Panny Młode - Kielce cz. III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 09:49   #901
evelinest
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode - Kielce cz. III

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
sexy body suknie może ci się uda kupić jeśli jej nie będziesz szyć to napewno, myślę że ślub w środę to nie taki zły pomysł

Dziewczyny które ślubują w tym roku odezwijcie się

Pamiętam jak ja weszłam pierwszy raz na forum hhhmmmm..... to miałam rok do ślubu , i nie mogłam się doczekać , ale dziewczyny to tak leci że nawet się nie obejrzycie jak ten dzień już nadejdzie ja zaczełam planowac ślub i wesele półtorej roku wcześniej ( tak jakoś zaraz po zaręczynach wyszło) salę znalazłam w ciągu trzech dni inne rzeczy trochę póżniej, poradnie i nauki robiliśmy w marcu zeszłego roku, orkiestra, fotograf i kamerzysta rok wcześniej ( było bardzo cięzko z wolnymi terminami) ale udało się , zostalo nam już tylko półtorej miesiąca, leci strasznie
Ja salę rezerwowałam na dwa lata przed a tu już zostało mi 3 miesiące:P Strasznie szybko to zlatuje, tyle przygotowań na jeden dzień Oby był najpiękniejszy w życiu!!!!
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 10:45   #902
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evelinest Pokaż wiadomość
Ja salę rezerwowałam na dwa lata przed a tu już zostało mi 3 miesiące:P Strasznie szybko to zlatuje, tyle przygotowań na jeden dzień Oby był najpiękniejszy w życiu!!!!
dokładnie , bardzo szybko

kurcze trzeba poprosić moderatorkę o zrobienie kalendarza na ten rok i na 2010 , bo ja nawet nie wiem kto w tym roku będzie szczęśliwą mężatką

a gdzie zamówiłas kwiaty/
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 11:22   #903
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Pocieszyłyście mnie,bo ja się już doczekać nie mogę.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 11:23   #904
kasiaher
Wtajemniczenie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;11974520]Pocieszyłyście mnie,bo ja się już doczekać nie mogę.[/quote]
zleci szybko , zobaczysz
Stary 2009-04-21, 13:12   #905
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Jeju dziewczyny widzę, że nie tylko mi się tak ten czas dłuży!! taka jestem zła że nie szukaliśmy czegoś bardziej na ten rok to masakra!! a tu jeszcze ponad rok czekania jeszcze co mnie dobija najbardziej to to że nie będzie mnie na miejscu i jak ja to wszystko będę miała zrobić żeby było dobrze ej te nasze ślubne problemy.....
Stary 2009-04-21, 13:34   #906
myszka1233
Raczkowanie

Cytat:
sexy body suknie może ci się uda kupić jeśli jej nie będziesz szyć to napewno, myślę że ślub w środę to nie taki zły pomysł

Pamiętam jak ja weszłam pierwszy raz na forum hhhmmmm..... to miałam rok do ślubu , i nie mogłam się doczekać , ale dziewczyny to tak leci że nawet się nie obejrzycie jak ten dzień już nadejdzie ja zaczełam planowac ślub i wesele półtorej roku wcześniej ( tak jakoś zaraz po zaręczynach wyszło) salę znalazłam w ciągu trzech dni inne rzeczy trochę póżniej, poradnie i nauki robiliśmy w marcu zeszłego roku, orkiestra, fotograf i kamerzysta rok wcześniej ( było bardzo cięzko z wolnymi terminami) ale udało się , zostalo nam już tylko półtorej miesiąca, leci strasznie
Ja też ślubuję w tym roku, dokładnie 18 lipca i już się nie mogę doczekać tego dnia. Kasiaher na ilewcześniej zapraszaliście gości? Bo nie wiem czy my już nie powinniśmy zacząć...tym bardziej, że w jeden weekend na pewno tego nie załatwimy.
myszka1233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:47   #907
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka1233 Pokaż wiadomość
Ja też ślubuję w tym roku, dokładnie 18 lipca i już się nie mogę doczekać tego dnia. Kasiaher na ilewcześniej zapraszaliście gości? Bo nie wiem czy my już nie powinniśmy zacząć...tym bardziej, że w jeden weekend na pewno tego nie załatwimy.
A mnie się nie chce zapraszać!!!:P i pewnie zrobię to w ostatniej chwili. Kto ma przyjść i tak przyjdzie Koleżanka zaprasza teraz na wesele na 2 tyg przed A co to za różnica i tak samemu trzeba dzwonić i potwierdzać na parę dni przed Nie ma co przesadzać myślę ze max na dwa miesiące przed można zacząć. No chyba, że ktoś ma 300 gości to bym wcześniej się za to zabrała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 13:50   #908
Korsarzowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
a tu jeszcze ponad rok czekania jeszcze co mnie dobija najbardziej to to że nie będzie mnie na miejscu i jak ja to wszystko będę miała zrobić żeby było dobrze ej te nasze ślubne problemy.....
Może pocieszę Cię troszkę pisząc, że My mamy datę już dwa lata. Czas zleciał niesamowicie szybko, za 6 tygodni będę żoną.
Nie mieszkamy w Kielcach, a w tej chwilii nie mieszkamy nawet w jednym mieście, więc wszytskie przygotowania miały miejsce w weekendy lub przez Internet. I teraz się cieszę, że mieliśmy na to aż tyle czasu, bo inaczej nie dalibyśmy rady.
Zobaczysz- zleci szybciutko, a Ty na pewno dasz radę wszystko pozałatwiać
Korsarzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 14:01   #909
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie , bardzo szybko

kurcze trzeba poprosić moderatorkę o zrobienie kalendarza na ten rok i na 2010 , bo ja nawet nie wiem kto w tym roku będzie szczęśliwą mężatką

a gdzie zamówiłas kwiaty/
Ja jeszcze nigdzie nie zamawiałam kwiatów, ale będę to robiła na jakieś 2,3 tyg przed w kwiaciarni EWA na Sandomierskiej. Byłam już tam i tak mi Pani powiedziała, że one nigdy nie odmawiają zrobienia wiązanki ślubnej, tylko czasem jak są jakieś specjalne kwiaty to lepiej przyjść wcześniej bo muszą je zamówić.
Stary 2009-04-21, 16:57   #910
kasia0810
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Planuje wesele i chciałam się Was zapytać czy słyszałyście coś o sali w Salacie??? to jest w okolicach Mniowa....
kasia0810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 17:36   #911
Alice the Bride
Raczkowanie

Polecam przeszukanie wątku poprzez wyszukiwarke pod katem tej sali. Z tego co pamietam to kilkakrotnie cos sie o niej pojawialo.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 18:12   #912
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:

Zapomniałam się pochwalić, kupiliśmy podróż poślubna! Lecimy w tym roku do Turcji, mam nadzieję, że będzie super!
Mnie też już zostało tylko 4 miesiące. A salę zamawiałam w grudniu 2007, ale szybko minęło!
My na wesele zapraszaliśmy w czasie Wielkanocy, prawdopodobnie do ślubu będziemy tylko raz i to na weekend, dlatego zajęliśmy się tym tak wcześnie.
Dziewczyny oczekujące, zobaczycie jak szybko Wam minie ten czas, warto czekać na tę chwilę!!

Zapomniałam się pochwalić-kupiliśmy podróż poślubną! W tym roku lecimy do Turcji, mam nadzieję, że będzie super!!!

22.08.2009-to był Ten dzień

Edytowane przez karothka
Czas edycji: 2009-04-21 o 18:15 Powód: dopis
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 19:17   #913
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka1233 Pokaż wiadomość
no to fajnie że jest tu nas troszke, ja już mam prawie wszystkich zaproszonych no... może jeszcze z 10 zaproszeń. To zalezy ile osób macie do zaproszenia czy daleko czy blisko, bo nie zawsze jest czas na to , my akurat mieliśmy tylko co drugi weekend

Cytat:
Ja jeszcze nigdzie nie zamawiałam kwiatów, ale będę to robiła na jakieś 2,3 tyg przed w kwiaciarni EWA na Sandomierskiej. Byłam już tam i tak mi Pani powiedziała, że one nigdy nie odmawiają zrobienia wiązanki ślubnej, tylko czasem jak są jakieś specjalne kwiaty to lepiej przyjść wcześniej bo muszą je zamówić.
ja mam w nemezji tzn. termin zarezerwowałam a bukiety mam wybrać dwa tygodnie wcześniej. Oni akurat maja dużo zamówień dlatego tak wcześnie zamawiasz termin
Stary 2009-04-21, 19:33   #914
kasia0810
Przyczajenie

A gdzie jest ta wasza nieznajoma sala? bo ja o swojej tez nic nie znalazłam więc może to ta sama...
kasia0810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 19:45   #915
nemea
Raczkowanie

Kasiaher odzywam się, odzywam, ale sporo zajęć mam ledwo co nadążam czytać watek.

Tydzień "balowałam", znaczy w niedziele wielkanocną do TŻ pojechałam i dopiero w tą niedziele wróciłam, a wczoraj nadrabiałam zaległości w wątku.

Dziś wybrałam welon, butów niestety nie

Poszukuję: ładnych, jasne ecru, zakryte palce i piety, zapinane na kostce (raczej koniecznie), nie za bardzo zdobione, najlepiej w szpic, obcas do max 7-8 cm (optymalny bardziej 5-6 cm), wąskie (niezbędne ), niskie na podbiciu (taka stopa)... względnie tanie (przydałoby się) i do kupienia najlepiej w ciągu max najblizszych dwóch tygodni.

Ma ktoś pomysł gdzie takie coś w Kielcach dostać?

zdjęcia są moją własnością - zakaz publikacji bez zgody właścicielki
nemea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 20:15   #916
serene81
Przyczajenie

Hej!

Ja zamówiłam buty w salonie cymbelline przy Plantach. Czekałam 3 tyg.bo akurat nie mieli mojego rozmiaru i koloru. Buciki prześliczne w kolorze ivory (mają jeszcze perłową iel i ecru), zrobione w calości z mięciutkiej skórki.Duży wybór fasonów.Jeśli czegoś brakuje to sprowadzają na zamówienie.Jedyna wada to cena..
Obejrzeć można na stronie http://www.artediroma.com/
Stary 2009-04-21, 20:52   #917
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Cytat:
Napisane przez kasia0810 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Planuje wesele i chciałam się Was zapytać czy słyszałyście coś o sali w Salacie??? to jest w okolicach Mniowa....
Ja mam tam ślub i z racji tego coś tam wiem zależy co Cię interesuje
Korsarzowa dzięki za pocieszenie hihi jak mi zostanie 6 tyg. do ślubu to też którąś tak pocieszę a tak serio to mam nadzieje, że wszystko jakoś da się pozałatwiać nawet na odległość

Edytowane przez sylwkowa
Czas edycji: 2009-04-21 o 21:27
sylwkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:57   #918
lila 85
Raczkowanie

Ja swoje wymarzone buciki zamówiłam w sklepie obuwniczym na Żeromskiego w sklepie "NICOL", są w kolorze ecru bez palców a reszta zakryta.bardzo ładne. Cena też zadowalająca bo jedyne 119zł.a w salonie ślubnym za takie musiała bym zapłacić około200-300zł.

A co do kwiaciarni Nemezja to ile wcześniej trzeba tam zamawiać kwiaty??
lila 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 00:27   #919
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia0810 Pokaż wiadomość
A gdzie jest ta wasza nieznajoma sala? bo ja o swojej tez nic nie znalazłam więc może to ta sama...
Ja też zamierzam się do tej sali na Salacie. Jestem umówiona jutro na jej oglądanie. Konkretnie to już dziś. I coś mi się zdaje,że jednak wybór padnie na nią,a nie na tę w Skokach.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 08:38   #920
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
a jak ceno przedstawia sie oferta kwiaciarni Ewa!musze w końcu zdecydować gdzie zamówić bukiet!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 09:54   #921
malenstwo21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemea Pokaż wiadomość
Kasiaher odzywam się, odzywam, ale sporo zajęć mam ledwo co nadążam czytać watek.

Tydzień "balowałam", znaczy w niedziele wielkanocną do TŻ pojechałam i dopiero w tą niedziele wróciłam, a wczoraj nadrabiałam zaległości w wątku.

Dziś wybrałam welon, butów niestety nie

Poszukuję: ładnych, jasne ecru, zakryte palce i piety, zapinane na kostce (raczej koniecznie), nie za bardzo zdobione, najlepiej w szpic, obcas do max 7-8 cm (optymalny bardziej 5-6 cm), wąskie (niezbędne ), niskie na podbiciu (taka stopa)... względnie tanie (przydałoby się) i do kupienia najlepiej w ciągu max najblizszych dwóch tygodni.

Ma ktoś pomysł gdzie takie coś w Kielcach dostać?
ja wczoraj chodziłam za butami i polecam wycieczkę na planty w jednym sklepiku multum ślubnych butów jeśli sie nie myle to na 1 pietrze pozatym byłam wczoraj na bazarach i tez ytafiłam na stoisko ze ślubnymi bucikami zapinane ze szpicem lub bez z takiego materiału przypominającego satynke podobały mi sie tylko niestety ja mam strasznie wąską drobną stopę wiec niestety dla mnie za duze : i cena 78zł takze warto sie przejsc i luknąć bo takie same widziałam o wiele droższe wiec po co pzrepłacac

a ja się pochwalę że obrączki zamówione

Edytowane przez malenstwo21
Czas edycji: 2009-04-22 o 09:56
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 10:42   #922
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
a jak ceno przedstawia sie oferta kwiaciarni Ewa!musze w końcu zdecydować gdzie zamówić bukiet!
Ja za bukiet swój, świadkowej oraz 2 butonierki zapłaciłam 415zł
Były idealne, takie jak chciałyśmy
Stary 2009-04-22, 10:52   #923
kasiaher
Wtajemniczenie

o kurcze to mi też zostało 6 tygodni

ja kupiłam sobie butki w RYŁKO wiem, wiem są tam dość drogie butki ale jestem mega z nich zadowolona oczywiście trafiłam na promocję jednych slubnych które również mi sie podobały ale niestety został im tylko jeden rozmiar i włąśnie był za duży tylko o jeden numer, chciałam sobie mimo wszystko kupić ale przeszłam sie po sklepie i mi spadały tym bardziej że były przymierzane i trochę rozepchane ale opłacało się bo kosztowały 98 zł , ja swoje kupiłam chyba jakoś 260 zł ale są świetne

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1238335893

jesli chodzi o nemezję ( kwiaciarnie) to wiem że zapisują na terminy ponieważ muszą w danym dniu zrobić bukiet i np. ustalasz godzinę na którą masz przyjechac na przystrojenie samochodu no i oczywiście muszą miec czas na dekorację kościoła ( oczywiście jeśli takową wybierzesz) no i ja termin mam już zajęty a bukiety ostatecznie mam wybrać dwa tygodnie wcześniej. W sumie mam już wybrany , ale zastanawiam się tylko nad kolorem
http://picasaweb.google.com/madzienk...72130849812306
Stary 2009-04-22, 13:22   #924
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Z tego co mi Pani mówiła to około 100zł z ręki a 170-190 z mikrofonu. Nie pytałam o przystrojenie samochodu i butonierki bo jakoś mnie to nie interesowało

A co do butów, to ja mam zakupione ze strony www.butyslubne.com.pl są typowo ślubne, ale bardzo wygodne (testowałam już raz przez jakieś 2h miałam na nogach - mięciutkie, nie obcierają), kosztowały 140 zł. Ja byłam mierzyć w Krakowie, ale koleżanka kupiła przez net. Trzeba tyko brać numer mniejsze niż się nosi rozmiarek. To buty firmy Arturo Vici czy jakoś tak, widziałam je też w Tuszynie, ale pojedyncze wzory za jakieś 90-100 zł.

Edytowane przez evelinest
Czas edycji: 2009-04-22 o 13:28
Stary 2009-04-22, 16:16   #925
kermicik
Przyczajenie

czesc dziewczyny, przyznam ze niewiele sie tu udzielam na forum (tylko dlatego ze z kielc wyjechalam dawno dawno temu i nawet gdybym bardzo chciala, to raczej wam z niczym nie pomoge - wszystko zalatwiam przez internet) ale sledze to forum od samego poczatku i przyznaje ze jestescie prawdziwa skarbnica wiedzy. Dzieki wam zamowilam sale, zespol, fryzjera, makijazystke... dlugo by wymieniac. Jest jednak jedna jedyna rzecz, o ktorej nigdzie tu na forum nie moge znalesc informacji, a mianowicie namiarow na jakas pania, ktora zaspiewalaby w kosciele. Znacie moze kogos??
kermicik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:01   #926
kasja123
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam straszny problem bo wesele mam w sierpniu tego roku a fotografa niestety jeszcze nie mam dlatego prosze was bardzo o pomoc jakich znacie fotografow wiem ze nikle szanse, ale moze jakiemus sie zwolni miejsce z kamerzysta mi sie udalo teraz czekam na cud odnosnie fotografa
pozdrawiam

Sakramentalne "TAK" powiemy sobie...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090808290214.html
kasja123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:07   #927
Korsarzowa
Raczkowanie

Za 6 tygodniu ślub, a ja właśnie osiągnęłam etap na którym oglądanie zdjęcia mojej sukni jest dla mnie stresujące - nie wiem czy mi się podoba, czy kwiatki i kolczyki będą pasowały, czy Przyszły Mąż będzie zadowolony (nikt oprócz rodziców nie wie jaka jest moja suknia) i wreszcie - czy będzie mi w niej wygodnie całą noc. Koszmar jakiś.
Do tego zaczęły się jakieś "ale" w stosunku do ubioru Pana Młodego- bo nie jestem pewna czy na pewno chcę, żeby miał białą kamizelkę i musznik, a nie tradycyjną z krawatem.
Czy jestem kopnięta? A może też tak macie...
Korsarzowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 18:49   #928
ona10101
Raczkowanie

Korsarzowa nie jestes kopnieta jestem pewna ze tez tak bede miala...raz bede zachwycona strojem, ale beda potem watpliwosci czy jednak oby na pewno....a ja mam takie pytanie co do kamerzysty i fotografa...duzo piszecie ale ja poszukuje kogos konkretnie ze Skarzyska!! Macie moze jakies namiary?
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:13   #929
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Korsarzowa nie jestes kopnieta jestem pewna ze tez tak bede miala...raz bede zachwycona strojem, ale beda potem watpliwosci czy jednak oby na pewno....a ja mam takie pytanie co do kamerzysty i fotografa...duzo piszecie ale ja poszukuje kogos konkretnie ze Skarzyska!! Macie moze jakies namiary?
Sluchaj w Skarżysku jest fotograf i kamerzysta nazywa się Marcin Faliński wiem bo stamtąd pochodzi mój tż powiem mu żeby zdobył namiary na niego jak chcesz ale z tego co wiem to jest bardzo drogi bo moja koleżanka go bierze ale podobno zdjęcia sa super i film też
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:15   #930
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ona10101
Ja mam kamerzyste z skarżyska, bo mieszkam w okolicach. Mam kilka namiarow od zespolu (fjnie kameruje ten gość z ul. Norwida [bodajże] foto-elmi chyba. - o to ten Faliński co mówi koleżanka wczesniej. Bierze ok 1000 zl jak my się pytaliśmy. Nam jednak nie bardzo zalezy na filmie, wiec wzieliśmy tańszego.
Wada jest taka, ze niemalże wszystkie filmy robi na jedno kopyto. Mieli go nasi znajomi, mamy tez plytki pokazowe i niestety wszystko jest takie samo. Nawet muzyka. Ale faktycznie film ładny.
Ja chcesz to jak wrócę do domu to Ci prześle telefony

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2009-04-22 o 19:23
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości