|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
ouuuU :P
1. 250g jogobelli z ziarnami, dwie kromki słonecznikowego, herbata 2. podwójna kanapka z chleba jw. z presidentem paprykowym i sopocką 3. plaster jakiegoś wieprzowego mięsa, 50g ryżu brązowego, miska surówki z kapusty z oliwą, zielona herbata 4. dwie kromki chleba z masłem orzechowym, twarożek domowy z papryką ostrą, zielona herbata
#4622 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze smutne P; Szklanka ciepłej wody z cytryną IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych IIŚn; 2 kromki chleba staropolskiego z: +masłem,sałatą polędwicą z kurczaka, ogorkiem kiszonym, pomidorem +masłem, serkiem nat, szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka herbata Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P szklanka pepsi max P: wieśniak lekki+ jabłko przepróżone z cynamonem+łyżeczka dżemu malinowego szklanka wody truskawkowej arctic K: grahamka (50gr) podzielona na trzy czesci z: +masłem, polędwicą łososiową, ogórkiem zielonym i koperkiem +masłem, polędwicą z kurczaa, pomidorem,ogórkiem kiszonym,cebulka +masłem, serkiem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 rzodkiewy Herbatka owocowa W miedzyczasie mnooostwo wody (czemu tak mnie suszy?;/) Poprosze o ocene
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze coś^:
śniadanie: półtora schabowego z ketchupem; pomidor z solą; owsianka z 3 łyżek z połową banana i migdałami; zielona herbata 2śn: marchewka; kanapka z twarogiem, sałatą i pomidorem; kanapka z szynką, sałatą, serem żółtym i pomidorem obiad: dużo fasolki z bułką tartą + trzy łychy ziemniaków z masłem; zielona herbata po treningu: odżywka białkowo-węglowodanowa (BodyMassXXL czy jakoś tak...) godzina po treningu: placek owsiany (2 jajka+3 łyżki płatków owsianych) z brokułami ze śmietaną; herbata rooibos kolacja: (będzie przed snem ;p) serek wiejski z brokułami albo z pomidorem
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
R.
Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba z odrobiną masła,100gr serka wiejskiego,jablko,cynamon 2Sn:100gr serka wiejskiego+garść mieszanki orzechów O: piers z kurczaka(curry,papryka ostra),duszone warzywa(pieczarki,cebula, papryka,brokuły,pomidory) P:dwie łyzki serka homo,pomidor,listki bazylii K:dwa jajka na twardo,pol pomidora
#4625 |
Raczkowanie
|
A ja dziś zjadłam - R
ś - 2 małe kromki chleba pełnoziarnistego fitness (taki cięzki, mokry ![]() z twarożkiem i pomidorem + szczypiorek, kawa 2ś - herbata zielona, jogurt winogronowy z dosypanymi orzechami + napój mleczny kawowo - orzechowy o - zupa warzywna z brokułami p - jabłko, fitella(musli) jogurtowa z zurawiną k - makrela w pomidorach + 2 mace posmarowane cieniutko masłem + troszke napoju energetycznego(niewiem czy wolno mi takie pić w czasie odchudzania???) A teraz wcinam orzeszki ziemne mmm ![]() Proszę o ocenkeeeeeeee ![]()
#4626 |
Rozeznanie
|
REDUKCJA
Śniadanie-placek owsiany(2 jajka, 4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych)posmarowany łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego ![]() II śniadanie-kromka chleba żytniego z wędliną mieloną, pół banana, ogórek kiszony, pół pomidora Obiad-zupa pomidorowa na udku z kurczaka z ryżem, zaprawiona łyżką jogurtu naturalnego Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami zbóż+łyżeczka otrębów pszennych+garść rodzynek, 10 g orzechów włoskich Kolacja-serek homo waniliowy, sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i połówki cebuli Może być? ![]()
#4627 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oceni ktoś??bardzo mi zależy..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny. Nie umiem jeść o stałych porach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
Chciałabym sprostować kilka spraw:
-serek homo był naturalny, jakoś odruchowo napisałam waniliowy ![]() -nie wolno jeść jogurtu naturalnego???czytałam tu, że nie wolno smakowych, bo są dosładzane, ale naturalnego też nie?Proszę o wyjaśnienie -udko zjadłam do tej zupy ![]()
#4634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedz więcej słodkich owoców możesz śmiało jeść co 1,5godz . na desery rób sobie budynie z kozim mlekiem kiśle wafle ryżowe z nutella jedz jedz kochana . ale ja ci zazdroszczę tej literki Peee . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może ułożę dla ciebie przykładowy jadłospis ? jestem prawie w twoim wieku i wiem co to jedzenie w szkole ;p
więc tak : 7:00śniadanie : jogurt naturalny 200g lub aktivia + otręby granulowane śliwkowe+ 2 śliwki suszone+ czerwona herbata lub: śniadanie nr.II : jogurt nat, lub aktivia +otręby granulowane jabłkowe +jabłko + cynamon + zielona herbata 10:30II śniadanie : bułka razowa z twarogiem chudym i dżemem + Kubuś lub: II śniadanie nr II: jabłko +banan + pomarancza obiad : mięsko gotowane + ryż lub kasza albo ziemniaki lub makaron + sałatka bądź surówka + zupa podwieczorek : tu mogą być różne kombinacje typu: budyń kisiel jogurt wafle ryżowe z czymś kanapka musli kolacja : proponuję jajecznicę . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Moja Rrrrr. Niestety ze względu na zmianę pracy nijak nie dam rady wcisnąć 5 posiłków, bo w ciągu dnia mam tylko jedną przerwę na lunch. Myślicie, że przerwy między posiłkami dłuższe niż 3 godziny mogą spowolnić spadek wagi?
No ale wracając do tematu... ![]() Śniadanie (6.30): owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, jabłko, cynamon, łyżka rodzynek) Lunch (12.00): ciemna bułeczka z połową pasztetu sojowego koperkowego i rzodkiewkami; szklanka soku marchwiowo-selerowego Obiad(18.00): 5 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 g kaszy gryczanej, mrożonka warzywna (marchewka, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa) gotowana na parze i polana łyżeczką oliwy z oliwek Godzinka na siłowni Kolacja (21.00): jajko na twardo, pomidor z cebulką
![]() |
#4640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez airwaves ![]() P; Szklanka ciepłej wody z cytryną IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka dalabym wiecej platkow na Twoim miejscu. owsianke robisz na mleku? nie, na wodzie, mleka tak dolewam troche dla smaku, strasznie sie zapchalam ta owsianka Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych szkoda ze lajttt nie celoowo, mama po prostu takie kupila to jem,ale juz jej powiedzialam,ze ma brac granatowe a nie biale kubeczki IIŚn; 2 kromki chleba staropolskiego z: +masłem,sałatą polędwicą z kurczaka, ogorkiem kiszonym, pomidorem +masłem, serkiem nat, szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka herbata ja bym tu zjadla jeszcze cos slodkiego, a co! ![]() Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii strasznie malo jak na obiad. tunczyk, ktorego nagminnie jesz, ma 100kcal w 100gr wczoraj byl tunczyk i dzisiaj, tak to nie jem, czasem ew. z cukinia faszerowana, jutro wracaja rodzice wiec beda lepsze obiaady;] szczerze mowiac i tak wpychalam to na sile Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P mało szklanka pepsi max P: wieśniak lekki+ jabłko przepróżone z cynamonem+łyżeczka dżemu malinowego szklanka wody truskawkowej arctic mało K: grahamka (50gr) podzielona na trzy czesci z: +masłem, polędwicą łososiową, ogórkiem zielonym i koperkiem +masłem, polędwicą z kurczaa, pomidorem,ogórkiem kiszonym,cebulka +masłem, serkiem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 rzodkiewy beznadziejna kolacja, czemu dzielisz na 3 części?:/ zawsze tak kroje bulke, nie lubie tak grubo pieczywa,w ogole nie lubie bulek,ale chleb sie skonczyl;/ Herbatka owocowa W miedzyczasie mnooostwo wody (czemu tak mnie suszy?;/) Poprosze o ocene up ![]() powiem szczerze, że mi się nie podoba. ![]() ![]() Mi tez sie nie podoba jak to czytam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam, kiedy jadłaś jogurt, ale mimo tego, że jest on naturalny to w większości ma on węglowodany proste- spójrz sobie na etykietkę, to się przekonasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- RRR! pięknie proszę o ocenę ![]() wczoraj: I. puszka tuńczyka, łyżka oliwy, pomidor, jajko,łyżka serka naturalnego, kilka oliwek, kawałek papryki,3 kromki pełnoziarnistego chleba, kubek zielonej herbaty, mała pomarańcza II. nie było :/ III. 100 gram wołowiny usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek,250g fasolki szparagowej,pomidor, 1/3 cebuli, kawałek papryki, kilka oliwek, łyżka octu jabłkowego IV. nadal byłam najedzona po obiedzie, nic nie mogłam wcisnąć ![]() V. serek wiejski, 2 suszone pomidory, odrobina oliwy dzisiaj: I. sałatka: serek wiejski, łyżka serka naturalnego, pomidor, kawałek papryki, czemu tylko kawałek ? ![]() II. kromka chleba pełnoziarnistego, 1 jajko, łyżka serka naturalnego wymieszanego z oliwą i pieprzem( wymyśliłam sobie taki zastępnik majonezu ![]() III.200 gr mintaja,250g gotowanych brokułów, sałata z oliwą i octem warzywa są białka są ale nie ma węgli . ![]() IV.plaster polędwicy, 100g fasolki szparagowej trochę mało z Tym plastrem ;p V. serek wiejski, łyżka pestek słonecznika mogłaś zamiast tych pestek dodać dużo warzyw
7/10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Rozeznanie
|
No to i ja w przerwie Housa coś skrobnę
![]() P-oczywiście: Ś: jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem i pomidorem, duża grahamka z masłem i serem brie, banan, kawa z mlekiem 3,2% sok Kubuś IIŚ: duża grahamka z masłem, serem żółtym, kiełbasą suchą krakowska, ogórkiem, rzodkiewką i keczupem ![]() cappuccino z automatu paczka sezamków, chałwa fantazyjna 100g O: zupa botwinka, kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z oliwkami, pomidorami itp... D: cappuccino, 2 kawałki makowca jabłko, banan kilka garści mieszanki studenckiej czekolada do picia-waniliowa P: 2 kawałki smażonego leszcza, 2 smażone płotki, keczup, 2 kromki chleba rożek bananowy ![]() K: 4 smażone płotki ![]() 2 kromki chleba z masłem, szynką i chrzanem ![]() House---- dużo paluszków z makiem, kompot z rabarbaru ![]() No to poszalałam z rybami.... Uciekam na Housa ![]()
#4647 |
Rozeznanie
|
naughtyprincess-kawałek taki około 20 gramowy, wiecej nie mialam w lodowce
![]() Bardzo Ci dziękuję za komentarz ![]()
#4648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4649 |
Raczkowanie
|
R na jutro:
I - ok. 7 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem i cynamonem oraz płatkami owsianymi (3-4 łyżeczki) + wafel ryżowy (?) II - ok. 10 - sałatka z tuńczykiem, sałatą, oliwkami, papryką, pomidorem, ryżem brązowym III - ok. 14 - len mielony + zupa koperkowa z kaszą manna (tak ze 4 kosteczki) + naleśnik z mąki razowej z otrebami, szpinakiem i jogurtem nat. (myslicie, że moge zjeść 2?) IV - 16- 17 - szklanka soku warzywnego i 2 chlebki z pestkami dyni i łososiem V - 19- 20 - ser feta z pomidorem i sałatą Slicznie prosze o komentarz i przepraszam, ze tak pasozytniczo, bo sama udzielam niewielu rad, ale dopiero nabieram wprawy:P No a dzisiejsze menu zrealizowane prawie w 100%. Dodalam tylko wafel ryzowy do sniadania, bo ktos napisal, ze za male no i w ciagu dnia nadprogramowo sok niepasteryzowany ze swiezych grejfrutow... ale to chyba nieduze odstepstwo:P ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- aaa... nalesniki oczywiscie na oliwie smazone;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla mnie rewelacja 10/10 ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.