|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienki na różne okazje: dla świadkowej, na ślub cywilny i inne...
A czy masz namiar gdzie mozna kupić te sukienki?
Ja sie piszę na tę różową ![]()
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
propozycje cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Świetne te sukienki!!!
eh niektóre juz chyba po imprezie co?? ja jeszcze przed ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
A może coś takiego?
![]() http://www.dessy.com/index.cfm?go=list
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-07-02 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Z tego co zauwazylam sukienki te mozna kupic na ebayu .sliczne ale mnie martwi to ze przez internet nie dopasuje sobie odpowiedniego rozmiaru
![]()
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Witam!
Wielkimi krokami zbliża sie termin mojego ślubu cywilnego. Zaczynam się zastanawiać czy na ślub cywilny również idzie się z bukietem kwiatów czy już nie. W moim przypadku ślub cywilny to tylko formalność (ewentualnie po nim będzie jakiś obiad dla rodziców), ponieważ biorę później (za 9 m-cy) ślub kościelny. Czy może mi ktoś napisać (doradzić), czy kwiaty zawsze trzeba mieć na każdym ślubie bez względu na jego rodzaj?? Pozdrawiam, Ania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Ja na swoim slubie cywilnym mialam bukiecik z 5 rozyczek... ale pozniej sie zastanawialam po co on mi byl potrzebny w ogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to śmieszne a dla was? Sukienka świadkowej
Dziewczyny mam prośbę poradźcie mi we wrześniu będę świadkową na ślubie mojego kuzyna (dodam że pierwszy raz będę w takiej roli) mam problem z sukienką wyszukałam piękną krótką, brązową sukienke> Jeszcze jej nie kupiłam ale noszę się z takim zamiarem. Rozmawiałam o niej z moją ciocią, (mamą tego kuzyna który się żeni) jak jej o niej opowiedziałam to mnie zryczała że świadkowej po pierwsze nie wypada krótka sukienka, musi być długa a po drugie ma być w jasnym kolorze! Czy ton prawda? Byłam na kilku weselach przyznam że te świadkowe miały długie suknie ale sądzę że to z wyboru a nie dlatego że tak wypada! Nie wiem czy ja się nie znam czy są to jakieś wymysły starszych pań! Proszę doradźcie mi!!! Nie chcę też żeby głupio wyszło i wszyscy mówili potem co ona ubrała!
Dodam że jest to skromna sukienka bez jakichś dekoldów itp. Ale naprawdę ładna! Jeśli był już wątek dotyczący długości sukni dla świadkowej to przepraszam!
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...400430.png</a> [URL=http://www.naobcasach.pl]http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.9355.jpg[/URL Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-12 o 18:18 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was?
nie spotkalam się z czymś takim.. byłam na slubie koleżanki i jej swiadkowa miała złotą sukienkę tuż za kolano. widzialam też że swiadkowe miały długie suknie, ale i krótkie sukienki a nawet garsonki..
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to tez średnio zrozumiałe
![]() ![]() ![]() Co masz zrobić...nie wiem. Jezeli masz miec rpzez to jakies nierzyjemnoscie to moze lepiej odpuscic. chociaz z drugiej storny to ty sama powinnas zadecydowac w czym chcesz isć ![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Zawsze każdemu coś nie będzie odpowiadać...
Chyba ludzie nie mają się czymś zajmować, skoro wymyslają sztywne zasady mody weselnej. Możesz albo uszanować wolę cioci, albo przyjść w tym, co będziesz uważała za słuszne założyć. Ciężko Ci doradzić, bo każda rodzina ma swoją specyfikę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Myślę, że warto się skonsultować z para młodą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Masz rację zapytam Pannę Młodą czy też ma takie staroświeckie poglądy na ten temat jak jej przyszła teściowa
![]() Mam nadzieję że nie! Bo ta sukienka nie dość że mi się podoba to jeszcze później ją użyję a co z taką przesadnie elegancką zrobić? -Włożyć do szafy! I czekać na kolejną taką okazje!!!
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie powinnaś się przejmować tym co mówi ciocia. Najlepiej zapytaj Parę Młodą czy im taki strój odpowiada. Jeśli nie no to lepiej poszukać czegoś innego.
Ja zostałam postawiona przed faktem dokonanym, moja świadkowa zakupiła długą czarną sukienkę ![]() Niektóre ciotki komentowały że to nie wypada, ale skoro ona czuła się w tym dobrze to mnie to nie przeszkadzało. W końcu i tak Para Młoda jest w tym dniu najważniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsza sprawa, żeby strój świadkowej nie był biały ani ecru czy kremowy, bo to jest zarezerwowane dla Panny Młodej, więc dziwna jest reakcja ciotki na temat koloru. A długość? Może to miniówka? Bo na takie kiecki to nawet niektórzy księża pomstują.
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla mnie to śmieszne a dla was? Sukienka świadkowej
Ja uwazem ze najwazniejsze jest dopasowac sie do Pary Młodej. Ich trzeba zapytac jak to widza. Nie mozesz kierowac sie tylko tym co Ci sie podoba. Jak by nie było to dzien Pary Młodej i powinnas się troszke do nich dostosowac. Moja swiadkowa ma zakupiona sukienkę tuz za kolanko, czarna w kremowe i łososiowe kropeczki, skromna aczkolwiek elegancka. Zamówiłam jej bukiecik z łososiowych róz i uwazam że będzie wyglądała rewelacyjnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Byłam na weselu 7.07 i świadkowa miała na sobie złotą sukienkę, krotką, a do tego bez ramiączek, nikt sie na nią dziwnie nie patrzył.
"Świat był taki sam- pełen miłości i nienawiści. Zarazem dobra i zła, kłamstwa i prawdy. To, że nas przypadkiem zło dotyka, nie znaczy wcale, że jesteśmy szczególnie pokrzywdzeni. Trzeba to przyjąć, jak jeszcze jedną próbę, którą nam los zadał i spokojnie robić swoje."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
A jak wyglądasz w długich sukienkach? Bo może długa wcale nie będzie pasować do Twojej figury... Jeśli masz się źle czuć całe wesele, to trochę bez sensu. Długie sukienki na młodych dziwczynach, to dla mnie takie trochę "ciotkowate". Decyzja należy do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie powinnaś sie przejmować. Jest dokładnie tak jak piszesz- taka sukienke jeszcze nie raz wykorzystasz a taka długa to praktycznie jednorazowy użytek. Sama jako świadek rok temu miałam czarno- białą sukienke do kolan i juz zdążyłam ja wykorzystać. Po prostu nie czuję się dobrze w długich sukienkach- może Ty tez tak masz. Zreszta nie raz juz widziałam świadkowe w krótkich sukienkach. Mama nadzieję, że Panna Młoda bedzie miała normalne zdanie na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Widzialam wiele razy swiadkowe w krotkich sukienkach i zawsze wygladaly naprawde bosko. Co do koloru to najlepiej porozmawiaj z panna mloda..ale braz przeciez to nie czarny..choc i z czarnymi strojami sie spotkalam tyle ze we Wloszech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc kup sobie tą która ci się podoba i nawet nie pytaj nikogo o zdanie. Nie jestes przecież dzieckiem. Kolor brązowy jest idealny moim zdaniem. A że jest krótka? To dobrze, jestes młoda i masz pokazywać nogi, a jak! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
a moja swiadkowa miala komplecik ze spodniami
z brazowej satyny ,bardzo elegancki i nie zauwazylam zeby ktos dziwnie na nia patrzyl lub skomentowal jej stroj negatywnie i tak mloda para gra glowna role ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
moja swiadkowa miała białe spodnie i czerwoną skórzaną kórtkę i było ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
świadkowa mojego brata miała długą i czarną sukienkę
![]() ![]()
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
na Twoim miejscu porozmawiałabym na ten temat z Panną Młodą - moja świadkowa tak zrobiła, gdyż obawiała się czy nie będe miała żalu że załozyła suknię w ktorej była na naszej studniowki - jej suknia była pięna a ze miała ją trzy lata wczesniej na 100dniowce wcale mi nie przeszkadzało
![]()
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z innymi wizazankami. Porozmawiaj z Parą Młodą i dostosuj sie do tego co oni Ci powiedza. Ich tesciowa/mama juz miala slub. Teraz wszystko zalezy od nich.
Uwazam,ze nie ma sensu pytac innych osob, bo np. jedni uwazaja ze swiadkowa nie moze byc w czerni,a innym to nie przeszkadza. Ja np.uwazam,ze nie moze byc w bieli,ecru i innych kremowych kolorach ani swiadkowa ani jej najblizszi np.rodzice bo moim zdaniem jest to dzien panny mlodej i takie kolory sa dla niej zarezerwowane, a moja kolezanka na wlasnym slubie kupila swiadkowej biala sukienke przed kolano na ramiaczkach. Ile osob tyle zdan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mam pytanko. Będę świadkiem na ślubie brata. Mam sukienkę ecri z brązowymi kropkami w stylu lat 60-tych i do tego chcę załozyć bolerko równiez w kolorze brązowym. Czy to dobry pomysł. Nie ukrywam, że nie jestem pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Problem rozwiązany
![]() Panna Młoda powiedziała że nie ma nic przeciw, a nawet jest za! Byłam na zakupach i kupiłam tą sukienke ale z małą zmianą -inny kolor, taki brudny róż.A to dlatego że była nowa dostawa i ten kolor mi się jeszcze bardziej spodobał!
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na pewno nie będe ingerować w kreację świadkowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.