![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki w ciąży
Mam problem... W ciąży coś strasznego zaczęło dziać mi się z cerą: mam mnóstwo wyprysków na twarzy i plecach - wygląda to jak trądzik. Co robić??? Kupiłam sobie krem "Garnier. Skin Naturals" i okazało się, że zawiera on kwas salicylowy. Czy mogę go używać? Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki w ciąży
Oto, co wypluła mi wyszukiwarka, kiedy wpisałam tytuł Twojego wątku
![]() http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1363178 Błagam, korzystajcie z wyszukiwarki. Kwas salicylowy nie jest przeciwskazany w ciąży, szczególnie w takim "garnierowym" wydaniu.
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
podobny watek juz byl, ale z tego, co pamietam nie bylo tam ani slowa o tym, co sie dzieje z cera w ciazy
musze przyznac, ze u mnie bylo zupelnie odwrotnie.przed ciazem stan mojej cery byl straszny, natomiast im ciaza stawala sie bardziej zaawansowana tym buzka robila sie coraz ladniejsza, ale mniejsza o to. urodzilam synka i wszyscy mowili, ze to dlatego(ile w tym prawdy nie wiem) moge ci zaproponowac jakies preparaty witaminowe, ktore napewno(jednak nie od razu) tez maja wplyw na skore a co do skladnikow tego kremiku to chyba nie mozna zabardzo go stosowac w czasie ciazy, wogole kosmetyki, ktore w swoim skladzie maja kwasy odpadaja. tak sie slyszy, a jak jest w rzeczywistosci tego do konca nie wiadomo, ale wszystko z umiarem.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą sama piszesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() lepiej, by lekarz decydował o wszystkich preparatach przyjmowanych podczas ciąży, nadmiar witamin jest równie szkodliwy, co ich niedobór. Cytat:
![]() kwasy, a kwasy to duuuuża różnica. Lepiej unikać np alfa-hydroxykwasów o bardzo dużym stężeniiu, ale ze względu na ewentualnie występującą nadwrażliwość cery u niektórych ciężarówek. Ale w wielu przypadkach i taka pielegnacja jest dla cięzarówki zbawienna. Kwas salicylowy w stężeniu określonym w kremach drogeryjnych to absolutnie nieszkodliwy składnik. Polecam lekturę biochemii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
zalezy dla kogo nieszkodliwy mozna miec alergie ogolnie na kwas salicylowy a jego zawartosc w kosmetykach wcale nie jest taka mala mnie np kazdy uczula i dostaje wysypki - pokrzywki lub rumienia wiec przezucilam sie na kosmetyki apteczne typu la roche i avene
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Moja córka, trzy lata, też jest alergiczką i chyba nie podejrzewasz u niej ciąży? Bo według tego co piszesz, można wysnuć wniosek, że tylko ciężarówki mają alergię i to na bha /spójrz na tytuł wątku/ Zapewniam, że w kosmetykach aptecznych odnajdziesz wyższe stężenie bha niż w produktach drogeryjnych.
Jeśli nie ma problemów z cerą najlepiej zaopatrzyć się w bezkolizyjny nawilżacz cery. Choćby Hydrain 2 Dermedica. Plus obowiązkowo filtr, dla wszystkich, bez znaczenia, czy w ciąży, czy nie, czy używa jakicholwiek kwasów, czy tylko koziego mleka. Ja od zawsze jestem przeciwna kremom drogeryjnym, typu nivea, garnier, czy loreal. Ale każdy używa, tego co lubi ![]() ![]() nadal klik tu
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Dlaczego nie wolno kremów antycellw ciąży?
Ktoś wie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Mustela-dobre kosmetyki w czasie ciązy?
Słyszałam o tych kosmetykach i chciałabym wiedziec jakie są Wasze opinie na ten temat. Czy kupie te kosmetyki w zwykłej drogerii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mustela-dobre kosmetyki w czasie ciązy?
Nie wiem czy kupisz w drogerii, zwykle są w aptekach. Dość drogie.
Jeśli zapach Ci nie przeszkadza (tych ciążowych do biustu / brzucha) to są raczej dobre, ale mz w tej cenie lepszy jest np. na rozstępy Galenic Elancyl. A z tańszych Dr Eris, seria Maternity, prawie tak samo dobre a połowa ceny. Żel do nóg Musteli jest mz dobry, faktycznie przyjemnie chłodzi i usuwa zmęczenie. Ale Minterin z Erisa niewiele gorszy i znowu o połowę tańszy - więc zależy jak stoisz z kasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego nie wolno kremów antycellw ciąży?
Poniewaz niektóre z nich mają bardzo silne substancje, które przenikają do krwi, a przez to do dziecka.
Firmy Galenic oraz Mustela mają specjalne kosmetyki do używania podczas ciązy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Nakrętką - mnie trochę zapach przeszkadzał i konsystencja raczej na zimę, na lato kupiłam sobie Elancyl. Oba do kupienia w aptece.
Dobre są też Chicco, ale też drogie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Ja jestem w początkowym okresie ciąży i właśnie przeszukuje zasoby wizażu i nie tylko, by znaleźć odpowiedni krem na rozstępy. Z tego co sie doczytałam Mustela będzie, bynajmniej dla mnie, najlepszym rozwiązaniem. Można je stosować już od pierwszego miesiąca, przez co jest dłuży okres przygotowania skóry do rozciągania. Krem na rozstępy, o ile dobrze wyczytałam, posiada pozytywną opinie Instytutu Matki i Dziecka. Poza tym konsystencja, zapach czy kleistość nie ma dla mnie znaczenia. Najważniejsze by kosmetyki nie szkodziły maleństwu. W późniejszym okresie wyprubuje również erisa, którego dopiera od 3 msc można.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Ciąża i depilacja pianką
Mam pytanie. Mozecie je uznac za conajmniej dziwaczne, ale nurtuje mnie juz od kilku dni. Czy w czasie trwania ciazy (przede wszystkim 1 trymestr), moge uzywac pianki do depilacji? Chodzi mi o depilacje nog i krocza. W jakiejs gazecie natknelam sie na artykol, w ktorym odradzali stosowanie pianki. Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i depilacja pianka
Bubulki, zajrzyj tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=depilacja pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
![]()
Chcialam sie dowiedzieć jakie sa dobre kremy na roztępy. Jestem w 3 miesiącu ciąży i prosze o doradzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kremy w czasie ciąży na roztępy
polecam przejrzec archiwum,forum mama z klasa i kwc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
![]()
Juz to gdzies pisalam ale powtorze..........nie ma zlotego srodka na rozstepy, jesli maja byc to beda to sprawa genetyczna, wszystko zalezy od rozciaglosci skory, najlepszy sposob nawilzanie skory od wewnatrz-czyli picie plynow np.duze ilosci wody niegazowanej, nawilzanie skory na zewnatrz czyli balsamy, oliwka ewentualnie krem p/rozstepa- ale nie gwarantuje 100% skutecznosci. Mam straszne rozsyepy po ciazy robilam wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Fajny jest krem z Erisa dla przyszłych mam i kobiet karmiących nie pamiętam jak się nazywa, mozesz zapytać w aptece. Mi i tak nie pomogł ale mozesz sprobować, z resztą mi nic nie pomogło ani w trakcie ciąży ani po. Musiałam zmienić letnią garderobe i wszystkie krótkie topy oddałam siostrze :/ to kwestia genetyczna jak juz pisała Ewciak. Moja znajoma np używała tylko najzwyklejszej oliwki i nie ma nic ani na brzuchu ani nigdzie.....tez bym tak chciała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
o urodzie Mamy dyskutujemy na Mamie z klasą :0
Przeszukaj archiwum ![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem na rozstępy dla kobiety w ciąży :)
Polecam Ci krem Palmer's cocoa butter formula with vitamin E ( lub podobny na bazie masla kakowego).Stosowalam go przez cala ciaze rano i wieczorem i nie mam roztepow na brzuchu, udach i posladkach mimo iz przytylam ok 20 kg. Jedynie to odpuscilam stosowanie na biust i teraz wyglada jak wyglada
![]() W/ wym krem kupowalam na ebay-u. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Samoopalacze, kremy antycell w trakcie karmienia
Hej przyszłe mamuśki, mam pytanko.! Wiem ze samoopalaczy i zadnych kremów antycellulitisowych w trakcie ciazy uzywac sie nie powinno...a jak to wyglada w okresie karmienia? również zabrobnione? czy przyszłe mamuski karmiace moga pozwolic sobie na odrobine 'liksusu'? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samoopalacze, kremy antycell w trakcie karmienia
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki w ciąży- jak to dokładnie jest?
a kremy przeciwzmarszczkowe (np. Olay) mozna uzywac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki w ciąży- jak to dokładnie jest?
celko, zerknij na biochemie kosmetyczną tam dziewczyny mają duzą wiedzę na temat składów kosmetyków, nawet jest watek "jakich kosmetyków mozna uzywać podczas ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w ciąży - jak to dokładnie jest?
Cytat:
![]() Skóra, dotychczas tłusta, unormowała się, a nawet zaczęła miejscami przesuszać, dlatego mocno ją nawilżam (zarówno twarz, jak i ciało). Gdy wychodzę na zewnątrz używam kremu z wysokim filtrem, żeby uniknąć ewentualnych przebarwień. Drażnią mnie wszelkie zapachy, dlatego wybieram kosmetyki bezwonne lub o bardzo delikatnej, świeżej nucie zapachowej ![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiedzialam, ze nie mozna!! ![]() Serio nie mozna?!?! Konkretnie uzywam PerfectSlim: na noc i na dzien.... Powiedzcie mi, ze nie narozrabialam, prosze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Nie narozrabiałaś
![]() W internecie spotkałam się też z opiniami, że w ciąży lepiej wstrzymać się z używaniem kosmetyków ujędrniających (na to będzie czas po urodzeniu dziecka), a używać głównie tych nawilżających, zmiękczających i uelastyczniających skórę. Linki do artykułów dotyczących pielęgnacji ciała w ciąży: - Kosmetyki w ciąży: http://www.forumginekologiczne.pl/sp...i%C4%85%C5%BCy - Ciąża a kosmetyki: http://www.wizaz.pl/images/ciaza/ - Ładna sylwetka podczas ciąży: http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56373,3367704.html
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
uuuuuuuu o samoopalaczach nie wiedzialam
![]() ![]() ![]() przeczytałam artykuł jednak tam nie jest nic napisane o balsamach brazujacych. Na składach sie nie znam ale na pudełku nie znalazłam nic z wymienionych niedozwolonych ![]() to jak to w końcu jest ![]() Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Madziorka
![]() moja skóra o dziwo jest az nadto nawilzona i przetłuszczajaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.