![]() |
#4981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !! -cz. 2
O, i bardzo dobrze
![]() Cytat:
podusia, współczuję ![]() I co, poszłaś na zajęcia? Jeśli uważasz, że pobyt w domu zamiast na uczelni może CI pomóc to olej. Czasem ważniejsze jest nasze samopoczucie niż uczelnia. Cytat:
Ale postanowiłam, że teraz na 2 tyg. zostawiam autko w domu. Bo jutro wracam do krakowa, pociągiem, a we wtorek wylatuję do Irlandii na tydzień do siostry. Więc bez sensu, żeby auto stało przez tydzień pod blokiem, zwłaszcza że ostatnio ciężko o miejsce do zaparkowania i muszę stawać w takim dziwnym, trochę niefajnym miejscu. Nie chcialabym, żeby autko stało tam cały tydzień. Więc zostawiam w domu, w międzyczasie tata zmieni opony na zimówki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Własnie jem obiadek
![]() Współlokatorka postanowiła zrobić bardziej kaloryczną wersję, bo dodala panierkę i smazyła na tłuszczu oraz ziemniaki ![]() Moje też dobre, muszę się przyzwyczajać do takiego jedzenia jeśli naprawdę chcę schudnąć. A teraz jestem zdeterminowana. Dziwię się, że rzuciłam palenie jednocześnie ze słodyczami, myślałam, że to będzie za dużo. Jednak paliłam tylko z przyzwyczajenia i nudów. Byłam dzisiaj połazić po starówce, zwiedziłyśmy chyba większość sklepów, m.in. C&A, bardzo fajne i niedrogie ciuszki tam mają no i rozmiarówka do 46, a na działe XL do 54. No i odkryłam sklepik z cudownymi, tanimi kolczykami ![]() ![]() A na uczelni, na fakultetach konkretniej mnie tak załatwili. Zawsze było zaliczenie na obecność, ale ze względu na ilość osób wykładowcy puszczali listy. Zapisałam się z dziewczynami na jednakowe, żebyśmy chodziły na zmianę. Babka od ostatniego fakultetu od 16-18 wymyśliła sobie, że będzie wszystkich wyczytywała ![]() ![]() Limo ja bym wszystko oddała żeby mieć samochód w Toruniu. Nienawidzę autobusów, tramwaje jeszcze zdzierżę. Zazdroszczę Ci tego komfortu ![]() Podusia współczuję Ci strasznie, dołujące są takie sytuacje. Ileż można się prosić, a brak doświadczenia to śmieszne. Cholera kiedy mamy je zdobyć skoro nigdzie nas nie chcą? Absurd! Trzymaj się dzielnie, w końcu się uda ![]()
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
Podusia jak ja cię doskonale rozumiem!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedynym plusem mojej egzystencji jest to że chodzę codziennie na siłownię i są już widoczne efekty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-10-24 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
Daga, ja mam w sumie podobnie z poniedziałkami i piątkami
![]() ![]() Na weekend jestem w domu teraz, no ale dziś już będę musiała jechać ![]() Ale cieszę się, że do tej Irlandii lecę bo chociaż tydzień bez uczelni będę miała. Taki leniuchowy trochę, bo po tej Irlandii też nie będę bardzo jeździła tylko siedziała u siostry i ewentualnie dwa pobliskie miasta sobie zobaczę ![]() bianeczka - gratuluję nagród ![]() ![]() i powodzenia w tej pralni chemicznej. jasne, że to lepsze niż mycie podłóg itp. zawsze to coś na początek, prawda?
#4985 |
Zakorzenienie
|
Czy kobitka w rozmiarze 42 może się dopisać ?
![]() Super będzie pogadać z prawdziwymi kobietkami, a nie tylko z wieszaczkami ![]()
#4986 |
Zakorzenienie
|
No jasne, że może
![]() ![]() P.s. napisałam do Ciebie na wątku wymiankowym ![]() Limo zazdroszczę Ci tego wylotu, jakie miasto? A ta twoja współlokatorka Irlandka to ona tutaj na jakiejś wymianie czy już prawie Polka ![]() Bianeczka trzymam kciuki za pracę. ![]() Co za nudny dzień! Cały przesiedziałam w domu oglądając TV i siedząc przed laptopem. To chyba przez to przestawienie zegarka, senna jakaś jestem. Napisałam maila do promotora z propozycjami tematów na pracę, jutro mam seminarium ciekawe jak to skomentuje. Postanowiłam pisać z prawa materialnego, czyli z dziedziny, w której najlepiej się czuję. Znalazłam złoty środek - "moja" dziedzina + rzeczowy temat. ![]() Wczoraj sobie urządziłyśmy z Magdą 40min szybki marsz i stwierdziłyśmy, że to najlepsza (biorąc pod uwagę naszą kondycję) forma aktywności. Dzisiaj zaszalałyśmy trochę, bo zrobiłyśmy na obiad spaghetti ![]() ![]() Chciałyśmy iść do teatru, kina, na zakupy i basen, ale jak pusto w portfelu to jedynie spacer pozostaje. Co do tego basenu to nie wiem jak to będzie w praktyce ![]()
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też właśnie poszukują promotora... i jak do tej pory miałam dosłownie - same gówniane tematy ! ![]() No i w reszcie znalazłam chyba coś, co mi pasuje i na co spokojnie znajdę czas - praca o długowieczności zwierząt ![]() Najbardziej chciała pisać na fizjologii zwierząt, ale ze względu na małą córeczkę wszyscy mnie od razu skreślali - bo wymagają siedzenia w labie od rana do nocy ![]() ![]() Powodzenia w znalezieniu fajnego tematu ![]()
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka trzymam kciuki. Z pewnością się powiedzie. Ja tam zawsze sobie powtarzam, że w życiu każde doświadczenie się przydaje.
Podusia trzymaj się. Z doświadczenia wiem, że Pup to raczej nie miejsc gdzie można załatwić sobie pracę. Trzeba szukać na własną rękę. Ja też dzisiaj idę pierwszy raz do pracy. Na 16. W sklepie z konfekcją męską. I też mam stracha. Alr gryźć mnie chyba nie będą więc dam radę. A wczoraj zaszalałam i pojechałam do Kazimierza Wielkiego. Objadłam się kulebiakami, poprawiłam lodami czekoladowymi, kupiłam kolczyki ludowe i wróciłam zupełnie odstresowana ![]()
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2009-10-26 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zwłaszcza za miłą ekipę - jak są fajni współpracownicy to też od razu milej ![]() Ja pracy tak na poważnie zacznę szukać, jak skończę kursik wizażu... zobaczymy, jak wtedy mi pójdzie ![]()
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczęta po dłuższej przerwie
![]() Strasznie dużo się u mnie ostatnio dzieje, na nic nie mam czasu, chodzę przemęczoną i ogólnie nie ogarniam wszystkiego. W sobotę byłam na weselu, więc przynajmniej młyn związany z tym się skończył, za to się rozchorowałam i nie dotarłam dzisiaj na uczelnię.. mam zatkane zatoki, nie mam normalnego kataru, tylko wszystko mi spływa do gardła, ble.. mówię jakby mi nos urwało, do tego ta klucha w gardle, do tego to gardło zaczyna boleć. Ogólnie porażka, bo się nawet rozmawiać nie da. Przywlokłam laptopa do łóżka ![]() ![]() Kolciag robisz kurs wizażu w Wawie? mogę Cię pomęczyć o trochę szczegółów na PW? ![]() PS. ja oczywiście też pracy nadal nie znalazłam, choć staram się znaleźć codziennie trochę czasu na przeglądanie ogłoszeń, rozsyłanie cv i dzwonienie, także łączę się z Wami w bólu Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2009-10-26 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
A ja w d.pę a nie do pracy poszłam. Tż zadzwonił, że musi jechać do koparki i nie zostanie z dzieckiem. Tyle dobrze, że mogę przyjść któregoś innego dnia i poduczyć się z właścicielką. Bo to takie wstępne spotkanie by było sam na sam.
No cóż moje kilkadziesiąt złoty dniówki a 1500 zł Tż-ta to różnica. Jako rekompensatę chyba wylicytuję sobie kieckę na allegro. Ostatnio skupuję letnie ciuchy. Głupota, bo zima ciągnie do nas, ale te sukienki teraz takie tanie... Bianeczka odezwij się czy powiodło się w pralni. Trzymam kciuki a muszę jakiś obiad zmontować hihihihi. Adrijah współczuję. Tż ma problemy z zatokami. Tylko jego jak dopada to leci mu z nosa jak z kranu i co najlepsze, prawie tego nie czuje. Także musi się pilnować, żeby kogoś nie zasmarkać łagodnie mówiąc ![]()
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2009-10-26 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
kolciag, witaj
![]() Cytat:
![]() A współlokatorka znalazła się z ogłoszenia rok temu. 100% Irlandka, która ma faceta Polaka (poznali się w Irlandii), i rok temu ona przyjechała na studia tutaj (po ang.) a on został w Irlandii. No ale w tym roku zdecydował się wrócić z nią. A rozmawiam po angielsku oczywiście ![]() Za godzinę lecę na hiszpański, właśnie robię sobie sałatkę żeby zjeść zaraz jak wrócę. A powinnam też intensywnie się pakować. Ale koszmar, tylko 15 kg mogę wziąć ![]()
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Funieczka ja pracowałam w salonie odzieży męskiej całe wakacje + rok co weekend. Bardzo lubiłam tę pracę dopóki nie weszłam w konflikty z szefem, który nienawidził sprzeciwów, a ja mówię co myślę
![]() ![]() ![]() ![]() Daria bidulko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Kolciag sprawdź proszę wątek wymiankowy i odpisz mi ![]() ![]() Limo miłego wypoczynku ![]() ![]() ![]() Właśnie pochłonęłam sałatkę warzywną: ogór, pomidor,sałata, rzodkiewka, szczypiorek i serek biały. Zrobiłam całą miseczkę a zjadłam połowę, bo już mi w gębie rosło, że tak powiem :P Chyba mi się trochę żołądek skurczył i już czuję, że spodnie delikatnie luźniejsze ![]() Byłam na seminarium i wykładzie, wynudziłąm się, ale za to spotkałam koleżankę, która była ze mną na 1roku, ale niestety jej się nie powiodło. Taka fajna pogoda dzisiaj, że aż się chce gdzieś wyjść.
![]() Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2009-10-26 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A męcz ile wlezie ![]() Za jakiś czas na pewno zdam dokładną relację ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Dagusiac dzięki za miłe słowa. Dzisiaj zajrzałam na swój wątek wymiankowy. Pytałaś się o buty fioletowe jakiś czas temu a ja je przehandlowałam. Muszę ten mój wątek chyba zamknąć, bo mało czasu mam na takie rzeczy i zaglądam od przypadku do przypadku.
Ale u ciebie Kolciag to ja widziałam dwie cudne kiecki letnie. A ja mam nową fioletową kieckę na jesień i zimę. http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=794942148 O taką rozmiar 42 tylko moja ma jeszcze pasek. Piękny fioletowy kolorek, przed kolano a rękaw 3/4.
#4996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
No już jestem!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- obejrzyjcie stronkę której jest poświęcony wątek ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post14937463
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-10-26 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Rozeznanie
|
Bianeczka cieszę się że w tej pracy poszło ok, no i trzymam kciuki żebyś ją dostała
![]() ![]() Ofert pracy nie ma niestety ![]() ![]() ide dzis do apteki kupic jakies witaminy na wlosy bo chyba z tych nerwów włosy zaczely mi wypadac mocniej ![]() dzis do znajomej napisze wypytam o aerobik bo ponoc w mojej miescinie cos jest. przez te nerwy objadalam sie, niestety tak mam ze jem za dwoch jak sie stresuje. i widac to po mnie, bo przytylam w kazdym miejscu gdzie sie da, taka wielka sie w biuscie i w ramionach zrobilam , musze koniecznie w tych miejscach zrzucic kg, no i brzuchol i uda, masaz gabka antycellulitowa musze codziennie robic bo po mamie mam sklonnosc do cellulitu i juz widac ta pomaranczowa skorke na udach, masakra, jeszcze sie zapuscilam ![]() chcialabym juz swieta Bozego Narodzenia ![]() ![]()
#5000 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka cieszę się, że tak wszystko miło i gładko poszło. Oby tak dalej.
Podusia współczuję serdecznie. Baby w Pupie myślą, że jeszcze czasy socjalizmu panują. Czy się siedzi czy się lezy... Niestety budżetówka ma to do siebie, że łaskę robi, że d.pę na krześle na 8 godzin rozklapi. Ostatnio byłam w mopsie składać papiery na przedłużenie wychowawczego. Dziesięć stanowisk(pracuje jedna baba bo na sali jeden klient) i wszyscy z nudów po suficie się rozglądają. A ta, która mnie obsługiwała w trakcie mojej wizyty pisała esmsy. Opierdzieliłam babę, że na romansowanie to ma czas jak przed nią nikt nie siedzi. Ledwo papiery ode mnie przyjęła. Krew mnie zalewa jak mam coś w takich przybytkach załatwiać. A może czas pomyśleć dziewczyny o własnej działalności? Mój tż dostał dofinansowanie z Pupu. I da się załatwić bez znajomości. Trzeba tylko wymyślić niszową branżę. Dostał około 15 tysięcy. Akurat na narzędzia potrzebne do pracy. Ech, mądrzę się ![]()
#5001 |
Rozeznanie
|
Funieczka masz rację z tymi babskami w urzędach, wogóle odkąd pamietam nie lubiłam załatwiac spraw urzędowych, jak nie umiałam jakiegś druku wypełnić babiszony zamiast pomóc zawsze z ryjem wyskakiwały.
Musze się zawziąc i nie obcinac włosow, po tej ostatnij wizyci u fryzjera i ich bardzo mocnym wycieniowaniu mam na głowie cienkie pióra, które nie dość ze wypadać zaczely to wolno odrastaja i wygladaja naprawde nieciekawie. korci isc do fryzjera cos z tym zrobic ale wiem ze za duzo sie nie zrobi a moze byc gorzej , bo nawet obciac sie na równo nie da bo by byly bardzo krotkie. ale mam nadzieje ze wytrwam i jak odrosna chociaz troche to moze ten fryz jakiegos fajnego ksztaltu nabierze i mysli o obcieciu odejda ( a mam takie pokrecony charakter ze czesto jak o tym mysle to ide do fryzjera zeby juz miec spokoj z tym mysleniem) ale bedzie ciezko bo od kilku dni ciagle biore lusterko i staje tylem do duzego lustra i sprawdzam jak wlosy z tylu wygladaja.prostownice odstawilam do szafy i narazie niech tam leży. widac ze moja kondycja jest beznadziejna, 20 minut na stepperku wlasnie dreptalam i taka kolka mnie chwycila ze musialam usiasc. ale nie poddam sie tak łatwo . musze do piwnicy skoczyc bo gdzies sie twister zapodzial ktory kiedys kupilam, tez sie przyda
Edytowane przez podusia Czas edycji: 2009-10-27 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
Skąd wy macie tyle samozaparcia żeby ćwiczyć? Ja patrzę na rower czy skakankę i już mnie bolą mięśnie i łapie zadyszka
![]() Brak mi zupełnie motywacji. Ale tak sobie myślę, że jakby pieniądze na ciuchy przeznaczyć np. na basen? Ech, pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie...
#5003 |
Zakorzenienie
|
Funieczka, no z takim podejściem to na pewno nic nie wyjdzie!
![]() ![]() ![]() ![]() Podusia, u mnie Pupie nie miałam żadnych problemów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślę, że w urzędach z roku na rok będzie coraz lepiej, bo powoli "panie z czasów socjalizmu" zaczną odchodzić na emerytury. Wkurza mnie jak ktoś mówi, że młode są niekompetentne. Wręcz przeciwnie, z doświadczenia członków rodziny wiem, że młode osoby są bardziej kompetentne, bo sa po studiach a przede wszystkim o wiele sympatyczniejsze, służące pomocą.
Mam nadzieję, że ja nie będę okropną, niesympatyczną administratywistką (czy jak to moja mama mówi "administratorką" ![]() ![]() A tak w ogóle to z przyjaciółką ostro myślimy żeby w przyszłości założyć coś swojego i już nawet mamy pomysł. Z realizacją będzie ciężko, muszę taty spytać czy to w ogóle ma rację bytu. Byłam na uczelni przedłużyć legitymację i zanieść podanie o zamianę fakultetów. W kolejce stał za mną jakiś koleś i ciągle mnie szturał łokciem, a stał po prostu prawie na mnie! Jak się odsunęłam to się odsuwał razem ze mną i tak szyje wyciągał jakby chciał yyy nie wiem powąchać moją: głowę/szyję/włosy ![]() Jadę dzisiaj do domku już sie doczekać nie mogę ![]() Funieczka na odchudzanie to musi przyjść moment, ja potrzebuje jakiegoś bodźca. Wiele razy zaczynałam, wytrzymywałam 2-3dni, teraz już ponad tydzień ![]() Najbardziej jednak się cieszę, że nie palę - też ponad tydzień, wiem że to mało, ale już raczej nie zacznę. Współlokatorka pali przy mnie w pokoju jakieś 6 razy dziennie i mnie to nie rusza. A w tygodniu zaoszczędziłam prawie 40zł!!! ![]()
![]() |
#5005 |
Rozeznanie
|
Właśnie rozmowy w toku obejrzałam, o osobach które dużo w rok schudły. jedna dziewczyna mówiła że dziennie potrafiła 6000 brzuszków zrobic, masakra
#5006 |
Zakorzenienie
|
6000? to chyba lekka przesada
![]() Daga gratuluje niepalenia!! aby tak dalej ![]() Ja jestem dumna ze mam na ręce mięśnia zarysowanego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z pralni jeszcze nie dzwonili ![]() ![]()
![]() |
#5007 |
Rozeznanie
|
Bianeczka trzymam kciuki żeby zadzwonili
![]()
#5008 |
Zakorzenienie
|
Uparta kobieta 6000...
A ja wczoraj trafiłam na blog szalejącej anorektyczki. Matko jedyna - cały dekalog co wolno, czego nie wolno. Co wskazane a co ABSOLUTNIE zabronione. Jakieś przykazania, mobilizujące punkty, zdjęcia i porady jak uniknąć "obżerania się". Dopuszczalna woda i sałata. I powietrze. Ja rozumiem, że to choroba. Wolę jednak mój tłuszczyk i wałki tu i tam niż brzuch przyschnięty do kręgosłupa. Uwielbiam jeść i choć nigdy nie należy mówić nigdy - to nie zrezygnuję z pączków czy dobrego obiadu na rzecz satysfakcji poczucia się "lekką jak piórko". Daga gratuluję wytrwałości. Bianeczka trzymam kciuki.
#5009 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam jeść
![]() Przyjechałam wczoraj do domu i oczywiście co? W domu wafelki Nesquik moje ulubione, strucla itd. Powiedziałam mamie, ze ma natychmiast to schować i tak żebym nie widziała gdzie, bo moglabym to w chwili słabości pochłonąć. Jadę zaraz do babci, bo chciała żebym z nią na zakupy poszła ![]() ![]() Życzę miłego dnia ![]()
![]() |
#5010 |
Raczkowanie
|
chyba i ja pasuję tutaj;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.