![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zasłonić takie okno?
bajdusia- skoro to w sumie wyjdą takie zwykłe rolety (no bo przecież nie mają żadnego "patentu" na ten trójkącik)- to nie lepiej (i znacznie taniej) wyjdzie wam kupić samemu rolety? Pełno jest ich teraz w suoermarketach (zwykłych i dudowlanych), wzorów i kolorów full. Wtedy wyniesie was do 100 zł na 2 sztuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Dot.: wiosna w oknie:)
Ja mogę zaproponować jakieś ładne doniczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
u mnie wiosna w oknie jest cały rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Też tak później pomyślałam. Tylko, że na te trójkątne to miała być montowana od dolu. To chyba nowość bo nigdy takiej nie widziałam.Z takim blokującym się mechanizmem na rządanej wysokości. Czyli podciągałaby się z dołu na górę. Zwykłą roletę trzebaby było przykleić pod tym trójkącikiem i ciągle byłaby widoczna. Zwinięta czy rozwinięta. Fakt, że cena jak mówisz 100 zł. jest kusząca.Popytam jeszcze w innych sklepach. Może cenowo będzie korzystniej. Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
hello witam was cos tu smutno wiosna idzie a tu zero pomyslow na wisenne okna!! dziewczuny szukajcie i dawajcie pomysly szybkoD:
![]() http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57582,2591083.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja bym poprzyczepiała do firanki jakieś ozdóbki.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | ||
Wtajemniczenie
|
Ponieważ okno ma skos, to ja bym tutaj skorzystała z karniszy szynowych, które można wyginać.
![]() Zawisiłabym na nich jakieś fajne dziecięce firanki i jakieś firnaki. Wklejam kilka zdjęć, może Cię zainspirują. ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
A może tak?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez salamanka77 Czas edycji: 2008-05-09 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Cześć! żrobiłam Elfa na żonkilu (na wazon)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
no wiec moze zucie cos nie do okna ale rownie wiosennego http://www.muratordom.pl/7781_10313.htm podusie trzeba przyznac ze sa slodziutkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]()
Anecia powiem ci ze masz ogromna racje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na okno w łazience?
mam takie miejsce przy prysznicu, które domaga się kwiatka jakiegoś. Ostatnio stała tam paprotka, ale padła
![]() czy macie jakieś propozycje kwiatów w takie miejsce? dodam jeszcze, że światła jest tam niezbyt wiele... małe okno z witrazem;/ dodam jeszcze, że jestem 'zielona' jesli chodzi o kwiaty:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Sądzę że tak zwany popularnie papirus dałby radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
zaraz zagoogluje, bo nie mam pojęcia co to za kwiat
![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
chodzi mi o Ciborę- Cyperus alternifolius,C.albostria tus,C.gracilis(karłowaty) ,C.papyrus.
Lubi miejsca jasne i ciepłe,doniczka powinna stać w wodzie.Latem podlewać obficie i zraszać.łatwo sie rozmnaża.I latem i zimą trzeba zapewniać dużą wilgotność poprzez zraszanie także sądzę że łazienka będzie w sam raz. Można ją posadzić w takim szklanym naczyniu w glince granulowanej-prezentuje się nawet ,nawet.Szybko rośnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
![]()
Witajcie, mam do Was pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie:
W moim pokoju są dwa okna (90 cm szerokości) między którymi jest 35 cm odstęp. W oknach są rolety. Chciałabym zawiesić zasłony (takie delikatne „zasłono-firany”). Czy zasłonki powinny wisieć tylko po bokach czy też pomiędzy oknami? Może macie namiary na strony gdzie mogłabym podpatrzeć ciekawe rozwiązania? Pozdrawiam, Magda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aranżacja dwóch okien.
Cześć Magda
![]() Ja u siebie mam podobne rozwiązanie jak Ty. Też 2 okna 90cm. z dzielącą je ścianką. W oknach mam takie ni to firany ni to zasłony. Zrobię dzisiaj po pracy zdjęcia i jutro wkleję tutaj. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Super
![]() Byłabym Ci bardzo wdzięczna za te zdjęcia ![]() Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Magi81
![]() U mnie przerwa między oknami w pokoju ma około 60cm, natomiast w jadalni jakieś 15-20cm. W jadalni mam 3 okna połączone wspólnym karniszem i wisi na nich jeden "płacheć" firanki (bez cięcia). W pokoju też tak kiedyś miałam ale mi się nie podobało ![]() Zrobiłam Ci też zdjęcie wzoru tej "niby firanki". U mnie spełniają rolę i firan i zasłon. Sama szyłam, więc jest cała masa niedociągnięć - ale co tam - mnie się podoba. W razie pytań, jeśli chcesz, zapraszam na gg (do 15.15) Pozdrawiam PS. Oczywiście daty w aparacie nie przestawiłam jak wczoraj robiłam te zdjęcia ale to już u mnie niemal tradycja, że zapominam to zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
cd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
![]()
Sympatycznie tam u Ciebie
![]() Dziękuję Ci bardzo za zdjęcia - bardzo się przydadzą a i wyobraźnia lepiej działa po ich obejrzeniu. U mnie jest jeden karnisz nad dwoma oknami więc trudno określić czy dwie firanki będą ładnie wyglądać ale pomysł z powieszeniem czegoś pomiędzy oknami bardzo mi się spodobał ![]() Dobrym rozwiązaniem są też dłuższe zewnętrzne boki - ładnie zmayka to całość ![]() Najprawdopodobniej w ten weekend będę przestawiać meble w pokoju więc zrobię wtedy zdjęcia moich okien i je tu wkleje. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo Ci dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki
![]() i czekam na zdjęcia ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Wklejam zdjęcia i ponawiam prośbe o pomoc? Pierwsze zdjęcie: takie mam okna Drugie zdjęcie: tak jest ustawione łóżko Jakie firany/zasłony. Jaka narzuta na łóżko, ozdobne poduchy? No i jakiś dywan też by się tam przydał ![]() Co proponujecie? Remont w toku więc czekam na wszelkie propozycje ![]() ![]() Pozdrawiam, Magda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]()
Przesyłam stronki z firankami. href="http://www.muratordom.pl/6961_6373.htm" rel="nofollow" target="_blank" >http://www.muratordom.pl/6961_6373.htm http://www.wisan.pl/produkty_r2.htm http://www.magdalena24.pl/
Edytowane przez kitka Czas edycji: 2006-07-07 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() A czy ktos ma jeszcze jakieś pomysły? Ja mam już zarys koncepcji ale chciałabym poznać Wasze zdanie. Wiadomo, że jak człowiek się uczepi jakiegoś pomysłu to ciężko później coś nowgo wykombinować - A co "dwie głowy" (a nawet więcej) to nie jedna ![]() Pozdrawiam, Magda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
coś do okna:)
hej!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 |
Joanna d'Moder
|
Dot.: coś do okna:)
bardzo ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś do okna:)
bardzo ciekawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.