2010-05-12, 07:01 | #121 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Kitchen Dj Kropka
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
2010-05-21, 08:30 | #122 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
tak sobie dziś podumałam i jednej rzeczy brakuje mi na Smacznym ( no chyba ze jest a ja przez to moje piątkowe zamulenie nie widzę )
mianowicie takiego słownika pojęć, podręcznego elementarza czy jak kto woli mini encyklopedii kulinarnej z wyjaśnionymi w sposób mniej lub bardziej łopatologiczny różnymi pojęciami. bo pojęcia blanszowanie, saute, redukcja, - mogą sprawiać kłopot ( mnie czasem niektóre sprawiają ) dla tych którzy może mają ochotę napisać: "od tego są google", lub " znajdziesz to na innych portalach" -> odpowiadam z góry że wg mnie SW powienien być miejscem kompletnym i również zawierać takie pomoce
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
2010-05-21, 14:21 | #123 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
SW jest polaczone z forum Moje Gotowanie, a tu mozna znalezc wlasnie te elementarne podstawy.
|
2010-05-26, 07:57 | #124 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
mam jeszcze jedno pytanie....
nie wiem czy to tylko u mnie tak jest że od dłuższego czasu na gównej na dwóch pierwszych pozycjach przy " Ostatnio Dodane" wiszą dwa te same przepisy.. Bułeczki maślane do herbaty Łatwy omlet na śniadanie w międzyczasie zostało już dodane sporo nowości - a te dwa nadaj widnieją jako pierwsze ( data dodania przy tych przepisach to 30 maj 2010 ! )
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
2010-05-26, 22:07 | #125 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: jeszcze Zielona Góra
Wiadomości: 1 017
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Cytat:
__________________
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... Ile to jeszcze dni Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
2010-05-30, 19:01 | #126 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 266
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
jak edytować przepis [tytuł i składniki]?
|
2010-05-31, 09:52 | #127 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Kliknac w link "zglos przepis do moderacji", w okienku podac powod i voila. Samemu nie mozna edytowac Tak jak to bylo napisane w tym watku juz kilka razy
|
2010-05-31, 14:35 | #128 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 266
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
dziękuję
|
2010-06-08, 13:46 | #129 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 1 441
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A ja mam pytanie, dlaczego 'Lodówka' sama mi się zresetowała? Dodałam kilka rzeczy parę dni temu, teraz wchodzę i nic nie ma..
|
2010-06-11, 09:32 | #130 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A ja mam pytanko - czy można dodać kategorię "dla karmiącej mamy" (przynajmniej jako kryterium tak jak diety)? Bo przyznam, że gdy sama karmiłam, usilnie szukałam przepisów innych niż gotowany indyk z rosołu (a starsza córa lubiła mieć kolki, więc o szaleństwach kulinarnych mogłam tylko marzyć ) Sama mam kilka przepisów wymyślony po kilku dniach takiej "indyczej" dietki
Edytowane przez kulkam Czas edycji: 2010-06-11 o 09:33 |
2010-06-18, 04:44 | #131 |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Czy można wrzucać na smaczny zdjęcia z internetu? Zgłosiłam wybitnie zerżnięte zdjęcia, i nic się z nimi nie stało..wciąż wiszą w przepisach, i są mylące a kojarzę coś post Złośliwca, że mają być własne zdjęcia. Więc jak to w końcu jest?
I jeszcze jedno pytanie - gdzie sprawdzić jaka w danym miesiącu jest nagroda dla smakmistrza? |
2010-07-02, 15:07 | #132 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Wa-wa
Wiadomości: 363
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Szukałam wszędzie odpowiedzi ale nie znalazłam więc może tutaj...
Chcę usunąć tą ramkę o recenzjach i przepisach na Smacznym Wizażu, która pojawia się każdorazowo pod moim avatarem (niepotrzebnie wydłuż posty) jak to zrobić??? Jest to możliwe? |
2010-07-02, 15:08 | #133 |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Na razie nie ma takiej możliwości.
|
2010-07-02, 15:32 | #134 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Wa-wa
Wiadomości: 363
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
|
2010-10-05, 12:48 | #135 |
Rozeznanie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Jeśli nie można na chwilę obecną usunąć ramki pod avatarem to czy można wypisać się ze smacznego.wizazu ?? Rzadko korzystam z tego portalu a ramka bardzo mnie irytuje Jeśli tak, proszę Moderatorów o wypisanie
|
2010-10-05, 13:05 | #136 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
patrz 2 posty wyżej
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
2010-10-05, 14:04 | #137 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A ja z innej beczki. Od pewnego czasu nie ma zakladki SW, zamiast niej jest zakladka konkursowa firmy Wella. SW wroci? Lubie ten szybki skrot, a teraz jestem go pozbawiona i wchodze na SW z osobnego okna.
|
2010-10-05, 19:28 | #138 |
Rozeznanie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Wiem że nie da się, na chwilę obecną usunąć tego "czegoś", ale myślałam że może da radę "wypisać się" ze smacznego i tym samym pozbyć tej ramki
Dziwna sprawa że nawet moderator nie może jej zlikwidować - myślałam że te osoby mogą wszystko |
2010-11-12, 08:07 | #139 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 176
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Minął już ponad miesiąc odkąd jestem widoczna jako Smakmistrz wrzesnia, w tym czasie nie dostałam żadnego maila, nikt się niczym nie zainteresował, wysyłałam maile, swój adres, a nagrody wciąż nie ma.
Może mi ktoś powiedziec co tu jest nie tak?! |
2010-11-13, 01:49 | #140 |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A czy próbowałaś już napisać PW do Agi albo Złosia?
|
2010-11-14, 12:43 | #141 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 176
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
tak, niejednokrotnie
paczuszka dzisiaj do mnie dotarła, za pomoc bardzo dziękuję AdzeZ! Edytowane przez aleksaa Czas edycji: 2010-11-19 o 10:45 |
2010-11-17, 13:23 | #142 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 31
|
ocenianie na smaczny.wizaz
Hej ; )
Chciałabym poruszyć temat złego oceniania przepisów na smaczny.wizaz Wydaje mi się, że aby móc ocenić jakąś potrawę, ciasto czy sos, należy najpierw go przygotować i zobaczyć czy takie właśnie przygotowanie danego posiłku nam odpowiada. Niestety bardzo często spotykam się z komentarzami które mają ocenę (nie liczy się to zwyczajnych komentarzy z wyrażającymi nasza własna opinie- które nie mają oceny) typu, "jadłam kiedyś w dzieciństwie jak robiła moja babcia. Daje 5" lub "Nie lubię jajek. Odemnie 1" Wydaje mi się, że takie uwagi można napisać w komentarzu.. ale gdy taka osoba od razu dodaje ocenkę?? Jak to ma być obiektywna ocena naszych przepisów? Piszę to, bo może ten kto tak robi (a jest takich osób dużo) zrozumieją i zobaczą do czego służy opcja oceń. Pozdrawiam ; ) |
2010-11-17, 17:34 | #143 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 6 589
|
Dot.: ocenianie na smaczny.wizaz
Tez tak myślę że powinno się oceniać jeśli się wypróbuje przepis , chyba że ocenia się wygląd .
|
2010-11-17, 19:03 | #144 |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Dziewczyny, takie opinie można zgłosić, i w uzasadnionych przypadkach zostają one zmienione na komentarze zauważcie, że przy komentarzach pod każdym avatarkiem umieszczony jest link "zgłoś do moderacji".
|
2010-11-17, 19:53 | #145 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 31
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
no a czy Ciebie cholernarejestracja to nie denerwuje że zamiast Twojej pracy i efektu, ktoś ocenia bo kiedys jadł lub komentarze typu "ładnie to wygląda"
Ja rozumiem że daje się komentarze takie ale po co od razu ocena ? za co? |
2010-11-17, 19:54 | #146 | |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Cytat:
|
|
2010-11-23, 21:03 | #147 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 885
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Dziś już 23 listopada. Ciekawe czy zostanie wybrany smakmistrz października Informacja o nagrodzie też gdzieś zniknęła. Szkoda, bo nie lubię niejasnych sytuacji i niedokończonych tematów.
__________________
|
2010-11-23, 22:13 | #148 |
Zadomowienie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A Ja chciałąbym wiedzieć jak naliczane są punkty rankingowe bo dzisiaj miałam rano 4,57 a po południu 4,50 Mimo że nie przybyła mi żadna nowa ocena czy to dobra czy zła.
No i jak to możliwe ze za jedną piątkę dostaję 0,4 do rankingu a za drugą już 0,3. Kompletnie tego nie rozumim, wie ktoś? Vesenko słuszna uwaga, dziwne to troszkę bo zaraz już będzie smakmistrz listopada wybrany
__________________
[I][COLOR=Indigo]"Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest po prostu inne." Edytowane przez Osiak Czas edycji: 2010-11-23 o 22:18 |
2010-11-23, 22:17 | #149 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Chyba chodzi o stosunek ocen do ich ilosci wzgledem innych uczestnikow
|
2010-11-23, 22:31 | #150 |
Copyraptor
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 21 283
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Ale czemu miałby być smakmistrz października i listopada?
Przecież od czasu jak Aleksa została smakmistrzem wisi wyraźne ogłoszenie: UWAGA: To już ostatnia nagroda w plebiscycie na SmakMistrza. Już wkrótce kolejne atrakcje i konkursy ze wspaniałymi nagrodami! http://smaczny.wizaz.pl/smakmistrz.php |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.