Cwiczenia na posladki?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-17, 14:21   #31
malwa00
Raczkowanie

Question Dot.: Cwiczenia na posladki??

do KATEANNY: czy w poleconym przez ciebie ćwiczeniu głowa ma leżeć na podłopdze czy ma być p. podbarta na przedramieniu? i Czy ta doga którą kręcisz kółeczka ma być wyprostowana?
malwa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 09:33   #32
anett234
Zadomowienie

GG do anett234
Dot.: Cwiczenia na posladki??

Cytat:
Napisane przez Kateanna Pokaż wiadomość
anett234 dokladnie to chodzi o jedno cwiczenie po ktorym przy regularnym cwiczeniu razem z innymi dowolnymi cwiczeniami "czubeczki" spadaja mi w ciagu 2 tygodni jest to:
lezysz na prawym boku, prawa noga lakko ugieta lezy na podlodze (dla rownowagi), a lewa robisz kolka w prawo: 5 malutkich, 5 troche wiekszych i 5 najwiekszych po czym robisz krazenia w lewo: 5 najwiekszych, 5 mniejszych i 5 malutkich. i zmieniasz strony. bioda maja byc nie ruchomo, ruszasz tylko noga. ja robie 3 serie. oczywiscie mozesz robic wiecej niz 5 kolek przy dokladnym wykonaniu na poczatku nie moge zrobic wiecej

Milego dzionka
Ojeja.. ..Toż to dla takiego "leniucha" jak ja będzie strasznie ciężko ...
Bo przecież wbrew pozorom są to "wymagające" cwiczenia..
Ale czego się nie robi by wygladac pięknie..

Cytat:
Napisane przez malwa00 Pokaż wiadomość
do KATEANNY: czy w poleconym przez ciebie ćwiczeniu głowa ma leżeć na podłopdze czy ma być p. podbarta na przedramieniu? i Czy ta doga którą kręcisz kółeczka ma być wyprostowana?
Wiesz...ja to zrozumiałam tak,że na tej podłodze to opierasz się na łokciu (tak chyba będzie łatwiej moim zdaniem),a noga którą kręcisz ma byc wyprostowana (wydaje mi się,że przy zgiętej nie pracowałyby wszystkie mięśnie...
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 11:12   #33
Kateanna
Rozeznanie

oj sorko, zapomnialam o tym szczegole
ja klade glowe na ziemi a raczej na rece ktora lezy na ziemi, czyli nie podpieram sie na łokciu. jest to bardziej stabilne i nie wygina sie tak strasznie kregoslup, jak wam łatwiej a co do nogi to ma byc prosta

cwiczonko ogolnei fajne bo jak wstaje pozniej na proste nogi to nie jestem w stanie isc
Kateanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 12:30   #34
keythh26
Raczkowanie

ja cwicze z billy blanksem i cwiczenia posladkow-mam takie wrazenie-"poruszaja" i ujedrniaja ich gorna czesc,tzn te blizej plecow, a co z ich dolna czescia tuz nad udami? znacie moze jkies skuteczne cwiczenia na te czesc posladkow. pozdrawiam
keythh26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 07:30   #35
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

1. Kopnięcia w tył Stań w małym rozkroku. Stopy ustaw równolegle, a kolana lekko ugnij. Przenieś ciężar ciała, opierając dłonie na kolanie prawej nogi wysuniętej do przodu. Pochyl tułów, pamiętając, aby brzuch był wciągnięty, a plecy wyprostowane.
Z tej pozycji wypchnij lewą nogę w tył, z zaznaczoną piętą. Postaraj się unieść nogę na wysokość bioder, mocno napinając pośladek. Wróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg posladki.jpg (6,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg posladki1.jpg (7,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-02-19, 07:33   #36
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

2. Unoszenie ugiętej nogi w górę Uklęknij na podłodze, oprzyj tułów na przedramionach. kolana oraz łokcie powinny być ugięte pod kątem 90°.
Wciągnij brzuch. Ciało od bioder do głowy musi tworzyć linię prostą. Rozluźnij kręgi szyjne i patrz w dół. Następnie unieś nogę (ugiętą w kolanie) w górę, mocno napinając pośladek. Biodra i barki są ustawione równolegle. Zatrzymaj ciało w tej pozycji na moment i powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg posladki2.jpg (6,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg posladki3.jpg (6,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-02-19, 07:37   #37
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

3. Krzyżowanie nóg Oprzyj tułów na kolanach i przedramionach. Wciągnij brzuch. Rozluźnij szyję i patrz w dół. Unieś prawą napiętą nogę w górę, do poziomu bioder.
Następnie przenieś ją w bok, krzyżując i dotykając nogą do podłogi, daleko za kolano, na którym oparte jest ciało. Napnij mocno pośladek i powróć do pozycji wyjściowej. Pamiętaj, że ciało powinno być nieruchome od głowy do bioder. zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.

4. Wypychanie bioder Połóż się na podłodze, pamiętając, aby plecy przylegały na całej długości do podłoża. Ugnij kolana i ułóż ręce wzdłuż ciała. Rozluźnij mięśnie szyi i patrz w górę. Mocno napnij pośladki i unieś biodra ad podłogę.

Następnie wypchnij biodra mocno w górę, unosząc równocześnie wyprostowaną nogę. Pamiętaj o wciągniętym brzuchu. Łopatki przylegają mocno do podłoża. zatrzymaj ciało przez moment w górze, jednocześnie napinając mięśnie pośladków i ud. Powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Postaraj się wykonać 3 serie na każdą stronę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg posladki4.jpg (6,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg posladki5.jpg (6,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg posladki6.jpg (7,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg posladki7.jpg (6,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-02-19, 15:33   #38
sisyw
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Cwiczenia na posladki??

anett234 te cwiczenia sa genialne! Wyprobowalam i moge powiedziec, ze posladki niezle pracuja Wielkie dzieki!

Dieta Dukana
faza I
72.8 kg - 28.02.2013
ubylo: 2.4 kg

faza II
70.4 kg - 01.03.2013

Bedzie 60 kg albo
sisyw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 20:19   #39
moona1990
Rozeznanie

anett234 - a masz może taki zestaw ćwiczeń, z tym, że na uda, nogi, łydki?
moona1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 21:00   #40
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez sisyw Pokaż wiadomość
anett234 te cwiczenia sa genialne! Wyprobowalam i moge powiedziec, ze posladki niezle pracuja Wielkie dzieki!
Nie ma za co Moja Droga... Cieszę się,że Ci się podobają i co najważniejsze,że działają...

Cytat:
Napisane przez moona1990 Pokaż wiadomość
anett234 - a masz może taki zestaw ćwiczeń, z tym, że na uda, nogi, łydki?
Pewnie gdzieś mam..Ale jak znajdę to wyślę Ci na pw...bo przecież jest to wątek o pośladkach i nie będę go zaśmiecała czym innym...Zaraz poszukam...
Stary 2007-06-04, 15:55   #41
(xBaMbOoChAx)
Przyczajenie

Talking Dot.: Cwiczenia na posladki??

Ejjj, DZIEWCZYNNNYYYY!!! Mam pytanko . Otóż natura obdarzyła mnie twardymi i dość grubymi kośćmi noi jeszcze mocno zbudowanymi nogami (głównie mięśnie, ale tłuszczyk też !!! Niewiem skąd te mięśnie, ale wystarczy, że lekko napne łydke czy udo i widać umięśnienie. Do tego są twarde jak skała pewnie po dziadku to wszystko ...!). Znaczy się, chodzi mi głównie o to miejsce zaraz nad kolanem (bosh, nie umiem się tego pozbyć, to mi głównie szpeci nogi, bo choć mam je dość dorodne to jednak zgrabne, TYLKO TA GÓRNA CZĘŚĆ!!) macie na to jakieś ćwiczenia? BŁAGAM POMÓŻCIE , TYM BARDZIEJ ZWAŻYWSZY NA TO, ŻE JADĘ NAD MORZE NOI CHCE JAKOŚ WYGLĄDAĆ !!!! Z góry THX !!!
(xBaMbOoChAx) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości