|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rozstępy
Czy ktoś może mi fachowo odpowiedzieć z jakich składników powinna składać się dieta żeby wzmocnić skórę i uniknąć rozstępów??
Kiedyś koleżanka powiedziała mi, że niedobór cynku w organizmie powoduje powstawanie rozstępów. Czy wiecie jakie witaminy należy jeszcze spożywać??
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta na rozstępy
Ja też chętnie się dowiem co jeszcze bo o cynku słyszałam
![]() |
#3 |
*sportaddict*
|
Pewnie jeszcze niedobór tłuszczów jest zły.
No i za szybkie chudnięcie/tycie oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Patrzcie Dziewczyny jaką rozmowę dwóch mężczyzn znalazłam w neciorku :
Po pierwsze to zroznicowana dieta dostarczajaca wszystkich witamin i mineralow. Po drugie to witamina C odgrywa tutaj kluczowa role, bierze ona udzial w syntezie kolagenu, jej odpowiednia suplementacja prowadzi do zwiekszenia o nawet 60% powstawanie nowych wlokien kolagenowych. Nastepnie rowniez witamina C hamuje wydzielanie kortyzolu, ten zas natomiast ma swoj udzial przy produkcji "lewych" wlokien kolagenowych. No i w taki sposob wlasnie powstaja rozstepy, gdyz gdyby z wloknami kolagenowymi bylo wszystko wporzadku o zadnych rozstepach by byc mowy nie moglo (wlokna kolagenowe sa bardzo wytrzymale). Do tego dodaj prysznice (ciepla, zimna woda i tak na zmiane) no i zadbaj o odpowiednie nawilzenie skory. Ale pamietaj wszystko zaczyna sie w "srodku" i na to zwroc szczegolna uwage. Ps. Witamine C zazywaj w dawkach 1-3g (ja osobiscie zalecam 2g, sam praktykuje i przyznam ze mimo iz mialem w przeszlosci wyjatkowe predyspozycje do powstawania rozstepow to zdecydowanie zahamowalem ten proces) " Wygląda na to że nie wszyscy Panowie są niezorientowani w sprawach rozstępów ![]() Co do witaminek to wyszukałam jeszcze witaminę A, E i beta-karoten ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-25 o 22:36 Powód: Post pod postem - połączone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim wit. E i cynk
![]() Z produktow polecam: zarodki pszenne, soczewice, kurczaka (udka maja duzo cynku), indyka. ![]() Niedobor bialka powoduje rozstepy, dlatego w kazdym posilku powinno go troche byc - do 15g, wiecej i tak organizm na raz nie jest w stanie przyswoic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja poddałam się roll-citowi medycznemu u mojego lekarza medycyny estetycznej w Lesznie . Efekt - jest super , chociaż czekałam na niego ponad 6 m- cy . Po 2 ciążach skóra na brzuchu była okropna , zwisająca i z ohyddnymi przebarwienimi ( blada ) . Po zabiegu ( który jest wykonywany w uśpieniu i trwa ok. 15 min ) zauważyłam ewidentą poprawę jakości skóry ( gojenie odbyłosię w przeciągu 1 doby - dostałam specjalny olejek od mojego dr - a - później leczyłam delikatne zranienia tymże olejkiem i innymi kremami , które polecił mi p. dr ) Polecam zabieg - naprawdę skuteczny ( podobno z klinik pd. afrykańskich - tak powiedział mój lekarz !!! ) - mam rozstępy już bardzo nieliczne , a te które pozostały , prawie niewidoczne - a skóra - super - mój mąż mówi - aksamit , sprężysta , po prostu fajna . Spróbujcie - namawiam - bardzo . Aha , mój dr - to - dr Jarosław Kaźmierczak w Lesznie . patrzyłam na ceny zabiegów w W-wie - zgroza !!! Miałam zabieg za połowę ceny w W -wie . Pozdrawiam wszystkie WIZAŻJANKI . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Na czym to polega???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Cześć , Blush - rollcit , to zabieg polegający na mikronakłuciach skóry sprcjalnym , jednorazowym wałkiem z igłami , który wykonuje lekarz . Z ulotek , które dostałam i z opisu doktora wiem , że chodzi o stymulację skóry do tworzenia nowego kolagenu i elastyny , które ujędrniają skórę i budują nową strukturę do jej regeneracji .
Zabieg miałam 6 m- cy temu - tyle potrzeba było w moim przypadku do osiągnięcia zadowalającego efektu . Do dzisiaj używam b. wydajnego preparatu firmy - ENVIRON - , którym smaruję brzuch . Ma on konsystencję olejku i jest b. przyjemny w zastosowaniu . Naprawdę namawiam na ten zabieg - warto !!! Pozdrawiam - Monia007 - . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ocet i olej na rozstępy?
Słyszałam od koleżanek i czytałam w internecie, że istnieje taki o to sposób na tą dolegliwość. Otóż mieszamy mniej więcej takie same ilości octu i oleju roślinnego, po wymieszaniu wsmarowywujemy w skórę z rozstępami i jak słyszałam... dość szybko stają się niewidoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ocet i olej na rozstępy?
WOW pierwszy raz słyszę!!!
A ktos to probował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No właśnie, mysłalam że ktos tez o tym slyszal ale jak widze narazie nie... Moze wyprubuje i powiem jakie efekty to daje hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Też pierwsze słysze
![]() Ale ja wypróbujesz, daj znać. Też walczę z rezstępami na udach, piersiach i pośladkach, więc z chęcią poznam twoją opinię ![]() Do lata muszę się ich pozbyć lub troszkę "zakryć" ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hm... Jakby faktycznie te 'domowe' sposoby były aż tak skuteczne to firma Vichy nie miałaby co robić :P
A tak poważnie, ja co prawda nie miałam nigdy problemów z rozstępami, aczkolwiek używam z serii Eveline - zapobiegawczo. Krem na rozstępy. Zwłaszcza że odchudzałam się, tym bardziej był mi potrzebny. Ale poleciłam go znajomej. Mówi że spłyciły jej się i stały mniej widoczne. Ja używam go codziennie od 6 miesięcy, ona trochę krócej. Jednakże żaden krem, preparat itd. nie zlikwiduje całkowicie już istniejących (jedynie pozostają zabiegi) - można jednak zapobiec powstawaniu kolejnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Żel Lioton 1000 na rozstępy?
Czytałam, że stosowanie tego żelu trzy razy dziennie przez miesiąc znacznie zmniejsza, a nawet likwiduje rozstępy! Znalazłam to na stronie o kulturystyce bodajże, więc zastanawiam się, czy takie same efekty da stosując go na rozstępy spowodowane tłuszczem, a nie "napompowaniem" skóry przez sterydy, bo to może stanowić jednak różnicę.
Czy ktoś próbował tego specyfiku na te brzydko wyglądające rowy tektoniczne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dot.: Żel Lioton 1000 na rozstępy?
Ja tez znalazłam ten wątek, i zaczęłam stosować Lioton od kilku dni, pożyjemy zoabczymy....
Dax cosmetix stworzył balsam do blizn i rozstępów, czy któraś może z was stosowała na sobie ten specyfik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie wierzę w to żeby zwykły lioton 1000 likwidował rozstępy
moja siostra była u dermatologa z rozstępami, pani dr powiedziała ze kremy coś tam pomagają na świeże rozstępy te czerwone, a na zabliźnione to już nic nie pomoże, siostra dostała maść cepan na rozstępy - chyba bez recepty w aptece można kupić, na świeże rozstępy rzeczywiście pomaga
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moja przyjaciolka codziennie uzywa lioton 1000 na zmeczone nogi ale niestety rozstepy na lydkach jak miala tak ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
![]()
zastanawiam sie jak mozna pozbyc sie rozstepow ! macie jakies sposoby ? wiem ze nie da sie pozbyc icch zupelnie ale zeby bylo chociaz troche mniej widoczne. bo nadeszlo lato .. a ja
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dot.: ROZSTEPY ! jak sie tego pozbyc :( pomocy. !
No ale dlaczego z góry przepraszasz, a nie skorzystasz z wyszukiwarki? Jest mnóstwo wątków o rozstepach. Najobszarniejszy znajduje sie na kosmetycznym. Zaprszam
![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ROZSTEPY ! jak sie tego pozbyc :( pomocy. !
Następnym razem proszę zacząć od wyszukiwarki. Post dołączyłam do tematu o rozstępach.
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-26 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.