Panny Młode 2008 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-22, 21:58   #691
marta2384
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do marta2384 Send a message via Skype™ to marta2384
Smile

Ta suknia z tym kolorem bordowym to bedzie biały albo ecri. Próbuje dobierać dodatki złote, jak rózyczki, koronka i bizuteria. A tam na koncu są nasze obraczki, jeżeli tylko ktoś nam je zrobi za normalna cenę , jak nie to weźmiemy złote, normalne, gładkie, półokragłe, 9 - 10 mm. A ty masz juz cos na oku, jakąś suknie? Pozdrawiam i do usłyszenia

Bardzo ci dziękuję za tą stronke o Irlandii, jest bardzo pomocna. jeszcze ostatnio się martwiłam jaki autobus jedzie po 24- ej z Shannon do Galway, no i teraz już wiem. Myślałam że bedziemy mieć problem z dostaniem się do Galway o tej porze, ale jest ok. Jeszcze raz dziękuję

Znalazłam bardzo ładny wzór podziekowania dla rodziców, na pewno sie przyda i Tobie.

Kochani rodzice!!!
Było kiedyś tak dobrze ...
Długie fałdy sukienki i klamerki u spodni...
Dni były pełne Was i sny jak Wy ciepłe
Każda radość miała Wasz głos , Wasze imię ...
NIe wiedzielismy co znaczy nienawidzić i cierpieć...
Byliśmy z wami , Wy byliście przy nas.
Dziś macie juz oczy nie tak jak kiedyś
Gdy na ręce braliście nas uśmiechnięci
Tyle chwil złych i dobrych rodziło sie i gasło...
a tylu już nie pamietamy...
Pewnie nigdy nie myśleliście o nas nosząc pod sercem , a potem tuląc do piersi , że urodzicie i wychowacie płomień...
Myśleliście - Będą silni ...szczęśliwi ... bez trosk...
Kochani rodzice ! Cóż Wam o sobie powiemy ...
Nauczyliśmy sie cierpieć i walczyć , otwarcie i wprost...
I kochać , kochac tak mocno jak tylko potrafi człowiek...
Dlatego w dzień tak szczególny pragniemy Wam z głębi serca podziękować...
... za to że znosiliście to czego nie sposób było znieść...
... robiliście coś z niczego...
... że dawaliście mając nieraz puste kieszenie....
... że kochaliście nas , nawet wtedy gdy kochać nas się nie dało ...
Dziękujemy za wierszyki, melodie , które już zawsze rozbrzmiewać będą w naszych myślach
Dziękujemy za to , że zawsze byliscie ... nie natrętni ... nie natarczywi... wolni o każdej porze , aby poradzić coś - na katar , - na gardło , - na plamę...
Za to że byliście ramieniem w które można było się wypłakać
osobami z niewyczerpanym kapitałem miłości....
Żyjcie więc rodzice długo , byście w sędziwe lata szczęście z szacunkiem zyskali u świata ...
By każda chwila którą spędzicie w świecie przebiegła słodko w pomyślności kwiecie ...
Niech wam zdrowie zawsze w nieprzerwanie służy , cieszcie się życiem swoim , dzieci , wnuków jak najdłużej !!!
DZIĘKUJEMY !!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t1_1010.jpg (27,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_1213.jpg (40,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_1227.jpg (32,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_1246.jpg (29,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OBRĄCZKI.jpg (39,7 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-01 o 18:46 Powód: 3 posty pod sobą
marta2384 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 08:34   #692
Emka210
Raczkowanie

GG do Emka210 Wyślij wiadomość przez MSN do Emka210
Dot.: Panny Młode 2008 ?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
A ja mam tylko date (28.06.2008), nic poza tym

ja tez narazie przezraza mnie wizja rozmow tescow (przyszlych) i moich rodzicow co do finansowania wesela.
Mial ktos kiedys takie spotkanie?? I jak to jest jak jedna strona chce co innego a druga co innego?
Stary 2007-05-23, 14:05   #693
tiffi1
Rozeznanie

Godzina ślubu

Jesli chodzi o godzinę w kościele, to zalezy od regionu u mnie śluby są od 16 do 19-ej czasem zdarza sie 15 lub 20, ja mam 16.30 i dla mnie to najlepsza godzina, bo chcę ze wszystkim zdążyć, poza tym przed kościołem chcemy zrobić parę zdjęć na dworze, po kościele nie chcemy juz robić zdjęć i opuszczać gości.

Finansowanie wesela i spotkanie rodziców

U mnie nie było spotkania rodziców i nie bedzie go ponieważ moi rodzice nie żyją (zmarli niedawno stąd data 2008 r).
Poza tym sami finansujemy wesele, bo ani rodzice mojego TŻ, ani moi (kiedyś) nie mają takich możliwości.
Sami finansujemy i sami decydujemy (oczywiście będziemy uwzględniac sugestie, ale ostateczne decyzje należeć będą do nas).

Planowanie

Planujemy wszystko pomału już teraz bo ślub w maju, a poza tym tak jak pisłam nie mogłabym liczyc na pomoc moich rodziców i w ostatnim czasie wszystko załatwiać, dlatego zdecydowaliśmy, że zaczynamy wszystko załatwiać, by dać radę.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 14:42   #694
dorinka30
Zakorzenienie

Co do podziękowań dla rodziców, my nie planujemy, nie uznajemy tego zwyczaju bo wydaje mi się mocno przesadzony

Planujemy jedynie dedykacje muzyczne dla rodziców.

Finansujemy wesele zupełnie sami, gdyż nie możemy obarczać tym naszych rodziców.

Ogólnie wesele od początku do końca to będzie nasza własna inwencja i według naszych reguł.
Na weselu oczepin także nie planujemy, bo nie lubimy
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 16:22   #695
Engelchen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Co do podziękowań dla rodziców, my nie planujemy, nie uznajemy tego zwyczaju bo wydaje mi się mocno przesadzony

Planujemy jedynie dedykacje muzyczne dla rodziców.

my tez bedziemy miec tylko muzyczna dedykacje dla rodzicow
ojciec mojego TZ nie zyje a mama jest po 70 wiec niezbyt pasowaloby to
a tak, bedzie dedykacja dla moich rodzicow i jego mamy, z ktora zatanczy jej syn czyli pan mlody.
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 16:44   #696
Dzika Wiśnia
Raczkowanie

Dot.: Wszystko na temat ślubu - PANIE MłODE 2008

Widzę, że u Ciebie przygotowania ruszyły wielką parą Ja jestem zdana tylko na siebie. Siostry nie mam, jedynie mamę mogę wykorzystać, ale to dopiero w grudniu
Nie zastanawiałam się jeszcze nad suknią, ale na pewno nie będę jej szyć. Generalnie to chciałabym jednoczęściową suknię w kolorze ecri (lub innym, ale na pewno nie białym) z ładnym dekoltem... Swoją drogą, ciekawe jakie są ceny sukien tutaj w Irlandii? Chyba się przejdę po salonach ślubnych i popatrzę jak wygląda moda ślubna na Wyspie A co do Twoich zdjęć... Wszystkie są śliczne i wytworne, mi przypadła do gustu suknia z dolnego rzędu w środku - prosta a jednocześnie elegancka... Ja zdam się na gust mojego mężczyzny w wyborze sukni
Co do obrączek i biżuterii to wszystko kupimy w Aparcie. Przeglądaliśmy ich stronę internetową, mają spory wybór. Oczywiście ceny do najmniejszych nie należą, ale obrączkę będę nosić całe życie, więc zainwestujemy w coś fajnego.
Organizujesz wesele z poprawinami? Też się nad tym zastanawiam, tylko mam problem z noclegiem dla gości... Jak Ty to rozwiążesz?

Dzika Wiśnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 19:55   #697
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

My także rezygnujemy z publicznych podziękowań dla rodziców.Niewiem jak to będzie z muzyczną dedykacją, raczej popłakałabym się, że piosenka jest tylko dla naszych mam, mój Tato zmarł kilka miesięcy temu, partner Taty też nie ma.A jak mam dziękować i coś dedykowć to zmyślą o rodzicach (Tata+mama) czułabyjm się źle wyróżniając tylko mame, przecież Ojciec też mnie wychował, a skoro ciałem Go z nami nie będzie.... ..nie chce być niesprawiedliwa

P.S Z tego wszystkiego ide po chusteczki

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-05-23 o 20:56
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-23, 20:34   #698
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

U nas będzie podziękowanie dla rodziców - na pewno jakaś piosenka (raczej nie "Cudownych rodziców mam" - bo to już za bardzo oklepane) no i chemy przygotować albumy ze zdjęciami naszymi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 21:37   #699
marta2384
Raczkowanie

Wesele robie na 2 dni, na początku mieliśmy robić na jeden dzień, ale stwierdziliśmy, że jednak zrobimy te poprawiny, niech sie goście wybawią jak już przychodzą. A co do noclegów to jeszcze się nie zastanawiałam, mam nadzieje, że się jakoś pomieszczą. My mamy mieszkanie duże, dziadek tez ma bliko nas, więc i tam też można kogoś do spania dać, niektórzy pewnie pojadą do domu, tak było na mojej siostry weselu, nie mieszkaja daleko. Jakos to przezyjemy, będzie dobrze, później sie będe martwić . Kórcze tak sobie myśle teraz i troche ich będzie tych gości, jakies 15 osób chyba - kupie materace ;-). Możesz mi powiedzieć gdzie jest ta firma Apart, a może oni robią też na zamówienie np. obraczki. Chciałam, żeby ktos mi zrobił nasze obrączki, niestety nie mogę ich kupić, bo nie sprzedaja takich w sklepach jubilerskich.
Stary 2007-05-23, 21:45   #700
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzika Wiśnia Pokaż wiadomość
Co do obrączek i biżuterii to wszystko kupimy w Aparcie. Przeglądaliśmy ich stronę internetową, mają spory wybór. Oczywiście ceny do najmniejszych nie należą, ale obrączkę będę nosić całe życie, więc zainwestujemy w coś fajnego.
a mi się bardziej podoba biżuteria z kruka - i jest troche taniej niż w aparcie a wcale nie gorzej. jak sie nie myle to kruk chyba jest dłużej na rynku niż apart. a apart ma teraz wyższe ceny z racji że się bardziej popularny zrobił. ale to kwestia gustu - każdy wybierze co mu się będzie podobać
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 22:13   #701
marta2384
Raczkowanie

Witaj, a może masz jakąś stronke z ich biżuterią i gdzie mogę ją kupić ? Dzięki

Cytat:
Napisane przez nysiunia Pokaż wiadomość
a mi się bardziej podoba biżuteria z kruka - i jest troche taniej niż w aparcie a wcale nie gorzej. jak sie nie myle to kruk chyba jest dłużej na rynku niż apart. a apart ma teraz wyższe ceny z racji że się bardziej popularny zrobił. ale to kwestia gustu - każdy wybierze co mu się będzie podobać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 06:32   #702
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Tu są stronki obu tych firm

http://www.wkruk.pl/

http://www.apart.pl/

Stary 2007-05-24, 10:43   #703
marta2384
Raczkowanie

MISS.HOT Dziękuję za stronki tych firm jubilerskich, uważam, że "APART "ma lepszą kolekcję obrączek i nie tylko, niż "wkruk". Oczywiście ceny sa bardzo duże, ale jak to powiedziała < DZIKA WIśNIA > "obrączke bede nosić całe życie, więc zainwestuje w coś fajnego" i ja również chce dużo zainwestować w obrączke. Obrączke jak i pierścionek zaręczynowy kupuje sie tylko raz w zyciu, więc nie powinno się zwracać uwagę na cenę. Oczywiście nie wszyscy mogą sobie pozwolić na takie wysokie ceny i naprawde to rozumiem. Jeszcze raz dziekuję za stronki, miło że napisałaś. Papa
Stary 2007-05-24, 11:06   #704
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta2384 Pokaż wiadomość
MISS.HOT Dziękuję za stronki tych firm jubilerskich, uważam, że "APART "ma lepszą kolekcję obrączek i nie tylko, niż "wkruk". Oczywiście ceny sa bardzo duże, ale jak to powiedziała < DZIKA WIśNIA > "obrączke bede nosić całe życie, więc zainwestuje w coś fajnego" i ja również chce dużo zainwestować w obrączke. Obrączke jak i pierścionek zaręczynowy kupuje sie tylko raz w zyciu, więc nie powinno się zwracać uwagę na cenę. Oczywiście nie wszyscy mogą sobie pozwolić na takie wysokie ceny i naprawde to rozumiem. Jeszcze raz dziekuję za stronki, miło że napisałaś. Papa
jak już mówiłam każdy wybierze według swojego gustu chciałam tylko powiedzieć że wysoka cena nie świadczy o jakości wyrobu. w aparcie jest teraz tak drogo dlatego że stał się znaną marką więc automatycznie za nazwę się troche więcej płaci (to tak jak z ciuchami - markowe nie zawsze znaczy dobre i ładne). nie twierdze że tam sprzedają złe rzeczy bo jakoś na swoją opinię musieli zasłużyć, ale ja tylko zachęcam żeby rozejrzeć się też po innych jubilerach, jakichś np. mniejszych zakładach rodzinnych, zwłaszcza jak ktoś szuka czegoś oryginalnego.
ja lubie klasyczne i chyba z tej firmy kupimy http://www.obraczki.com.pl/ niestety cen niema ale w sklepach się pytałam i jest taniej niż w aparcie. pozdrawiam
Stary 2007-05-24, 11:25   #705
marta2384
Raczkowanie

TA FIRMA "Lazur" też jest świetna, ostatnio na nią patrzyłam i jeżeli to co oni piszą jak robia te obraczki to naprawde są warte zakupu. Czytałam na ich stronce, że wykonują je tak jak trzeba, a nie jak inni, żeby tylko zaostrzedzić i oszukać klienta. Ja chiałabym taka obrączke, jest naprawde orygonalna i nigdzie nie mogę jej kupić, tylko na zamówienie, no i troche tez kosztuje. Martwi mnie tylko jedna rzecz, podobno nie da się zmniejszyc ani powiekszyć obrączki jak są kamienie no około, i myśle też ze ten wzorek co jest po środku może sie zetrzeć i w późniejszym czasie może nie być już taka ładna :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg OBRĄCZKI.jpg (39,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-05-24, 11:37   #706
nysiunia
Raczkowanie

a może tu coś znajdziesz http://www.goldcommerce.pl/oferta.php tyle że to w Warszawie jest tylko więc nie wiem czy Ci pasuje, ale może wysyłkowo też sie da zamówć jakoś.
Stary 2007-05-24, 15:44   #707
marta2384
Raczkowanie

Panny Młode 2008

Dzięki < nysiunia > trafiłaś na mój gust, tylko rzeczywiście daleko ode mnie, ale napisze maila, moze da się coś z tym zrobić. Tam to jest wybór, szkoda że w Oświęcimiu takich nie ma , albo chociaż w Krakowie czy Katowicach. Te moje obrączki upatrzyłam na allegro, ale tam to troche sie boje zamawiać takich drogich rzeczy i jeszcze pisało, że nie można zwrócić towaru, no a tutaj to chyba jakiś porządny sklep, więc raczej przekrętów nie będą robić POZDRAWIAM

Mam pytanie do >Dzikiej Wiśni<, jak tam z Twoimi naukami przedmałżeńskimi na Wysepce, bo chyba robisz w Irlandii. Kiedy zaczynasz?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 16:12 Powód: post pod postem
Stary 2007-05-25, 13:49   #708
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ale ten czas szybko leci, pamiętam jak był styczeń mówiłam o hoho jeszcze 1 rok i 7 miesięcy a teraz już roczek i ponad 2 m-c.
Stary 2007-05-25, 14:19   #709
silesianna
Zakorzenienie

u mnie rok i tydzień
jutro zostaną dokładnie 53 tygodnie
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-25, 15:02   #710
tiffi1
Rozeznanie

No właśnie, u mnie już tylko rok i tydzień (tak jak Silesianna).
Oj zleci szybko zleci
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 17:43   #711
nysiunia
Raczkowanie

a u mnie już tylko 10 miesięcy 3 tygodnie i 4 dni jak to zleciało. jeszcze w styczniu ponad rok było do ślubu. narazie zastój mamy w przygotowaniach. w wakacje planujemy kamerzyste i fotografa zaklepać. narazie piszemy magisterke i nawet na wyjście do sklepu nie mam czasu
Stary 2007-05-25, 19:24   #712
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

U mnie rok i półtora miesiąca

Stary 2007-05-25, 21:10   #713
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Z jednej strony chce aby ten czas szybko zleciał a z drugiej przygotowania dają mi dużo przyjemności, jak głuptas podniecam się sukniami, ...ta chwila zdarza się tylko raz w życiu i nie chciałabym żeby zbyt szybko mineła.

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2008

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-26, 08:27   #714
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Z jednej strony chce aby ten czas szybko zleciał a z drugiej przygotowania dają mi dużo przyjemności, jak głuptas podniecam się sukniami, ...ta chwila zdarza się tylko raz w życiu i nie chciałabym żeby zbyt szybko mineła.

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2008
Ojj nie tylko Ty tak - chyba każda z nas przed tym wielkim dniem się tak rozczula

Stary 2007-05-28, 12:57   #715
ankalola
Raczkowanie

Ja również dołaczam się do waszego wątku Planujemy z moim Pawciem brać ślub w sierpniu 2008 Daty dokładnej nie mamy ponieważ nasz ślub został przełożony z sierpnia 2007 i jakoś tak wyszło że jeszcze nie wybraliśmy Narzeczoną jestem od prawie roczku i nie mogę się doczekać tego dnia Jedynym minusem jest to że niestety nie będziemy mieszkać sami choć tak bardzo bym chciała, zmuszeni jestesmy zamieszkać z moimi teściami A z teściami jak wiadomo jest różnie Na sierpień 2007 mieliśmy zamówioną salę 1,5 roczku wcześniej (dziwili się że tak wcześnie przyszliśmy)
Co do tego spotkania z tą kobietą od uświadamiania to już widzę jej minę jak zobaczy kalendarzyk moich cykli 35, 42, 35, 45, 59, 35, 69 i niech mi powie ta wyuczona kobieta jak mam stosować kalendarzyk bo sama jestem bardzo ciekawa

Pozdrawiam
ankalola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 15:44   #716
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Myślę, że w piątek oficjalnie już będę Panną Młodą 2008 bo wtedy podpisujemy umowę o wynajem sali na razie mamy wstępną rezerwację w Pałacu Radziwiłłów w Balicach, nasza data 6 września 2008
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 16:18   #717
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

ankalola miło, że u nas zagościłaś
Stary 2007-05-29, 08:34   #718
ankalola
Raczkowanie

Mi również bardzo miło
Mam takie pytania (może troche głupie ale ja to zawsze coś takiego wymyślę):
Dlaczego decydujecie się na ślub ze swoimi tż-ami oprucz tego że z miłości? Kiedy po ślubie myślicie zacząć się starać o dzieciaczka?
ankalola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 08:53   #719
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankalola Pokaż wiadomość
Mi również bardzo miło
Dlaczego decydujecie się na ślub ze swoimi tż-ami oprucz tego że z miłości? Kiedy po ślubie myślicie zacząć się starać o dzieciaczka?
oprócz miłości to nie ma innych powodów, bo z miłości wynika wszystko jest to najwspanialszy facet jakiego znam, który mnie kocha, daje mi oparcie, poczucie bezpieczeństwa itd. itp. wyliczać można bez końca. po prostu go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego.
a dzieci? jeśli chodzi o nas to mogłyby być już, ale niestety nie mamy na to warunków - póki co żadne z nas nie ma pracy, ale jak sie w miare ustabilizuje nasza sytuacja finansowa to bierzemy sie do roboty
Stary 2007-05-29, 09:00   #720
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez ankalola Pokaż wiadomość
Mi również bardzo miło
Na ślub się decydujemy bo ja za rok kończę studia i uznaliśmy to za odpowiedni moment na rozpoczęcia wspólnego życia i założenie rodziny A na dzidzię to sobie poczekamy co najmniej rok, półtora roku po ślubie, chcemy najpierw trochę pobyć sami
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości