![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TUMMY TUB - wiaderko do kąpieli niemowląt. Czy ktoś zna?
Od nas z wątku jedna dziewczyna używa i chwali sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
passionfruit dobre pytanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Tez widziałam to ''cudo'' w sklepach. Juz patrząc na to mogę stwierdzić ze to nie jest praktyczne. Wydaje mi sie ze to kolejna nowosc tylko by naciagnac rodzicow na wydatki. Moze sie jednak myle co do tej ''wanienki'' Moze znajdzie sie mama ktora to uzywa i opisze swoje doswiadczenia z tym wynalazkiem
![]() Weszlam na ta strone i obejrzalam prezentacje tego produktu. No definitywnie chodzi o to aby dziecko czulo sie w tym wiaderku jak w lonie mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Powiem jedynie tyle: jest to niezwykle niewygodne i niepraktyczne w użyciu. Druga rzecz to fakt, że mimo zapewnień producentów o cudowności tego wiaderka, lekarze go nie polecają. Zwykła wanienka jest the best!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja go wprawdzie nie miałam, ale dużo czytałam o nim na innych forach: http://wegedzieciak.pl i http://forum.blizniaki.net i- większość rodziców bardzo tam sobie chwaliła ten wynalazek i nawet zaczęłam się zastanawiać nad jego kupnem (na pewno zrobiłabym to przy jednym dziecku), ale doszliśmy z mężem do wniosku, że przy 2 nie ma sensu, bo staraliśmy się chłopców jak najczęściej kąpać razem
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie mialam ale na 1 rzut oka wyglada to dziwnie jak niby umiescic tam tygodniowe niemowle ?ma siedziec ?
tak juz widze 3 latka jak miesci sie w takim wiadrze ze o radosci pluskania sie z cala masa kaczuszek nie wspomne ,umyc glowe ?jak ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() wynalazca tego wiadra chyba nie lubił sie kapac jako dziecko - bo czy moze byc cos fajniejszego dla np. juz rocznego malucha niz kapiel w wanienie z duza iloscia zabawek, pianka, mydełkami itd... ? po obejrzeniu filmiku byłam przerazona - jak te mamusie podtrzymywały dzieciaczki za główki, to miałam wrazenie ze im pourywaja... poza tym one wcale nie myły tych dzieci... samo moczenie chyba nie spełnia podstaw higieny... i jeszcze rozsmieszył mnie widok tych dzieci jak w słoikach- marynaty z niemowlaczków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
na drugie mam Irena
|
jak dla mnie to moczenie dziecka a nie mycie, ani nogi wyprostować się nie da a ta dwójka upchnięta w to coś.dzięki nie skorzystam
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie to wiadro służy nie do mycia, a do moczenia. Trzymanie dziecka za główkę w wiaderku to żadne mycie. Jak one myją tym dzieciom obkupane pupy? Wkładają je do góry nogami? ![]() ![]() Żarty, żartami, ale kiedyś o takich cudach był program w tv, lekarze i inni spece zdecydowanie odradzali wtedy ten wynalazek. Ja w tym tygodniowego dziecka nie widzę w ogóle, na pewno nie kąpałabym takiego malucha w tym czymś. Samo to trzymanie za głowę mnie przeraża. A trzylatek to chyba w ogóle nie chciałby w tym siedzieć. Podkurczone nóżki to może dobra pozycja dla miesięcznego dziecka, bo kojarzy mu się z łonem matki, ale trzylatek to raczej chce tymi nogami powywijać w wodzie, a nie siedzieć tam ściśnięty jak gruszka w butelce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
lucy dobre z tymi "marynatami"
![]() A jeszcze mi przyszlo na mysl, ze oni w tym fimliku pokazuja jak sie wklada dziecko do wiaderka, ale juz nie pokazali jak je potem wyjac ![]() Jestam naprawde ciekawa opinii kogos kto uzywal tego wiaderka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
na drugie mam Irena
|
bubel dla bogaczy
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Witam. Ja uzywam tammy tube. Maly kapie sie w nim od 4 doby i jestem nim zachwycona. Wcale nie jest tak, ze jest nieporeczne, ze maly sie podtopi, ze nie bedzie sie umialo go kapac itp..itd.. Pierwszego dnia maz pomagal mi go myc, ale wcale mi to nie pomagalo, a nawet przeszkadzalo. Kapie go sama i bez problemowo moge wszedzie go wymyc. Podtrzymuje sie tylko glowke ale bardzo delikatnie i nie trzeba wcale jej trzymac, tylko podkladam reke pod zeby nie opadala. Maly jest w nim bardzo spokojny i ani razu nie plakal, nie ma kolek (odpukac) bardzo sie w nim relaksuje. Pepek odpadl dokladnie po 14dniach i nie bylo tez z nim problemu, kapalam go normalnie i poprostu po kapieli trzeba bylo wysuszyc tak jak po normalnej kapieli.
Dla mnie wiaderko to rewelacja, dziecko spokojne i zadowolone, a do tego zajmuje malo miejsca. Cena nowego moze duza, ale ja kupilam uzywane i nie jest gorsze. Pozatym sa jego zamienniki tropche tansze. Wiaderko od dolu ma taka gume i jest stabilne, ja kapie malego stawiajac je na stole na obrusie (nie chce mi sie sciagac) i ani razu nie mialam z nim problemu zeby mialo sie wywrocic. Wklejam fotki z pierwszej kapieli mojego maluszka. P.S. przy 2 kapieli maly tak sie wyluzowal, zezrobil kupke do wiaderka podczas kapieli ![]() Wg mnie jest bardzo praktyczne, nie ma problemu jakiegokolwiek ze splukaniem glowki, maly jest zachwycony i sie cieszy w nim. Dziecko "siedzi" w nim jak w lonie matki i nie ma problemu ze cos mu sie stanie, bo jest w wodzie i jest odciazony. My uzywamy i pewnie bedziemy do momentu jak malec zacznie siedziec, bo pozniej juz do wanny normalnej powedruje, chociaz znajoma kapala dziecko w nim do 1,5 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
ver_ona dzieki za wypowiedz. Swietnie wyglada twoj Bobasek w tym wiaderku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Nie wygada to na wygodne cos,zdecydowanie latwiej polozyc bobasa w wannie na podkladce czy na przedramieniu i nie jest on taki skurczony -oczywiscie rozumiem lono matki ale bez przesady juz sie urodzil w wozku tez nie lezy podkurczony.Zeby byl kregoslup odciazony musialby plywac caly a nie wyglada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ver_ona, powiedz mi jak wygląda spłukiwanie i mycie główki noworodka w takim wiaderku. Wiem, że napisałaś że nie ma z tym problemu, ale ja nie potrafię sobie tego wyobrazić. Lejesz jakimś kubkiem na głowę, dziecko nurkuje?
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dziecko odchyla glowke do tylu ja ja reka polewam i splukuje. Nie zastanawialam sie nad polewaniem czyms, bo nie mam na razie z tym problemu. A wloski myjemy szamponem, wiec jest co splukiwac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie fajny gadżet.
![]() ![]() Moje dziecko bardzo szybko zaczęlo kąpieli w dużej wannie.
![]() |
#50 |
na drugie mam Irena
|
a dla takiego 7miesięcznego malucha to radocha kopnąć nogą że woda się rozpryskuję a w tym wiaderku to ja tego nie widzę
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
zastanawiałam się jak to jest z pępkiem ? przecież lekarze odradzają jego moczenie. i jestem ciekawa jak będzie wyglądała kąpiel przy 10kg więcej
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Pępek w kąpieli można moczyć. Ważne, by go dobrze potem wysuszyć.
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
nie sprawdza sie na starsze dziecko, nie ma jak go umyc - dokladnie dzieci w pewnym wieku lubia przestrzen pluskanie,zabawki w wodzie..przestrzen
o nie nie, wyglada jak sardynka w puszce ;p przepraszam ale ja bym nigdy dziecka w cos takiego nie wsadzila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
O matko, a co to za cudo?? Obejrzałam filmik, a jak i jakieś upupione te dzieciaki. Nie wydaje mi się to wygodne. Dziecko jeśli lubi kąpiele (kilkumiesięczny bobas), pluska się, chlapie i ma radochę. A w tym wiadrze? Pierwsze skojarzenie? Ja w kuchni siedzę tak i obieram ziemniaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
w holandii jest to bardzo bardoz popularne do mycia niemowląt i noworodków, potem przerzucają sie na wanienke, na poczatku zycia dziecka taka forma kapieli jest bardzo relaksujaca i nie napawa strachem duzych wodnych przestrzeni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz widze takie cudo. A moze zaoszczedzic i kapac dziecko w zwyklym wiadrze? hihi
Ja zostane przy tradycyjnej wanience, ze wzgledu na lepszy dostep do dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
![]()
jak dla mnie to niefajny wynalazek.kto by chciał sie tak kąpąć.ja jak byłam w ciązy to brodzik był zamały a co dopiero wiadro a w nim dziecko. kąpiel ma byc przyjemnością i chwilą do odkrywania nowych wrażen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
podbijam - bo jestem ciekawa opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
PIERWSZA KAPIEL NOWORODKA JEST ZWYKLE BARDZO STRESUJĄCA ZARÓWNO DLA DZIECKA JAK I DLA RODZICÓW.TYMCZASEM TYCH NERWÓW MOŻNA ŁATWO UNIKNĄĆ.WYSTARCZY ZAMIAST WANIENKI KUPIĆ...WIADERKO!!! Maluch czuje się w nim bardzo bezpiecznie i kapiel sprawia mu przyjemność. Jak to możliwe? Po pierwsze, może w wiaderku przyjąć pozycję jak w łonie matki,a taka jest wciąż dla niego najbardziej naturalna. Po drugie, miłe w dotyku ścianki kubełka ciasno go otaczają, a to daje mu oparcie i poczucie bezpieczeństwa.Po trzecie, woda sięga mu do ramion , więc nie marznie. Kształt wiaderka sprawia też, że woda nie stygnie w nim tak szybko jak w wanience- pozostaje przyjemnie ciepła przez 15-20 minut. Nic dziwnego ,że kąpiel pomaga niemowlęciu wyciszyć się i zrelaksować po pełnym wrażeń dniu co w rezultacie powoduje brak problemów z zaśnięciem. Dla rodziców kąpanie niemowlęcia w wiaderku też może być przyjemniejsze.Przede wszystkim pozwala niedoświadczonemu rodzicowi uniknąć niepotrzebnego stresu, bo nie ma obawy ,że dziecko się wyślizgnie i wpadnie pod wodę.W wiaderku jest to po prostu niemożliwe.Maluch "siedzi" w nim bezpiecznie bez naszej pomocy.Nie ma też obawy,że wiaderko przechyli się i przewróci.Taka kąpiel nie nadwyręża też rodzicielskiego kręgosłupa.Wiaderko jest tak lekkie, że nawet po napełnieniu wodą można je z łatwościa przeieść.I co nie mniej ważne- myjąc malca nie trzeba pochylać się jak przy tradycyjnej wanience.Możemy ygodnie usiąść obok i oprzeć ręce na szerokim zaokrąglonym brzegu.(Dla bardziej wygodnych rodziców Firma Bebe-Jou przewidziała również stojak pod wiaderko-dostępny na zapytanie w cenie ok. 185 zł.) W czasie kapieli nie musimy dziecka przez cały czas trzymać.Kubełek dosłownie robi to za Nas.Jeśli niemowlę nie trzyma jeszcze główki w pionie, jedynie delikatnie podpieramy jedną ręką jego podbródek a drugą obmywamy całe ciałko. W ślad za tekstem miesięcznika Dzieko numer 10 Październik 2009 To wiaderko to jedyne antykolkowe wiaderko kąpielowe dla niemowlaków! Dla dzieci:Aby ustrzec Twoje maleństwo przed bolesną kolką i zapewnić jemu naturalne poczucie bezpieczeństwa dno wiaderka ma kształt macicy! W tym wiaderku dziecko się relaksuje, czuje się bezpiecznie i komfortowo ![]() Wiadro rozszerza się ku górze, dzięki czemu masz wygodny dostęp przy kąpieli dziecka. Funkcja "safety click" umożliwia bezpieczne i pewne zamocowanie wiaderka do stojaka bebe-jou. !!!radość kąpieli od 1-go dnia !!!
Dla rodziców:
http://www.allegro.pl/item744533048_...tykolkowe.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.