2011-03-30, 14:56 | #601 | |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-11
Lokalizacja: domek na peryferiach
Wiadomości: 622
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Cytat:
dziewuszki; dodawajcie do nutellki aromacik orzeszkowy bo naprawdę zmienia się cały smak jej do serniczka też możecie naciapać innego aromatu niż waniliowy i mieć za każdym razem inne ciasto; http://www.wywar.pl/pol-m-Aromaty-spozywcze-221.html tutaj znajdziecie inspiracje (ja robię toffi lub tiramisu-możliwości jest troszkę)SMACZNEGO !
__________________
_________________________ _________ się odchudzam włosomaniaczka!!! dbam... Edytowane przez izabelinka Czas edycji: 2011-03-30 o 14:57 |
|
2011-03-31, 14:03 | #602 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-04-04, 15:41 | #603 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
idealny pasztet z indyka faza P i PW
robiłam pierwszy raz w życiu pasztet- wyszła spora blacha (keksówka) opędzlowany tego samego dnia przez domowników, niestetety nie zdążyłam zrobić zdjęcia pasztet zrobiłam w ekspresowym tempie ponieważ mam robot kuchenny, ktróry bardzo ułatwia mi życie poza gotowaniem, zrobienie pasztetu zajęło mi jakieś 5 minut 0,6 kg piersi z indyka kawałek podudzia indyczego 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 cebule łyżka zmielonych otrąb 3 jajka przyprawy wg uznania ( ja dałam liść ziele(do gotowania), gałka, przyprawy do steków, pieprz cayenne,sól, pieprz kolorowy) pierś i podudzie ugotowawać, proponuje nie za długo żeby nie wysuszyć mięska na wiór, można ugotować na włoszczyźnie z przyprawami kto co lubi wątróbkę z cebulką podsażyć na teflonie, bez tłuszczu oczywiście wszystko drobno pokroić i zmielić w robocie, dodać 3 żóltka, łyżkę zmielonych otrąb, białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać ze zmieloną masą wyłożyć blaszke papierem do pieczenia i wstawić do pieca rozgrzanego do 200st na godzinkę W pierwszej chwili załamałam się bo pasztet pachniał charakterystycznie indykiem podczas pieczenia- a nie znoszę tego zapachu, Na szczęście pasztet wyszedł wspaniały i szybko po nim zostało tylko wspomnienie. Serwowałam z sosem ( 3 jajka pokrojone w kosteczke, pół szklanki gęstego jogurtu, 2 łyżki chrzanu) Serdecznie polecam! Następnym razem konienicznie dodam grzyby! |
2011-04-08, 14:54 | #604 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
EXPRESOWE FLACZKI Z KALMARÓW PW
2 opakowania kalmarów włoszczyzna na wywar oraz przyprawy: ziele, listek, sól, pieprz, majranek, imbir, gałka muszkatałowa kalmary namoczyć w mleku ( pozbywamy się w ten sposób zapachu), następnie wypłukać i przekroić tak, aby powstały paseczki, wrzucić do gotującego się wywaru i gotować kilka minut na sam koniec doprawić imbirem, gałką oraz majrankiem Przepis jest bardzo prosty a flaczki naprawdę pyszne i bardzo zdrowe. Smak wywaru do złudzenia przypomina prawdziwe barowe flaki Smacznego! |
2011-04-09, 09:45 | #605 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
U mnie od rana mięsne pichcenie.
Pasztecik Drobiowo-Wołowy (NA P)+PLACUSZKI Z PIECZARKAMI (NA P+W). ....przed upieczeniem: ....i gotowy: Moja receptura na pasztecik: *500g wątróbek drobiowych *500 g mielonego indyczego *500 g mielonego wołowego *3 jajka *4-5 łyżek otrębów (ja dałam owsiano-pszenne) *3 cebule *1 mały por *kilka ząbków czosnku *zioła wg uznania (u mnie:prowansalskie, majeranek, pietruszka suszona,oregano)+sól+ odrobina vegety ------------------------------ Wątróbki najpierw podsmażyłam na gorącym teflonie z posiekaną cebulką,a potem mieliłam. Pozostałe mięsko odwrotnie,najpierw mieliłam,a potem podsmażyłam z posiekanym czosnkiem,też tylko na gorącym teflonie. Do podsmażonego mielonego dodałam:żółtka,otręby, przyprawy i zioła,a na końcu ubite białka. Masę pasztecikową ,o luźnej konsystencji,włożyłam do keksówki,wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekłam ok.godzinkę (temp.200 stopni,na termobiegu). ------------------------------------------------------- Ponieważ mielonki trochę zostało,wykorzystałam ją na mielone z pieczarkami. Ponieważ masa pasztetowa rzadka wyszła,a nie chciałam dodatkowo nic pakować,poza pieczarkami ,jajkiem i łyżką otrębów,wyszły takie bardziej placuszki: ------------------------------------------ Dobrze smakują z sosem jogurtowo-majonezowym.SMACZNEGO...; )
__________________
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2011-04-09 o 10:01 |
2011-04-12, 16:48 | #606 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
warzywny makaron tagliatelle due colore
mam świetny przepis dla wszystkich spragnionych makaronu 2 duże cukinie ze skórką 1 długa obrana marchew obieraczka do warzyw przyprawy- ja dałam tymianek,nieśmietelny pieprz cayenne oraz sól morska obieraczką do warzyw obieram wzdłuż cieniutkie paseczki przypominające mączne tagliatelle rozgrzewam patelnie teflonową ( moja lekko się błyszczała ponieważ wcześniej smażyłam filet z kurczaka bez tłuszczu) wrzucam warzywka i podrzucam chwilkę, całość smażę ok 3-4 minut na sam koniec doprawiam ulubionymi przyprawami makaron świetnie się sprawdza do grillowanego łososia, do wszelkiego rodzaju owoców morza mimo wielkiej prostoty danie to robi wrażenie- przetestowane na przyjaciołach w prozaicznej wersji możemy zjeść z potrawką z kurczaka lub wg innych pomysłów muszę koniecznie trzasnąć zdjęcie jak będę przyrządzać tagliatelle- tylko tak mi się niechcący przypomniał przepis, kiedy poszukiwałam inspiracji kulinarnych |
2011-04-15, 11:57 | #607 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 44
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Dukanowska babka cytrynowa, faza P+W
708a.jpg Jak zrobić babkę krok po kroku znajdziecie na moim blogu http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/...na-faza-I.html Zapraszam serdecznie !!! |
2011-04-15, 22:28 | #608 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 44
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Dukanowski budyniowiec, faza P+W
723a.jpg Jak zrobić budyniowiec krok po kroku znajdziecie na moim blogu http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/...a-faza-II.html Zapraszam serdecznie !!! |
2011-04-18, 14:02 | #609 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-04
Wiadomości: 11
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Witam. Nie wiem czy odkryłam amerykę ale poniższą potrawe jadłam od zawsze ale dopiero teraz dowiedziała się, że jest to mega dukanowe jedzonko:
pojemnik chudego (0,5% tłuszczuna 100 gram) sera smażonego z kminkiem wylewamy na patelnię i dodajemy jedno jajko = pyszotka. Mieszamy przez dłuższą chwilę i w zależności od upodobań ( ja wolę konsystencję kremową). Jak wystygnie to tworzy się piękny chrupiący kożuszek na brzegach patelni. Serem można kupić w werski chudej ale i półtłustej (5%)tłuszczu i ten właśnie urywa d...kę. Smacznego |
2011-04-19, 06:41 | #610 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 197
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
twój budyniowiec napewno zagosci na moim stole a raczej brzuchu hihi prosze o wiecej przepisow...
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- bryska a te zajaczki to dukanowe? daje sie skrobie kukurydziana czy? |
2011-04-27, 12:45 | #611 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-04-27, 12:46 | #612 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-04-27, 12:47 | #613 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-04-27, 12:56 | #614 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Ciasteczka kakaowo-kawowe
przepis na blogu |
2011-05-02, 11:19 | #615 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 44
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Dukanowski sernik na kruchym spodzie, faza P+W
827a.jpg Przepis na sernik znajdziecie na moim blogu http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/...ta-Dukana.html Zapraszam serdecznie !!! |
2011-05-02, 11:24 | #616 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 44
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Szybkie rybne kotleciki z bazylią, faza P
863a.jpg Jak zrobić kotleciki krok po kroku znajdziecie na moim blogu http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/...ta-Dukana.html Zapraszam serdecznie !!! |
2011-05-04, 15:49 | #617 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-06
Wiadomości: 44
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Gulasz cielęcy, faza P
872a.jpg Jak zrobić gulasz krok po kroku znajdziecie na moim blogu http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/...na-faza-I.html Zapraszam serdecznie !!! |
2011-05-05, 08:40 | #618 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-05-05, 08:44 | #619 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Sernik zebra i muffinki
przepis na blogu |
2011-05-06, 08:51 | #620 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 197
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
- szklanka suszonej żurawiny
- aromat jabłkowy - 2 łyżeczki błonnika jabłkowego GDZIE DO KUPIENIA? |
2011-05-06, 08:52 | #621 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
żurawina suszona do kupienia w każdym sklepie, chociażby biedronce
aromat jabłkowy - ja akurat zamawiałam na allegro, wraz z barwnikami i innymi aromatami, ale równie dobrze można dać jakikolwiek się w domu ma błonnik jabłkowy - wygrałam w konkursie. Nie orientuje się gdzie można kupić, ale nie jest obowiązkowy. Ja dodaję, bo błonnik jest zdrowy, a że mam, to korzystma. Nie zmienia smaku |
2011-05-06, 08:53 | #622 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Naleśnik otrębowy z pomidorowym kurczakiem pod przykryciem zotarelli ze szczypiorem
|
2011-05-06, 14:31 | #623 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: Konin/Toruń
Wiadomości: 5 566
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Dziewczyny wiem, że to nie wątek na dyskusje o Dukanie tylko przepisy, ale co do tej żurawiny wtrącę - nie kupujcie w marketach, tzn. sprawdzajcie czy w składzie nie ma oleju bo czasami go dodają jak suszą (nie znam się na tym). W każdym razie ja kupuję tylko na bazarku, z zaufanego źródła, na wagę
__________________
"Nigdy wcześniej nie interesowali mnie niebieskoocy blondyni, ale Pan Idealny nigdy nie zjawia się w postaci jaką sobie wymarzyłyśmy"
|
2011-05-06, 15:52 | #624 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-07
Wiadomości: 4 430
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Cytat:
|
|
2011-05-19, 13:00 | #625 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 1
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
WĄTRÓBKA DROBIOWA
1 kg wątróbki drobiowej 2 średnie cebulki 3-4 liście laurowe parę kulek ziela angielskiego wegeta pieprz Cebulke siekam w pół-krążki i dodaję liście laurowe, ziele, posypuję wegetą i duszę na suchej patelni podprzykryciem.Cebulka pod wpływem wegety puszcza soki więc nie dodaję żadnego tłuszczu. Ewentualnie podlewam niewielką ilością wody.(Wegetą posypujemy tylko cebulkę a nie wątróbkę w trakcie smażenia) Wątróbkę kroję na mniejsze kawałki a krojąc (szyszczę) ze zbędnych śmieci. Oczyszczoną wątróbkę wrzucam do celulki i smażę już nie przykrywając patelni i stale miszając. Można oczywiście smażyć watróbke pod przykryciem ale wtedy wytworzy się sos. Jas wolę bardziej sucha ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- na koniec oczywiście przyprawiamy pieprzem do smaku Pychaaa smacznego |
2011-07-02, 08:55 | #626 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-07-12, 07:38 | #627 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-07-12, 07:39 | #628 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-07-13, 08:16 | #629 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 9 421
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
|
2011-07-18, 20:45 | #630 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Hawaii :]:D
Wiadomości: 483
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
CIASTO JOGURTOWE
Składniki: duży jogurt naturalny 3 jajka 4 łyżki mąki kukurydzianej czubata łyżeczka proszku do pieczeniaa 10 tabletek słodzika (rozkruszyć) aromat do smaku (cytrynowy,pomarańczowy,ś mietankowy lub waniliowy) Ciasto jogurtowe Wszystkie składniki razem zmiksować. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.180 stopni przez 40-45 minut.Wystudzić. Jest to bardzo szybkie,smaczne i tanie ciasto i pycha.można posmarować jeszcze po ostygnięciu np nutella dukanowa Osoby,które się nie odchudzają zastępują słodzik cukrem pudrem do smaku.
__________________
rzeczy niemożliwe wykonuje od zaraz , cuda zajmują mi troche czasu |
Nowe wątki na forum Dietetyka |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.