Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-14, 17:57   #4621
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

ouuuU :P

1. 250g jogobelli z ziarnami, dwie kromki słonecznikowego, herbata
2. podwójna kanapka z chleba jw. z presidentem paprykowym i sopocką
3. plaster jakiegoś wieprzowego mięsa, 50g ryżu brązowego, miska surówki z kapusty z oliwą, zielona herbata
4. dwie kromki chleba z masłem orzechowym, twarożek domowy z papryką ostrą, zielona herbata
Stary 2009-05-14, 18:15   #4622
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
P:
Ś: owsianka (ok.350ml mleka koziego+ 90g płatków owsianych+ duże jabłko+ cynamon+ siemie lniane+ otręby)
IIŚ: serek wiejski+ mix meksykański z felixa
O: pierś z kurczaka ok.170g + 80g (suchej) kaszy gryczanej+ dużo sosu pudliszki chińskiego+ warzywa gotowane na parze (sporo)+ na deser ciasteczko otrębuś
P: kanapka z: razowiec+ makrela wędzona+ rukola+ pomidor mniaam!
K: omlet z: 2 jajka+ mąka razowa+ mleko+ polędwica sopocka+ cebula+ bazylia+ pomidor+ pieczarki + dwie łyżki sosu chińskiego pudliszki -> inspirowane przepisami airwaves i kawwwy super!

jak oceniacie???
Jeślii na tym tyjesz to ok chociaz mi to bardziej pod U podchodzi niz P

Moje dzisiejsze smutne
P;
Szklanka ciepłej wody z cytryną
IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka
Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych
IIŚn; 2 kromki chleba staropolskiego z:
+masłem,sałatą polędwicą z kurczaka, ogorkiem kiszonym, pomidorem
+masłem, serkiem nat, szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka
herbata
Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii
Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P
szklanka pepsi max
P: wieśniak lekki+ jabłko przepróżone z cynamonem+łyżeczka dżemu malinowego
szklanka wody truskawkowej arctic
K: grahamka (50gr) podzielona na trzy czesci z:
+masłem, polędwicą łososiową, ogórkiem zielonym i koperkiem
+masłem, polędwicą z kurczaa, pomidorem,ogórkiem kiszonym,cebulka
+masłem, serkiem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 rzodkiewy
Herbatka owocowa
W miedzyczasie mnooostwo wody (czemu tak mnie suszy?;/)
Poprosze o ocene
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:27   #4623
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje dzisiejsze coś^:
śniadanie: półtora schabowego z ketchupem; pomidor z solą; owsianka z 3 łyżek z połową banana i migdałami; zielona herbata
2śn: marchewka; kanapka z twarogiem, sałatą i pomidorem; kanapka z szynką, sałatą, serem żółtym i pomidorem
obiad: dużo fasolki z bułką tartą + trzy łychy ziemniaków z masłem; zielona herbata
po treningu: odżywka białkowo-węglowodanowa (BodyMassXXL czy jakoś tak...)
godzina po treningu: placek owsiany (2 jajka+3 łyżki płatków owsianych) z brokułami ze śmietaną; herbata rooibos
kolacja: (będzie przed snem ;p) serek wiejski z brokułami albo z pomidorem
Stary 2009-05-14, 18:49   #4624
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba z odrobiną masła,100gr serka wiejskiego,jablko,cynamon
2Sn:100gr serka wiejskiego+garść mieszanki orzechów
O: piers z kurczaka(curry,papryka ostra),duszone warzywa(pieczarki,cebula, papryka,brokuły,pomidory)
P:dwie łyzki serka homo,pomidor,listki bazylii
K:dwa jajka na twardo,pol pomidora
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:58   #4625
mary69
Raczkowanie

A ja dziś zjadłam - R

ś - 2 małe kromki chleba pełnoziarnistego fitness (taki cięzki, mokry )
z twarożkiem i pomidorem + szczypiorek, kawa
2ś - herbata zielona, jogurt winogronowy z dosypanymi orzechami +
napój mleczny kawowo - orzechowy
o - zupa warzywna z brokułami
p - jabłko, fitella(musli) jogurtowa z zurawiną
k - makrela w pomidorach + 2 mace posmarowane cieniutko masłem
+ troszke napoju energetycznego(niewiem czy wolno mi takie pić w czasie odchudzania???)

A teraz wcinam orzeszki ziemne mmm

Proszę o ocenkeeeeeeee

* zapuszczam włoski - są poniżej połowy
pleców, będą do pasa
* dbam o pazurki
* dbam o uśmiech
* nie hoduję cellulitu, nigdy więcej!

mary69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:00   #4626
klaudynka18
Rozeznanie

REDUKCJA
Śniadanie-placek owsiany(2 jajka, 4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych)posmarowany łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego
II śniadanie-kromka chleba żytniego z wędliną mieloną, pół banana, ogórek kiszony, pół pomidora
Obiad-zupa pomidorowa na udku z kurczaka z ryżem, zaprawiona łyżką jogurtu naturalnego
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami zbóż+łyżeczka otrębów pszennych+garść rodzynek, 10 g orzechów włoskich
Kolacja-serek homo waniliowy, sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i połówki cebuli
Może być?

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:11   #4627
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze smutne Dlaczego smutne ?
P;
IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek co za dokładnosc, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka
Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych
herbata
Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej a na mnie sie drze, ze 50g to mało , sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii nie za malo??
Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P
szklanka pepsi max
P: wieśniak lekki+ jabłko przepróżone z cynamonem+łyżeczka dżemu malinowego mrrrr
Herbatka owocowa
Poprosze o ocene
nie malo??
Cytat:
P:
Ś: owsianka (ok.350ml mleka koziego+ 90g płatków owsianych+ duże jabłko+ cynamon+ siemie lniane+ otręby)
IIŚ: serek wiejski+ mix meksykański z felixa
O: pierś z kurczaka ok.170g + 80g (suchej) kaszy gryczanej+ dużo sosu pudliszki chińskiego+ warzywa gotowane na parze (sporo)+ na deser ciasteczko otrębuś
P: kanapka z: razowiec+ makrela wędzona+ rukola+ pomidor mniaam!
K: omlet z: 2 jajka+ mąka razowa+ mleko+ polędwica sopocka+ cebula+ bazylia+ pomidor+ pieczarki + dwie łyżki sosu chińskiego pudliszki -> inspirowane przepisami airwaves i kawwwy super!

jak oceniacie???
malo jakos takoś...
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 19:12   #4628
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
REDUKCJA
Śniadanie-placek owsiany(2 jajka, 4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych)posmarowany łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego
II śniadanie-kromka chleba żytniego z wędliną mieloną, pół banana, ogórek kiszony, pół pomidora banan ma dużo cukru, nie jemy go raczej na redukcji.. zamiast niego mogłaś zjeść całego pomidora
Obiad-zupa pomidorowa na udku z kurczaka z ryżem, zaprawiona łyżką jogurtu naturalnego mogłaś zjeść to udko, byłoby przynajmniej białko
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami zbóż+łyżeczka otrębów pszennych+garść rodzynek, 10 g orzechów włoskich jogurt naturalny to cukry proste- nie powinno się ich jeść na redukcji
Kolacja-serek homo waniliowy, sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i połówki cebuli
Może być? to samo- cukry proste i to na kolację ;/
za mało warzyw, za mało białka, za dużo cukrów prostych.
Stary 2009-05-14, 19:25   #4629
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary69 Pokaż wiadomość
A ja dziś zjadłam - R

ś - 2 małe kromki chleba pełnoziarnistego fitness (taki cięzki, mokry )
z twarożkiem i pomidorem + szczypiorek, kawa ok,moze do tego jablko?sniadanie rozkreca metabolizm,powinno byc wiec duze
2ś - herbata zielona, jogurt winogronowy z dosypanymi orzechami +
napój mleczny kawowo - orzechowy nie,takie cos to nie na redukcji,same wegle proste,poza tym połączenie ww+tłuszczy.. nie ma bialka,warzyw
o - zupa warzywna z brokułami białko gdzie?
p - jabłko, fitella(musli) jogurtowa z zurawiną nie, fitella to same wegle,na podiweczorek jemy bialko z warzywami,lub nnkt
k - makrela w pomidorach + 2 mace posmarowane cieniutko masłem pewnie z puszki?a w puszce konserwanty
+ troszke napoju energetycznego(niewiem czy wolno mi takie pić w czasie odchudzania???) takie napoje nie na redukcji

A teraz wcinam orzeszki ziemne mmm
nie podjadamy na r pomiedzy ani po posiłkach

Proszę o ocenkeeeeeeee

jw.poczytaj redukcyjne jadłospisy i wzoruj sie na nich.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:34   #4630
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
R..
  • pół jajka na twardo,2 plasterki pomidora,ogórka,kilkanasc ie rzodkiewek,2 łyżki twarożku,szczypiorek i cebulka-taka papka wyszła,jabłko
  • bułka (z pestkami dyni) z jajkiem i kebabem,liść sałaty
  • udko kurczka smażone na oliwie z oliwek,surówka pekińska,2 ziemniaki
  • kanapka razowca z serem President-czosnkowym
wiem,że tylko 4 posiłki,ale nie dam rady zjeść nic więcej..to i tak wydaje mi się całkiem sporo...jak to wygląda?

prośba o ocenkę..

oceni ktoś??bardzo mi zależy.....
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:35   #4631
Mickey1011
Raczkowanie

Dziewczyny. Nie umiem jeść o stałych porach Mam z tym wielki problem. W szkole za bardzo nie mamy warunków do jedzenia śniadania, które by miało wszystkie potrzebne składniki. I nie radze sobie z dobieraniem potraw. Na jeden stronie pisze, że jogurt naturalny, banan może być na redukcję, a w tym poście doszukałam się, że ma za dużo cukrów prostych.... Już sama nic nie wiem co mam jeść. Dodam, że mam prawie 16 lat i nie wiem czy dieta dla mnie powinna być tak surowa, jak dla starszych kobiet... Niby czytam dużo różnych forum, przykładowych jadłospisów, ale trudno wprowadzić to w życie.
Mickey1011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 19:44   #4632
pidzamcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze r:

i śniadanie koło 8:40: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/2 szklanki mleka 2% [zwiększyłam ilość mleka bo lepsza jest ], serek homo nauralny 130g, 1 łyżeczka cynamonu ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (słodzik nadal w planach do zakupu )

ii śniadanie 13:15: 2 kromki chleba żytniego (z biedronki :d )jedna z 2 plastera,o wędliny z indyka, druga posmarowana serem białym chudym, kilka plastrów ogórka, pomidor.

obiad 16.45: Pół woreczka kaszy gryczanej, gotowana pierś w vegecie z duszoną cebulka i kilkoma pieczarkami,curry, zioła, pół gotowanego brokuła z sałatą i 2 łyżkami jogurtu naturalnego.
Strasznie się najadłam Nie przesadziłam z ilością ?

będzie...

Kolacja koło 20.00: Serek wiejski lekki, z ? Jakieś pomysły

proszę o ocenę ?

up ! :d
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:55   #4633
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
za mało warzyw, za mało białka, za dużo cukrów prostych.
Chciałabym sprostować kilka spraw:
-serek homo był naturalny, jakoś odruchowo napisałam waniliowy
-nie wolno jeść jogurtu naturalnego???czytałam tu, że nie wolno smakowych, bo są dosładzane, ale naturalnego też nie?Proszę o wyjaśnienie
-udko zjadłam do tej zupy

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:58   #4634
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
P:
Ś: owsianka (ok.350ml mleka koziego+ 90g płatków owsianych+ duże jabłko+ cynamon+ siemie lniane+ otręby) dobrze ale mogłaś dodać miód
IIŚ: serek wiejski+ mix meksykański z felixa ok.
O: pierś z kurczaka ok.170g + 80g (suchej) kaszy gryczanej+ dużo sosu pudliszki chińskiego+ warzywa gotowane na parze (sporo)+ na deser ciasteczko otrębuś tylko jedno ciasteczko ?
P: kanapka z: razowiec+ makrela wędzona+ rukola+ pomidor mniaam! mogłaś zjeść co najmniej 2 takie kanapki
K: omlet z: 2 jajka+ mąka razowa+ mleko+ polędwica sopocka+ cebula+ bazylia+ pomidor+ pieczarki + dwie łyżki sosu chińskiego pudliszki -> inspirowane przepisami airwaves i kawwwy super! mogła pani dorzucić kromkę chlebka ;p

jak oceniacie???
mało mało jeszcze raz malo ja jem więcej na U/R .
jedz więcej słodkich owoców możesz śmiało jeść co 1,5godz .
na desery rób sobie budynie z kozim mlekiem
kiśle
wafle ryżowe z nutella
jedz jedz kochana . ale ja ci zazdroszczę tej literki Peee .
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:01   #4635
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
R.

Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba z odrobiną masła,100gr serka wiejskiego,jablko,cynamon
2Sn:100gr serka wiejskiego+garść mieszanki orzechów
O: piers z kurczaka(curry,papryka ostra),duszone warzywa(pieczarki,cebula, papryka,brokuły,pomidory)
P:dwie łyzki serka homo,pomidor,listki bazylii
K:dwa jajka na twardo,pol pomidora
Orzeszku wydaje mi się mniej niż zwykle i jakoś tak monotonnie bardzo redukcyjny jadłospis, kg lecą w dół??
Stary 2009-05-14, 20:04   #4636
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mickey1011 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Nie umiem jeść o stałych porach Mam z tym wielki problem. W szkole za bardzo nie mamy warunków do jedzenia śniadania, które by miało wszystkie potrzebne składniki. I nie radze sobie z dobieraniem potraw. Na jeden stronie pisze, że jogurt naturalny, banan może być na redukcję, a w tym poście doszukałam się, że ma za dużo cukrów prostych.... Już sama nic nie wiem co mam jeść. Dodam, że mam prawie 16 lat i nie wiem czy dieta dla mnie powinna być tak surowa, jak dla starszych kobiet... Niby czytam dużo różnych forum, przykładowych jadłospisów, ale trudno wprowadzić to w życie.
może ułożę dla ciebie przykładowy jadłospis ? jestem prawie w twoim wieku i wiem co to jedzenie w szkole ;p

więc tak :
7:00śniadanie : jogurt naturalny 200g lub aktivia + otręby granulowane śliwkowe+ 2 śliwki suszone+ czerwona herbata
lub:
śniadanie nr.II : jogurt nat, lub aktivia +otręby granulowane jabłkowe +jabłko + cynamon + zielona herbata
10:30II śniadanie : bułka razowa z twarogiem chudym i dżemem + Kubuś
lub:
II śniadanie nr II: jabłko +banan + pomarancza
obiad : mięsko gotowane + ryż lub kasza albo ziemniaki lub makaron + sałatka bądź surówka + zupa
podwieczorek :
tu mogą być różne kombinacje typu:
budyń
kisiel
jogurt
wafle ryżowe z czymś
kanapka
musli
kolacja :
proponuję jajecznicę .

Stary 2009-05-14, 20:06   #4637
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
R..
  • pół jajka na twardo,2 plasterki pomidora,ogórka,kilkanasc ie rzodkiewek,2 łyżki twarożku,szczypiorek i cebulka-taka papka wyszła,jabłko Zdecydowanie za mało - no i brakuje węglowodanów. Śniadanie ma rozkręcić metabolizm i być największym posiłkiem w ciągu dnia. Zjedz całe jajko, a nie tylko połowę, dołóż więcej twarożku i kromkę lub dwie razowca - a będzie dobrze
  • bułka (z pestkami dyni) z jajkiem i kebabem,liść sałaty A cóż to za bułka? Pamiętaj, że białe pieczywo na R odpada. A kebab też chyba zbyt zdrowy nie jest, z tego co wiem ma niewiele białka, powstaje z resztek i składa się w 70% z tłuszczu zwierzęcego.
  • udko kurczka smażone na oliwie z oliwek,surówka pekińska,2 ziemniaki Ok, choć teoretycznie złamałaś redukcyjną zasadę niełączenia tłuszczów (oliwa) z węglowodanami (ziemniaki) Ale jeśli nie utrudnia Ci to chudnięcia, to nie masz się czym martwić.
  • kanapka razowca z serem President-czosnkowym Serki tego typu odpadają, zamień je na ser biały, serek wiejski albo jakiś twarożek. Kolacja na R powinna być czystobiałkowa: rybka, serek wiesjki, chude mięsko + koniecznie jakieś warzywa bo nie widzę ich tu u Ciebie. Kromkę razowca też możesz raz na jakiś czas dorzucić - ale jak jesz nie później niż trzy godziny przed snem.
wiem,że tylko 4 posiłki,ale nie dam rady zjeść nic więcej..to i tak wydaje mi się całkiem sporo...jak to wygląda?

prośba o ocenkę..
Jest średnio, poczytaj jeszcze trochę o zasadach zdrowego odchudzania i zajrzyj do tematu "przykładowe jadłospisy". Następnym razem staraj się zjeść pięć posiłków i do każdego dorzuć jakieś warzywo. Zrezygnuj z tłustych serków kanapkowych, niezdrowych mięs, jedz wiecej NNKT (czyli wcinaj orzechy ), jedz też WIĘKSZE sniadania
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:14   #4638
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:

Moje dzisiejsze smutne
P;
IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka
herbata
Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii
szklanka pepsi max
Herbatka owocowa
Poprosze o ocene
up
Stary 2009-05-14, 20:15   #4639
Limonka1987
Zakorzenienie

Moja Rrrrr. Niestety ze względu na zmianę pracy nijak nie dam rady wcisnąć 5 posiłków, bo w ciągu dnia mam tylko jedną przerwę na lunch. Myślicie, że przerwy między posiłkami dłuższe niż 3 godziny mogą spowolnić spadek wagi?

No ale wracając do tematu...
Śniadanie (6.30): owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, jabłko, cynamon, łyżka rodzynek)
Lunch (12.00): ciemna bułeczka z połową pasztetu sojowego koperkowego i rzodkiewkami; szklanka soku marchwiowo-selerowego
Obiad(18.00): 5 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 g kaszy gryczanej, mrożonka warzywna (marchewka, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa) gotowana na parze i polana łyżeczką oliwy z oliwek

Godzinka na siłowni

Kolacja (21.00): jajko na twardo, pomidor z cebulką
Stary 2009-05-14, 20:18   #4640
venus in furs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
RRR! pięknie proszę o ocenę

wczoraj:
I. puszka tuńczyka, łyżka oliwy, pomidor, jajko,łyżka serka naturalnego, kilka oliwek, kawałek papryki,3 kromki pełnoziarnistego chleba, kubek zielonej herbaty, mała pomarańcza
II. nie było :/
III. 100 gram wołowiny usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek,250g fasolki szparagowej,pomidor, 1/3 cebuli, kawałek papryki, kilka oliwek, łyżka octu jabłkowego
IV. nadal byłam najedzona po obiedzie, nic nie mogłam wcisnąć
V. serek wiejski, 2 suszone pomidory, odrobina oliwy

dzisiaj:

I. sałatka: serek wiejski, łyżka serka naturalnego, pomidor, kawałek papryki, pół cebuli, kilka oliwek, łyżka oliwy+po łyżce pestek dyni i owsa nagiego, 3 kromki chleba własnej roboty, jabłko, actimel
II. kromka chleba pełnoziarnistego, 1 jajko, łyżka serka naturalnego wymieszanego z oliwą i pieprzem( wymyśliłam sobie taki zastępnik majonezu ), mała pomarańcza
III.200 gr mintaja,250g gotowanych brokułów, sałata z oliwą i octem
IV.plaster polędwicy, 100g fasolki szparagowej
V. serek wiejski, łyżka pestek słonecznika
podbijam, będę bardzo wdzięczna za komentarz

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:18   #4641
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
P;
IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka dalabym wiecej platkow na Twoim miejscu. owsianke robisz na mleku?
Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych szkoda ze lajttt
herbata ja bym tu zjadla jeszcze cos slodkiego, a co!
Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii strasznie malo jak na obiad. tunczyk, ktorego nagminnie jesz, ma 100kcal w 100gr
Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P mało
szklanka pepsi max
szklanka wody truskawkowej arctic mało
+masłem, serkiem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 rzodkiewy beznadziejna kolacja, czemu dzielisz na 3 części?:/
Herbatka owocowa
Poprosze o ocene
up
powiem szczerze, że mi się nie podoba. widać EDkowe odchyły, no i redukcyjnie trochę, no.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:29   #4642
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez airwaves
P;
IŚn; owsianka (3łychy płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyzki otrębow granulowanych śliwkowych, 4 śliwki suszone, 10 rodzynek, 2 orzechy włoskie rozgniecione, troche mleka+cynamon), kawa z niedużą ilością mleka dalabym wiecej platkow na Twoim miejscu. owsianke robisz na mleku? nie, na wodzie, mleka tak dolewam troche dla smaku, strasznie sie zapchalam ta owsianka

Przekąska; kawa bezkofeinowa, jogobella light truskawkowa+ 2 łychy otrębow granulowanych szkoda ze lajttt nie celoowo, mama po prostu takie kupila to jem,ale juz jej powiedzialam,ze ma brac granatowe a nie biale kubeczki
herbata ja bym tu zjadla jeszcze cos slodkiego, a co! jakos wlasnie nie mam ochoty od kilku dni na slodycze,ale moze cos jutro wpadniee
Ob; pół woreczka kaszy jęczmiennej, sos pomidorowo-pieczrakowy z tuńczykiem(1/2 puszki), surówka z marchewkii strasznie malo jak na obiad. tunczyk, ktorego nagminnie jesz, ma 100kcal w 100gr wczoraj byl tunczyk i dzisiaj, tak to nie jem, czasem ew. z cukinia faszerowana, jutro wracaja rodzice wiec beda lepsze obiaady;] szczerze mowiac i tak wpychalam to na sile
Przekąska: kawa z niedużą ilościa mleka i cynamonem, kiwi, jakis landrynek od kolegi:P mało
szklanka pepsi max
szklanka wody truskawkowej arctic mało
+masłem, serkiem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 rzodkiewy beznadziejna kolacja, czemu dzielisz na 3 części?:/ zawsze tak kroje bulke, nie lubie tak grubo pieczywa,w ogole nie lubie bulek,ale chleb sie skonczyl;/
Herbatka owocowa
Poprosze o ocene
up

powiem szczerze, że mi się nie podoba. widać EDkowe odchyły, no i redukcyjnie trochę, no.

Mi tez sie nie podoba jak to czytam martwi mnie to,ze stres odreagowuje na moje jedzenie
Stary 2009-05-14, 20:29   #4643
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Chciałabym sprostować kilka spraw:
-serek homo był naturalny, jakoś odruchowo napisałam waniliowy
-nie wolno jeść jogurtu naturalnego???czytałam tu, że nie wolno smakowych, bo są dosładzane, ale naturalnego też nie?Proszę o wyjaśnienie
-udko zjadłam do tej zupy
ach, no to ty zatajasz fakty. jeśli to był serek naturalny to nie mam nic przeciwko, jeśli dorzuciłaś udko to też w porządku.
nie pamiętam, kiedy jadłaś jogurt, ale mimo tego, że jest on naturalny to w większości ma on węglowodany proste- spójrz sobie na etykietkę, to się przekonasz przy pierwszym śniadaniu i zaraz po treningu można sobie pozwolić na węgle proste, bo organizm poradzi sobie z nimi bez efektów ubocznych.
Stary 2009-05-14, 20:30   #4644
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

malo jakos takoś...
Cytat:
Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość
mało mało jeszcze raz malo ja jem więcej na U/R .
jedz więcej słodkich owoców możesz śmiało jeść co 1,5godz .
na desery rób sobie budynie z kozim mlekiem
kiśle
wafle ryżowe z nutella
jedz jedz kochana . ale ja ci zazdroszczę tej literki Peee .
To wszystko przez te głupie 1000... Ale zwiększam cały czas! staram się, żeby było lepiej i więcej. Muszę się rozkręcić...

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:37   #4645
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Moja Rrrrr. Niestety ze względu na zmianę pracy nijak nie dam rady wcisnąć 5 posiłków, bo w ciągu dnia mam tylko jedną przerwę na lunch. Myślicie, że przerwy między posiłkami dłuższe niż 3 godziny mogą spowolnić spadek wagi?
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

No ale wracając do tematu...
Śniadanie (6.30): owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, jabłko, cynamon, łyżka rodzynek) dobrze .
Lunch bardzo długa przerwa(12.00): ciemna bułeczka z połową pasztetu sojowego koperkowego i rzodkiewkami; szklanka soku marchwiowo-selerowego ok.myślę że ta bułeczka nie była ciemna z racji tego że dodano do niej karmel tylko dla tego że była razowa
Obiad znowu za długa przerwa (18.00): 5 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 g kaszy gryczanej, mrożonka warzywna (marchewka, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa) gotowana na parze i polana łyżeczką oliwy z oliwek Mało tej kaszy

Godzinka na siłowni

Kolacja (21.00): jajko na twardo, pomidor z cebulką
trochę maławo . ;/

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

RRR! pięknie proszę o ocenę

wczoraj:
I. puszka tuńczyka, łyżka oliwy, pomidor, jajko,łyżka serka naturalnego, kilka oliwek, kawałek papryki,3 kromki pełnoziarnistego chleba, kubek zielonej herbaty, mała pomarańcza
II. nie było :/
III. 100 gram wołowiny usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek,250g fasolki szparagowej,pomidor, 1/3 cebuli, kawałek papryki, kilka oliwek, łyżka octu jabłkowego
IV. nadal byłam najedzona po obiedzie, nic nie mogłam wcisnąć
V. serek wiejski, 2 suszone pomidory, odrobina oliwy

dzisiaj:

I. sałatka: serek wiejski, łyżka serka naturalnego, pomidor, kawałek papryki, czemu tylko kawałek ? pół cebuli, kilka oliwek, łyżka oliwy+po łyżce pestek dyni i owsa nagiego, 3 kromki chleba własnej roboty, jabłko, actimel ok .
II. kromka chleba pełnoziarnistego, 1 jajko, łyżka serka naturalnego wymieszanego z oliwą i pieprzem( wymyśliłam sobie taki zastępnik majonezu ), mała pomarańcza ok
III.200 gr mintaja,250g gotowanych brokułów, sałata z oliwą i octem warzywa są białka są ale nie ma węgli .
IV.plaster polędwicy, 100g fasolki szparagowej trochę mało z Tym plastrem ;p
V. serek wiejski, łyżka pestek słonecznika mogłaś zamiast tych pestek dodać dużo warzyw

7/10

Stary 2009-05-14, 20:40   #4646
Kawwaa
Rozeznanie

No to i ja w przerwie Housa coś skrobnę

P-oczywiście:

Ś: jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem i pomidorem, duża grahamka z masłem i serem brie, banan, kawa z mlekiem 3,2%

sok Kubuś

IIŚ: duża grahamka z masłem, serem żółtym, kiełbasą suchą krakowska, ogórkiem, rzodkiewką i keczupem, jogurt do picia żurawinowy
cappuccino z automatu

paczka sezamków, chałwa fantazyjna 100g

O: zupa botwinka, kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z oliwkami, pomidorami itp...
D: cappuccino, 2 kawałki makowca

jabłko, banan
kilka garści mieszanki studenckiej

czekolada do picia-waniliowa

P: 2 kawałki smażonego leszcza, 2 smażone płotki, keczup, 2 kromki chleba

rożek bananowy

K: 4 smażone płotki
2 kromki chleba z masłem, szynką i chrzanem

House---- dużo paluszków z makiem, kompot z rabarbaru

No to poszalałam z rybami.... Uciekam na Housa
Stary 2009-05-14, 20:46   #4647
venus in furs
Rozeznanie

naughtyprincess-kawałek taki około 20 gramowy, wiecej nie mialam w lodowce
Bardzo Ci dziękuję za komentarz

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:47   #4648
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość

P-oczywiście:

Ś: jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem i pomidorem, duża grahamka z masłem i serem brie, banan, kawa z mlekiem 3,2%

sok Kubuś

IIŚ: duża grahamka z masłem, serem żółtym, kiełbasą suchą krakowska, ogórkiem, rzodkiewką i keczupem, jogurt do picia żurawinowy
cappuccino z automatu

O: zupa botwinka, kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z oliwkami, pomidorami itp...

jabłko, banan

rożek bananowy

Boski jadłospis... nie mogę się doczekać kiedy sama taki będę miała

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:50   #4649
pussszek
Raczkowanie

R na jutro:
I - ok. 7 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem i cynamonem oraz płatkami owsianymi (3-4 łyżeczki) + wafel ryżowy (?)
II - ok. 10 - sałatka z tuńczykiem, sałatą, oliwkami, papryką, pomidorem, ryżem brązowym
III - ok. 14 - len mielony + zupa koperkowa z kaszą manna (tak ze 4 kosteczki) + naleśnik z mąki razowej z otrebami, szpinakiem i jogurtem nat. (myslicie, że moge zjeść 2?)
IV - 16- 17 - szklanka soku warzywnego i 2 chlebki z pestkami dyni i łososiem
V - 19- 20 - ser feta z pomidorem i sałatą

Slicznie prosze o komentarz i przepraszam, ze tak pasozytniczo, bo sama udzielam niewielu rad, ale dopiero nabieram wprawy:P

No a dzisiejsze menu zrealizowane prawie w 100%. Dodalam tylko wafel ryzowy do sniadania, bo ktos napisal, ze za male no i w ciagu dnia nadprogramowo sok niepasteryzowany ze swiezych grejfrutow... ale to chyba nieduze odstepstwo:P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

aaa... nalesniki oczywiscie na oliwie smazone;]
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:57   #4650
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość

P-oczywiście:

Ś: jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem i pomidorem, duża grahamka z masłem i serem brie, banan, kawa z mlekiem 3,2% pycha !

sok Kubuś Moj przyjaciel

cappuccino z automatu

jabłko, banan

rożek bananowy

jaaa ale ja bym chciała się chwalić swoim jadłospisem P
dla mnie rewelacja 10/10

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
naughtyprincess-kawałek taki około 20 gramowy, wiecej nie mialam w lodowce
Bardzo Ci dziękuję za komentarz
ojj dziękuję za kwiatek

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
R na jutro:
I - ok. 7 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem i cynamonem oraz płatkami owsianymi (3-4 łyżeczki) + wafel ryżowy (?) jeśli wafel z ryżu brązowego to ok .
II - ok. 10 - sałatka z tuńczykiem, sałatą, oliwkami, papryką, pomidorem, ryżem brązowym ok. a dużo tego ryżu ?
III - ok. 14 - len mielony + zupa koperkowa z kaszą manna (tak ze 4 kosteczki) + naleśnik z mąki razowej z otrebami, szpinakiem i jogurtem nat. (myslicie, że moge zjeść 2?) no oczywiście że możesz zjeść 2
IV - 16- 17 - szklanka soku warzywnego i 2 chlebki z pestkami dyni i łososiem do Tych chlebkow dodaj jeszcze jakieś warzywka
V - 19- 20 - ser feta z pomidorem i sałatą mniam !

Slicznie prosze o komentarz i przepraszam, ze tak pasozytniczo, bo sama udzielam niewielu rad, ale dopiero nabieram wprawy:P

No a dzisiejsze menu zrealizowane prawie w 100%. Dodalam tylko wafel ryzowy do sniadania, bo ktos napisal, ze za male no i w ciagu dnia nadprogramowo sok niepasteryzowany ze swiezych grejfrutow... ale to chyba nieduze odstepstwo:P pij takie soki , one są pyszne a nie szkądzą wręcz przeciwnie ;p

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

aaa... nalesniki oczywiscie na oliwie smazone;]
jeśli bd głodna to zjedz 3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości