Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 06:55   #1021
joann_eve
Rozeznanie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinno chodzić o liczbę rozbieranych flaszek w jednym czasie przez jedna osobę. A nie cenę
Nie widzę nic złego w tym, że miewam kilka aktywnych wątków rozbiórkowych jednocześnie Codziennie jestem na Wizażu, sumiennie prowadzę korespondencję ze Wspólniczkami na forum. Wstawiam zdjęcia, rozliczenia, informuję o etapach przedsięwzięcia. Jeżeli jestem w stanie zorganizować sobie życie tak, że się wyrabiam z 4-5 flaszkami i jeszcze z rzutem atomizerowym, to chyba dobrze i nikomu nie powinno to przeszkadzać (wybaczcie szczerość, ale cóż pozostaje, jak nie napisanie wprost ). Lubię to, co robię tutaj na wspólnych zakupach i cieszę się z każdą Osobą, której radość sprawi wykonana przeze mnie odlewka. Podzielenie się przy tym wrażeniami - bezcenne
Wierzę w zwycięstwo zdrowego rozsądku i obiektywnego spojrzenia na wszystkie zainteresowane rozbiórkami Wizażanki
joann_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:09   #1022
KasiaxQ
Zakorzenienie

Od wczoraj próbuję nadrobić wątek, ale mam jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Może to z lenistwa, bo powinnam była zacząć od samego początku dyskusji... W każdym razie mam nadzieję, że za niedługo będę spokojnie mogła rozebrać flaszkę, o której marzę i nie będę musiała się wpisywać na jakąś listę. Nie popadajmy w paranoję z tymi restrykcjami.

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:48   #1023
Eyes
Zakorzenienie

Widzę,ze wszystko zaczyna się powoli uspokajać.
Moim zdaniem wszystko będzie dobrze-kilka organizatorek na wieksze zakupy,a reszta z możliwością organizacji z większymi lub mniejszymi limitami.
Trzeba to wszystko spokojnie ogarnąć i ustalić te limity i od czego maja zależeć.i tak jak dziewczyny pisały wcześniej-każdy może awansować z czasem
Stary 2010-03-03, 08:05   #1024
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joann_eve Pokaż wiadomość
Nie widzę nic złego w tym, że miewam kilka aktywnych wątków rozbiórkowych jednocześnie Codziennie jestem na Wizażu, sumiennie prowadzę korespondencję ze Wspólniczkami na forum. Wstawiam zdjęcia, rozliczenia, informuję o etapach przedsięwzięcia. Jeżeli jestem w stanie zorganizować sobie życie tak, że się wyrabiam z 4-5 flaszkami i jeszcze z rzutem atomizerowym, to chyba dobrze i nikomu nie powinno to przeszkadzać (wybaczcie szczerość, ale cóż pozostaje, jak nie napisanie wprost ). Lubię to, co robię tutaj na wspólnych zakupach i cieszę się z każdą Osobą, której radość sprawi wykonana przeze mnie odlewka. Podzielenie się przy tym wrażeniami - bezcenne
Wierzę w zwycięstwo zdrowego rozsądku i obiektywnego spojrzenia na wszystkie zainteresowane rozbiórkami Wizażanki
Widzisz, Ty akurat sobie radzisz. Ale może będą osoby, które by to przerosło. Chodzi o to, by uniknąć takich sytuacji. Poza tym jak zakończy się rozbiór jakiejś flaszki zawsze można założyć nowy wątek.
Lepsze chyba ograniczenie 2-3 flaszek rozbieranych w jednym czasie, niż 2-3 na miesiąc.

Spokojnie, wierzę że wszystko zostanie rozsądnie rozwiązane
Stary 2010-03-03, 09:02   #1025
rawita
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że jeżeli limit, to w ilości flakonów a nie w ich cenie. Szczerze mówiąc nie wiem po co miałabym się bawić w kupno atomków i rozlewanie flakonu za 200 zł. Jeżeli chcę coś rozebrać to właśnie dlatego, że jest drogie i nie stać mnie na kupno całości. Zresztą limit ilości flakonów też średnio mi się podoba, bo we wspólnych zakupach chodzi też o to, żeby oszczędzić na przesyłce. Ściąganie z luckyscenta (wysyłka 40 dolarów) 2 flaszek zupełnie się nie kalkuluje.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:20   #1026
Freyyka
Rozeznanie

Moim zdaniem najsensowniejsze jest ograniczenie ilościowe lub kwotowe na równocześnie rozbierane flakony. To znaczy, że organizatorka może zająć się kolejnymi rozbiórkami dopiero, gdy zakończy poprzednie. Na przykład jednocześnie: maksymalnie 3 flakony lub maksymalna kwota 700 zł. Oczywiście to tylko przykłąd - nad ilością i kwotą można się zastanawiać...

Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się
Freyyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:42   #1027
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Drogie Panie pragnę Was uspokoić. Dostaję alarmujące PW, że chcemy wprowadzić na siłę wielkie zmiany i rewolucję na perfumach. Absolutnie nie jest to naszym zamiarem.
Widzę, że dyskutujecie, macie sporo fajnych pomysłów. Super
Nam tylko zależy, abyście wypracowały sobie same takie zasady, które Wam i nam dadzą większą gwarancję, że bezpieczeństwa Waszych pieniędzy.
Dlatego spokojnie czekamy na Wasze propozycje, sugestie.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 09:46   #1028
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Drogie Panie pragnę Was uspokoić. Dostaję alarmujące PW, że chcemy wprowadzić na siłę wielkie zmiany i rewolucję na perfumach. Absolutnie nie jest to naszym zamiarem.
Widzę, że dyskutujecie, macie sporo fajnych pomysłów. Super
Nam tylko zależy, abyście wypracowały sobie same takie zasady, które Wam i nam dadzą większą gwarancję, że bezpieczeństwa Waszych pieniędzy.
Dlatego spokojnie czekamy na Wasze propozycje, sugestie.
Ago płodzę że świeżym umysłem, nie zaskoczonym już, nowe ciut zaostrzone zasady - tak aby bezpieczeństwo było większe, ale zakupy nie umarły nam tutaj.
Prześlę je może najpierw Bellatrix, tulipance, a potem jak zobaczę co na to dziewczyny - wprowadzimy zmiany, dam pod ocenę Góry.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:57   #1029
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Ja nie wiem czy te ograniczenia cokolwiek dadzą.
Największe wpadki zakupowe dotyczyły organizatorek z dużym stażem na wizażu, z którymi wcześniej nie było problemów i cieszyły się zaufaniem (Aggie, GothicAristocrat, Princeska69, Turquois (od rzutu demeterkowego, z którą po wpłacie nie było żadnego kontaktu)).

Tak więc naoliwienie kogoś, wyznaczenie limitów dla innych to wcale nie jest (dla mnie osobiście) żadna gwarancja. Uczestniczyłam i będę uczestniczyć w zakupach u osób, którym ja ufam, które znam, kojarzę z forum perfumeryjnego.

"Naoliwienie" ma być wskazówką dla nowych użytkowniczek, komu mogą bardziej ufać a komu mniej? No cóż, moją radą jest - zanim wpadną w szał wspólnych zakupów, niech posiedzą trochę na perfumowym i same się zorientują kto jest kim .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:20   #1030
snobka123
Raczkowanie

GG do snobka123

Cytat:
Napisane przez Freyyka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem najsensowniejsze jest ograniczenie ilościowe lub kwotowe na równocześnie rozbierane flakony. To znaczy, że organizatorka może zająć się kolejnymi rozbiórkami dopiero, gdy zakończy poprzednie. Na przykład jednocześnie: maksymalnie 3 flakony lub maksymalna kwota 700 zł. Oczywiście to tylko przykłąd - nad ilością i kwotą można się zastanawiać...
ja popieram to zdanie i swoje wyrazilam juz wczesniej i jest ono mniej szczegolowe, te doskonale je uzupelnia. Pozdrawiam!

https://wizaz.pl/forum/member.php?u=630022
Prosze abyscie pisaly do mnie prywatne wiadomosci na konto poison0123 powyzszy link jest do tego konta.
snobka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:51   #1031
kaiska
Zakorzenienie

Organizatorką "zaoliwiolną" wg mnie - powinna zostać osoba, organizująca zakupy zagraniczne, na dużą kwotę, przy dużych ilościach flakonów i dużej ilości osób uczestniczących w rozbiórce. Tych osób na wspólnych chyba nie ma zbyt wiele... A ograniczenia powinny byc np. dla osób początkujących w rozlewaniu flaszek (w określonej ilości, wartości i czasie), które faktycznie chcą w celach niezarobkowych, z chęci muszmieciow zorganizowac zakupy.
Tak jak dziewczyny wyżej napisały:
- zaoliwienie większości dziewczyn wprowadzi chaos i nierówną walkę, może również złość i żal, dlaczego jedna otrzymała dany status, a druga nie... Czy to jest komuś potrzebne?
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 13:55   #1032
mirela76
Rozeznanie

GG do mirela76

• Myślę, że limit cenowy jest bezsensowny (dlaczego ktoś niezaoliwiony nie mógłby kupować droższych zapachów?).
  • Na pewno ważne jest ustalenie limitu ilości rozbieranych flach w tym samym czasie (aby wszystko szło sprawnie). No, są oczywiście superrozbieraczki w stylu Basiek i ich by to nie musiało obowiązywać.
  • . Jestem także przeciwna ocenie aktywności userów (sama nie potrafię nic sensownego napisać np. na temat danego zapachu) i nie do końca mam czas na czytanie całego forum "perfumy". Lubię czytać opisy na blogach a potem śledzę wspólnezakupy i kupuję. "Stukanie" sztucznie postów jakoś wydaje mi się chore.
Sama mam ochotę raz na miesiąc coś rozebrać i szczerze powiedziawszy drżę na samą myśl o zmianach
Stary 2010-03-03, 14:05   #1033
kasiaa91
BAN stały

Limit cenowy mnie też się wydaje bez sensu. A ograniczenia flaszkowe powinny dotyczyć nowych Organizatorek. Te, które rozebierały już po kilka flakonów naraz i świetnie sobie z tym radziły nie powinny być ograniczane (chodzi mi o te, które nie zostaną ,,zaoliwione")
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:17   #1034
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez mirela76 Pokaż wiadomość
Jestem także przeciwna ocenie aktywności userów (sama nie potrafię nic sensownego napisać np. na temat danego zapachu) i nie do końca mam czas na czytanie całego forum "perfumy". Lubię czytać opisy na blogach a potem śledzę wspólnezakupy i kupuję. "Stukanie" sztucznie postów jakoś wydaje mi się chore.Sama mam ochotę raz na miesiąc coś rozebrać i szczerze powiedziawszy drżę na samą myśl o zmianach
Z tego co wiem, ta zasada funkcjonuje na innym forum wspólnozakupowym [bodajże na Minerałach], ale na Perfumach tego nie planujemy i nic na ten temat nie było pisane.
Jeżeli chodzi Wam o zwrot, którego użyłam "dla nowych - stażem na Forum, czy doświadczeniem w organizacji zakupów", chodziło mi o osoby świeżo zarejestrowane, a więc kompletnie nieznane oraz te, które pierwszy raz podejmują się zakupów i rozbiórki. Limit postów nie był brany pod uwagę. [Pomijając już fakt, że jakość postów zawsze u użytkownika można szybko sprawdzić ;]

Więc jeszcze raz apeluję o nie stresowanie się nawzajem. Nic z tego nie wynika, a tylko wprowadza zamęt i ogólne podejście, że na pewno będzie źle. Staramy się, żeby było jak najlepiej.

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2010-03-03 o 14:29
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:26   #1035
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
może być, mi to obojętne, tylko nie chciałabym, żeby było tak jak na wspólnych zakupach np. butów, gdzie faktycznie jest tak jak pisały dziewczyny - zbiorą się chętne, ale organizatorce akurat te buty się nie podobają i kupno odpada.
No mam nadzieję, że to się wszystko szybko wyjaśni, bo tak gdybać to już chyba nie ma co
No wlasnie - obserwuje tez od miesiaca forum z butami i dla mnie czarna rozpacz Tyle butow w sklepie, ktore mi sie podobaja, ale organizatorki maja zupelnie inny gust. Z zalem patrze na kolejne dostawy i chyba nie ja jedna, z tego co podczytuje na forum. I nie wiem co z tym zrobic - z jednej strony jakies obostrzenia powinny byc a z drugiej

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Sądzę, że byłoby lepiej, gdyby status Organizatorek na Perfumach przyznano [jedynie] kilku Wizażankom, które mają największe doświadczenie w organizowaniu zakupów i wiedzę dot. zakupów zagranicznych, cła, faktur, etc. Pomagałyby w pilnowaniu porządku, doradzały w sytuacjach problematycznych, czasem coś poprawiły w wątku, usunęły duble czy wątki niezgodne z regulaminem - w obrębie wspólnych zakupów. Pozostałe Wizażanki mogłyby nadal organizować rozbiory flaszek. Ale.

Doczytałam pomysł o limitach - całkiem rozsądny, też się nad nim zastanawiałam. Dla nowych - stażem na Forum, czy doświadczeniem w organizacji zakupów - mógłby to być limit jednej/dwóch flach, dla pozostałych użytkowniczek i nie Organizatorek - limit cenowy - choć tu granice byłyby płynne, bo jak słusznie zauważyłyście, flacha flaszce nierówna. Organizatorki mogłyby wychodzić poza limity.

Nadmieniam - to na razie moja wizja, do której szczęśliwie przychylają się pozostałe perfumowe zieleninki. Ale!
Sprawa nie jest przesądzona, decyzje jeszcze nie zapadły, planowana lista Organizatorek jest w fazie szkicu - więc nie stresujcie się niepotrzebnie. Na pewno postaramy się zrobić tak, żeby zmiany były jak najmniej odczuwalne i najwygodniejsze dla wszystkich. No.
To bardzo dobra i rozsadna wizja
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:18   #1036
kasiaa91
BAN stały

Kochane, ja mam tylko pytanie - kiedy będzie wiadomo jaka jest lista i kiedy zmiany zostaną wprowadzone w życie?
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:23   #1037
korneczka
Zadomowienie

To ja mam pytanie: czy osoba która nigdy nie organizowała zakupów wspólnych ( brała jedynie w nich udział ) będzie mogła chociaż raz sama rozlać jakąś flaszkę . Pytam bo mam już kupione atomizery... jeśli nie to bee się musiała ich pozbyć
korneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:44   #1038
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Jutro będzie ostateczne doprecyzowane wszystko. Nie będzie tak źle.

Oczywiście nie może być mowy o takim chaosie, że w jednym czasie macie rozbiórki w kilku wątkach, wpłaty teraz, wysyłki pieron wie kiedy, za 3 tygodnie, za miesiąc bo to nie wzbudza zaufania. Dążymy do tego aby poprawić bezpieczeństwo.
Zakładacie wątek wtedy kiedy macie czas, pieniądze, źródło zakupu, ceny, i czas aby być w kontakcie na forum, rozlać szybko, rozesłać, tak aby wszystko szybko zakończyć. Nie zakładacie wątków, nie zbieracie pieniędzy, jeśli planujecie przerwę, wiecie iż nie będziecie mieć czasu aby wywiązać się od razu z zakupów.
Każde zakupy muszą być wzorowo przeprowadzane.

Każdy wątek musi być sumiennie prowadzony, każdy musi się przykładać aby zaznaczać kiedy dostajecie wpłatę, kiedy poszła wysyłka, kiedy doszła.
Duże zakupy będą monitowane szczególnie przez Modów.

Na dniach polecą PW, z uwagami co do sposobu prowadzenia przez każdą z Was wątków-PW będą dostawały osoby które miały kilka wątków, kilka rozbiórek, co musicie zmienić, co poprawić, w czym się podciągnąć. Będę prosić o dane kontaktowe, adres, numer telefonu, będę pytać czy zakupy tylko w pl, czy również poza granicami kraju.

Chciałabym uspokoić dziewczyny które rozbiórek nie prowadziły, bądź prowadziły 1 czy 2, będą dopuszczane do zakupów, ale będzie kilka zasad i kilka wymogów które musicie spełnić. Będzie tutaj limit dla świeżynek.

Jako ze wprowadzanie takich rewolucji wymaga sporo pracy, proszę o cierpliwość, jutro powoli wszystko będzie ruszać, będą zmiany w regulaminie, także trzeba będzie kolejny raz go przestudiować wnikliwie, zarówno Organizatorzy, jak i uczestnicy(tutaj też uczestnicy będą musieli stanąć na wysokości zadania). Będzie nowy podwieszony wątek, ale regulamin też proszę sprawdzać, zresztą będę tutaj informować na bieżąco i odsyłać do zmian.

Damy radę. Będzie nadal tętnić życiem, ale zwiększy się bezpieczeństwo.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2010-03-03 o 16:48
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:05   #1039
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Jutro będzie ostateczne doprecyzowane wszystko. Nie będzie tak źle.

Oczywiście nie może być mowy o takim chaosie, że w jednym czasie macie rozbiórki w kilku wątkach, wpłaty teraz, wysyłki pieron wie kiedy, za 3 tygodnie, za miesiąc bo to nie wzbudza zaufania. Dążymy do tego aby poprawić bezpieczeństwo.
Zakładacie wątek wtedy kiedy macie czas, pieniądze, źródło zakupu, ceny, i czas aby być w kontakcie na forum, rozlać szybko, rozesłać, tak aby wszystko szybko zakończyć. Nie zakładacie wątków, nie zbieracie pieniędzy, jeśli planujecie przerwę, wiecie iż nie będziecie mieć czasu aby wywiązać się od razu z zakupów.
Każde zakupy muszą być wzorowo przeprowadzane.

Każdy wątek musi być sumiennie prowadzony, każdy musi się przykładać aby zaznaczać kiedy dostajecie wpłatę, kiedy poszła wysyłka, kiedy doszła.
Duże zakupy będą monitowane szczególnie przez Modów.

Na dniach polecą PW, z uwagami co do sposobu prowadzenia przez każdą z Was wątków-PW będą dostawały osoby które miały kilka wątków, kilka rozbiórek, co musicie zmienić, co poprawić, w czym się podciągnąć. Będę prosić o dane kontaktowe, adres, numer telefonu, będę pytać czy zakupy tylko w pl, czy również poza granicami kraju.

Chciałabym uspokoić dziewczyny które rozbiórek nie prowadziły, bądź prowadziły 1 czy 2, będą dopuszczane do zakupów, ale będzie kilka zasad i kilka wymogów które musicie spełnić. Będzie tutaj limit dla świeżynek.

Jako ze wprowadzanie takich rewolucji wymaga sporo pracy, proszę o cierpliwość, jutro powoli wszystko będzie ruszać, będą zmiany w regulaminie, także trzeba będzie kolejny raz go przestudiować wnikliwie, zarówno Organizatorzy, jak i uczestnicy(tutaj też uczestnicy będą musieli stanąć na wysokości zadania). Będzie nowy podwieszony wątek, ale regulamin też proszę sprawdzać, zresztą będę tutaj informować na bieżąco i odsyłać do zmian.

Damy radę. Będzie nadal tętnić życiem, ale zwiększy się bezpieczeństwo.

Brzmi trochę strasznie, ale jeśli zmiany mają zwiększyć bezpieczeństwo wspólnych zakupów, to na pewno warto wdrożyć. Chociaż jak tak się zastanawiam, to właściwie ja te zasady stosowałam we wszystkich swoich wątkach, jak jeszcze nie były tak kategorycznie wymagane.

edit: Jednak nie całkeim, nie wpisywałam dat otrzymania wpłaty i wysłania przesyłki, ale dla mnie dopisać datę, to żaden problem.

Edytowane przez Agnieszka32
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:07
Agnieszka32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 17:07   #1040
Bellatrix
gamma Orionis

No no, ktoś mnie tu ubiegł z wpisem ;]
W takim razie podam ogólny plan działania forum wspólnozakupowego. Szczegóły, nowe szablony i nowe wątki przedstawi jutro Blue; a na razie - kilka informacji wyjaśniających i to, na co najbardziej czekałyście:

Uprawnienia Organizatorki dostanie Cbr - nie twierdzę, że będzie sama jedna, ale pozostałe kandydatury musimy jeszcze przeanalizować. Cbr, ponieważ ma duże doświadczenie w zakupach polskich i zagranicznych, a za sobą wiele zamówień flaszkowych i odlewkowych - będzie miała oko na pod-forum, powstające wątki i ewentualne nieścisłości/problemy w zamówieniach. Będzie miała również możliwość porządkowania pod-forum, łączenia postów, usuwania dubelków, etc.

Pozostałe użytkowniczki:
-> Jeżeli rozbiórki prowadziły wielokrotnie, a do ich dotychczasowych działań nie ma zastrzeżeń, po przekazaniu swoich danych Blue [kwestie bezpieczeństwa] trafią do wątku redakcyjnego [przyklejonego na pierwszą stronę pod-forum] "Lista sprawdzonych organizatorek". Takie organizatorki w przypadku zamówień powyżej pewnej kwoty, będą zobowiązane do poinformowania o tym w pierwszym poście zakładanego wątku, jak i wysłania stosownego PW do Modów.
-> Jeżeli nic nie rozbierały i dopiero zamierzają, albo mają na koncie jedną skromną rozbiórkę - będą dopuszczone do zorganizowania zakupów po zapewnieniu, że są wiarygodne [brały udział we wspólnych zakupach, przekażą Modowi adres], mają zapas atomizerów do odlewek oraz konto bankowe; i poinformowaniu co zamierzają kupować, w jakiej cenie i gdzie. Dla takich osób powstanie specjalny, otwarty do dyskusji wątek. Oraz limit jednej flachy: tzn. osoba początkująca może rozebrać jedną flaszkę, a dopiero po zakończeniu i uregulowaniu wszystkich formalności - zabrać się za kolejną. Zabezpiecza to przed problemami zbyt dużej ilości obowiązków na raz, nie podołaniu w rozbiórce większych zamówień, etc.

Uprzedzając ewentualne oburzenia - Wam może się to wydawać niepotrzebną, zniechęcającą komplikacją, ale sądzę że lepiej mieć pewność i jakiekolwiek zabezpieczenie, niż ryzykować później własne nerwy i pieniądze. Bądź nerwy Moderatorów, od których później wymaga się zrobienia czegoś.
Niestety - to już nie jest jeden wspólnozakupowy wątek z różnymi kolorami, tylko duże i ciągle rosnące pod-forum z naprawdę sporą ilością przepływających pieniędzy. Więc i regulamin musi się zmienić, i użytkownicy muszą przestrzegać ustalonych reguł.

Stary 2010-03-03, 17:16   #1041
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Ja mam pytanko. Czy będą limity kwotowe?
Pytanie jest czysto osobiste, bo mam rozebrane dwie flaszki dopiero, co prawda dałam się poznać też jako solidna kupująca, ale nie wiem czy na listę organizatorek się dostanę, a zamierzałam rozebrać dość drogi zapach i nie chciałabym aby mi tą szansę odebrano

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:16   #1042
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
czuję się uspokojona

Cytat:
Oraz limit jednej flachy: tzn. osoba początkująca może rozebrać jedną flaszkę, a dopiero po zakończeniu i uregulowaniu wszystkich formalności - zabrać się za kolejną. Zabezpiecza to przed problemami zbyt dużej ilości obowiązków na raz, nie podołaniu w rozbiórce większych zamówień, etc.
ok. rozumiem, ale kupując np. 2,3, flaszki z jednego miejsca często można zaoszczędzic pare zł, wiadomo rabaty, koszty przesyłki i co bedzie je trzeba rozbierac po jednej?
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:18   #1043
Freyyka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
czuję się uspokojona

ok. rozumiem, ale kupując np. 2,3, flaszki z jednego miejsca często można zaoszczędzic pare zł, wiadomo rabaty, koszty przesyłki i co bedzie je trzeba rozbierac po jednej?
ja myślę, że jak się rozbierze kilka razy po jednej, to będzie można przeskoczyć poziom wyżej, i wtedy tych ograniczeń nie będzie

zmiany brzmia bardzo sensownie i nie odbierają nikomu szansy na organizację wspólnych zakupów, to najwazniejsze

Stary 2010-03-03, 17:28   #1044
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko. Czy będą limity kwotowe?
Pytanie jest czysto osobiste, bo mam rozebrane dwie flaszki dopiero, co prawda dałam się poznać też jako solidna kupująca, ale nie wiem czy na listę organizatorek się dostanę, a zamierzałam rozebrać dość drogi zapach i nie chciałabym aby mi tą szansę odebrano
Limit kwotowy może zostać wprowadzony dla zupełnie nowych organizatorek - tak naprawdę decyzje będą podejmowane indywidualnie, bo sytuacje są różne. W zamyśle chodziło nam o bezpieczeństwo i wygodę, żeby świeżynki nie podejmowały się rozbierania flach za 700zł sztuka albo kilku flakonów jednocześnie.
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
Taki wymóg dla początkujących. Jeżeli ktoś sprawnie i bezproblemowo przeprowadzi trzy rozbiórki, będzie już wpisany na listę organizatorek i będzie mógł zamawiać więcej, ale na początku lepiej nie porywać się z motyką na słońce i po prostu dać się poznać jako solidna organizatorka.

Stary 2010-03-03, 17:29   #1045
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że jak się rozbierze kilka razy po jednej, to będzie można przeskoczyć poziom wyżej, i wtedy tych ograniczeń nie będzie
oczywiście, czyli kupując 2 flachony, np. w organizowanych przez cbr zakupach zagranicznych, będę mogła rozlac jeden, a drugi będzie stał i czekał powiedzmy 1,5 - 2 tyg. na na zamknięcie poprzedniej rozbórki no dobra niech i tak będzie

Cytat:
Taki wymóg dla początkujących. Jeżeli ktoś sprawnie i bezproblemowo przeprowadzi trzy rozbiórki, będzie już wpisany na listę organizatorek i będzie mógł zamawiać więcej, ale na początku lepiej nie porywać się z motyką na słońce i po prostu dać się poznać jako solidna organizatorka.
jasna sprawa

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:36
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:36   #1046
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Cytat:
Limit kwotowy może zostać wprowadzony dla zupełnie nowych organizatorek - tak naprawdę decyzje będą podejmowane indywidualnie, bo sytuacje są różne. W zamyśle chodziło nam o bezpieczeństwo i wygodę, żeby świeżynki nie podejmowały się rozbierania flach za 700zł sztuka albo kilku flakonów jednocześnie.Taki wymóg dla początkujących. Jeżeli ktoś sprawnie i bezproblemowo przeprowadzi trzy rozbiórki, będzie już wpisany na listę organizatorek i będzie mógł zamawiać więcej, ale na początku lepiej nie porywać się z motyką na słońce i po prostu dać się poznać jako solidna organizatorka.
Ja rozumiem i od początku zmiany popieram. Mam nadzieję, ze znajdę się na liście organizatorek

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:40   #1047
lady_poison
Zakorzenienie

Brzmi rozsądnie.
W takim razie ja się wycofuję z prośby o oliwienie , absolutnie starczą mi zwykłe rozbiórki jak do tej pory.
Jednocześnie proponuję, aby status Organizatorki nadać też:
Baśkowi i Fenris, które z powodzeniem nie raz prowadziły akcje zagraniczne i mam do nich pełne zaufanie. To tylko luźna propozycja i niech same zainteresowane się zdeklarują
Stary 2010-03-03, 17:49   #1048
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
. Jeżeli ktoś sprawnie i bezproblemowo przeprowadzi trzy rozbiórki, będzie już wpisany na listę organizatorek i będzie mógł zamawiać więcej, ale na początku lepiej nie porywać się z motyką na słońce i po prostu dać się poznać jako solidna organizatorka.
Trzy rozbiórki to już ogrom dziewczyn ma za sobą, czyli one wszystkie na wstępie zostaną wciągniete w poczet organizatorek? (Ale nam się wiosna zazieleni)
Stary 2010-03-03, 17:51   #1049
Figarro
Zakorzenienie

Ufff
To ja też już nie chcę być oliwkowa .Skoro będę mogła czasami rozebrać flakonik

Cbr ,Fenris,Basiek,Your Angel .... to dziewczyny,które znakomicie radzą sobie z dużymi zagranicznymi i nie tylko zakupami.Mają duże doświadczenie w zakupach....
I jeśli tylko będą miały czas i chęci to ja też jestem za zaoliwkowaniem tych właśnie osób

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:52   #1050
Freyyka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka32 Pokaż wiadomość
Trzy rozbiórki to już ogrom dziewczyn ma za sobą, czyli one wszystkie na wstępie zostaną wciągniete w poczet organizatorek? (Ale nam się wiosna zazieleni)
To chyba będą tylko takie organizatorki przez małe "o" - bez uprawnień. Uprawnienia ma mieć tylko cbr, a pozostałe z co najmniej 3 rozbiórkami maja miec po prostu możliwość robienia rozbiórek... tak to rozumiem...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości