![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: metro - lubicie czy nie??
Cytat:
Dodam, że nie uważam tego za objaw metorseksualizmu. W Japonii w japonkach chodza wszyscy, nie tylko panie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o pytanie wątkowe.... Facetów przesadnie metro nie lubie. Za przesadę uważam np. makijaż (szminka koloryzujaca, fluid). Ale przeciez to przypadki rzadkie niezmiernie.
Natomiast nieznosze duzo bardziej facetow ktorzy o siebie nie dbaja, stronią od kremu do twarzy mimo przesuszonej buzi i przenigdy nie uzyja szminki ochronnej czy kremu do rąk, mimo ze akurat powinni. Lubie mezczyzn zadbanych. Moj znajomy depiluje sobie brwi (poniewaz ma takie zrastajace sie nad nosem). Nie w zadna cieniutka kreseczke oczywiscie - cieniutka kreseczka razi nie tylko u facetow! Depilacja zbyt krzaczastych brwi moim zdaniem jest ok. Dyskretne (i umiejetne!) uzycie korektora na niespodzianke- jak najbardziej. Zadbana paznokcie tez bardzo cenie. Aczkolwiek zadbane nie znaczy pomalowane. Nie podpisze sie pod stwierdzeniem "facet to facet-musi miec cos obleśnego" ![]() To tyle w kwestii metro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
no ja osobiscie lubie zadbanych facetow, ale jakby mial miec lepiej brwizrobione odemnie to chyba bym padla .......... glownie ze smiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
dzisiaj zobaczyłam faceta mojej kolażanki i myslałam ze pękne ze śmiechu - brwi = 2 kreseczki nie dość ze 2 razy cieńsze od moich to jeszcze długości na pół oka i całkowicie proste...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod tym co napisała Pralinka. Dodam może , że mój luby też depiluje sobie brwi, tzn. gdyby tego nie robił to zamiast dwóch oddzielnych miałby jedną w kształcie mewy
![]() W Poznaniu dużo jest metrosexualnych facetów i przywykłam już do ich widoku (często chodze do klubów gdzie ich pełno) , jedni dbają o siebie aż za bardzo (wyskubane dość drastycznie brwi+solarka) inni poprostu są zadbani i miło na nich popatrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
przeciez nie napisałam nigdzie ze japonki u faceta to objaw metroseksualizmu. nie lubie jak ktos wkłada w moje palce słowa, ktorych nie napisałam......
napisalam ze wygladał jak metro a DODATKOWO miał japonki.. co mnie zaskoczyło.. bo co jak co ale naprawde nie widzialam jeszcze faceta w japonkach. eh. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie w ogole wydaje, ze wiele rzeczy za paredziesiat lat nie bedzie juz odbierane jako objaw metroseksualizmu a jako cos normalnego ![]() jak dla mnie to ciutke przesadzacie ![]() ![]() aha, wiekszosc moich kolegow depiluje sobie to miejsce miedzy brwiami. widzialam tez w tv regulowanie brwi facetom, ale nie na cieniutkie niteczki a la michael jackson. tylko sprawianie, ze wygladaja bardziej schludnie, ale wciaz podobnie do oryginalu. jak ktos lubi to czemu nie - mysle, ze mozna byc meskim a jednoczesnie robic cos wiecej niz jeno mycie sie szarym mydlem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To chyba stanie się moim nowym mottem ![]() Przyznam, że nigdy nie widziałam takiego metro- faceta ;p Albo ślepa jestem i uwagi nie zwracam. Sama nie wiem, czy by mi to odpowiadało... nawet lubię, jak mężczyzna ma takie trochę zrośnięte brwi i niekoniecznie idealną cerę, w sumie podpisuję się pod wypowiedzią Editaphx, buntownik typu Johnny Depp to mój typ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dla mnie metrosexualizm jest bleee...Facet to facet- musi być męski, co nie znaczy, że zaniedbany. Wszelkim pudrom, kolorowym szminkom i depilowaniu nóg mówię zdecydowane NIE. Solarka to też przesada- często zdarza mi się widywać na mieście takie spieczone na raczka rodzynki, w dodatku błyszczące na kilometr od jakiejś mazi...No comments...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Nie podobają mi się metroseksualiści. Nie lubię opalenizny na kobietach, a na mężczyznach tym bardziej. Wyskubane brwi - odpada. Zbyt duża ilość kosmetyków - tak samo. Nie podoba mi się też nadmierne dbanie o swoją garderobę. To już jest lightowe zachowanie, ale mimo wszystko nie zachwyca mnie widok płci przeciwnej stojącej przed lustrem przez pół godziny. Nie trafia to w mój gust i za nic nie chciałabym być z takim mężczyzną. Zdecydowanie bardziej podobają mi się faceci w stylu wspomnianego już Johnnego Deppa.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale odpowiedź na Twoje prawdziwe pytanie brzmi NIE ! Oczywiście mężczyzna musi dbać o siebie i to bez dyskusji. Czasami solarium działa leczniczo, ale ogolone nogi? fluid ? wyskubane brwi? ![]() ![]() Ja swojemu robię manicure i pedicure ale to chyba nic złego ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja też lubię zadbanych gcetów, ale z niczym nie można przesadzać. Oprócz pewnego standardu, czyli dbania o higienę, ładnego zapachu i zwracania uwagę na to, że chodzenie tydzień w tej samej koszuli to delikatna przesada
![]()
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Metrosexualizm- Czy to cos zlego
Przyznaje sie do tego ze jestem metrosexualista czlekiem modnym ale w polsce to sie nie przyjmuje czy ludzi w polsce sa na tyle zacofani ze nie widza ze ludzie czy raczej faceci metro lubia o siebie dbac przeciez uzywanie mydla to nic strasznego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od pewnego czasu planowalismy z moja dziewczyna dziecko juz jest w ciazy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
调解人
|
Dot.: Metrosexualizm- Czy to cos zlego
No co ty? To nic złego! Naprawdę jest taki pogląd?
Na pytanie: czy metroseksualizm jest zły, odpowiedź brzmi NIE! Ale na pytanie: czy chciałabyś mieć droga kobieto metro faceta odpowiedzi jest wiele: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...49751#poststop PS: wątek na plotkowe raczej ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Alan, zgadzam sie z Toba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
调解人
|
Cytat:
Teraz bardzo modne są takie bluzeczki na lato, które doskonale sprawdzają się w roli odzieży ciążowej (załączone zdjęcia). strony: http://pregnancyfashion.com/tips/ http://www.avenue-des-bebes.com/mate...nant-woman.asp
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
A ja trochę nie na temat. Masz 17 lat i zostaniesz ojcem??!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Skoro kobiety o siebie dbają, to faceci też powinni!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I to jeszcze planowana ciaża? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny... sama nie pochwalam takiego "planowania rodziny" w wieku 16-17 lat, ale to przeciez sprawa tych obojga. Jestesmy starsze i nie wyobrazamy sobie sytuacji posiadania dziecka w tym wieku, ale to przeciez ich decyzja i sami powinni ponosic za to odpowiedzialnosc. To raczej kwestia wychowania przez rodzicow i podejscia do tych spraw. Jesli wazniejsza jest dla nich "rodzina" niz praca, dzieki ktorej mogliby zapewnic temu dziecku odpowiednia przyszlosci to juz ich sprawa. Albo beda tego zalowac, albo nie. Niech sami wypija piwo, ktore sobie nawazyli i nie osadzajmy ludzi - prosze was, nie na tym to polega! Pozdrawiam wszystkich goraco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Sorry, ten temat to pewnie podpucha, ale nie o to chodzi...Co to jest "metroseksualizm"???????? ???? To moda dla ludzi jezdzacych metrem ? Ale to dość niebezpieczne ostatnimi czasy:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
调解人
|
Cytat:
![]() Nie no jasne, tylko że 17latek jest nieletni ![]() Ja przypuszczam, ze to błąd w profilu wieku, albo może niedokładnie sprecyzowana wypowiedź Alana.
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
1. Mylisz dwa pojęcia - metroseksualizm i homoseksualizm. To, że metroseksualista nie jest gejem rozumie się samo przez się.
2. Kto się wstydzi metroseksualizmu ? Jakie "my" ? 3. Zależy, jaką masz definicję zła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Thelema, no pewnie! Ale wiekszosci ludzi (najczesciej mezczyznom) metroseksualni faceci kojarza sie z homoseksualistami. Czesto te pojecia sa mylone ze soba co jest powodem wielu nieporozumien. Przeciez to, ze mezczyzna dba o siebie, nie oznacza, ze podobaja mu sie faceci lub jest zniewiescialy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
![]()
Mi podobają się zadbani faceci tzn. czyści, pachnący, fajnie ubrani ale męscy a nie zniewieściali. Myślę, że tu granica jest dość cienka. Myślę, że większości kobiet podobają się zadbani faceci bo nie wiem komu może podobać się facet który kompletnie o siebie nie dba (np. śmierdzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.