|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wątek nie na temat
Wiem że nie odrabia się prac domowych ale jakby mi ktoś odrobinkę pomógł byłabym wdzieczna,mamy pisać wypracowanie z tegorocznych próbnych matur " życie carskiej rosji.."i kompletnie nie wiem jak to napisac lub chociaż od czego zacząć jakby mnie ktoś tak "nakierował" lub gdzie mogę znaleśc tzw: ściagę do tego tematu
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek nie na temat
Zacząć najlepiej od początku
![]() Skoro wiesz że nie odrabiamy prac domowych i że to niezgodne z regulaminem, to dlaczego o to prosisz?
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosze o pomoc gdyż jestem w wielkiej kropce nie wiem od czego zacząć , nie bardzo rozumiem tematu i ocena z tego jest na nowy semestr więc pomyślałam sobie jakby mi ktos z dwa zdania zaczął i wiedziałabym mniej więcej jak dalej pisac
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Prac domowych nie odrabiamy z tego względu, że nam się nie chce, to nie my się będziemy uczyć za Ciebie, a poza tym dużo takich dziś co tylko na gotowce liczą jak temat pracy dostaną, a potem w przyszłości ciężko im parę sensownych i w miarę zrozumiałych zdań napisać.
Temat banalny, tylko wystarczą dobre chęci i chwila zastanowienia się. Troche więcej wiary w siebie. |
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
w tamtym roku na stronie cke byly rozwiazania probnych matur, wiec mozesz tam zajrzec (nie bylo to napisane wypracowanie, ale wszystkie wnioski, do jakich uczen powinien dojsc). w wyborczej tez byly te rozwiazania
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam jeszcze takie maluśkie pytanko w pytaniu pisze " na podstawie załączonych fragmentów pana tadeusza idzadów część 3.." to jakie tam były te fragmenty
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ściągnij sobie stąd http://www.cke.edu.pl/images/stories...rkusz_1_jp.pdf
maturę próbną z języka polskiego arkusz 1 i model odpowiedzi do niego. Tam będziesz miała te fragmenty, a na podstawie odpowiedzi myślę że powinno ci się udać stworzyć w miarę sensowną pracę. Powodzenia. |
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! więcej konsekwencji! Jeżeli NIE ODRABIAMY prac domowych to NIE ODRABIAMY!
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne zadanie odrobione
|
|
|
|
#11 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Moim zdaniem temat idiotyczny i ktoś chyba nie miał już co wymyśleć.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Otóz to,idąc dalej tym tropem możemy się spodzieawć,że któregoś dnia ktoś zamieści na forum posta:"Jak wyciąć wyrostek robaczkowy"-podpisane-chirurg.
Zgroza
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temat należy rozwinąć do wskazanego fragmentu "Pana Tadeusza", z którego trzeba wycisnąć wszystko o tej carskiej Rosji. Rozumiem, że wstrzelenie sie w model odpowiedzi może być trudne, ale jeżeli ma się tekst na podstawie, którego pisze sie pracę to nie jest jakaś wielka filozofia...zawsze się coś napisze, wystarczą chęci i chwila zastanowienia jak już ktoś wcześniej napisał
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
,obmyślić kolejność,żeby to miało rece i nogi.Ale zbyt długie wypracowanie to chyba nie wyjdzie.Swoją drogą carska Rosja w modzie,to jest temat
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dostałam 34 punkty na 50, mogło być lepiej. Ale temat faktycznie łatwy i przyjemny, gdybym pamiętała więcej szczegółów to poszłoby lepiej.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
skoro wiesz, ze nie odrabiamy prac domowych, to po co piszesz prosby
troche logiki
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
* "życie carskiej rosji" - czyli trzeba pojśc do biblioteki ( za moich czasów było to mijesc było niezwykle przydatne i użytecznie i nie było jedynie zbiorowiskiem kurzu ), poszukać w katalogach coś, co by cię naprowadzało na "rosję" a nawet na "carską rosję"* czasem są barzo miłe bibliotekarki, wieć wystarczy je zapytać, a one już ci podsuną odpowiednie książki * wyłączyć komputer, radio, tv, komórkę - tylko rozprasza * włączyć myślenie na "intensywne" * powodzenia
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia przy pisaniu
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm skoro każą Wam pisać takie wypracowanie, to chyba jesteście już po omówieniu "Pana Tadeusza" i "Dziadów"? A właściwie do napisania tego potrzebna jest głównie znajomość tych dwóch lektur, podstawowe aspekty, umiejscowienie w utworze. To wszystko jest omawiane na lekcjach.
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozumiem że niektórzy nie maja predyspozycji do pisania wypracowań ale w internecie jest mnóstwo stron na których można znaleść bardzo dużo potrzebnych informacji a nawet gotowych wypracowań
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro znasz regulamin, to łamiesz go w tej chwili świadomie. Ja tego pojąć nie potrafię...
Wątek zamknięty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

Moim zdaniem temat idiotyczny i ktoś chyba nie miał już co wymyśleć.

,obmyślić kolejność,żeby to miało rece i nogi.Ale zbyt długie wypracowanie to chyba nie wyjdzie.