|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
do KATEANNY: czy w poleconym przez ciebie ćwiczeniu głowa ma leżeć na podłopdze czy ma być p. podbarta na przedramieniu? i Czy ta doga którą kręcisz kółeczka ma być wyprostowana?
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cwiczenia na posladki??
Cytat:
..Toż to dla takiego "leniucha" jak ja będzie strasznie ciężko ...Bo przecież wbrew pozorom są to "wymagające" cwiczenia.. Ale czego się nie robi by wygladac pięknie.. Cytat:
ma byc wyprostowana (wydaje mi się,że przy zgiętej nie pracowałyby wszystkie mięśnie...
|
||
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
oj sorko, zapomnialam o tym szczegole
![]() ja klade glowe na ziemi a raczej na rece ktora lezy na ziemi, czyli nie podpieram sie na łokciu. jest to bardziej stabilne i nie wygina sie tak strasznie kregoslup, jak wam łatwiej a co do nogi to ma byc prosta ![]() cwiczonko ogolnei fajne bo jak wstaje pozniej na proste nogi to nie jestem w stanie isc
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja cwicze z billy blanksem i cwiczenia posladkow-mam takie wrazenie-"poruszaja" i ujedrniaja ich gorna czesc,tzn te blizej plecow, a co z ich dolna czescia tuz nad udami? znacie moze jkies skuteczne cwiczenia na te czesc posladkow. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
1. Kopnięcia w tył Stań w małym rozkroku. Stopy ustaw równolegle, a kolana lekko ugnij. Przenieś ciężar ciała, opierając dłonie na kolanie prawej nogi wysuniętej do przodu. Pochyl tułów, pamiętając, aby brzuch był wciągnięty, a plecy wyprostowane.
Z tej pozycji wypchnij lewą nogę w tył, z zaznaczoną piętą. Postaraj się unieść nogę na wysokość bioder, mocno napinając pośladek. Wróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
2. Unoszenie ugiętej nogi w górę Uklęknij na podłodze, oprzyj tułów na przedramionach. kolana oraz łokcie powinny być ugięte pod kątem 90°.
Wciągnij brzuch. Ciało od bioder do głowy musi tworzyć linię prostą. Rozluźnij kręgi szyjne i patrz w dół. Następnie unieś nogę (ugiętą w kolanie) w górę, mocno napinając pośladek. Biodra i barki są ustawione równolegle. Zatrzymaj ciało w tej pozycji na moment i powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
3. Krzyżowanie nóg Oprzyj tułów na kolanach i przedramionach. Wciągnij brzuch. Rozluźnij szyję i patrz w dół. Unieś prawą napiętą nogę w górę, do poziomu bioder.
Następnie przenieś ją w bok, krzyżując i dotykając nogą do podłogi, daleko za kolano, na którym oparte jest ciało. Napnij mocno pośladek i powróć do pozycji wyjściowej. Pamiętaj, że ciało powinno być nieruchome od głowy do bioder. zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę. 4. Wypychanie bioder Połóż się na podłodze, pamiętając, aby plecy przylegały na całej długości do podłoża. Ugnij kolana i ułóż ręce wzdłuż ciała. Rozluźnij mięśnie szyi i patrz w górę. Mocno napnij pośladki i unieś biodra ad podłogę. Następnie wypchnij biodra mocno w górę, unosząc równocześnie wyprostowaną nogę. Pamiętaj o wciągniętym brzuchu. Łopatki przylegają mocno do podłoża. zatrzymaj ciało przez moment w górze, jednocześnie napinając mięśnie pośladków i ud. Powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Postaraj się wykonać 3 serie na każdą stronę. |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
anett234 te cwiczenia sa genialne!
Wyprobowalam i moge powiedziec, ze posladki niezle pracuja
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
anett234 - a masz może taki zestaw ćwiczeń, z tym, że na uda, nogi, łydki?
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie gdzieś mam..Ale jak znajdę to wyślę Ci na pw...bo przecież jest to wątek o pośladkach i nie będę go zaśmiecała czym innym...Zaraz poszukam... |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Ejjj, DZIEWCZYNNNYYYY!!! Mam pytanko
!!! Niewiem skąd te mięśnie, ale wystarczy, że lekko napne łydke czy udo i widać umięśnienie. Do tego są twarde jak skała ...!). Znaczy się, chodzi mi głównie o to miejsce zaraz nad kolanem (bosh, nie umiem się tego pozbyć, to mi głównie szpeci nogi, bo choć mam je dość dorodne to jednak zgrabne, TYLKO TA GÓRNA CZĘŚĆ!!) macie na to jakieś ćwiczenia? BŁAGAM POMÓŻCIE , TYM BARDZIEJ ZWAŻYWSZY NA TO, ŻE JADĘ NAD MORZE NOI CHCE JAKOŚ WYGLĄDAĆ !!!! Z góry THX |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

jest to:
..Toż to dla takiego "leniucha" jak ja będzie strasznie ciężko