Puszyste też piękne :) forum plotkowe !! -cz. 2 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 10:02   #4981
Limonatka
Zakorzenienie

Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !! -cz. 2

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Aha - rzuciłam palenie
O, i bardzo dobrze

Cytat:
Współlokatorka mnie wk****a, wczoraj z Magdą zrobiłyśmy MEGA porządki w kuchni, łącznie z szorowaniem tłuszczu z kurzem, który był wszędzie: na płytkach, pochłaniaczu, kratce od kuchenki, termie. Dzisiaj oczywiście co? Kasia zapaskudziła całą kuchenkę jakimś żarciem - to nie 1 raz. Nie wiem czy mamy jej coś mówić? Głupio mi tak komuś obcemu uwage zwracać
.
Skąd ja to znam.... Ja też - poodkurzam całe mieszkanie, wysprzątam kuchnię i co? godiznę później wszędzie śmieci, nawet im się zetrzeć nie chce ehh...

podusia, współczuję smutno mi się czyta twoje posty bo boję się, że mnie może czekać podobna sytuacja za jakiś czas...
I co, poszłaś na zajęcia? Jeśli uważasz, że pobyt w domu zamiast na uczelni może CI pomóc to olej. Czasem ważniejsze jest nasze samopoczucie niż uczelnia.

Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość
Z domu, 84 km Z mieszkania w Krakowie, 20 minut tramwajem, 15 minut tramwajem, zależy w której części tego cholernego miasta mam zajęcia Limo, to czemu zostawiłas samochód w domu?
Bo nie wiem czy będize mi się chciało w zimie odśnieżać auto rano, przebijać przez zaspy itp. Ale pogadałam wczoraj z tatą i powiedział, żebym sobie trzymała auto w Krakowie, że przecież takich dni z ciężkimi warunkami drogowymi nie ma dużo teraz nawet w zimie, a jak będą bardzo złe, to po prostu zostawię auto pod blokiem i wezmę busa/tramwaj i tyle. W sumie ma rację.
Ale postanowiłam, że teraz na 2 tyg. zostawiam autko w domu. Bo jutro wracam do krakowa, pociągiem, a we wtorek wylatuję do Irlandii na tydzień do siostry. Więc bez sensu, żeby auto stało przez tydzień pod blokiem, zwłaszcza że ostatnio ciężko o miejsce do zaparkowania i muszę stawać w takim dziwnym, trochę niefajnym miejscu. Nie chcialabym, żeby autko stało tam cały tydzień. Więc zostawiam w domu, w międzyczasie tata zmieni opony na zimówki Potem wrócę z Irlandii 3 listopada do Krakowa, pojeżdżę 3 dni busami na uczelnię, i do domu na weekend po auto więc nie będzie źle

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:51   #4982
Dagusiac
Zakorzenienie

Własnie jem obiadek Rybka smażona bez panierki i bez tłuszczu i surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Pychotka.
Współlokatorka postanowiła zrobić bardziej kaloryczną wersję, bo dodala panierkę i smazyła na tłuszczu oraz ziemniaki
Moje też dobre, muszę się przyzwyczajać do takiego jedzenia jeśli naprawdę chcę schudnąć. A teraz jestem zdeterminowana. Dziwię się, że rzuciłam palenie jednocześnie ze słodyczami, myślałam, że to będzie za dużo. Jednak paliłam tylko z przyzwyczajenia i nudów.
Byłam dzisiaj połazić po starówce, zwiedziłyśmy chyba większość sklepów, m.in. C&A, bardzo fajne i niedrogie ciuszki tam mają no i rozmiarówka do 46, a na działe XL do 54. No i odkryłam sklepik z cudownymi, tanimi kolczykami Tylko czekać na wypłatę
A na uczelni, na fakultetach konkretniej mnie tak załatwili. Zawsze było zaliczenie na obecność, ale ze względu na ilość osób wykładowcy puszczali listy. Zapisałam się z dziewczynami na jednakowe, żebyśmy chodziły na zmianę. Babka od ostatniego fakultetu od 16-18 wymyśliła sobie, że będzie wszystkich wyczytywała Po prostu masakra. Środę i czwartek mam wolny, piątek od 10-18 więc musiałabym do domu jechać autobusem o 20.15 co oznacza, że byłabym w domu po 23, a w poniedziałek o 7.15 autobus do Torunia i biegiem na seminarium. Muszę się chyba przepisać na inny, bo nie pociagne, albo umówię się z babką, że jako zaliczenie napiszę pracę lub będę odpowiadać. Ewentualnie zostanę od pon-pt w Toruniu i będę pracować

Limo ja bym wszystko oddała żeby mieć samochód w Toruniu. Nienawidzę autobusów, tramwaje jeszcze zdzierżę. Zazdroszczę Ci tego komfortu
Podusia współczuję Ci strasznie, dołujące są takie sytuacje. Ileż można się prosić, a brak doświadczenia to śmieszne. Cholera kiedy mamy je zdobyć skoro nigdzie nas nie chcą? Absurd! Trzymaj się dzielnie, w końcu się uda
Stary 2009-10-24, 22:46   #4983
bianeczkaa
Zakorzenienie

Podusia jak ja cię doskonale rozumiem! JEstem w identycznej sytuacji! Też nie ząłapałam się na staż, nowe będą dopiero w lutym! No i jestem sobie zarejestrowana i tyle. Ofert jak na lekarstwo. Na szczęście [przeszłam do finału walni o stanowisko w pralni chemicznej. W poniedziałek mam próbny dzień. Na taki próbny dzień ma przyjść jeszcze jedna osoba podobno. Na rozmowie chyba dobre wrażenie zrobiłam, skoro zaprosili mnie na tą rozmowę, teraz niby wszystko zależy ode mnie ale same wiecie jak to jest! Denerwuje się jak cholera, bo bardzo mi zależy, szczególnie że wiem, ze to praca na prawdę na stałe. Tylko Tż mnie trochędzisiaj zdenerwował bo jak mu powiedziałam że jest szansa na tą pracęto zapytał czy nie mogę znaleść czegos innego! Szlak mnie trafił, bo siedzi w tej Danii i nie ma pojęcia jak jest ciężko o robotę! Zapytałam się tylko czy się będzie wsytdził jeśli tam będę pracować, ale powiedział ze nie. Zresztą na początek i tak tylko za ladą bym stała, przyjmowała zamówienia i wydawała, później bym wchodziła w całą resztę. Wolę to niż latać z mopem po Tesco czy innym supermarkecie Jeju ja nie doczekam się tego poniedziałku! Tylko myślęw co się ubrać, jak uczesać, co powiedzieć. I jeszcze ta myśl że ma przyjść ktoś jeszcze A może się okazać lepszy A ile ja już razy słyszałam o tym że nie mam doświadczenia! Ale niby skąd je mam mieć skoro nikt nie chce mi dać szansy na jego zdobycie ?
Jedynym plusem mojej egzystencji jest to że chodzę codziennie na siłownię i są już widoczne efekty NAjbardziej widaćpo nogach i rękach. Czuję po stanikach, tylko ten brzuch! Dodałam sobie 8-minutuwki w domu dla lepszego efektu. Na dodatek wygrałam karnet na następny miesiąc na siłkę i saunę spadł mi jak z nieba bo brak kasy u mnie i płytę w Esce hehe jakiś szczęśliwy czas, jeszcze żeby z tą pracą wyszło

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-10-24 o 23:01
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 09:27   #4984
Limonatka
Zakorzenienie

Daga, ja mam w sumie podobnie z poniedziałkami i piątkami tak beznadziejny plan, że raczej nie mogę zostać ani na poniedziałek, ani przyjechać wcześniej (no chyba że opuszczę zajęcia, które tak po części są obowiązkowe..) - w piątek mam zajęcia do 13, a w poniedziałek na 10
Na weekend jestem w domu teraz, no ale dziś już będę musiała jechać Niby jutro nie mam tych zajęć na 10, a dopiero na 12, ale we wtorek do tej Irlandii lecę i muszę się popakować, wyprać coś chyba jeszcze itp. Więc nie chcę na ostatnią chwilę do krakowa wracać.
Ale cieszę się, że do tej Irlandii lecę bo chociaż tydzień bez uczelni będę miała. Taki leniuchowy trochę, bo po tej Irlandii też nie będę bardzo jeździła tylko siedziała u siostry i ewentualnie dwa pobliskie miasta sobie zobaczę

bianeczka - gratuluję nagród jak to robisz, że wygrywasz?
i powodzenia w tej pralni chemicznej. jasne, że to lepsze niż mycie podłóg itp. zawsze to coś na początek, prawda?

Stary 2009-10-25, 19:08   #4985
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Czy kobitka w rozmiarze 42 może się dopisać ?
Super będzie pogadać z prawdziwymi kobietkami, a nie tylko z wieszaczkami
Stary 2009-10-25, 19:48   #4986
Dagusiac
Zakorzenienie

No jasne, że może Witamy!
P.s. napisałam do Ciebie na wątku wymiankowym

Limo zazdroszczę Ci tego wylotu, jakie miasto? A ta twoja współlokatorka Irlandka to ona tutaj na jakiejś wymianie czy już prawie Polka W jakim języku z nią rozmawiasz?
Bianeczka trzymam kciuki za pracę. a tak nawiasem mówiąc nie wiedziałam, że w Polsce konieczne są studia żeby walczyć o posadę w pralni chemicznej. Paranoja!
Co za nudny dzień! Cały przesiedziałam w domu oglądając TV i siedząc przed laptopem. To chyba przez to przestawienie zegarka, senna jakaś jestem. Napisałam maila do promotora z propozycjami tematów na pracę, jutro mam seminarium ciekawe jak to skomentuje. Postanowiłam pisać z prawa materialnego, czyli z dziedziny, w której najlepiej się czuję. Znalazłam złoty środek - "moja" dziedzina + rzeczowy temat.
Wczoraj sobie urządziłyśmy z Magdą 40min szybki marsz i stwierdziłyśmy, że to najlepsza (biorąc pod uwagę naszą kondycję) forma aktywności.
Dzisiaj zaszalałyśmy trochę, bo zrobiłyśmy na obiad spaghetti tego mi było trzeba.
Chciałyśmy iść do teatru, kina, na zakupy i basen, ale jak pusto w portfelu to jedynie spacer pozostaje. Co do tego basenu to nie wiem jak to będzie w praktyce chcemy się odważyć i obnażyć sadło heheh.
Stary 2009-10-25, 20:03   #4987
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
No jasne, że może Witamy!
P.s. napisałam do Ciebie na wątku wymiankowym

Napisałam maila do promotora z propozycjami tematów na pracę, jutro mam seminarium ciekawe jak to skomentuje. Postanowiłam pisać z prawa materialnego, czyli z dziedziny, w której najlepiej się czuję.
Już przeszukuję

Ja też właśnie poszukują promotora... i jak do tej pory miałam dosłownie - same gówniane tematy ! Badanie odchodów szynszyli, badanie odchodów niedźwiedzia brunatnego...

No i w reszcie znalazłam chyba coś, co mi pasuje i na co spokojnie znajdę czas - praca o długowieczności zwierząt

Najbardziej chciała pisać na fizjologii zwierząt, ale ze względu na małą córeczkę wszyscy mnie od razu skreślali - bo wymagają siedzenia w labie od rana do nocy A też po nazbyt ambitnym licencjacie odechciało mi się robić jakąś bardzo ambitną pracę mgr

Powodzenia w znalezieniu fajnego tematu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 09:22   #4988
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Bianeczka trzymam kciuki. Z pewnością się powiedzie. Ja tam zawsze sobie powtarzam, że w życiu każde doświadczenie się przydaje.
Podusia trzymaj się. Z doświadczenia wiem, że Pup to raczej nie miejsc gdzie można załatwić sobie pracę. Trzeba szukać na własną rękę.
Ja też dzisiaj idę pierwszy raz do pracy. Na 16. W sklepie z konfekcją męską. I też mam stracha. Alr gryźć mnie chyba nie będą więc dam radę.
A wczoraj zaszalałam i pojechałam do Kazimierza Wielkiego. Objadłam się kulebiakami, poprawiłam lodami czekoladowymi, kupiłam kolczyki ludowe i wróciłam zupełnie odstresowana Chyba częściej takie wypady muszę czynić, tylko z funduszami krucho.

Edytowane przez Funieczka
Czas edycji: 2009-10-26 o 09:37
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:55   #4989
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj idę pierwszy raz do pracy. Na 16. W sklepie z konfekcją męską. I też mam stracha. Alr gryźć mnie chyba nie będą więc dam radę.
Nie ma się czego bać a tym bardziej zle nastawiać... głowa do góry, pozytywne myślenie i wszystko będzie super

Trzymam kciuki, zwłaszcza za miłą ekipę - jak są fajni współpracownicy to też od razu milej

Ja pracy tak na poważnie zacznę szukać, jak skończę kursik wizażu... zobaczymy, jak wtedy mi pójdzie
Stary 2009-10-26, 13:07   #4990
adrijah
Zakorzenienie

Witam Was dziewczęta po dłuższej przerwie

Strasznie dużo się u mnie ostatnio dzieje, na nic nie mam czasu, chodzę przemęczoną i ogólnie nie ogarniam wszystkiego. W sobotę byłam na weselu, więc przynajmniej młyn związany z tym się skończył, za to się rozchorowałam i nie dotarłam dzisiaj na uczelnię.. mam zatkane zatoki, nie mam normalnego kataru, tylko wszystko mi spływa do gardła, ble.. mówię jakby mi nos urwało, do tego ta klucha w gardle, do tego to gardło zaczyna boleć. Ogólnie porażka, bo się nawet rozmawiać nie da. Przywlokłam laptopa do łóżka ale sama muszę się wywlec, opatulić i trochę posprzątać, bo jedna Wizażanka zapowiedziała mi dzisiaj nawiedzenie chorego z rosołkiem

Kolciag robisz kurs wizażu w Wawie? mogę Cię pomęczyć o trochę szczegółów na PW?

PS. ja oczywiście też pracy nadal nie znalazłam, choć staram się znaleźć codziennie trochę czasu na przeglądanie ogłoszeń, rozsyłanie cv i dzwonienie, także łączę się z Wami w bólu

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2009-10-26 o 13:10
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 14:13   #4991
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

A ja w d.pę a nie do pracy poszłam. Tż zadzwonił, że musi jechać do koparki i nie zostanie z dzieckiem. Tyle dobrze, że mogę przyjść któregoś innego dnia i poduczyć się z właścicielką. Bo to takie wstępne spotkanie by było sam na sam.
No cóż moje kilkadziesiąt złoty dniówki a 1500 zł Tż-ta to różnica.
Jako rekompensatę chyba wylicytuję sobie kieckę na allegro. Ostatnio skupuję letnie ciuchy. Głupota, bo zima ciągnie do nas, ale te sukienki teraz takie tanie...
Bianeczka odezwij się czy powiodło się w pralni. Trzymam kciuki a muszę jakiś obiad zmontować hihihihi.
Adrijah współczuję. Tż ma problemy z zatokami. Tylko jego jak dopada to leci mu z nosa jak z kranu i co najlepsze, prawie tego nie czuje. Także musi się pilnować, żeby kogoś nie zasmarkać łagodnie mówiąc )

Edytowane przez Funieczka
Czas edycji: 2009-10-26 o 14:16
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 14:50   #4992
Limonatka
Zakorzenienie

kolciag, witaj

Cytat:
Limo zazdroszczę Ci tego wylotu, jakie miasto? A ta twoja współlokatorka Irlandka to ona tutaj na jakiejś wymianie czy już prawie Polka W jakim języku z nią rozmawiasz?
Shannon, wiocha totalna, dwa sklepy na krzyż :P Ale blisko jest większy Limmerick gdzie mam zamiar trochę poszaleć zakupowo
A współlokatorka znalazła się z ogłoszenia rok temu. 100% Irlandka, która ma faceta Polaka (poznali się w Irlandii), i rok temu ona przyjechała na studia tutaj (po ang.) a on został w Irlandii. No ale w tym roku zdecydował się wrócić z nią. A rozmawiam po angielsku oczywiście

Za godzinę lecę na hiszpański, właśnie robię sobie sałatkę żeby zjeść zaraz jak wrócę. A powinnam też intensywnie się pakować. Ale koszmar, tylko 15 kg mogę wziąć A ja oczywiście wiozę siostrze różne 'polskie dobra narodowe' jak żurek czy oscypek :P No i chyba będę musiała mniej swoich ciuchów wziąć.

Stary 2009-10-26, 14:58   #4993
Dagusiac
Zakorzenienie

Funieczka ja pracowałam w salonie odzieży męskiej całe wakacje + rok co weekend. Bardzo lubiłam tę pracę dopóki nie weszłam w konflikty z szefem, który nienawidził sprzeciwów, a ja mówię co myślę Oczywiście upierdliwi klienci się zdarzali, ale większość była bardzo miła, czasem jakiś komplement walneli A na dodatek uwielbiałam dobierać stroje np. garnitur+koszula z krawatem. Fajnie było widzieć, że facet zadowolony. Ale moje początki nie były proste, bo poszłam tam jako totalny laik, nawet nie potrafiłam krawata zawiązać, a dobieranie ich do koszul też nie szło mi dobrze Trochę potrwało zanim się wprawiłam. Trzymam kciuki, jeśli atmosfera będzie fajna, mam na myśli zarówno ekipę jak i szefostwo to będziesz do pracy chodziła z przyjemnością.
Daria bidulko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Kolciag sprawdź proszę wątek wymiankowy i odpisz mi szalenie podoba mi się ta twoja kiecka
Limo miłego wypoczynku Ciuchów za dużo nie bierz, bo na pewno zahaczysz o Primarka czy Dunnes'a i co potem? Nadbagaż?

Właśnie pochłonęłam sałatkę warzywną: ogór, pomidor,sałata, rzodkiewka, szczypiorek i serek biały. Zrobiłam całą miseczkę a zjadłam połowę, bo już mi w gębie rosło, że tak powiem :P Chyba mi się trochę żołądek skurczył i już czuję, że spodnie delikatnie luźniejsze
Byłam na seminarium i wykładzie, wynudziłąm się, ale za to spotkałam koleżankę, która była ze mną na 1roku, ale niestety jej się nie powiodło.
Taka fajna pogoda dzisiaj, że aż się chce gdzieś wyjść.

Edytowane przez Dagusiac
Czas edycji: 2009-10-26 o 15:04
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 18:39   #4994
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
mam zatkane zatoki, nie mam normalnego kataru, tylko wszystko mi spływa do gardła, ble.. mówię jakby mi nos urwało, do tego ta klucha w gardle, do tego to gardło zaczyna boleć. Ogólnie porażka, bo się nawet rozmawiać nie da. Przywlokłam laptopa do łóżka ale sama muszę się wywlec, opatulić i trochę posprzątać, bo jedna Wizażanka zapowiedziała mi dzisiaj nawiedzenie chorego z rosołkiem

Kolciag robisz kurs wizażu w Wawie? mogę Cię pomęczyć o trochę szczegółów na PW?
O biedna, na ja właśnie kończę się kurować... ale już mnie coś trafiało ile można, litości, nie ma chyba nic gorszego niż taki ściekający katar

A męcz ile wlezie Zapraszam też tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=7028

Za jakiś czas na pewno zdam dokładną relację

Cytat:
Kolciag sprawdź proszę wątek wymiankowy i odpisz mi szalenie podoba mi się ta twoja kiecka
Już, dopiero co do domu wróciłam, wcześniej pisałam z uczelni z wykładów ze statystyki
Stary 2009-10-26, 19:58   #4995
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Dagusiac dzięki za miłe słowa. Dzisiaj zajrzałam na swój wątek wymiankowy. Pytałaś się o buty fioletowe jakiś czas temu a ja je przehandlowałam. Muszę ten mój wątek chyba zamknąć, bo mało czasu mam na takie rzeczy i zaglądam od przypadku do przypadku.
Ale u ciebie Kolciag to ja widziałam dwie cudne kiecki letnie. A ja mam nową fioletową kieckę na jesień i zimę.
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=794942148
O taką rozmiar 42 tylko moja ma jeszcze pasek. Piękny fioletowy kolorek, przed kolano a rękaw 3/4.
Stary 2009-10-26, 20:27   #4996
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
Ale u ciebie Kolciag to ja widziałam dwie cudne kiecki letnie. A ja mam nową fioletową kieckę na jesień i zimę.
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=794942148
O taką rozmiar 42 tylko moja ma jeszcze pasek. Piękny fioletowy kolorek, przed kolano a rękaw 3/4.
Aaaa śliczna... a ja teraz takich na gwałt potrzebuję To co, chcesz się jej pozbyć
Stary 2009-10-26, 20:35   #4997
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

A jakie wymiary mają te Twoje kiecki? Podoba mi się hmm z postu 8 pozycja 3 i 4. Tylko czy któraś wejdzie na mój sporawy biust?
Stary 2009-10-26, 23:04   #4998
bianeczkaa
Zakorzenienie

No już jestem! W pralni było bardzo fajnie Na początku wiadomo, troszkę się denerwowałam ale mówiąc szczerze nie było potrzeby. Przyjmowałam odzież, obsługiwałam kasę, wydawałam zamówienia i pakowałam. Ogólnie fajna, lekka robota. Panie pracujace też bardzo miłe Wszystkie mi pomagały i opowiadały różne rzeczy A później przyszedł drugi z szefów, trafił jak byłam na przerwie z kanapką w ustach no ale chwilkę pogadaliśmy, opowiedziałam mu co robiłam i czy mi się podoba, czy trudno mi było, trochę o poprzedniej pracy, ogólnie też facet sympatyczny Podsumował że zrobiłam bardzo dobre pierwsze wrażenie zarówno na paniach pracujących jak i pierwszym szefie, podobno mnie chwalił hehe a teraz czekam na telefon ale powiedział mi że raczej długo czekać nie będę mogę i długo aby pozytywnie hehe Później poszłam jak zwykle na siłkę, normalnie miałam takiego pałera, że mogłam ściany przestawiać chyba się nawdychałam w tej pralni później zafundowałam sobie 30 min masażu na fotelu masującym, mamy gratis, boska rzecz a teraz padłam na łóżko i już nie wstaje! A tamta dziewczyna podobno była w piątek, ale się nic nie dopytywałam, wolałam nie ryzykować Jak mnie przyjmą to zapytam Jutro muszę się umówić do kosmetycki na usuwanie odcisku zrobił mi się taki okropny głęboki i uciążliwy na pięcie Normalnie jak źle stanę to jakby mi ktoś szpilkę wbijał

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

obejrzyjcie stronkę której jest poświęcony wątek moim zdaniem świetny pomysł

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post14937463

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-10-26 o 23:02
Stary 2009-10-27, 06:33   #4999
podusia
Rozeznanie

Bianeczka cieszę się że w tej pracy poszło ok, no i trzymam kciuki żebyś ją dostała ja wczoraj pojechalam na wizyte do urzedu, no i powiedzialam ze chce sie wyrejestrowac bo zarejestruje sie z powrotem w rodzinnym miescie. trafilam na jakas babke wredna, bo pyta czemu sie chce wyr. no to jej mówie ze staz w tym samym czasie bedzie u mnie w miescie, a tam chociaz moge o kazdej porze pojsc i udziela mi informacje, a nie jak teraz ze nie chcieli mi nic o stazach mowic jesli wizyty tego dnia nie mialam, bo przez to wlasnie sie na nic nie zalapalam, bo nawet telefonicznie informacji nie udzielaja. i ze co z nich za urzad skoro nie pomaga tylko utrudnia. i pani byla niezadowolona i mi dowalac zaczela ze jak mi nie pasuja oferty pracy urzedu ( no naprawde, tyle ich jest) to do tesco mam isc. i ze mam za granice jechac na sadzonki truskawek bo tam potrzebuja. oczywiscie wyrejestrowac sie nie moglam bo termin wizyty mialam wiec wniosek dostalam i dzis go im wysle zeby tam nie jechac i mi do domu moje papiery odsesla, no i wtedy z powrotem u mnie sie zarejestruje. szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze tak bedzie, bo gdybym wiedziala ze to jest taki urzad ze bez terminu wizyty nic sie nie dowiem to nie kombinowalabym z tym meldunkiem i wogole, bo wlasnie przez to TŻ mieszkanie u tej babki wynajal co sie na meldunek zgodzila.
Ofert pracy nie ma niestety a jak są to takie, gdzie nie chciałabym pracowac,np. na produkcji na 3 zmiany w galerii handlowej lazilam po sklepach gdzie ogloszenia o pracownika byly ale w kazdym zaocznej studentki nie chcieli bo im glownie o prace na wekendy chodzi a ja kazdy wekend na uczelni. na dzien dzisiejszy stanelam w takim punkcie ze po prostu nie wiem co robic.
ide dzis do apteki kupic jakies witaminy na wlosy bo chyba z tych nerwów włosy zaczely mi wypadac mocniej
dzis do znajomej napisze wypytam o aerobik bo ponoc w mojej miescinie cos jest. przez te nerwy objadalam sie, niestety tak mam ze jem za dwoch jak sie stresuje. i widac to po mnie, bo przytylam w kazdym miejscu gdzie sie da, taka wielka sie w biuscie i w ramionach zrobilam , musze koniecznie w tych miejscach zrzucic kg, no i brzuchol i uda, masaz gabka antycellulitowa musze codziennie robic bo po mamie mam sklonnosc do cellulitu i juz widac ta pomaranczowa skorke na udach, masakra, jeszcze sie zapuscilam musze sie zawziac i brac za siebie, bo przeciez wreszcie musi byc lepiej....wczoraj ten dzien taki przybity byl ,moja mama zła chodzila, bo dowiedzielismy sie ze na miejsce gdzie skladalam papiery o prace dostala sie moja mlodsza kuzynka, ktora dopiero zaczela licencjata, i wprost sie przyznala ze miala tam znajoma i to po znajomosci. no i mama przezywala ze teoretycznie mnie powinni wziac a wzieli kuzynke. ale tak jest z tymi znajomosciami.
chcialabym juz swieta Bozego Narodzenia ta atmosfera zawsze poprawia mi nastroj

podusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 08:53   #5000
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Bianeczka cieszę się, że tak wszystko miło i gładko poszło. Oby tak dalej.
Podusia współczuję serdecznie. Baby w Pupie myślą, że jeszcze czasy socjalizmu panują. Czy się siedzi czy się lezy... Niestety budżetówka ma to do siebie, że łaskę robi, że d.pę na krześle na 8 godzin rozklapi.
Ostatnio byłam w mopsie składać papiery na przedłużenie wychowawczego. Dziesięć stanowisk(pracuje jedna baba bo na sali jeden klient) i wszyscy z nudów po suficie się rozglądają. A ta, która mnie obsługiwała w trakcie mojej wizyty pisała esmsy. Opierdzieliłam babę, że na romansowanie to ma czas jak przed nią nikt nie siedzi. Ledwo papiery ode mnie przyjęła.
Krew mnie zalewa jak mam coś w takich przybytkach załatwiać.
A może czas pomyśleć dziewczyny o własnej działalności? Mój tż dostał dofinansowanie z Pupu. I da się załatwić bez znajomości. Trzeba tylko wymyślić niszową branżę. Dostał około 15 tysięcy. Akurat na narzędzia potrzebne do pracy.
Ech, mądrzę się Ale jeśli ktoś by chciał dowiedzieć się nieco bliżej, nawet nie dla siebie, to pytajcie.
Stary 2009-10-27, 09:31   #5001
podusia
Rozeznanie

Funieczka masz rację z tymi babskami w urzędach, wogóle odkąd pamietam nie lubiłam załatwiac spraw urzędowych, jak nie umiałam jakiegś druku wypełnić babiszony zamiast pomóc zawsze z ryjem wyskakiwały.
Musze się zawziąc i nie obcinac włosow, po tej ostatnij wizyci u fryzjera i ich bardzo mocnym wycieniowaniu mam na głowie cienkie pióra, które nie dość ze wypadać zaczely to wolno odrastaja i wygladaja naprawde nieciekawie. korci isc do fryzjera cos z tym zrobic ale wiem ze za duzo sie nie zrobi a moze byc gorzej , bo nawet obciac sie na równo nie da bo by byly bardzo krotkie. ale mam nadzieje ze wytrwam i jak odrosna chociaz troche to moze ten fryz jakiegos fajnego ksztaltu nabierze i mysli o obcieciu odejda ( a mam takie pokrecony charakter ze czesto jak o tym mysle to ide do fryzjera zeby juz miec spokoj z tym mysleniem) ale bedzie ciezko bo od kilku dni ciagle biore lusterko i staje tylem do duzego lustra i sprawdzam jak wlosy z tylu wygladaja.prostownice odstawilam do szafy i narazie niech tam leży.
widac ze moja kondycja jest beznadziejna, 20 minut na stepperku wlasnie dreptalam i taka kolka mnie chwycila ze musialam usiasc. ale nie poddam sie tak łatwo . musze do piwnicy skoczyc bo gdzies sie twister zapodzial ktory kiedys kupilam, tez sie przyda

Edytowane przez podusia
Czas edycji: 2009-10-27 o 09:48
Stary 2009-10-27, 10:17   #5002
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Skąd wy macie tyle samozaparcia żeby ćwiczyć? Ja patrzę na rower czy skakankę i już mnie bolą mięśnie i łapie zadyszka Diety też żadnej nie stosuję. Ważę obecnie 75 kg i nic z tym nie robię.
Brak mi zupełnie motywacji. Ale tak sobie myślę, że jakby pieniądze na ciuchy przeznaczyć np. na basen?
Ech, pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie...
Stary 2009-10-27, 11:39   #5003
bianeczkaa
Zakorzenienie

Funieczka, no z takim podejściem to na pewno nic nie wyjdzie! Ja chodzę na siłownie codziennie oprócz weekendów i czasami jeszcze ćwiczę w domu 8-minutówki na brzuch. Efekty są super więc polecam Szczególnie widzę to po rączkach, normalnie mam tam mięśnie
Podusia, u mnie Pupie nie miałam żadnych problemów panie były bardzo miłe, nawet powiedziały mi żebym przy wybieraniu stażu byłą wybredna i nie szła do skarbówki ani u. miasta bo jak to ona stwierdziła, do przenoszenia papierków niech idą po liceum A ja dalej czekam na telefon, kurde nienawidzę czekać na telefon

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-10-27, 13:07   #5004
Dagusiac
Zakorzenienie

Dziewczyny myślę, że w urzędach z roku na rok będzie coraz lepiej, bo powoli "panie z czasów socjalizmu" zaczną odchodzić na emerytury. Wkurza mnie jak ktoś mówi, że młode są niekompetentne. Wręcz przeciwnie, z doświadczenia członków rodziny wiem, że młode osoby są bardziej kompetentne, bo sa po studiach a przede wszystkim o wiele sympatyczniejsze, służące pomocą.
Mam nadzieję, że ja nie będę okropną, niesympatyczną administratywistką (czy jak to moja mama mówi "administratorką" ) Chciałabym pracować w Urzędzie Stanu Cywilnego, baaaardzo. Wiem, że zarobki marne, ale co tam
A tak w ogóle to z przyjaciółką ostro myślimy żeby w przyszłości założyć coś swojego i już nawet mamy pomysł. Z realizacją będzie ciężko, muszę taty spytać czy to w ogóle ma rację bytu.

Byłam na uczelni przedłużyć legitymację i zanieść podanie o zamianę fakultetów. W kolejce stał za mną jakiś koleś i ciągle mnie szturał łokciem, a stał po prostu prawie na mnie! Jak się odsunęłam to się odsuwał razem ze mną i tak szyje wyciągał jakby chciał yyy nie wiem powąchać moją: głowę/szyję/włosy Psychol jakiś.
Jadę dzisiaj do domku już sie doczekać nie mogę Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Funieczka na odchudzanie to musi przyjść moment, ja potrzebuje jakiegoś bodźca. Wiele razy zaczynałam, wytrzymywałam 2-3dni, teraz już ponad tydzień i naprawdę raz tylko zgrzeszyłam ciastkiem. Na dodatek ruszam się więcej. U mnie podziałało przymierzenie ciuchów, które całkiem niedawno był dobre!
Najbardziej jednak się cieszę, że nie palę - też ponad tydzień, wiem że to mało, ale już raczej nie zacznę. Współlokatorka pali przy mnie w pokoju jakieś 6 razy dziennie i mnie to nie rusza. A w tygodniu zaoszczędziłam prawie 40zł!!!
Stary 2009-10-27, 15:40   #5005
podusia
Rozeznanie

Właśnie rozmowy w toku obejrzałam, o osobach które dużo w rok schudły. jedna dziewczyna mówiła że dziennie potrafiła 6000 brzuszków zrobic, masakra

Stary 2009-10-27, 22:29   #5006
bianeczkaa
Zakorzenienie

6000? to chyba lekka przesada
Daga gratuluje niepalenia!! aby tak dalej
Ja jestem dumna ze mam na ręce mięśnia zarysowanego i to dość mocno, jeszcze trochę tłuszczu jest w tych łapach ale mam wrażenie że coraz więcej mieśni Ciekawe co Tż powie jak wróci Tylko najgorzej z motyla zrzucić Dzisiaj zrobiłam nowy program na bieżni "interwał" całkiem fajny
Z pralni jeszcze nie dzwonili I dalej musze telefon przy d.pie nosić na każdym kroku ech

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-10-28, 07:26   #5007
podusia
Rozeznanie

Bianeczka trzymam kciuki żeby zadzwonili i chciałam ci powiedzieć że cię podziwiam że ćwiczysz. ja wczoraj dreptałam na swoim stepperze, dziś też chwilkę, narazie na aerobik nie bede chodzic bo 50 zl na miesiac i nie mam kasy w tej chwili. ale stepper bede uzywac. musze poszperac w necie i wyszukac cwicznia takie na ramiona i rece, bo takie zwaliste mam

Stary 2009-10-28, 07:43   #5008
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Uparta kobieta 6000...
A ja wczoraj trafiłam na blog szalejącej anorektyczki. Matko jedyna - cały dekalog co wolno, czego nie wolno. Co wskazane a co ABSOLUTNIE zabronione. Jakieś przykazania, mobilizujące punkty, zdjęcia i porady jak uniknąć "obżerania się".
Dopuszczalna woda i sałata. I powietrze.
Ja rozumiem, że to choroba. Wolę jednak mój tłuszczyk i wałki tu i tam niż brzuch przyschnięty do kręgosłupa.
Uwielbiam jeść i choć nigdy nie należy mówić nigdy - to nie zrezygnuję z pączków czy dobrego obiadu na rzecz satysfakcji poczucia się "lekką jak piórko".
Daga gratuluję wytrwałości.
Bianeczka trzymam kciuki.
Stary 2009-10-28, 08:26   #5009
Dagusiac
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam jeść mogę wciągnąć ze 3 pączki od razu!
Przyjechałam wczoraj do domu i oczywiście co? W domu wafelki Nesquik moje ulubione, strucla itd. Powiedziałam mamie, ze ma natychmiast to schować i tak żebym nie widziała gdzie, bo moglabym to w chwili słabości pochłonąć.
Jadę zaraz do babci, bo chciała żebym z nią na zakupy poszła Podubdka po 8 była męczarnią
Życzę miłego dnia
Stary 2009-10-28, 08:32   #5010
agnieszkaagnieszka369
Raczkowanie

chyba i ja pasuję tutaj;-(
agnieszkaagnieszka369 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości