|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie do Pana doktora - 1 wizyta i tabletki
Wita. Mam 22 lata. Moja dziewczyna zaczęła chodzić do ginekologa po rozpoczęciu współżycia. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Jakie badania powinien zrobić lekarz podczas pierwszej wizyty? 2. Jakie badania należy zrobić aby dobrze dobrać tabletki antykoncepcyjne? 3. Co to jest badanie cytologiczne, jak przebiega i do czego służy? 4. jakie mogą być konsekwencje przyjmowania tabletek i kiedy należy zrobić przerwę w ich przyjmowaniu? Z góry dziękuję za odpowiedź na forum lub na mój adres e-mail. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do Pana doktora - 1 wizyta i tabletki
miło, że się interesujesz tematem, jednak pan doktor nie odpowiada na pytania, na które odpowiedzi były juz udzielone. na wizażu nie raz i nie dwa wiele osób dyskutowało na ten temat. na pewno przeglądając wątki znajdziesz na nie odpowiedzi.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
1 wizyta u gina
Witam. Mam 22 lata. Ostatnio moja wspaniała narzeczona wybrała się na wizytę do gina. Mam w związku z tym kilka pytań. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi.
1. Jakie badania powinien zlecić lekarz podczas 1 wizyty? 2. Jakie badania powinien zlecić przed przepisaniem tabletek anty? 3. Co to jest badanie cytologiczne, do czego służy i jak przebiega? Mam jeszcze kilka dodatkowych wątpliwości, m.in. czy drzwi do gabinetu gdzie wykonuje sie badanie nie powinny być zamknięte dla osób trzecich; czy mogę być podczas wizyty razem z narzeczoną? Z góry dziękuję za wszelkiego rodzaju odpowiedzi na forum, Pw lub maila. Pozdrawiam wszystkich uczestników forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wszystkie odpowiedzi znajdziesz tu
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1605225 a na przyszłość wyszukiwarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za porady. Na pewno się przydadzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dot.: 1 wizyta u gina
tapczan nie dubluj wątków (patrz regulamin). a co do bycia podczas wizyty razem z nażeczoną- jeśli ona wyrazi taką chęć lekarz nie powinien mieć nic przeciwko, ale uważam ze badanie lekarskie (zwłaszcza ginekologiczne) jest sprawą bardzo intymną.
poczas wizyty nikt jej krzywdy nie zrobi więc jak poczekasz za drzwiami nic się nie stanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.