![]() |
#1381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Warszawskie Panny Młode :)
Cytat:
Zglos sie tu: http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_k..._indywidualne/ Niestety ja nie moge nic zrobic, bo mielismy tylko umowe ustna ![]() Kolezanka mojej kolezanki tez miala u nich miec wesele w 2010 i rowniez skarzyla sie na jakies przejscia. Z kolei z jedna dziewczyna rozmawialam na innym forum, na szczescie nie wplacila zaliczki, bo tez juz cos zaczeli kombinowac. Naprawde mam ich dosyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
ja tez mam ich dosc
![]() mam nadzieje , ze dzisiaj sie rozwiarze juz sprawa z ta druga restauracja ![]() mama pojedzie odebrac kase mam nadzieje , ze oddadza ... w koncu obiecal twierdzac , ze na noze isc nie bedziemy ![]() wkurza mnie ta cala sytuacja ... wszystko bylo dobrze dopoki nie zmienili mi menagera , az sama bylam w szoku , ze tak milo i sprawnie poszlo no to mam za swoje teraz ![]() jakby nam malo bylo stresow przed slubem to jeszcze wszedzie trzeba sie urzerac z kretaczami i sciemniaczami oki nie narzekam juz bo znow mi sie cisnienie podnioslo ... a tak wogole to umowa ustna tez jest wiarzaca !! tak samo jak ustalenia mailowe |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Ale miałyście przeżycia...
![]() Obu u mnie tak nie było...brr... |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
rocki
ja nie mam umowy z nimi ... dostalam tylko swistek , ze wplacilam kase i to wszystko ... teraz wiem , ze umowe trzeba spisac chocby wstepna !! ale jak widac oni niezle kreca , bo nawet slowem sie nie zajakneli na ten temat , a do mojego slubu zostal miesiac !! dopiero w domu po przemysleniu wszystkiego doszlam do wniosku , ze wszystko jest nie tak zalatwiane ![]() natomiast nie zgodze sie , ze ustalenia przed slubne nie sa w jakis sposob wiarzace normalne jest , ze na poczatku dzwoni sie lub maila wysyla z zapytaniem o ceny i wstepne manu i po tym mozemy stwierdzic czy odpowiada nam oferta pod wzgledem np. finansowym i zaakceptowac ja lub nie ... pozniej sa dalsze rozmowy i ustalenia nie moze byc tak , ze wysylaja nam oferte my ja akceptujemy , robimy plan wydatkow itd. , a na miesiac przed slubem dowadujemy sie , ze ceny i wogole wszystko sie pozmienialo !! przeciez to paranoja jakas ... w taki sposob wszystkie restauracje i inne miejsca moga tak postapic i nie czuc sie winnym ![]() oni dobrze tam kreca z tego co widze ... ale tez sie boja i widza , ze nie sa wporzadku co widac po mojej ostatniej rozmowie kiedy zapewnili mnie i mame , ze kase oddadza pomimo , ze niby moga nie oddac co sobie zstrzegli , ale w koncu to nie ja zerwalam umowe ( nawet slowna ) tylko oni i ich wina ewidentna jest no niestety , ale trzeba jak widac wszedzie uwazac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Przyczajenie
|
wniosek jeden: wszystko trzeba miec na pismie. my jak zdecydowalismy sie na sale to od razu podpisalismy umowe i zapłacilismy zaliczke. w umowie jest zaznaczone jakie menu wybralismy( w sensie za ile). ale i tak sie martwie ze wywina numer i podwyzsza ceny. teraz kazdy moze sie wykrecic kryzysem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niby tak , bo jakby nie bylo ja tez to mialam na pismie i mam zreszta caly czas ...ale jak widac wcale im to nie przeszkadzalo zmienic wszystko i tlumaczyc , ze to wina menagera jednego , drugiego i tak w kolko ![]() w kazdym razie wlasnie skonczylam rozmawiac z mama i mam juz inna restauracje , sprawdzona ![]() z tamtej rezygnujemy ... do tego okazalo sie wlasnie , ze dzisiaj zostal zwolniony kolejny menager i narobil tam takiego burdelu , ze kierownictwo z ktorym widziala sie dzisiaj moja mama , nie wie za co sie zabrac i jak wszystko wyprostowac ... no i sam doradzil zmiane miejsca jak mamy cos na oku , bo odkrecanie tego co narobili inni zajmie im troche czasu , a na dzien dzisiejszy nie potrafia mi pomoc i odp. jednoznacznie na temat cen itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Rozeznanie
|
No to teraz trzymam kciuki żeby wszystko udało się z nowym miejscem. Asionek co ma Twoja mama na oku. Jestem w fazie szukania. Mam oferty od Flika, Rubikonu i La Strady. Muszę się do nich przejechać, żeby zobaczyć jak to na żywca wygląda. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieliśmy wszystko w restauracji Rozdroże ( w podziemiach mają pub - ostatnio odniosłam wrażenie, że on funkcjonuje tylko jak ktoś robi imprezę, ale może to mylne wrażenie) Wszystko jest opisane w sprawozdaniu na wizażowym blogu. Jak czegoś brakuje to pytajcie. Przerażają mnie te wasze przejścia z salami. My w końcu nie mieliśmy podpisanej żadnej umowy. Dostałam tylko kwit na wpłatę zaliczki i jak płaciliśmy resztę - dzień przed ślubem - rachunek na całość. Ze strony restauracji wszystko było super. Ładnie podane, udekorowane bez przepychu, bardzo miła obsługa.
![]() |
#1391 |
Przyczajenie
|
Współczuję Wam tych problemów
![]() Wiem ile to zdrowia kosztuje. Trochę odbiegnę od tematu, ale może komuś się przyda... Serdecznie polecam Kościół przy Pl. Trzech Krzyży, a w szczególności księdza Dariusza. Kościół mały, kameralny, przyjemny. Ksiądz bardzo sympatyczny i wyrozumiały, nie pyta o seks przedmałżeński, wspólne mieszkanie przed ślubem itp. Pani w kancelarii również przemiła i przesympatyczna. I to kościół, ktróy rzeczywiście prosi "co łaska". Chciałam, żeby powiedzieli chociaż ile ludzie dają w celu przybliżenia kwoty "co łaska", na co Pani w kancelarii powiedziała, że każdy daje tyle ile uważa. Jak ktoś nic nie da to nic się nie stanie. Tak więc my daliśmy 300 zł. i 100 zł. Pani organistce. Ksiądz na mszę przyniósł różę i czytał z "Małego Księcia", że każdy człowiek jest jak róża, która ma kolce, ale zamiast obrywać te kolce powinniśmy je zaakceptować, bo są częścią pięknej róży itp. Moja mama cały czas płakała ![]() Pozdrawiam i życzę spokojnych przygotowań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja odrazu do nich dzwonilam szukajac sali , ale nie mogli mi dac odpowiedzi co z sylwestrem ( a na tym mi bardzo zalezalo ) , bo istniala mozliwosc , ze wynajmie cala restauracje jakas grupa i bedzie wtedy zamknieta dla normalnych klientow .... i tak bylo jak sie okazalo w czwartek jak zadzwonilam akurat ta grupa zrezygnowala i miejsca sie zwolnily wiec moge zrobic obiad , a pozniej zostac na sylwka ![]() w kazdym razie polecam bo w srodku jest slicznie , a w lato maja jeszcze ogrudek otwarty ![]() Cytat:
dobrze , ze u ciebie wszystko sie udalo ![]() trzeba pisac i tym gdzie warto isc , ale rowniez czego unikac zeby nie narazac sie na stresy i inne nieprzyjemnosci ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
siedze i wyje
![]() ogolnie oni zwalaja na nas wszystko i wypieraja sie wszystkiego co mozliwe ![]() ![]() ![]() a jak ja mam im po tym calym bagnie , ktore jak widac nie ma konca , uwierzyc , zaufac i spac spokojnie do 31 grudnia kiedy to okaze sie czy bedzie dobrze, ze wpedza mnie w koszta lub cos innego wymysla ![]() ![]() mam dosc !! zamiast cieszyc sie ze slubu to ja rycze i mam ochote to wszystko zostawic i miec spokoj..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zadzwonilam do nich, zgodnie z Twoja rada. Rozmawialam z bardzo mila Pania, ktora powiedziala, ze mam sie nie stresowac, ze to moj najwazniejszy dzien i ze oni wszystko tak poodkrecaja, zebym byla zadowolona. Powiedziala tez, ze rozumie niezadowolenie wszystkich klientow i naprawde bardzo im przykro i przepraszaja, ze tak wyszlo. Dlaczego w takim razie ten koles Cie tak potraktowal? ![]() Ja bym chyba zadzwonila jeszcze raz i postraszyla ich organizacja ochrony konsumentow. Czy Ty rowniez mialas wplacona zaliczke 2 tys.? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Rocki problem w tym , ze jak ja lub mama dzwoni za kazdym razem odbiera ktos inny .... i chyba juz moja sytuacja jest bardzo znana , bo na moje nazwisko raguja tak , ze jeden drugiemu oddaja sluchawke ...
teksty o tym , zebym sie nie stresowala tez slysze , a za chwile dzownie lub ktos oddzwania i znowu cos nie tak ![]() do Twojego slubu jeszcze zostalo troche czasu moj juz za miesiac i chyba to jest caly problem .... a najwiekszy to taki , ze podane mi zostaly ceny ; ktore teraz jak twierdza sa inne ![]() ![]() ![]() tak ja wplacilam im 2000 niby nie wiele , ale na obiedzie mam cos ponad 20 osob czyli wychodzi , ze te dwa tys. to polowa tego co musze dac za cala impreze i jezeli nie oddadza to zostaje znowu z pelna kwota ![]() no nic dzwonie do mamy moze juz cos wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Rozeznanie
|
dziewczyny w koncu jakies swiatelko w tunelu
![]() dzisiaj moja mama pojechala tam i calkiem zmienili podejscie .... dokladnie tak jak u Ciebie Rocki namawiali nas zebysmy zostali, a oni zrobia wszystko zeby bylo najlepiej jak sie da i zeby kazdy wspominal ten dzien z usmiechem ![]() szkoda tylko , ze tak wyszlo i tyle stresow musielismy przejsc ... ale moze wynagrodza nam to tak jak obieccali i w finale bedzie naprawde tak jak sobie wymarzylam ![]() nawet nie wiecie jak mi ulzylo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na górze jest pokój dla młodych i facet jeszcze planuje przez zimę urządzić tam pokoje dla gości. Ale nie wiedział czy mu się to uda więc się na to póki co nie nastawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
Nasz termin tj. 2.01.2010 zaklepaliśmy w kościele jakoś tak przed wakacjami chyba w maju. Letnie terminy pewnie wcześniej trzeba rezerwować ale jak dopiero na 2011 planujecie ślub to jeszcze masz na to duuużo czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
Hej Asionek, jak przygotowania do zimowego ślubu? Mam kilka zimowych inspiracji. Jakie zaproponowali Ci menu w ogrodach? Ile tam wychodzi koszt przyjęcia? W weekend oglądaliśmy lokale. Byłam nastawiona na restaurację Rubikon, tylko że mina nam zrzedła gdy pokazali nam salę. Dół restauracji cudowny, kominek, przestrzeń, duże okna. Proponowana sala jest na górze i przypomina mi jakiś pokój u starszej cioci w bloku. Jest długa i wąska
![]() Szukam czegoś przejrzystego i jasnego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
margaryt mi Pan od sali w ogrodach zaproponował cenę 170zł/os. na rok 2011
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Margaryt o Foksal a Cherry o moich w Zielonce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
Już nieaktualne, kasuję, żeby nie wprowadzać Wizażanki w błąd.
Edytowane przez Pintalabios Czas edycji: 2010-07-22 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja polecam restauracje Florian sala blekitna lub lososiowa ![]() jak cos moge przeslac na priv ich propozycje menu ![]() druga opcja Dom Polski , cudna sala w ogrodzie zimowym ![]() ![]() mysle , ze te dwa miejsca sa warte uwagi zarowno na wesela jak i na obiad poslubny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedź. Pojadę żeby sobie obejrzeć te miejsca. Mam jeszcze kilka na oku. Z przesłanych ofert widzę, że znalezienie miejsca poniżej 120 zł za osobę to w Wawie rzadkość. Może znacie jakiś klub, który wynajmuje sale? Chcemy zrobić wieczorem impreze dla znajomych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
BAN stały
|
Witam,
pozwolilem sobie poczytac watek i mam przerazajacy wniosek. NIE podpisujecie umow. Jezeli chcecie aby Wasze wesele przebiegalo w radosnej atmosferze to zachecam do podpisywania umow. Ja jako fotograf nie wyobrazam sobie sytuacji, ze realizuje dla kogos zlecenie i nie mamy spidsanych warunkow. daty, godziny, miejsca, ujecia, szczegoly i pieniadze. to powinno dotyczyc wszystkich ktorzy cos dla Was robia. fotograf, kamerzysta, restauracja (umowa plus zalacznik w ktorym wybieracie dania a nawet godziny i sposob podania), kwiaciarka dekorujaca stoly... jednym slowem umowa pomaga Wam dochodzic swoich praw. powiem wiecej, nalezy zapisywac kary umowne...jezeli nie bedzie bialych roz na stolach a tylko biale tulipany naleznosc zostaje pomniejszona o 25%. Oczywiscie negocjowanie umow to czasochlonna operacja ale korzysci z tego plynace sa OGROMNE. forma pisemna dotyczy rowniez przeplywu pieniedzy. placicie 100 zl zaliczki za sypanie platkami - podpiszcie chociaz krotkie oswiadczenie, ja... zaplacilam a ja.. przyjalem. niestety kanciaze sa w kazdej branzy i trzeba uwazac. pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.