![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mój kram z różnościami
Witam po dłuższej przerwie i zapraszam serdecznie do wymiany
Niestety, będę twarda w negocjacjach, bo jak nietrudno zauważyć, tonę pod stosami kosmetyków i obiecałam sobie, że będę się wymieniać tylko na rzeczy naprawdę potrzebne. Ich lista znajduje się na końcu posta. Gdyby ktoś miał coś, na czym bardzo mi zależy, jestem też skłonna oddać coś spoza wątku – będę szperać. Na propozycje odpowiadam wieczorami, proszę więc o cierpliwość. Za Avon i Oriflame dziękuję z góry. Kosmetyki apteczne wolałabym wymienić właśnie na „aptekę”. Co do reszty, zawsze można się dogadać Aktualne zdjęcia porobię jak tylko doładuję aparat. Odpowiadam tylko w swoim wątku. Zapraszam! WŁOSY: Wella, Safira, farba do włosów w kolorze Orientalna czekolada Elseve, Regenium, Odżywka przywracająca gęstość włosom, zostało ok. 85% z 200 ml ZAPACHY Clinique „Simply”, edt 30 ml, ubytek max. 3ml Paco Rabanne „Pour elle” edt 50 ml, ubytek kilku psików PAZNOKCIE Lakiery na wymianę będzie widać na zdjęciu. Wszystkie są świeże i praktycznie nieużywane. W razie zainteresowania zamieszczę dokładny opis. Inglot, odżywka do paznokci Silk Wrap, użyta raz na wszystkie paznokcie MAKIJAŻ Lancome, Color Focus, poczwórna mini paletka cieni NFIS: biały, złotawy łosoś, dwa odcienie bordo/bakłażana, wszystkie ze dwa razy wypróbowane L'Oreal, Superliner, kolor brązowy; kultowy eyeliner, raz wypróbowany Sephora, poczwórna okrągła paletka różowych cieni; zużycie max 5% każdego koloru H&M, paleta 10 kolorowych cieni do powiek; praktycznie nieużywana, nie licząc kilku muśnięć L’Oreal, paletka dwóch cieni z rozświetlaczem; mam je z wymiany, ale to nie kolory dla mnie; rozświetlacz zużyty w ok. 25%, cienie max. w 10% Astor, matujący podkład Anti-shine; kolor 01 baaaardzo jasny; zużycie 5% Manhattan, pomadka E-xtreme last & shine, naturalny beż, użyta ze 4 razy Golden Rose, pomadka w kolorze... hmmm... beżowo-wrzosowego różu (uff...), użyta 2 razy Rimmel, pomadka w kolorze Rich Raisin, zużyta w 5% Manhattan, wysuwana konturówka do ust E-xtreme last, czerwonobordowa, bardzo trwała; użyłam jej dwa razy PIELĘGNACJA - TWARZ Avene, Serum nawilżajaco-kojące, zużycie ok. 10-15%; wymienię je wyłącznie na dobry kosmetyk pielęgnacyjny, najchętniej apteczny. Avene, krem Cold cream do bardzo suchej cery, zostało ok. 80% z tubki 40ml Bioderma, krem Sensibio AR do naczynkowej cery; raz użyty; wymienię je wyłącznie na dobry kosmetyk pielęgnacyjny, najchętniej apteczny. Dermedic, Normativ, żel do mycia cery ze skłonnościami do przetłuszczania się; raz użyty Ziaja, Calma HLC, krem nawilżający; zużycie sięga 10% jak sądzę Sans-Soucis, Ziołowy koncentrat-serum do pielęgnacji wrażliwej cery; zostało go 20ml; mam z wymiany, ale weszłam w posiadanie Advanced Night Repair EL i to oddaję Miraculum, Sensitive Skin, Intensywne serum redukujące zaczerwienienia; z 15ml zużyłam 3ml jak oceniam Ziaja, AretinaQ, Krem na szyję; użyty raz Ziaja, AretinaQ, Krem do twarzy, na noc; nowy, jeszcze w folii Soraya, Beauty Creator Attraction, Inteligentna regeneracja, Inteligentny morpho-krem regenerujący na noc, 50ml, użyty jeden raz, Dax Cosmetics, Perfecta HydroMax VitaMarine, Krem nawilżający 24h na noc, 2 razy użyty Eris, Lirene, krem nawilżająco-matujący (niebieskie pudełko), zaledwie odbezpieczony PIELĘGNACJA - CIAŁO: Eveline, Slim Extreme 3D, Serum na rozstępy, zostało 80-90% Eveline, Slim Extreme 3D, Spa! Balsam delikatnie brązujący z kompleksem ujędrniającym; nowy, nieużywany Idea 25, Różowa Satyna, Płynny talk pielęgnacyjny z ecodermine; użyty raz Soraya, Beauty Creator Body, Głębokie nawilżanie, krem do ciała, jest 70% z 200ml Clarins, Lift Minceur, specyfik ujędrniający i antycellulitowy, zostało 70% z 200ml Ziaja, Enzymatyczny preparat złuszczający do stóp, użyty raz Reutter, Super Deo, dezodorant w przezroczystym sztyfcie, nieużywany Nivea Dry, dezodorant/antyperspirant w sprayu, ubyło kilka psiknięć Garnier, mleczko do ciała „Skóra muśnięta słońcem”, jest ok. 50% opakowania Garnier, pielęgnacja suchej skóry, krem do rąk (czerwone opakowanie); zostało ok. 75% tubki SZUKAM: Pielęgnacji aptecznej do cery mieszanej, naczynkowej, również filtrów Nawilżającego toniku dla wrażliwców (najchętniej Hydraphase) Jakiegoś aptecznego, korygującego podkładu w jasnym kolorze Peelingu do ciała (zdzieraki typu Eris antycellu wykluczone) Czarnego tuszu Masterpiece MF Granatowego i oberżynowego tuszu do rzęs (ale chodzi mi o takie, których kolor jest nasycony, intensywny – lub jak to woli: wściekły- i z daleka widać że to granat/oberżyna) Szminki w kolorze czerwonego wina oraz klasycznej czerwieni Różu do policzków w kolorze brzoskwini/subtelnego koralu ”Manicure in a minute” Sally Hansen lub podobnego specyfiku Dwufazowej nawilżającej odżywki w sprayu Bonacure (spray) Pianki zwiększającej objętość Osis Schwarzkopf (też spray) Dobrych aplikatorów do cieni ... i pewnie czegoś jeszcze, o czym zapomniałam chwilowo. Zawsze chętnie przyglądam się interesującym cieniom i błyszczykom A z zapachów poszukuję na przykład (mogą być końcówki, ale nie „odlewki”): „Skin” Trussardi „Envy” Gucci "Couture” Moschino
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój kram z różnościami
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wella, Safira, farba do włosów w kolorze Orientalna czekolada Eveline, Slim Extreme 3D, Serum na rozstępy, zostało 80-90% Eveline, Slim Extreme 3D, Spa! Balsam delikatnie brązujący z kompleksem ujędrniającym; nowy, nieużywany Clarins, Lift Minceur, specyfik ujędrniający i antycellulitowy, zostało 70% z 200ml Znajdziesz cos za to/ew.czesc tego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Co możesz o ich napisać więcej? Czy mają nakrętki?
Co chciałabyś za jedną z nich? Tych kolorów szminek, które podałam szukam raczej na makijażowe "wybryki" od czasu do czasu, więc raczej celowałam w niższą półkę, atym samym nie przewidywałam oddawać za nie czegoś o większej wartości ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zawsze chętnie przygarnę peeling Avene.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Karolinko, niestety.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Niestety zakretek nie mają- maja takie zatyczki typu testerowego. Kompletni mi na nich nie zależy, bo czerwony to ostatni kolor świata jaki mi pasuje
![]() W sumie slabo pamietam ale wiem, ze 1 jest tylko raz uzyty- ubytek praktycznie zaden, ostre kontury. Druga tez jest prawie cała- moze 3 razy uzyta, pozostalych nie pamietam.... Będe w domciu w czwartek. Wtedy bede mogła cos blizszego napisać. Za wszystkie (kurcze nie pamietam, myślę że 4 są czerwone) chciałabym 10- 15 próbek perfum jak masz na zbyciu albo resztę perfum (10-15ml) Nie wiem czy to dla ciebie dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym na pewno nie potrzebuję wszystkich ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz coś u mnie?https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=164512
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No, tak się spodziewałam właśnie
![]() ![]() Z kosmetyków nieujawnionych w wątku mam jeszcze peeling Clinique'a do codziennego stosowania, bardzo delikatny - jeśli używasz Avene, to może i ten przepadłby Ci do gustu (mam tubkę 30 ml, nową, nieużywaną, nieotwieraną). Z cieni (poza tymi, które są w wątku) mam jeszcze mini-czwóreczkę Color Focusów Lancome (biały, jasny pudrowy róż, chłodny brąz, ciemny fiolet). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mam szminke Dr Hauschka, uzylam jej dwa razy i niestety to nie dla mnie kolor => http://www.biokosmetyki.com/index.ph...ory=135&gama=6
i jeszcze szminke w plynie Dior Addict nr 746 ubytek ok. 30 % oraz kontorowke YSL nr 8 uzywana Edytowane przez Contax Czas edycji: 2007-02-05 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płynnych w ogóle nie używam.
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Avene, Serum nawilżajaco-kojące, zużycie ok. 10-15%;
Clarins, Lift Minceur, specyfik ujędrniający i antycellulitowy 70% z 200ml ![]() Na wymianke mam m.in. Nowy Dermedic Lipidio End (wyszczuplajacy) 200 ml wody miceralnej Plante System zerknij tez do mojego wątku może coś Ci wpadnie w oko http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171512 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
czesc
interesuje mnie serum Avene ja mam krem na naczynka SVr -uzyty dosłownie 6 razy i to co w watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=169459 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Witam ciepło
mam na wymianę: WŁOSY: -Goldwell Structure Repair szampon dostępny jedynie w salonach fryzjerskich 50ml -Goldwell Inner Effect szampon dostępny jedynie w salonach fryzjerskich 30ml -Goldwell Color Definition szampon dostępny jedynie w salonach fryzjerskich 30ml -Loreal Paris FX studio- Straight- mleczko do wygładzania, prostowania włosów (1/3 ze 150ml) -Loreal professionel- Absolut Repair- odlewka szamponu do włosów zniszczonych -farba Loreal Recital Preference, 8,3/X champagne (jasny blond złocisty), piękny złoty blond -odżywka bez spłukiwania Avon naturals w sprayu (ponad połowa ze 125ml) -odżywka bez spłukiwania Professional Care (duza butla 3/4 z 500ml) -preparat Diamond Hair do ściągania włosów przedłużonych metodą na taśmy (1/2 z 150ml) -Rossman styling blond- spray do rozjaśniania włosów (czarna butelka więc trudno określić ile zostało myślę że ok. połowa z 200ml) TWARZ: -szminka Loreal color riche śliczny brązik Caramel Eva złamany czubeczek, użyta z 5 razy -próbki: vichy lift active krem przeciwzm. na noc 1,5ml, vichy lift activ pod oczy 1,5ml -tusz Rimmel Extra super lash- z zakręconą szczoteczką (użyty może ze cztery razy, tylko opakowanie trochę starte od leżenia w kosmetyczce, mokry) -tusz Avon Color trend ciemnoniebieski (połowa, mokry) -tusz Wibo Magic Lashes (ponad połowa, mokry) -cień Inglot Sprint Super Star-nr 98*- z mieniącymi się drobinkami, ciemnobrązowy (użyty z pięć razy) -cień Miss Sporty- nr 41 basalt- z mieniącymi się drobinkami, popielaty (użyty ze dwa razy) -cień Bell „świetlisty pył”- nr 9- sypki z mieniącymi się drobinkami, oliwkowy (praktycznie cały) -Avon Beautiful Morning- krem energizujący (ok.,1/3 z 50ml) -Fcuk glow- srebrny połyskujący cień sypki, bardzo mieniący się (można użyć na ciało, jako rozświetlacz) (0.8g) -Fcuk lip gloss- bezbarwny błyszczyk do ust (3/4 z 10ml) -próbka podkładu Lirene city matt- naturalny 1,5ml -próbka podkładu Soraya Lifting make up- naturalny- 2ml -Rossman Tinted Day Cream dark- krem na dzień ciemno tonujący (użyty z 5 razy, 75ml) -Wibo fluid matujący kolor naturalny (prawie cały) CIAŁO: -Adidas body lotion (kupiony dawno temu i brak daty ważności, ale wciąż pachnie na ciele, dla fanek dawnego Adidasa z seledynową nakrętką- 1/3 z 200ml) -Avon naturals balsam waniliowo-sojowy (ok 1/3 z 200ml) -Avon body krem na rozstępy (połowa z 200ml) -antyperspirant Rexona activ reserve (150ml) psiknięty ze 4 razy -termoaktywny żel wyszczuplająco-drenujący Bielenda (ok.1/3 z 175ml) -samoopalacz w piance Dax Cosmetics (ok.połowy z 150ml, bez zamknięcia) -żel do kąpieli Acqua di Gio Giorgio Armani (na wypróbowanie 1/5 z 30ml) -Avon ujędrniający balsam do ciała (trudno powiedzieć bo opakowanie jest ciemne, ok.1/3 z 400ml) -Wild Rose and Raspberry lotion do rąk i ciała (prawie cały 170ml) ZAPACHY -Light Blue świeży zapach (nie jestem pewna co do jego oryginalności, ale zapach jest bardzo intensywny-ponad połowa ze 100ml) -perfumik w kremie -dezodorant Concertino Summer (cały 75ml) PAZNOKCIE: -preparat przeciw obgryzaniu paznokci Avon (12ml prawie cały) -lakier Wibo czekoladowa perła (11ml prawie cały) znajdziesz cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dermedic, Normativ, żel do mycia cery ze skłonnościami do przetłuszczania się; raz użyty Eris, Lirene, krem nawilżająco-matujący (niebieskie pudełko), zaledwie odbezpieczony Eveline, Slim Extreme 3D, Serum na rozstępy, zostało 80-90% Eveline, Slim Extreme 3D, Spa! Balsam delikatnie brązujący z kompleksem ujędrniającym; Garnier, mleczko do ciała „Skóra muśnięta słońcem”, jest ok. 50% opakowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie szukam ciuszków. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.