|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
MIRABELLA-pilnie szukam osób, które się z nią wymieniały !!!
Dziewczyny uznałam, że należy tępić oszustów na targowisku. Ja zostałam oszukana przez Mirabellę. Dostała ode mnie kilka wartościowo cennych ciuszków dla dziecka, a w zamian dostałam od niej najzwyklejszą podróbkę podkładu Chanel. Nie wiedziałam, że to podróbka, ale zostało mi to uświadomione przez inne Wizażanki i Moderatora-Sylwię.gda.
Ponieważ Mirabella ma już na wizażu BAN stały napisałam do niej na gg, żeby mi zwróciła moje ciuszki, a ja jej zwrócę podróbki, którymi mnie "obdarowała" W odpowiedzi dostałam wymijające wymówki. Suma sumarum, przestała się odzywać na gg i załączyła sobie podpis (to chyba, żeby dać jej święty spokój), że wyjeżdża do USA i wraca za rok ![]() Napisałam więc do niej info, że jeśli się nie odezwie co z moimi ciuszkami, zgłaszam całą sprawę na Policję. Nie odezwała się, więc pomyślałam, że oszukanych osób jest pewnie więcej na wizażu, to jest szansa na odzyskanie wszystkich "łupów" Mairabelli. Postanowiłam tak tego nie zostawić i nie odpuścić. Mam jej adres domowy, więc z tym nie będzie problemu. Musimy tylko ustalić konkretne miejsce-miasto, w którym zostanie zgloszone to na policję. Wszystkie oszukane osoby proszę o kontakt ze mną na gg lub PW. Link na kosmetykach-wątki współgrają ze sobą. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145958
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: MIRABELLA-pilnie szukam osób, które się z nią wymieniały !!!
Osoba o podobnym nicku, naciągneła mnie na Allegro, ale poniewaz nie jestem pewna czy chodzi o tą samą osobę wolałabym podać jej dane na GG lub mailem a nie na forum. Mój nr GG 2304016
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mogę się podłączyć do wątku, lecz niestety nie mam dowodu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja też zostałam oszukana przez Mirabelle, było to jakoś na początku tego roku. Całą sprawę opisałam na wątku oszustów, ale tam zostałam tylko zwyzywana przez nią, że niby jest to jedna z pierwszych wymian i nie mam nic do gadania:/
wysłałam jej wtedy nowiutki zestaw kosmetyków AVON. Ona wysłała mi spraną do granic możliwości sukienkę z zerdzewiałymi plamami, a że sukienka była jasna to wyglądało to tak jakby była za przeproszeniem "obsrana" (plamy oczywiście nie zeszły)i 3 dziadoskie paski długości jak dla niemowlaczka bo się w ogóle w nie nie zapięłam..dodam, że na to odpisała mi że jestem gruba, chociaż w pasie mam jakieś 70cm, więc nie wiedziałam że to jest tragiczna wielkość ![]() wystawiłam jej wtedy słuszny negatywny komentarz na który równiez mi oddała negatywem wymyślając sobie jakieś brednie. Jak napisałam jej, dlaczego tak zrobiła, że to nieprawda-to odpisała mi że "MUSIAłA SIę JAKOś BRONIć I COś WYMYśLEć"... szkoda gadać :/ aha. wtedy szukałam tez osoby poszkodowane, miałam wtedy kontakt też z inną wizażanka której nick teraz nie pamiętam (ale wypowiadała się na wątku oszustów apropos mojej sprawy). Wizażanka ta też została przez nią oszukana-wysłała jej schodzone do granic możliwości kozaki, choć zapewniała że były tylko przymierzane czy jakoś tak. Wizażanka nie wystawiła jej nega bo się bała... ot cała historia.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mariolu, czy otrzymałaś już numer sprawy? W terminie do 30 dni od złożenia przez Ciebie zawiadomienia o przestępstwie, Policja/Prokuratura kończy czynności sprawdzające i otrzymujesz postanowienie o wszczęciu postępowania przygotowawczego. W piśmie o wszczęciu ww postępowania otrzymasz także numery sprawy. Jednostki Policji nadają numery : RSD (rejestr śledztw i dochodzeń), a jednostki Prokuratury numery Ds.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mariolu jak sie zakonczyła sprawa z Mirabellą od dawna jej nie ma nawet na gg nie pisze już do mnie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Sprawa jest w toku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tak jak powiedziała Sylwia, sprawa jest w toku i jak wiem z Policji jej wyjazd za granicę nie przeszkodzi w pociągnięciu jej do odpowiedzialności.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak się zakończyłanta sprawa z Mirabellą? pytam z ciekawości
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.