![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: czy wypada powiedzieć rodzinie, że wolimy pieniądze zamiast prezentów?
fajny ten wierszyk....
ja podpowiadam mojej mamie, że jak ktoś się będzie jej pytał co nam ma dać na prezent, to niech mówi, że pieniążki a mój TŻ na ten wierszyk napisał: eee, nie, bez wierszyka...u mnie i tak wszyscy do koperty dają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
wierszyk o prezentacH!!!
Witam!
Chcialabym umieścić na zaproszeniu (ręcznie zrobionym) wierszyk, w którym dawalabym delikatnie do zrozuminienia fakt, iż wolelibysmy pieniążki zamiast prezentów! Czy możecie mi pomóc?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dot.: wierszyk o prezentacH!!!
pragnac przelamac tradycje stare
by nie miec na przyklad zelazek pare i zaoszczedzic przemilym gosciom lamania glow na pomyslow mnogoscia powiadamiamy:mile widzianym i bardzo wygodnym bedzie bilecik ze znakiem wodnym
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
wierszyk o prezentacH!!!
Cytat:
Ale lepiej nam będzie bez prezentów. Przed nami przyszłość świetlana Waszą gotówką usłana." "Szanowni Goście jak sami wiecie Nic tak nie cieszy na całym świecie Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie" "Goście nasi ukochani My już w domu wszystko mamy chcecie nam coś podarować dajcie śwince się radować." "A że często tak się zdarza prezent lubi się powtarzać. By uniknąć tej udręki to pieniądze daj do ręki." w 2 wątku napisałam przykładowy wierszyk ale miło by było gdybyś nie łamała regulaminu. wystarczy jeden wątek na jeden temat. ten niestety trzeab zgłosić do moda. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-29 o 16:44 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomysl na wierszyk o prezentach
Napisałam posta na forum "pytania i uwagi do redakcji" z prosbą o połączenie wątków
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
![]()
Sorki!
Jestem nowa i przez przypadek wyslalam dwa te same posty, bo nie mialam pewności czy ten pierwszy mi sie udal! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
![]()
Jasne że wszystko zalezy od rodziny...ale ja z mężem umieściliśmy na zaproszeniu taki o to wierszyk...."Więc się Nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie, by nie stawiac ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie" i tak było. Dostaliśmy same koperty od gości którzy przybyli na wesele - pomijam osoby zaproszone na ślub - od których dostaliśmy skromne upominki. Od gości weselnych mamy jeden prezent ale wytłumaczyli się że nie doczytali do końca zaproszenia - albo mieli juz wczesniej kupiony prezent. Nieważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
A mojej siostrze było głupio taki wierszyk umiescić w zaproszeniu i dostała 10 serwisów kawowych i tyle kompletów ręczników że będą ich chyba 2 następne pokolenia używać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Super są te wierszyki. Szkoda,że nie słyszałam o nich wczesniej,to napewno tez zamieścilibyśmy taki na zaproszeniu. Chociaz fakt, goście pytali sie nas co chcemy dostać i ja za kazdym razem odpowiadałam-pieniążki
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
ja bym proponowala poloczyc troche wymienione tu dwa wierszyki:
Pragnąc Przełamać Tradycje Stare By Nie Mieć Na Przykład żelazek Pare I Zaoszczędzić Przemiłym Gościom łamania Głów Nad Prezentów Mnogością Podpowiadamy: Mile Widziany I Bardzo Wygodny Będzie Bilecik Ze Znakiem Wodnym jesli koniecznie z prezentem przyjsc chcecie spytajcie o liste, przeciez mozecie tak, zeby nikt sie nie obrazil, ze tylko na kase liczymy.. pozdrowionka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
wierszyk o prezentacH!!!
Aby ulżyć Wam udrękę
co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada, i za razem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-29 o 16:22 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Drodzy Goście! Dla nas kwiatów nie przynoście. Zamiast ozdób tych nietrwałych prośbę do Was wszystkich mamy: O zabawki dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy. W dniu ty dla nas najważniejszym damy radość również innym i maskotki, które chcemy na dom dziecka przekażemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Wierszyki są super! Szkoda że nie skapnęłam się wcześniej i nie dołączyłam takiego wierszyka do zaproszeń
![]() Też wolimy kasę, ale nie mowimy tego każdemu tak po prostu, dopiero gdy ktoś się nas zapyta czy wolimy prezent czy pieniądze to mowimy otwrcie że pieniądze. Nasi rodzice też są poinformowani, że chcemy kasę, więc gdy zainteresowani do nich dzwonią z pytaniem wiedzą co mają mówić ![]() Gdy miesiąc temu moja kuzynka wychodziła za mąż, zapytałam ją dyplomatycznie czy mają liste prezentów bo chcemy sie tam wpisać ![]() ![]() Nasz slub za trzy tygodnie i kuzynka z mężem i jej rodzice wiedzą że koperta mile widziana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
hej, nie dostarczajcie dzieciom z domow dziecka zabawek i lakoci - maja w nadmiarze. Lepiej materialy szkolne, ksiazki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
namieszalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
my may takie wierszyki:
Bardzo chcemy wszystkich prosić by nam kwiatów nie przynosić Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę! Nie koniecznie z winnic sławnych, za to pełną win półwytrawnych Wina włoskie, bądź też z Chile, zapewnią nam urocze chwile oraz: Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
mika! jak dobrze, ze napisalas posta
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
kurde...a ja jestem zla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko, czy ktos z Was umieszczal 2 wierszyki?Bo ja nie chce ani prezentow (jak zobaczylam co dostal mojego TŻ brat to zwatpilam) tylko pieniadze ani kwiatow tylko np ksiazki, albumy.Glupio jednak chyba 2 wiersze az do zaproszen dolanczac, jak Wy zrobilyscie?Macie pomysl na 2 w 1?bo ja probuje cos polaczyc, ale kiepsko wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
u mnie zamiast kwiatów będziemy prosić o kasę dla zwierzaków ze schroniska - więc stosowny wierszyk myślę, że dołączymy na osobnej karteczce włożonej razem z zaproszeniem/zawiadomieniem
![]() poza tym w zaproszeniu/zawiadomieniu będzie wierszyk o pieniążkach w kopertach zamiast prezentów ![]() znalazłam na pewnej stronce różne wierszyki (pewnie się powtórzą z tymi zamieszczonymi przez Was, ale przynajmniej będą zebrane "do kupy" :P) znalazłam kilka takich fajnych wierszyków - może komuś się przydadzą ![]() PREZENTY Abyście wiele się nie głowili i oblicz miłych swych nie skrzywili gdy zobaczycie żelazek parę lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę. Pragnąc przełamać tradycje stare, by nie mieć na przykład żelazek parę i zaoszczędzić przemiłym gościom łamania głów nad prezentów mnogością podpowiadamy: mile widziany i bardzo wygodny będzie bilecik ze znakiem wodnym NARZECZENI Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-29 o 16:23 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ale fajne wierszyki! na pewno dołącze takie do zaproszeń, bo nie chcę ani kwiatów, ani prezentów.
ps. wiecie co? do tej pory byłam w życiu tylko na jednym weselu, gdzie państwo młodzi pytani: kasa czy prezenty mówili: prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
My równiz chcemy pieniążki zamiast prezentów bedziemy mieli taki wierszyk:
Ku naszej radosci prosimy szanownych Gosci, zaoszczedzcie nam dzwigania i paczek transportowania, do koperty wloz banknocik. o rozwiazesz ten klopocik lekko bedzie w samochodzie no i bedzie po klopocie. Mysleliszmy równiez o tym zeby napisac drugi wierszyk o proszenie maskotek zamiast kwiatów ale czy wypada załaczac dwa wiersze w zaproszeniu?????????????
http://www.przewodnikmp.pl/img-251220060401.png http://www.przewodnikmp.pl/img-300820080063.png ![]() "Kocha się naprawdę i do końca tylko wówczas gdy kocha się zawsze w radości i smutku bez względu na dobry czy zły los." Jan Paweł II |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ku naszej radosci prosimy szanownych gosci zaoszczedzcie nam dzwigania i paczek transportowania, do koperty wlozcie banknoty a rozwiążecie nasze kłopoty a zamiast kwiatów drodzy goście maskotki nam przynoście oszczędzicie kwiatów moc co by zwiędły w jedną noc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Fajne wierszyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
ale świetnie że natrafiłam na ten wątek! co prawda do ślubu jeszcze rok, ale już głowiłam się nad wierszykiem, a tu proszę0- spadły mi z nieba!
![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wierszyk o prezentach
a macie jakiś pomysł na połączenie wierszyka o pieniążkach zamiast prezentów z wierszykiem o pieniążkach<na jedzonko> lub psiej karmie dla psiaków ze schroniska?
tak się zastanawiam ewentualnie nad umieszczeniem w zaproszeniach/zawiadomieniach info o nie przynoszeniu kwiatków tylko psiej karmy lub wrzucaniu pieniążków przeznaczonych na wiązanki do specjalnej puszki - a my sami kupimy i zawieziemy jedzonko do schroniska... a do tego "wkładka" w wierszykiem o pieniążkach zamiast prezentów <dla nas> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
dobry pomysł, ale w delikatnej formie, wierszyk zawierający obie te informacje może być za bardzo skomplikowany, a takie rzeczy najlepiej podawać w jak najkrótszej formie.
Jak dla mnie drugi Twój pomysł jest jak najbardziej trafiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Czy macie wierszyk z prośbą o ksiązki zamiast kwiatów?
w tekscie było cos... zamiast kawiatów ze wstążką obdarujcie nas książką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Aby ulżyć Wam udrękę
co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada, i za razem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!! Abyście wiele się nie głowili i oblicz miłych swych nie skrzywili gdy zobaczycie żelazek parę lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę. Aby ulżyć Wam w udręce co za paczkę dać w prezencie młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi by w kopertę włożyć grosik Pragnąc przełamać tradycje stare, by nie mieć na przykład żelazek parę i zaoszczędzić przemiłym gościom łamania głów nad prezentów mnogością podpowiadamy: mile widziany i bardzo wygodny będzie bilecik ze znakiem wodnym NARZECZENI Goście nasi ukochani my już w domu wszystko mamy chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy. Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie. By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie. Nie pragniemy stosować wykrętów, Ale lepiej nam będzie bez prezentów. Przed nami przyszłość świetlana, Waszą gotówką usłana. Szanowni Goście jak sami wiecie, Nic tak nie cieszy na całym świecie, Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie, Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie. Często się zdarza, że prezent lubi się powtarzać. By uniknąć tej udręki, to pieniądze daj do ręki Jeśli koniecznie z prezentem przyjść chcecie, spytajcie o listę - przecież możecie. Kwiaty Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. Będzie nam bardzo miło, jeżeli zamiast kwiatów obdarujecie nas kuponem lotto bądź książką. Szanowny Gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy, drobne pamiątki lub książki. Będziemy bardzo wdzięczni, jeżeli zamiast kwiatów podarujecie nam Państwo książkę Zamiast kwiatów prosimy Gości o książki, które umilą nam wieczory z herbatką. Zamiast kwiatów do wazonów, które uschną w naszym domu, propozycje mamy taką: byście serca uchylili, konwenanse odrzucili, dali spokój z kwieciem w dłoni i przynieśli: misie, pieski, koraliki, malowanki, kredki, farby, może wielbłąd być dwugarbny, nakręcany samolocik albo cały stos łakoci. Może słodkich krówek worek, może mały być traktorek. Cukiereczki, czekoladki dla dzieciaczków z Dziecka Chatki. Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie artykuły szkolne, bądź książki nasi przyjaciele. My do domu dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu dzieciom przekażemy Nasi Kochani Goście, kwiatków nam nie przynoście. Wolimy dostać pluszaki, będą się cieszyć małe dzieciaki. Miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa zabawki, które zostaną przekazane dzieciom z Domu Dziecka. Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte jakieś małe oczy. A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele, dołączcie "jedzonko" nasi przyjaciele. My do piesków z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu schronisku przekażemy. Gości, którzy planują obdarować nas kwiatami prosimy w zamian o wsparcie datkami wolontariuszy, którzy kwestować będą po mszy św.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.