![]() |
#1 |
Zadomowienie
Przekupka: 19 pkt / 100% pozyt.
|
![]() :) Szybka wymianka - buty r.38, ciuszki XS-XL, modne, oryginalne, również vintage! :)
raczej nieaktualne, przepraszam dziewczyny, z którymi się umawiałam, ale nie jestem już w stanie wysyłać paczek - wybaczcie!
![]() Zakładam nowy wątek ze względu na bałagan w starym ![]() Uwaga! Przeczytaj ten post, to pozwoli uniknąć nam niepotrzebnych strat czasu! Poszukuję rzeczy tylko z wishlisty, a oto ona: - pędzle do makijażu - najlepiej z sephory lub profesjonalne - korektor pod oczy - perfumy Pure Woman - oddam dużeo - inne perfumy, ale trwałe i lepsze - matowe i satynowe cienie do powiek lepszych firm - WAX do włosów - kosmetyki do demakijażu - tusz do rzęs i błyszczyki firmy Pupa, jak również cienie tej firmy Jeśli coś Ci się u mnie spodoba, a ja nic nie znajdę, możesz kupić mi którąś z tych rzeczy i się wymienimy! ![]() ![]() A poza tym szukam: - spodni - zwłaszcza rurek R. 38/40 oraz dresowych do ćwiczeń - kozaków - nie ze szpicem ani na szpilce - biżuterii!!! Jestem sroczką Szukam czegoś krzykliwego, agresywnego, dużego, oryginalnego. Najchętniej przygarnę duże korale, wielgachne pierścionki z turkusem, koralem albo innym kamieniem, broszki, poszukiwana KAMEA! - torebek (A4 lub kopertówek, mogą być sportowe i eleganckie, ale raczej preferuję styl casual) - żakietu w stylu "na egzaminy" (PILNE! Oddam wiele) - książek - dziennikarstwo, edytorstwo, PR, nauka o mediach, historia XX wieku, socjologia, filozofia Moje rzeczy są zwykle w stanie idealnym, ewentualne zmechacenia czy ślady użytkowania zaznaczam w opisie i proszę o to samo. Zawsze dorzucam jakąś próbkę czy końcówkę gratis Uwaga! Buty z pierwszych czterech postów wymienię tylko za inne buty (saszki - oficerki) , żakiet lub rurki! Innych propozycji nie rozpatruję! ![]() ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-10-06 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: :) Szybka wymianka - buty r.38, ciuszki XS-XL, modne, oryginalne, również vinta
1. Śliczne buciki - sandałki.
Prawie nie były noszone, jedyne ślady użytkowania są na podeszwie. Na jednym buciku jest mały ślad - chyba od kleju, już takie kupiłam. Są przecudowne! Bardzo wygodne i stabilne mimo wysokiej podeszwy - 10 cm. Wokół kostki wiązane rzemykiem. Rozmiar 38.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: :) Szybka wymianka - buty r.38, ciuszki XS-XL, modne, oryginalne, również vinta
2. - Śliczne balerino-trampki.
Z UK, tylko raz założone, okazały się za wąskie ![]() Rozmiar 37/38 - na moje standardowe 38 były ciut za ciasne. oddam tylko za coś naprawdę ekstra. Przepraszam, że przybrudzone - przed wysyłką wyczyszczę ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
NIEAKTUALNE!
3. Buty w panterkę, cudowne szpilki ![]() Rozmiar to najbardziej typowe 38, NOWE, nigdy ich nie miałam na sobie, obcas ok. 8 cm, panterka jest z włosia, co daje ciekawy efekt. Będę wybredna - są nowe i sliczne Oddam je jedynie za: Inne buty - kozaki (nie ze szpicem i na szpilce, najlepiej oficerki), szaszki), ciekawe pantofle Spodnie rozm. 29-31, z prostymi nogawkami, najlepiej ciemne Płaszczyk jesienny lub zimowy, najlepiej dwurzędowy. Mogą szybko zniknąć, bo wystawiam je na all. Dlatego jeśli chcecie się na nie wymienić, musicie działać szybko ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
4. Bordowe pantofle,
w bardzo dobrym stanie, założone kilka razy. Rozmiar typowe 38. Bardzo porządne i wygodne. Super nadają się do eleganckich rzeczy, ale też np. do dżinsów. Są boskie, więc za byle co nie oddam ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
5. Kolczyki srebrne z nieregularną, prawdziwą perłą, ubrane kilka razy, wyczyszczone u złotnika, średnica ok. 1,5 cm.
6. Komplet z czarnych płytek, ubrany raz na wesele, długość kolczyków z biglem ok. 8 cm, naszyjnik regulowany, stan idealny Lecą do emila730 . 7. Kolczyki z jasnych i przezroczystych koralików, nowe, nieużywane, dł. z biglem ok. 4,5 cm, ślicznie wyglądają na uszach ![]() ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
8. Kolczyki-serduszka, plastik i silikon, zapięcie na gumkę, malutkie, wtykane. NOWE, przywiezione z UK.
9. Naszyjnik z koralików a'la kość słoniowa. W etnicznym stylu, super prezentuje się na dekolcie. 10. Celtycki krzyż, oryginalna pamiątka z Irlandii, wykonany z kamienia. Długość krzyżyka 3,5 cm, na rzemyku.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
11. Naszyjnik na druciku, regulowany, „oplata się” wokół szyi, ubrany kilka razy.
12. Opaska w czaszki, ubrana raz (później ścięłam włosy i już mi nie pasuje), gruba (5 cm) Leci do emila730 13. Krawat w myszki, założony raz na przedstawienie, stan idealny.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
14. Pomarańczowa torebka z tulipanem po siostrze, nie wiem, ile była noszona, ale jest w stanie idealnym. Można ją nosić jako kopertówkę. 21x12 cm, rączka krótka.
15. Torba House, jest już trochę zmechacona, ale stan ogólny bdb. Moro z pomarańczowymi dodatkami, rączka w pomarańczową siateczkę, podszewka w kwiaty, zmieści się teczka A4. 16. Bluzka atmosphere, rozmiar 10-12 (M-L). Stan dobry, widać, że była noszona, ale nie ma dziur, plam itp. W literce „Y” brakuje dwóch kryształków. Oddam za drobiazg, najchętniej do innej wymiany.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
17. Podwójny, czarny pasek, można nosić razem lub pojedynczo, na stronie z zapięciem widać ślady noszenia widoczne na zdjęciach.
18. Folkowa bluzeczka. Nie ukrywam, że jej stan jest kiepski - ma dziurkę na ramieniu, jest postrzępiona na dole i przy guziczku z tyłu. Chętnie oddam ją osobie, która zaceruje bluzeczkę i tchnie w nią nowe życie Nawet za darmo lub za drobiazg. Nie zależy mi na skorzystaniu z jej wymiany, ale na tym, by bluzka znów odżyła. Jest to ciuch z duszą i wiem, że osoba, która lubi eksperymentować ją pokocha. Ja nie umiem jej zszyć i nie mam z niej pożytku, a szkoda, bo bluzka robi ogromne wrażenie. 19. Bluzka w stylu ludowym, mocna bawełna, kremowa, wyszywana - super! Rozmiar uniwersalny, jest dość szeroka. Styl folkowy, jest superoryginalna. 20. Płócienne, cienkie rybaczki New Look, z boku były kieszenie ale je odprułam, po bliższym przyjrzeniu widać maleńkie dziurki, są one niewidoczne, kiedy je nosisz. Rozmiar to wzrost: 164, w pasie mają 2x 38 cm, nogawki regulowane - można je ściągać i nosić zaraz za kolano lub luźno jako 7/8.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
21. Bluzeczka khaki z kapturem, ubrana raz (!), rozmiar M, rozciągliwa, ślicznie podkreśla sylwetkę - jest obcisła i fajnie leży.
22. Słodka bluzeczka Swallow z misiem, aplikacja rózowo-srebrna, rozmiar S/M. Dekolt w łódkę. Ubrana może ze 3 razy, bo jest nieco za mała. 23. Koszula khaki, ubrana kilka razy, rozmiar na metce nie jest podany, ale to typowe 38. Rękaw ¾, stan idealny. 24. Bluzeczka Tally Weijl, z przodu sama naszyłam biżuteryjny dodatek, na lewej stronie to widać, na prawej nie jest jakoś szczególnie widoczne. Z tyłu jest tylko do połowy pleców, na dole jest wiązana. Rozmiar uniwersalny, wg mnie S-M, czyli 36-38.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
25. Bluzeczka Guga Glam, beż/brudny róż, rozmiar 38, dekolt w łódkę, nietrafiony prezent. Ubrana zaledwie raz przez niecała godzinkę - nie była nawet prana. Wygląda, jkaby to były dwie bluzeczki
![]() 26. [/B]Czarna bluzka z krótkim rękawem, dekolt lekko w łódkę, dość krotka, ubrana kilka razy, w stylu Punk Glam. 27. Bluzka Reserved, czerwień z tęczowym wykończeniem, kupiona na Allegro - za mała. Rozmiar M, na rekawie jest mała plamka, co widać na fotce. Dekolt w łódkę, rekaw ¾. Plamka powinna zejść w praniu. 28. Bluzka na jedno ramię, stan idealny, rozmiar typowe 38. 29. Super bluzeczka w groźną panterę ;) Z tyłu ma podobny nadruk. Rozmiar M-L (nie ma metki). Zwraca uwagę ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
30. Rasta czapeczka, pamiątka z Woodstocku. Rozmiar uniwersalny
![]() 31. Śliczna bluzka na ramiączkach, szyta u krawcowej, z tyłu na zamek. Rozmiar XS/S, stan super. Świetnie leży w talii. Raczej na mniejszy biust, do miseczki B. Wymiary na życzenie. 32. Świetna kamizelka, XS/S. Szyta u krawcowej na wzór kamizelki z Vero Moda. Sięga do talii - super wygląda do bokserki. Będę wybredna - jest w stanie idealnym, śliczna, cudownie leży - na zdjęciu nie wygląda za ciekawie, ale na ciele układa się super. Założona dwa (!) razy przez moją siostrę, więc jest praktycznie nowa. Na mnie niestety za mała ![]() 33. Spódnica RIVER ISLAND. Założona dwa razy: na Koniec roku szkolnego i na 5 minut do tych zdjęć. Rozmiar 36, ale jest bardzo rozciągliwa, ja noszę 38 i jak widać pasuje. Po bokach, na biodrach marszczona. Nie oddam za drobiazg, bo kosztowała moją siostrę 30 funtów. Przywieziona z UK, supermodny krój. Świetnie leży.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
34. Bluzka George, duży rozmiar (46), krój bombki, zapinana na szyi (regulacja), wykończenia z satyny. Ładnie się układa na ciele. Kupiłam mamie, ale jej się nie spodobała, miała ją raz na sobie. Będę wybredna. Leci do emila730
35. Angielskie gazety z marca i czerwca - OK., Closer, FHM, Reveal, mam też inne - wystarczy zapytać Dodam nawet gratis do jakiejś wymianki lub oddam za drobiazg. 36. Indyjska, ręcznie barwiona tunika, S/M, unikat. Pasuje raczej na biust do rozmiaru B. Ubrana kilka razy, stan idealny. Wymiary: Szerokość pod pachami (po złożeniu) : 2x 43 cm Całkowita długośc (z ramiączkami): ok. 85 cm Długośc ramiączek: po około 15 cm z przodu i z tyłu, z tyłu ramiączka mają dodatkową "zakładkę" - są zagięte i lekko zszyte, więc można je wydłużyć do nawet ok. 7 cm jeżeli ktoś lubi większy dekolt.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
37. Biała bransoletka z lakierowanej skóry, super wygląda na ręce
![]() ![]() 38. Etniczny wisiorek, długość zawieszki niecałe 5 cm. Można nosić na różne sposoby dzięki regulowaniu - koralikowi przy rzemyku.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
39. Autentyk vintage - torba z szafy mamy. Zaszewski z przodu to kieszonki Na podszewce w środku są plamki, z zewnątrz stan jest bez zarzutu. Większe zdjęcie tutaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...20a53e5cc.html
40. Autentyk vintage - torba, pomieści A4. Stan dobry - ma trochę podniszczone „ćwieki” przy rączkach, same rączki troszkę się rozwarstwiają (poradzi sobie z tym kropelka). Z przodu kieszonki. Większe zdjęcie tutaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d31b0c7f4.html 41. Posrebrzana broszka symbolizująca solidarność z osobami walczącymi z rakiem. 42. Bluzeczka na ramiączkach w wyraziste wzory. Stan super. Świetnie dopasowuje się do sylwetki. Nie mam metki, ale to xs - s.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
43. Super daszek Fishbone. Kupiony zeszłego lata w Niemczech. Jest w idealnym stanie, może leciutko przybrudzony, ale poradzi sobie z tym gabka i woda
![]() ![]() 44. Zielona frota z czachą. Trochę zmechacona, ale przecież ten styl nie może być ulizany ![]() 45. Portmonetka z łapką, tworzywo sztuczne, Nie będę wybredna. 46. Cudna portmonetka retro, wyszywana haftem krzyżykowym, cudeńko ![]() ![]()
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
47. Bordowa bluzeczka z nadrukami - napisem „pokój” w róznych językach. Rozmiar M. Rękawy rozszerzane. Stan bardzo dobry.
48. Kolczyki z fioletowych piórek, używane, w jednym wypadło mi piórko i samodzielnie je skleiłam, widać to dokładnie na zdjęciu, poza tym stan idealny. 49. śliczne puzderko na pierścionek (malutkie) - metal, baaardzo bogato zdobione, wieczko z kamienia. Przepiękne cacko - świetne na prezent dla kolekcjonera, jako opakowanie pierścionka lub miły, cieszący oko drobiazg na biurku 50. Torebko - plecaczek na jedno ramię. Bordowo - beżowy. Mimo małych gabarytów, jest dość pojemny Kilka nitek odstaje ze szwu, ale wystarczy je uciąć (nic się nie pruje) i plecaczek jak nowy
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
51. Torebeczka hand-made, szydełko, na łańcuszku. Stan dobry, kolor bardziej kremowy. W środku na podszewce, zapinana.
52. Letnia, różowa sukienka do kostek. Kieszeń - kangurek, kaptur, po bokach małe rozcięcia. Stan super. Na zdjęciu wyszła nieciekawie, ale na ciele prezentuje się super Była własnością mojej siostry - była noszona całe zeszłe lato, ale moja siostra ot maniaczka dbania o ciuchy Rozmiar S, ale pasuje tez na M.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
53. bransoletka, była zapinana, ale ja dla wygody przemieniłam ją w wężyka Super wygląda na ręce. Rozmiar uniwersalny.
54. Kolczyki - wkrętki kupione nad morzem, z kamieniem półszlachetnym. 55. ołówkowa spódnica w jodełkę (zbliżenie w lewym górnym rogu). Rozmiar z metki 38 ale wg mnie jest to 34-36 czyli XS/S. Wymiary na życzenie. Podwyższony stan. Jest lekko póżółkła, ale dzięki wzorkowi to nie rzuca się w oczy - wygląda, jakby była taka ze sklepu. Ładnie leży. Nie będę wybredna, bo nie jest to spódnica w idealnym stanie, oceniam raczej na dst+/db-. 56. Duży, pakowny portfel. Ma przegródki na paszport, dowód, drugą np. na legitymację lub prawko. Do tego 5 przegródek na karty, kieszonka na drobniaki. Nie jest tak mocno błyszczący, jak na zdjęciu. Nieużywany, stan idealny.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-09-17 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
57. Letnia, SZARO-NIEBIESKA sukienka, cieniutka, rozmiar S. Na dole plamka od sznurka - myślę, że da się sprać. Stan ogólny bdb. Nie będę wybrzydzać.
58. Żółto - fioletowa sukienka vintage, pasuje na rozmiar M-L. Jest świetna Pod biustem gumka, ma kieszonkę, zapinana z boku na guziczki i "zatrzaski", w stylu oldschool, jest boska i będę wybredna, bo sama ją czasem noszę - nową właścicielką jest Kica 59. Pomarańczowa sukienka. Rozmiar z metki 40, ale ja noszę L i musiałam trzymać ją z tyłu, żeby pokazać krój, bo na mnie wisi. Dobra będzie na rozmiar 42-44 (wymiary na życzenie). Była na podszewce, ale przeszkadzała mi i odcięłam ją - teraz podszewka jest tylko na biuście. Z wierzchu nie widać śladów użytkowania. Super falbanka. Tylko za coś super, najlepiej inną kieckę - ciągle mnie korci, żeby ją zwęzić u krawcowej.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-31 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
60. Spódnica granatowa w drobne kwiatki, rozmiar M. Nie widać szczególnych śladów użytkowania. Ładnie leży i podkreśla sylwetkę.
61. Spódnica w grochy, jest bardziej kremowa, z mocnej bawełny, na całej długości ma guziki. Krój bardziej bombkowaty. Ma kilka plamek, ale powinny zejść w praniu. Jej stan oceniam na db-. Oddam za drobiazg. Bez numerka - konfetti z napisem Happy Birthday Ja dostałam tego mnóstwo od siostry i mogę się podzielić. Super dodatek do prezentu lub ozdoba urodzinowego stołu. Można je wrzucić do koperty z kartką urodzinową - miłe zaskoczenie obdarowanego gwarantowane Oddam do innej wymianki. Naklejki na prezenty bożonarodzeniowe - razem 22 sztuki, zabawne bałwanki, mikołaje, ale też klasyczne. Dodam do innej wymianki.
Edytowane przez kleiner-Igel Czas edycji: 2007-08-28 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.