Co wy o tym sądzicie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 20:14   #1
Sylwia11x
Raczkowanie

Co wy o tym sądzicie

Witam Was serdecznie - chcę Wam przedstawić SKRÓTEM , pewną sytuację - powiedzcie co o tym sądzicie ...
Jest małżeństwo , rodzą się dzieci. MAłżeństwo rozpada się (żona z dziećmi odchodzi z najlepszym kumlem męża)
Ojciec po rozwodzie ma 2 niedziele miesiąca na widzenie z dziećmi. "Była" wyprowadza się 50 km dlalej.
Zaczynają się schody bo BYŁA co rusz ma wykręt żeby tylko nie spotkał się ojciec z dziećmi.
Ojciec zakłada nowa rodzinę , Co jakiś czas zabiera dzieci z pierwszego małżeństwa do siebie na 2-3 godzinki. Jakoś tak wszystko utrudniła BYŁA że nadchodzi przerwa w spotkaniach.
Czas leci mija 6,5 roku. dzieci mają 15 (prawie ) lat i Ojciec nawiązuje kontakt internetowy , dzieci są chętne i ciekawe ojca.
Po rozmowach dochodzi do sytuacji że ojciec kupuje prezenty dzieciom coś o co poprosiły dzieci.
Tłumaczy że musi porozmawiać z BYŁĄ bo nie chce niczego robić za jej plecami.
Nie chce ona z ni rozmawiać - tylko chwila rozmowy przez internet
Na drugi dzień BYŁA oznajmia że zabrania mu kontaktu z dziećmi, zabrania dania prezentu... dzieci przestały się odzywać Ojciec załamany ( co robić
Sylwia11x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 20:51   #2
wiola_p
Zadomowienie

Dot.: Co wy o tym sądzicie

jesli podczas rozwodu otrzymal od sadu zezwolenie na widywanie sie z dziecmi w 2 niedziele to "była" nie ma prawa mu tego zabronic. jesli pojedzie do niej zeby wziac dzieci ze soba i ona nie zechce mu ich wydac moze zadzwonic po policje, ktora spisze protokol i wtedy na drodze sadowej bedzie mial dowod ze ona nie pozwala na widywanie sie z dziecmi, mysle ze postraszenie jej policja powinno poskutkowac
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 21:45   #3
Lara Croft
Raczkowanie

Generalnie to jesli ojciec nie ma ograniczonej wladzy rodzicielskiej to ma takie same prawa do swoich dzieci jak BYLA. Radzilabym ojcu rozmowe z adwokatem i ... do sadu, bo na to ze BYLA utrudnia ojcu kontakty z dziecmi jest paragraf.
Stary 2009-05-22, 22:56   #4
marcela23
Raczkowanie

gdyby ojcu naprawdę zależało i gdyby naprawdę bardzo chciał, to znalazłby sposób, by widywać się z dziećmi, nie byłoby żadnych przerw i takich tam.
marcela23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 23:13   #5
lady karen
Zadomowienie

Niech idzie do sądu, jeśli ma zasądzone wizyty dwa razy w miesiącu. A byłą bym udusiła - gdyby moja matka utrudniała mi tak kontakt z ojcem to bym się w ogóle wyprowadziła do niego.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 23:16   #6
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcela23 Pokaż wiadomość
gdyby ojcu naprawdę zależało i gdyby naprawdę bardzo chciał, to znalazłby sposób, by widywać się z dziećmi, nie byłoby żadnych przerw i takich tam.
Niby jak

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 23:24   #7
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Jak sadze jestes nowa partnerka 'zalamanego ojca'.

Strasznie zla ta 'byla' . A tatus tak bardzo chcial ale nie wyszlo .
Mam wrazenie ze ojcu jednak jakos super na dzieciach nie zalezalo w koncu 50 km to nie koniec swiata. To byl prawomocny wyrok sadu i jezeli byla stwarzala jakies problemy - trzeba byla zglosic to na policje.
Wiadomo ze takie sprawy zawsze sa delikatne, ale jak mozna odpuscic sobie wlasne dzieci .

Byly zasadzone alimenty? Placil?
Nie znam sie na prawie rodzinnym, ale odwiedziny 2 razy w miesiacu to chyba niewiele.

Co robic? Rozmawiac i negocjowac z byla. Dzieci juz prawie dorosle, pare lat i nie beda musialy pytac mamy o widzenie z wlasnym ojcem.
Ojca przekonywac zeby o dobry kontakt z dziecmi zabiegal - bo to wazne i dla niego i dla dzieci.

Postepowanie bylej nie rozumiem - ale tez mam za malo informacji zeby wysnuwac jakiekolwiek wnioski. W koncu nie wiemy jak to naprawde bylo.
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 23:29   #8
Lara Croft
Raczkowanie

Napisane przez marcela23

Tak, patrzac z boku to nic trudnego. Niestety czesto bywa zupelnie nie tak jak bysmy sobie tego zyczyli...

Edytowane przez Lara Croft
Czas edycji: 2009-05-23 o 00:19
Lara Croft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 09:04   #9
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

15 letnie "dzieci" to już nie dzieci. W sensie, iż mniej więcej potrafią same dojść do tego, czy kontaktu chcą, czy nie. I niestety, na miejscu ojca olałabym rozmowy z byłą, i porozmawiałabym z dziećmi, wyjaśniając sytuację i decyzję zostawiając im.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 15:30   #10
marcela23
Raczkowanie

Jak to jak? Normalnie. Dopóki ona nie wywiozła dzieci w nieznane mu miejsce, a on miał sądownie przyznane prawo do widzenia się z nimi - mógł walczyć (skutecznie). Ciekawe, co zrobił w tym kierunku przez te 6 lat? Poddał się ...

No, chyba, że była to jakaś mega wpływowa osoba, bo dla takich nawet wyroki sądu niestraszne ...
Stary 2009-05-24, 18:58   #11
Sylwia11x
Raczkowanie

No więc ... Miał utrudnione spotkania . Tak się złożyło że ona odeszła z najlepszym przyjacielem męża. To była niesamowicie trudna sytuacja. Dzieci dały do zrozumienia ojcu że chcą spotkania. jak doszło do sytuacji,że raz , potem drugi nie doszło do spotkania z dziećmi bo kiedy dzwonił to wymyślała że teraz nie bo jedziemy tam , teraz nie bo mają zajęcia dodatkowe . wycofał się to fakt bo nie chciał by dzieci wydziały te ciągłę sprzeczki rodziców.
TAk jestem obecną żoną , mamy 2 dzieci jesteśmy po ślubie 8 lat zawsze namawiałam męża na kontakt z córkami kiedy się poddał i stwierdzil że poczeka bo jak będa miały naście lat same będą mogły decydować, musiałam uszanowac jego decyzję. Teraz stoję za nim i jego dziećmi murem Sama nie mogę zrozumieć zachowania BYŁEJ - ostatnio nawet dała do zrozumienia że to pewnie ja jestem powodem jej zachowania DLACZEGO sama nie wiem W tym tygodni mąż udaje się do adwokata ..

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Spiesze dodać , że ja jestem za dziećmi męża. Uważam że tak powinna podchodzić do takiej sytuacji każda żona która ma męża po przejściach . Jego dzieci w każdym momencie są u mnie mile szczerze widzidziane. Myślę o nich .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 20:24   #12
marcela23
Raczkowanie

szkoda, że wtedy się poddał. ale jeśli córki wciąż chcą mieć z nim kontakt, nie czują się odtrącone - niech walczy. udanie się do adwokata to dobry krok. trzymam kciuki za to, by twój mąż pokazał byłej, że nie stoi ponad prawem i że to też jego dzieci.

a ciebie podziwiam za postawę. może faktycznie tak to właśnie powinno wyglądać, ale życie pokazało mi do tej pory zupełnie inne przykłady, czyli kobiety, które mówią: wszystko to przeszłość, teraz jesteśmy my i liczą się moje/nasze wspólne dzieci.
Stary 2009-05-24, 21:17   #13
SickAtHeart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcela23 Pokaż wiadomość
szkoda, że wtedy się poddał. ale jeśli córki wciąż chcą mieć z nim kontakt, nie czują się odtrącone - niech walczy. udanie się do adwokata to dobry krok. trzymam kciuki za to, by twój mąż pokazał byłej, że nie stoi ponad prawem i że to też jego dzieci.

a ciebie podziwiam za postawę. może faktycznie tak to właśnie powinno wyglądać, ale życie pokazało mi do tej pory zupełnie inne przykłady, czyli kobiety, które mówią: wszystko to przeszłość, teraz jesteśmy my i liczą się moje/nasze wspólne dzieci.
Ja też podziwiam Cię za postawę i dojrzałość! Wiele kobiet niestety robi inaczej... Martwi się, że ojciec jednak będzie wolał nadrobić stracony czas z dziećmi z pierwszego małżeństwa, kosztem czasu spędzonego z dziećmi z 2. małżeństwa... Niestety wiele znam takich przypadków... Dlatego podziwiam Cię i popieram w takim myśleniu! W końcu tak naprawdę dzieci nie są niczemu winne!
I myślę, że jeśli Twój mąż pójdzie do adwokata i pokaże jednak, że zależy mu na tych dzieciach, to i one się od niego nie odwrócą! 3mam kciuki!
Stary 2009-05-25, 07:30   #14
Sylwia11x
Raczkowanie

Dziękuję wam za ciepłe słowa skierowane do mnie . Nie będe nigdy zazdrosna o czas spędzony z dziećmi z pierwszego małżeństwa - nie ma takiej opcji.
I jeśli czytaja ten wątek inne "2" żony mężów które mają dzieci z pierwszego związku uważam że zawsze powinny popierać a nawet mobilizować mężów do kontaktów z dziećmi .
Musimy jakoś problem rozwiązać...
Stary 2009-06-05, 18:30   #15
Sylwia11x
Raczkowanie

wrrrrr nie pierwszy raz stwierdzam że WIZAŻ to dobra sprawa, ajjj można wywalić z siebie złość a i czasem przeczytać coś mądrego.
Mój mąż nie chce walczyć ze swoją byłą - ma ciągle nadzieje że dogada się z nią . Jednak niec z tego. Kolejny raz zadzwonił- a ta pretensje że dzwoni , że się uparł , że chce sobie nagle rodzine powiększyć ... Nie mam sił jak osoba w wieku 40 lat , nauczyciel - wzór dla licealistów jest tak niedojrzała ... załamka normalnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości