|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Czesc! Bardzo proszę o radę w sprawie dobrania bukietu
![]() ![]() Ślub mamy 5 września. Suknię mam zwiewna w kolorze ivory (live wygląda delikatniej niż na zdjęciu ![]() Sala będzie udekorowana kwiatami w kolorze biało-ecru z zielonymi dodatkami (listki). Bukiet marzył mi się z piwonii, ale we wrześniu niestety są nieosiągalne... Chciałabym żeby bukiet miał coś 'zwisającego' - ale nie wiem czy pasuje taki do mojej sukni? Wklejam zdjęcie bukietów ktore baaardzo mi się spodobały, ale nie wiem jak je zmodyfikować żeby nie były aż takie okrągłe... Może macie w swoich zbiorach podobne bukiety zawierajace jakieś zwisające elementy? I jak rozwiązać problem braku piwonii ![]() Pozdrawiam serdecznie! ![]() ![]() EDIT: moj wzrost to 174 cm, TZ 184 cm ![]() Edytowane przez SollAngelica Czas edycji: 2009-05-19 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Raczkowanie
|
Sliweńko, widzę, że bukiet za bardzo "zwyczajny" dla Ciebie i bez pazura?
Jestem za takim bukietem, można przyczepić jakąś broszę na bukiet lub ozdobić rączkę, żeby bukiet czymś zaskakiwał. Kilka propozycji ku inspiracji. Pozdrawiam PS. Biżuteria bukietowa zgrana kolorystycznie z bukietem lub suknią.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2009-05-19 o 09:32 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Mam slub za niecaly miesiac i ogromny problem z wyborem wiazanki. Poczatkowo myslalam o kallach w kolorze pomaranczowym, ale wtedy moj M powiniem niec taki kwiat w butonierce, a to nijak sie ma do mojej koncepcji- ciemnobtazowy garnitur, bezowa koszula, krawat cappucino. Wtedy chyba musilby miec krawat z elementami pomaranczowymi, a ten pomysl wcale mi sie nie podoba... ![]() Dolaczam zdjecie mojej sukni i blagam o rade http://www.partypop.co.uk/Forums/Wed...es/m402631.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Rozeznanie
|
Śliczna suknia
Ja nie jestem profesjonalistką ale wydaje mi się że do brązowego pomarańczowe jak najbardziej pasują...
#3366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
#3367 | ||
Przyczajenie
|
Dzieki Celi25
![]() Tez mi sie wydaje, ze te kalle beda pasowaly. ale nie podoba mi sie pomysl z pomaranczowym krawatem i butonierka dla faceta. No przynajmniej dla mojego. A z kolei chcialabym, zeby byl jakis wspolny element naszych strojow, zebysmy nie wygladali, jakbysmy przyszli osobno ![]() Krotko mowiac dla mnie pomaranczowe kalle tak, ale dla niego juz zdecydowane nieee. Poza tym nie do konca wiem, co mi pasuje. Mam jakies 170 cm wzrostu, waze ok 60 kg. Jestem szatynka, wlosy pojdlugie, proste, do slubu beda rozpuszczone. Powinnam miec bukiet podluzny, kulke, wiszacy? Jaki kolor? Jakie kwiaty? Ratujcie, bo do slubu zostalo mi 22 dni ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 |
Przyczajenie
|
Może Mi również doradzicie. Mam 170 wzrostu, jasny blond włosy, szczupła sylwetka, wystrój sali biało-ecru a sukienkę pokazuję niżej, jest bardzo delikatna cała z koronki na górze z dodatkiem cyrkoni:
Edytowane przez mainades Czas edycji: 2009-05-19 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Przyczajenie
|
Mnie bardzo spodobal sie taki bukiet. Niestety do mojej sukni nie pasuje.
Wiesz, nie jestem florystka, ale moim zdaniem ladnie by wygladal do twojej Edytowane przez nielubiemalin Czas edycji: 2009-05-19 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Przyczajenie
|
Te malutkie to chyba gipsowka, a te "rozki" nie mam pojecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Przyczajenie
|
![]()
Te bukiety mi się podobają, jak myślicie który byłby najlepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Rozeznanie
|
bez bicia przyznam ze juz prosilam dziewczyny o rade ale zobaczylam piekny bukiet i mam zdjecia z sesji (prezent dla TZ) wiec chcialam zapytac Jole, ewalena i Was dziewczyny co myslicie
wygladam tak jak na pierwszych trzech zjdeciach i taka bede miala fryzurke, bez welonu, sukienka jak na kolejnych dwoch zdjeciach w kolorze ecru a bolerko takie dlugie z suplem ![]() ![]() TZ bedzie mial czarny garnitur plus krawat, ja mam okolo 170cm (w butach z 3cm obcasem), TZ okolo 180cm, moze 185cm a i slub w pazdzierniku ![]() ps. zastanawialam sie jeszcze nad tymi dwoma ostatnimi
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-05-29 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny, chciałabym prosić was o pomoc, a szczególnie ewalenę ( podobno jest ekspertką) 29 sierpnia mówię sakramentalne " tak ", wybralam już sukienkę z kolekcji annais koloru Ivory ( na zdjęciu) nie mam pojęcia jaki bukiet i jakie kwiaty do niej mam wybrać, mam kilka typów , podaje je na dole. Zastanawiam się rownież nad fryzurą ,chcialabym upiąc wysoko wlosy,wybralam krótki czysty welon zakończony krysztalkami, sięgajacy do pasa. Jestem niewysoką(160cm) szczupłą brunetką o błekitnych oczach, cera jasna chociaz zamierzam sie trochę opalić.Narzeczony mierzy aż 190cm .
Błagam pomóżcie!! z góry dziękuje i czekam na wasze sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, proszę o radę:
Jestem niewsysoką (155 cm wzrostu), raczej okrągłą blondynka o ciepłym kolorycie - zielone oczy, włosy takie miodowe, jasne. Suknię mam ecru, jak poniżej, taka dość dziewczęcą, i zwiewną - tu jeszcze nie do końca na mnie leży, bo to w fazie przymiarek. TŻ - moje przeciwieństwo - wysoki, brunet, garnitur ciemny grafit. I teraz głowie się, jak tu nie namieszać? Już sama suknia nie do końca podchodzi pod ciepłe tony, w których mi ładniej, więc chętnie wynagrodzę to sobie w dodatkach, bukiet, biżuteria. Tylko proszę o radę, czy te kolory co tu podaję pasują, nie tylko do mnie, ale i do TŻta. Bukiet chciałabym na pewno zwężający sie ku dołowi, zwiewny i romantyczny, z eustemą. Tyle wiem. Proszę o pomoc ![]()
![]() |
#3376 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1242765946 ten jest przepiękny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Raczkowanie
|
Szkoda że nikt mi niepomógł...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Przyczajenie
|
Do slubu pozostalo 21 dni, wiec pozwole sobie przypomniec sie. Moja wiadomosc: 3364,3367.
Wybralam kilka bukietow, ktore mi sie podobaja i zestawilam ze zdjeciem mojej sukni. Prosze o rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko na Twoim miejscu wybrałabym jasne kalie wklejam Ci kilka bukietów ktore podobają mi się do Twojej sukni ![]() powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Przyczajenie
|
Kochane pomóżcie, (wiadomość 3368, 3372) muszę poinformować kwiaciarnię z jakich chcę mieć kwiatuszków bukiet, a ufam że dobrze doradzicie ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ewentualnie przeostatnie - trzy kalie i poniżej nich kwiatuszki - bardzo urokliwy bukiecik i będzie pasował do Twojej sukni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kilka propozycji bukietów mieszanych z pomaranczem, wtedy do butonieki dowolny kwiat z bukietu. Dla mnie najpiękniejszy - bukiet z cantedeskiami mieszanymi z morzem w tle, juz niejednokrotnie był na tym forum. Można nawiązać do koloru garnituru czy dodatków poprzez wstążkę do rączki bukietu. Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Raczkowanie
|
Witam,
wg ,mnie pierwszy i ósmy wklejony przez Ciebie bukiet - prosty, choć ciekawie zaaranżowany. Może być kolorystyka np. w różu, ale ta na zdjęciu jest OK. Pozdrawiam PS. Widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie (Sollangelica). Dla Ciebie zdecydowanie bukiet okrągły, zrównoważy różnice wagowe; jesteś szczuplutka, wysoka i do tej sukni ta forma bukietu bdb. Może coś Ci wpadło w oko, to wklej zdjęcie, bo nie znamy gustu, nie wiemy co Ci się podoba. Bukiet raczej zwarty, nie pierzasty. Pozdrawiam
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2009-05-20 o 11:33 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję bardzo za poparcie, też myślałam o długich kaliach całuski dla Was dziewczynki ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Ciebie. Z Twoich pasuje 4, 5. Ale obejrzyj dokładnie ten delikatny zwieszony bukiet Agabli. Cudowny. Cytat:
Powodzenia Cytat:
Peonie zastąpiłabym białą hortensją, są chyba w pierwszym bukiecie. Pozdrawiam
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2009-05-20 o 11:55 Powód: dopisanie postów |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Rozeznanie
|
Jola. ewalena, dziewczyny to teraz ja przypominam sie z postem 3373
![]()
![]() |
#3388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z Twoją urodą i sylwetką nie powinnaś mieć żadnych problemów z doborem bukietu. Wybór bez zwisów jak najbardziej odpowiedni, po co zsłaniać i suknię, i nienaganną figurę. Zdecydowanie wprowadziłabym kolor, fiolety, amaranty, jakże szalenie modne i do Twojego koloru włosów ... Jesteś na dobrej drodze. Pozdrawiam
![]() |
#3389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Długie włosy z tyłu i długa wiązanka z przodu także źle by wyglądały. Ja wybrała bym 4-y. Kolorystykę musisz dopasować do całości tzn. Ty +TŻ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.