Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2011-11-09, 12:06   #121
Lunka88
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
wczorajsza Rka
śniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z wiejskim light,druga z tunczykiem w sosie tysiaca wysp(sos staralam sei odsądczyc)+plaster pomidora na to.
sniadanie 2-mrożona kawa na chudym mleku+połowa sporego muffinka z malinami
1 h aerobiku
obiad-3-4 lyzki ryżu parabolied+sos chiński z kawalkami kurczaka w curry i warzywami mieszanka chinska(niestety te mrozone)
podwieczorek-maly jogurt naturalny z wrzuconymi pestkami migdalow i slonecznika, maluteńki kawałek rogala marcińskiego
kolacja-jajecznica z 2 jaj+kilka kawalkow wędzonego indyka

nie wiem jakim cudem od ostatniego ważenia przytyłam 1 kg:/ nioe wiem czy to kwestia tego,ze wczesniej mialam sporo stresów i teraz jak juz się uspokoiło to organizm zawalczył o te utracone kg, w zasadzie od kilku dni czuje większy popęd do słodyczy i niestety coraz częsciej mu ulegam..
Polecam wątek Nasz Codzienny Jadłospis https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541886&page=137
Tam wchodzi więcej dziewczyn i szybciej Ci doradzą
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 12:35   #122
zwariowana-dziewczyna
Raczkowanie
 
Avatar zwariowana-dziewczyna
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 281
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

A kisiel można? Taką słodką chwilę np?
zwariowana-dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 12:43   #123
Lunka88
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez zwariowana-dziewczyna Pokaż wiadomość
A kisiel można? Taką słodką chwilę np?
Na redukcję to raczej nie. Tam jest sama chemia. Lepiej samemu zrobić kisiel jak już mamy wielka ochotę
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 14:03   #124
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość


A co do kukurydzy to dalej nie wiem co o niej myśleć
kukurydza odpada
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 14:26   #125
masija
Zakorzenienie
 
Avatar masija
 
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 7 989
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
kukurydza odpada
O ja gapa:P Chodziło mi o popcorn Wybaczcie
Co do kukurydzy to wiem
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 20:58   #126
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

- udko z kurczka , wedzone ?
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ?
- kapusta gotowana i typowo przyprawiana ?


kurde mialam taka fajna stronkę z przekąskami co lepiej wybierac , nie moge znalesc , moze macie cos do polecenia ? jakie dokonywac wybory jak sie jest na diecie...?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 23:42   #127
Lunka88
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
- udko z kurczka , wedzone ?
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ?
- kapusta gotowana i typowo przyprawiana ?


kurde mialam taka fajna stronkę z przekąskami co lepiej wybierac , nie moge znalesc , moze macie cos do polecenia ? jakie dokonywac wybory jak sie jest na diecie...?
udko z kurczka , wedzone ? tak ale bez skory
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ? tak jak wyżej bez skóry
- kapusta gotowana i typowo przyprawiana tutaj nie wiem, bo kiszona kapusta jest ok, ale gotowana. może niech ktoś inny poradzi
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 22:46   #128
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Wątróbka wieprzowa?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 10:08   #129
caroline007
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 9
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Witam,
Chciałam się dowiedzieć, czy kabanos drobiowy mozna zjesc na redukcji?
caroline007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 12:12   #130
macerata
Zakorzenienie
 
Avatar macerata
 
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

wątróbka-tak, choć jeśli wieprzowa, taka ze świń hodowanych masowo raczej zbyt zdrowa nie będzie
wątroba to specyficzny organ, lepszą wersją jest taka ze zwierząt, które są lepiej żywione, indyk albo wołowina na przykład
generalnie najgorszy jest drób i wieprzowina z masowej produkcji pod tym względem(sposobu karmienia),
a wątroba to taki kawałek zwierzęcia, który warto by był z "dobrego źródła"

ale tak w ogóle to oczywiście dobrze by wątróbka była w diecie, podroby są bardzo wartościowe
pod kątem redukcji to jedynie warto ją przygotować w jakiś w miarę prosty, "lekki" sposób, to wszystko

kabanos generalnie może być, tylko w ich składzie oprócz mięsa jest mnóstwo różnych zbędnych składników, więc zawsze lepszą opcją jest po prostu mięso własnoręcznie przygotowane, niz taki produkt

tu przykładowy skład
kabanos drobiowy ekstra Tarczyński:
mięso drobiowe, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy naturalne i ich ekstrakty, aromaty przypraw, regulator kwasowości- lakton kwasu glukonowego, substancja wzmacniająca smak i zapach- E621, białko sojowe, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca0- azotyn sodu, może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, orzechów, migdałów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, łubinu

pomijając, że nie jest do końca drobiowy i tak jest zazwyczaj,
to po przeczytaniu tego składu ja bym go do ust nie włożyła, mimo że być może wygląda apetycznie
kiedy mięso jest mięsem, a nie mieszaniną wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, barwników itp.to naprawdę lepiej służy zarówno zdrowiu, jak i redukcji
__________________
#########################
.............. .............

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:21
macerata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 15:01   #131
cerveza
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez Lunka88 Pokaż wiadomość
udko z kurczka , wedzone ? tak ale bez skory
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ? tak jak wyżej bez skóry
- kapusta gotowana i typowo przyprawiana tutaj nie wiem, bo kiszona kapusta jest ok, ale gotowana. może niech ktoś inny poradzi
Może być ze skórą. Jest wtedy więcej tłuszczu, a jak wiadomo, tłuszcz na redukcji jest pożądany.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-20, 15:47   #132
agateq
goniąca własny ogon..
 
Avatar agateq
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Wpisuję tutaj, co na "szybkich odpowiedziach" mniejszy ruch.

Kubek gorącego mleka 0%/1,5%/2% z kakao/kawą, z dodatkiem przypraw korzennych. Wypijany zwykle popołudniami i wieczorami.

Czy - w najgorszym razie - nie spowoduje stopniowo wzrostu wagi?
__________________
Dont' forget to fall in love with yourself first.
Carrie Bradshaw

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:22   #133
cerveza
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Wpisuję tutaj, co na "szybkich odpowiedziach" mniejszy ruch.

Kubek gorącego mleka 0%/1,5%/2% z kakao/kawą, z dodatkiem przypraw korzennych. Wypijany zwykle popołudniami i wieczorami.

Czy - w najgorszym razie - nie spowoduje stopniowo wzrostu wagi?
To zależy od całego Twojego jadłospisu oraz aktywności fizycznej. Tyje się od nadmiaru kalorii przecież.

Jednakowoż, niektórym osobom nabiał może przeszkadzać w chudnięciu.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:27   #134
macerata
Zakorzenienie
 
Avatar macerata
 
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez Lunka88 Pokaż wiadomość
udko z kurczka , wedzone ? tak ale bez skory
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ? tak jak wyżej bez skóry
- kapusta gotowana i typowo przyprawiana tutaj nie wiem, bo kiszona kapusta jest ok, ale gotowana. może niech ktoś inny poradzi
Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Może być ze skórą. Jest wtedy więcej tłuszczu, a jak wiadomo, tłuszcz na redukcji jest pożądany.
zgadzam się, do tego skórki, chrząstki itp.zawierają różne cenne składniki i warto je jeść

już bardziej mi się nie podoba to, że pewnie owe udko nie jest wędzone, tylko "wędzone", przynajmniej takie bywają w sprzedaży,
czyli niby-wędzone, aromatyzowane, które z prawdziwym wędzeniem nie miały styczności
z takiego udka udka to ani skóry ani mięsa nie polecam, po co się truć..


co do kapusty to jeśli ją zdrowo doprawisz(tłuszcz dobrej jakości, naturalny, prawdziwe mięso(jeśli z mięsem) a nie jakieś wyroby mięsopodobne-to jest ok, bardzo wartościowy posiłek
oczywiście dodatek pieczywa absolutnie zbędny w tym wypadku



Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Wpisuję tutaj, co na "szybkich odpowiedziach" mniejszy ruch.

Kubek gorącego mleka 0%/1,5%/2% z kakao/kawą, z dodatkiem przypraw korzennych. Wypijany zwykle popołudniami i wieczorami.

Czy - w najgorszym razie - nie spowoduje stopniowo wzrostu wagi?
zależy jak reagujesz na nabiał, jeśli dobrze, to nic się nie stanie

jeśli powoduje skok wagi(=zatrzymanie wody), to raczej źle reagujesz i wtedy nie warto się męczyć z nabiałem, nie jest tego wart

realny wzrost wagi(przytycie) to raczej będzie zależeć od całości diety, czyli tego co skonsumujesz oprócz tej szklanki mleka
__________________
#########################
.............. .............
macerata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:31   #135
agateq
goniąca własny ogon..
 
Avatar agateq
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

A to w takim mogę pić, może nie hektolitrami, ale ok W zasadzie ja nie jestem na takiej redukcji 5-posiłkowej, którą się tutaj czasami poleca, ale pytanie mnie nurtowało.

Dzięki
__________________
Dont' forget to fall in love with yourself first.
Carrie Bradshaw

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:43   #136
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Może być ze skórą. Jest wtedy więcej tłuszczu, a jak wiadomo, tłuszcz na redukcji jest pożądany.
wlasnie chyba nie pozadany ;p jak tłuszcz na redukcji :P hehee

mam pytanie jeszcze odnosnie miesa wolowego ? chodzi mi o kosci z rosolku ?
- buraczki wiecie do obiadu z octem
- salatka :http://th.interia.pl/10,oikuchnia,7c...a58394_440.jpg to jest z kurkumą
- szynka ogonówka np 4 plasterki na sniadanie
?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 20:34   #137
wiola_lola
Raczkowanie
 
Avatar wiola_lola
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

marchewki gotowane? wszędzie coś innego jest i juz sama nie wiem, raz ze tak raz ze nie.
och zwariować można
__________________
____
dwie kreski szczęścia

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 21:56   #138
cerveza
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
wlasnie chyba nie pozadany ;p jak tłuszcz na redukcji :P hehee
Bo tłuszcz się nie zamienia w tkankę tłuszczową? Tylko węglowodany to w zasadzie robią
I co się dziwić, że ludzie mają problemy z chudnięciem, skoro jedzą pełnoziarniste pieczywo, zamiast tłustego mięska np., które syci na dłużej i nie tuczy
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 21:23   #139
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Bo tłuszcz się nie zamienia w tkankę tłuszczową? Tylko węglowodany to w zasadzie robią
I co się dziwić, że ludzie mają problemy z chudnięciem, skoro jedzą pełnoziarniste pieczywo, zamiast tłustego mięska np., które syci na dłużej i nie tuczy
nie jem w ogole pieczywa a skora z tego co zawsze bylo mi wiadome miala byc wywalana ale oki a z tego co przeczytalam na stronce to udko z kurczaka ze skora to



w 100gw 1 sztuce (230g)
Energia 136kcal 313kcal
Białko 14.5g 33.4g
Tłuszcz 8.8g 20.2g
Węglowodany 0g 0g
Błonnik 0g 0g


a bez w 1 sztuce :
Energia: 231 kcal / 185 g
Białko: 33 g / 185 g
Tłuszcz: 11 g / 185 g


spora roznica
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 06:21   #140
kucharzz
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomości: 26
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
marchewki gotowane? wszędzie coś innego jest i juz sama nie wiem, raz ze tak raz ze nie.
och zwariować można
Można Pewnie przejmujesz się ich wysokim IG...? Tak, to prawda.. marchewka gotowana ma wysoki indeks, ale ładunek glikemiczny przeciętnej porcji będzie i tak bardzo niski.
Wniosek? Wcinaj marchewkę śmiało
kucharzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 07:58   #141
wiola_lola
Raczkowanie
 
Avatar wiola_lola
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez kucharzz Pokaż wiadomość
Można Pewnie przejmujesz się ich wysokim IG...? Tak, to prawda.. marchewka gotowana ma wysoki indeks, ale ładunek glikemiczny przeciętnej porcji będzie i tak bardzo niski.
Wniosek? Wcinaj marchewkę śmiało
nie ze sie przejmuje tylko w jednej ksiażce czytałam ze dieta z marchewki jest dobra, tutaj gdzieś na wizażu że marchewka nie jest zdrowa, jak bede jadła 3kilo dziennie to może byc?
__________________
____
dwie kreski szczęścia

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 10:11   #142
kucharzz
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomości: 26
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Tylko pytanie po co aż 3kg dziennie wcinać? Wszystko z umiarem.
kucharzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 12:12   #143
wiola_lola
Raczkowanie
 
Avatar wiola_lola
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez kucharzz Pokaż wiadomość
Tylko pytanie po co aż 3kg dziennie wcinać? Wszystko z umiarem.
no jak po co? zamiast innego jedzenia. tylko marchew
__________________
____
dwie kreski szczęścia

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 13:27   #144
agniesikk
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 10 183
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
no jak po co? zamiast innego jedzenia. tylko marchew
Tak, a potem od nadmiaru beta karotenu będzie Cię boleć wątroba
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 13:35   #145
wiola_lola
Raczkowanie
 
Avatar wiola_lola
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

więc stwierdzam iż nie warto stosować jakiejkolwiek z diet.
__________________
____
dwie kreski szczęścia

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 14:03   #146
macerata
Zakorzenienie
 
Avatar macerata
 
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

wiola- weź zainwestuj lepiej trochę czasu w zdobycie jakiejś podstawowej wiedzy w zakresie odżywiania, zdrowia etc.,
bo przy takim "mądrym" podejściu to sobie co najwyżej zrobisz "kuku",
i pewnie nawet nie będziesz w stanie zrozumieć, żeś sama sobie winna
__________________
#########################
.............. .............
macerata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 18:08   #147
xxcherry90xx
Zakorzenienie
 
Avatar xxcherry90xx
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

jeszcze raz zadaje pytanko o :
mam pytanie jeszcze odnosnie miesa wolowego ? chodzi mi o kosci z rosolku ?
- buraczki wiecie do obiadu z octem
- salatka :http://th.interia.pl/10,oikuchnia,7c...a58394_ 440.jpg to jest z kurkumą
- szynka ogonówka np 4 plasterki na sniadanie

i jeszcze woda smakowa saguaro z Lidla ?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 20:39   #148
wiola_lola
Raczkowanie
 
Avatar wiola_lola
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
wiola- weź zainwestuj lepiej trochę czasu w zdobycie jakiejś podstawowej wiedzy w zakresie odżywiania, zdrowia etc.,
bo przy takim "mądrym" podejściu to sobie co najwyżej zrobisz "kuku",
i pewnie nawet nie będziesz w stanie zrozumieć, żeś sama sobie winna
no dobra, zajme sie tym...
__________________
____
dwie kreski szczęścia

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 21:10   #149
Lunka88
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
no jak po co? zamiast innego jedzenia. tylko marchew
To jakiś żart czy co to ma być bo nie wiem
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 21:35   #150
macerata
Zakorzenienie
 
Avatar macerata
 
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
jeszcze raz zadaje pytanko o :
mam pytanie jeszcze odnosnie miesa wolowego ? chodzi mi o kosci z rosolku ?
- buraczki wiecie do obiadu z octem
- salatka :http://th.interia.pl/10,oikuchnia,7c...a58394_ 440.jpg to jest z kurkumą
- szynka ogonówka np 4 plasterki na sniadanie

i jeszcze woda smakowa saguaro z Lidla ?
-mięso wołowe-jak najbardziej
-sałatka-wygląda na słodzoną, więc tak sobie, akurat kurkuma jest ok., ale słodka zalewa już mniej, bez zalewy od biedy, choć szału nie ma
-buraczki są zdrowe, więc co jakiś czas jak najbardziej, z octem nie-spirytusowym, jesli to możliwe, no i oczywiście bez cukru
-ta szynka może być
-woda smakowa to tak jak uważasz, po przeczytaniu składu,
czy ta bezinteresowna dawka dodatkowej chemii jest Ci potrzebna
sam aromat raczej nie tuczy, jesli nie ma substancji słodzących to przejdzie bez większej szkody dla redukcji, co do zdrowotności to już inna sprawa
__________________
#########################
.............. .............

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:38
macerata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2016-02-19 14:00:56


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.