hormony i wahania nastroju, a to płaczę a to się cieszę ale to się denerwuję aaa i jeszcze na początku zgagai co jest dla mnie najdziwniejsze, że czuję i wiem, że coś mam w brzuchu ![]() Wy też tak macie? czy tylko ja mam jakieś schizy ![]() a wogóle jestem jednak w domu rano źle się czułam przez to przeziębienie i idę dziś do lekarza, muszę wszystko zrobić by nie łykać leków, trzeba się wygrzać i wyleżeć. Mężuś kupił sok malinowy i słoik miodu![]() edit: i ciągle jestem senna i szybko się męczę, jak idę lub coś robię to szybciej oddycham, jakby miała mniejsze płuca
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-23 o 12:32 |
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Od poczatku ciazy mam bole podbrzusza, (7 tc) zaczynam sie naprawde denerwowac .Dopiero za tydzien mam umowiona wizyte u gina, moze powinnam sie przejechac do szpitala? Czy takie bole przez cale dnie to norma? Nie wiem co robic
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin powiedział, że to normalne.
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mnie boli, ale czasem tak szczypie, wlasnie jakby rana byla A ten ciagly bol mnie wykancza, w domu balagan, na dworzu pada i psy nanosily blota, a ja nie mam na nic sily , plakac mi sie chce .Podobno w ciazy pozamacicznej moze bolec , a czy jak jest plod martwy to tez moze bolec?![]() Napisz jeszcze kiedy tobie bol przeszedl? W ktorym tyg? |
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że bóle brzucha są bardzo normalne w ciąży. ale jeśli faktycznie bardzo bardzo cię boli to weź nospę i przy okazji wizyty powiedz lekarzowi...nie wiem czy w belgii przyjmują w szpitalu w tak wczesnej ciąży, w Holandii by cie do domu odesłali..może zadzwoń do tego gina i zapytaj w w tej sytuacji możesz przyjść wcześniej albo co masz robić...
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm jakiś tydzień temu??? a zaczęłam 8 tydzień licząc od @Cytat:
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ją bardzo boli to zawsze lepiej zadzwonić i zapytać. pinky a ty do wyrka się kurować!! jazda
|
|
|
#766 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na razie nie zmieniam, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z Twojego nicku wnioskuję, że będziesz nas rozweselać Jeśli chodzi o bóle: też mam podobne objawy, lekarz kazal mi brać nospę 3 razy dziennie i teraz rzeczywiście mniej boli, zwykle tylko wieczorem.Cytat:
Cytat:
Cześć Nika Wg tabeli Vcelki mam w środku śliwkę węgierkę
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-02-23 o 13:23 |
|||||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Tequillko!! jak się masz! jak dobrze cię tu widzieć! kurcze wy tu tak o imionkach a ja mam kłopt...mieszkamy w Holandii, mąż Holender i chciałabym imionka które oboje umiemy wypoiwedzieć i które również nie sprawią dziecku w szkole kłopotu , a zapewne będziemy mieszkać tutaj...Staś mi się podoba...ale kto tu będzie umiał wymówić.... nawet mój mąż mówi : stasz póki co więc mamy jakieś imionka w głowie....Eva, Maja, Nicole, Nikolas ...te są proste dla polaka i holendra...ale szczerze powiem, że jeszcze nic pewnego
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Eva mi się bardzo podoba, jest takie uniwersalne |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lista jest na pierwszej stronie ![]() A z tym ciśnieniem to niestety nic nie doradzę, może najlepiej jakbyś poszła do lekarza. COdziennie takie masz niskie? Cytat:
![]() Co do zmęczenia to ja nawet sapię jak próbuję coś szybko powiedzieć ![]() Ja nie czuję nic w brzuchu. Ciekawe co poczuję jak będą pierwsze ruchy ![]() Śmigaj do lekarza, jak to przeziębienie to właściwie pomogą Ci tylko naturalne metody. Dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
Bałaganem się nie przejmuj, to nie jest teraz ważne. Odrobina brudu jeszcze nikomu nie zaszkodziła. A już na pewno nie wmawiaj sobie jakiś chorób. To pewnie nic takiego, ale idź do lekarza. |
||||||
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic to...myslimy
|
|
|
#772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lekarz powiedział, że muszę to wyleżeć i mam się leczyć domowymi sposobami czyli malinki, miodzik no i leżeć. Powiedział, że dobrze, że przyszłam bo w ciąży nigdy nie wiadomo jak leczyć różne infekcje
|
|
#773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj jak bylam u gina to powiedzialam ze mialam bole podbrzusza i co jesli znowu wystapia- powiedzial ze to norma bo macica rosnie i jak bedzie ponownie bolec to mam wziasc nospe. |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staszek hahahahaha chyba bym umarła póki co jest jeszcze czas, więc nie mam stresu. idę po zakupy dziewczyny, póki mnie nie mdli trzeba coś zrobić. Pinky - widzisz, nie ma żartów, bardzo dobrze. wyleż się, wygrzej i odpoczywaj. ja się męczę jedynie z porannym katarem, ale ja to mam katar odkąd pamiętam hehehe. dokucza mi głównie jak się obudze i mam nos pełny. lecę.........
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-02-23 o 14:34 |
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krew z nosa leciała mi do tej pory tylko raz. w sumie to ja ten katar mam od zawsze więc się przyzwyczaiłam. kiedyś wspomniałam tu lekarzowi, że mnie nie opuszcza ten katar, ale lekarz to zignorował , więc ja też póki co ignoruję, szczególnie, że dokuczliwy jest tylko jak się budzę. zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie na sen Cytat:
Chyba podczas ciąży ma się problemy też z kruchością żyłek , może dlatego ta krew, 2 tygodnie temu miałam wylew w oku, więc może i się to zgadza
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
spróbuje wkleić zdjęcie z usg z 8 tygodnia
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-23 o 17:43 |
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olga, śliczne maleństwo...pięknie rośnie
|
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedroneczkaolga, to Twoje malenstwo na zdjeciu? Jest bardzo ladne
I mam nadzieje, ze tez zobacze cos podobnego na moim nastepnym USG - bedzie to w 8 tyg. i 4 d. ja88 no wiec razem czekamy do czwartku
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-02-23 o 18:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

) wcześniej mi się to nie zdarzało...
i bolące
.

Together forever

Ciekawa jestem kiedy to się skończy. Już 4 tygodnie się z tym męcze...
)
aaa i jeszcze na początku zgaga