Poznańskie Śluby :D - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-08, 13:44   #811
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Poznańskie Śluby :D

A ja chyba jestem za skąpa na organizację wesela. Nie potrafię się przekonać do wydatkowania pieniedzy.
W związku z problemami z wyborem miejsca, jakie opisywałam jakiś czas temu, zgłosiłam się do firmy organizującej wesela. Podały mi podobne lokalizacje wesela, o ktorych sama myslalam, ale koszty... Heh. 14 000 zł bez alkoholu i muzyki (czyli praktycznie samo jedzenie i dekoracje). Jakoś nie mogę sie przemóc by wydać moje roczne zarobki na jednodniową imprezę.
Jestem w kropce i wszystkiego mi się odechciewa.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 19:01   #812
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
14 000 zł bez alkoholu i muzyki (czyli praktycznie samo jedzenie i dekoracje). Jakoś nie mogę sie przemóc by wydać moje roczne zarobki na jednodniową imprezę.
no wcale sie nie dziwie! Ja zamierzam wydac ok 10 000 na calosc wraz z fotografem, video i DJem, oraz ubiorem moim i Pana Mlodego! Z moich dotychczasowych obliczen wynika, ze jest to do zrobienia, jak najbardziej
Mohini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 20:32   #813
iwusek
Raczkowanie

Dziewczyny skoro garnitur mojego TŻ został już obgadany to teraz pochwale się moim wyborem sukienki
Jeszcze nie zamówiłam ale nie sądzę żebym zmieniła zdanie
Proszę o szczere opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 048.jpg (56,2 KB, 115 załadowań)

31.05.2008
iwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 09:58   #814
Elfir
Zakorzenienie

Poznańskie Śluby :D

Przy takiej figurze nawet worek po ziemniakach wyglądałby na tobie rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez Mohini Pokaż wiadomość
no wcale sie nie dziwie! Ja zamierzam wydac ok 10 000 na calosc wraz z fotografem, video i DJem, oraz ubiorem moim i Pana Mlodego! Z moich dotychczasowych obliczen wynika, ze jest to do zrobienia, jak najbardziej
Och, jak najbardziej - zwykłe wesele (stół, taniec, oczepiny, stół, taniec) owszem. Ale ja sie na "zwykłym" nudzę po jakims czasie, a na własnym weselu nie jest to najlepsze rozwiązanie
Za to lubię się niekonwencjonalnie bawić ze swoją szeroko pojętą rodziną. Chciałam ognisko, grila itp.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-09 o 17:05 Powód: post pod postem
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 10:14   #815
marta12101
Raczkowanie

a ja Wam sie pochwale moja sukienka
wprawdzie nie na mnie tylko na modelce, ale uwazam ze jest po prostu cudna
http://www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=london
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 10:30   #816
madzikk85
Raczkowanie

Iwusek figure masz naprawde do pozazdroszczenia a co do samej sukienki to sliczny gorset a dol troche nie w moim stylu bo lubie bardziej klasyczne rozwiązania ale na Tobie wyglada naprawde imponującogratuluje wyborua co do sukienki Marty to juz jest bardziej w moim stylu i przyznaje ze baaaaardzo mi sie podobafajnie podkresla kobiece ksztalty i jest taka hmm...zmyslowaKrotko mówiąc Dziewczyny macie wybrane piękne suknieja za moja jedyna zaczne sie rozgladac po nowym roku i tez bede czekac na Wasze opiniepozdrawiam
Stary 2007-11-09, 19:11   #817
iwusek
Raczkowanie

Dziękuje za milusie opinie

Co do sukienki marty to tez mi sie bardzo podoba Nawet przymierzałam podobną ale nie mogłabym w niej zaszaleć w tańcu. hihihi No i planujemy plener z motorami, a że jesteśmy z moim TZ w teamie hondy goldwing czeka nas bankowa przejażdzka motorami hahaha
Wklejam fotke

Wogóle polecam salon w który byłam!!!!!!!!! Super profesjonalna obsługa w miłej atmosferze Babeczka umówila sie ze mna na konkretna godzinę i miała czas tylko dla mnie Doradzała, odradzała i ceny przystępne Ma szeroką oferte ale tak naprawde to potrafi uszyc wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 025.jpg (64,1 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 026.jpg (58,9 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 023.jpg (100,9 KB, 54 załadowań)

31.05.2008

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-09, 21:42   #818
naranja85
Przyczajenie

Witam wszystkie dziewczyny - te które mają ślub już za sobą oraz te, które cały czas przygotowywuja się do tego niesamowitego dnia.
Mój ślubik odbędzie się w sierpniu 2008 - przygotowania juz trwają
Mam jednak mnóswto wątpliwości i pytań. Proszę o pomoc, a sama też będę się starać rozwiewac Wasze wątpliwości
Moje pierwsze pytanie - co sądzicie o restauracji Hubertus w Mosinie? Proszę o opinie. Pozdrawiam
naranja85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 22:45   #819
madzikk85
Raczkowanie

Witam serdecznie nowa wizazankeniestety nie odpowiem na Twoje pytanie bo moja wiedza w tym zakresie jest zerowa...:/ale na pewno ktoś Ci pomoże

a wracajac do sukien slubnych to kurcze iwusek piekna ta koronkowa sukienka!!!po prostu marzenie...tylko jesli nie mozna sie w niej swobodnie ruszac to duuuuzy minus bo jednak slub trwa 40 min a wesele do samego ranaa w ogole to ktory to salon ma takie cuda w swojej ofercie???łacznie z dobraną obsługą bo to bardzo ważne!!!nie znosze sytuacji kiedy wchodze do salonu sukien ślubnych i juz czuje na sobie wzrok ekspedientki z wypisanym na twarzy "znowu musze wstac???moze jednak zaraz wyjdziesz???"Powinni te salony pozamykac!!!i jeszcze jedno Panny Młode 2008 szukacie juz swoich wymarzonych sukien???bo ja myslalam zeby ostro sie za to zabrac od stycznia ale slyszalam ze jest niezla wyprzedaz i nie warto przeplacac w samym szczycie sezonowym...co o tym myslicie??
Stary 2007-11-10, 09:36   #820
iwusek
Raczkowanie

Adresik już podawałam, ale prosze jeszcze raz:

Pracownia sukien slubnych Anna Lachor
ul.Strzelecka 41/4
tel: 061 852 96 77
http://www.anrosc.com.pl/kontakt_cala.html

Radzę wcześniej zadzwonić i umówić sie na spotkanie.

Jesli chodzi o to kiedy rozpoczac polowanie na sukiennke, to moim zdaniem jak najwczesniej Samo szycie trwa około 4 miesięcy

31.05.2008
Stary 2007-11-10, 12:10   #821
madzikk85
Raczkowanie

Iwusek chyba Cie zamecze troche bo znow mam pytanko...nie pamietasz moze ile kosztowała ta koronkowa sukienka???po prostu tak mi sie podoba ze juz na zadne inne nie moge patrzeczachwycila mnie i nawet jestem w stanie poswiecic swobode ruchów dla niej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-10, 13:18   #822
iwusek
Raczkowanie

Poznańskie Śluby :D

Cytat:
Napisane przez madzikk85 Pokaż wiadomość
Iwusek chyba Cie zamecze troche bo znow mam pytanko...nie pamietasz moze ile kosztowała ta koronkowa sukienka???po prostu tak mi sie podoba ze juz na zadne inne nie moge patrzeczachwycila mnie i nawet jestem w stanie poswiecic swobode ruchów dla niej
Ha ha ha Nie meczysz mnie
Niestety nie pytałam o cenę żeby nie kierować sie finansami a tym co mi sie podoba i jest wygodne Przymierzałam i przymierzałam a na koniec zapytalam tylko o cene mojej wybranej sukienki Moja bedzie kosztowała okolo 2.500 nowa. Ale odejdzie mi koszt biustonosza hihihi bo bedzie wszyty w gorset
Ta, która się tobie podoba aż tak bardzo nie ogranicza swobody ruchów, nie jest to typowa syrenka w której chodzisz tylko maluśkimi kroczkami
Można w niej tańczyć ale nie jakieś ostre wygibasy No ale usiąść w niej na motor byłoby po prostu niemożliwe, chyba że pociągnełabym ją sobie jak ponczoche hahaha. Jeśli nie planujesz w tym dniu nic ekstremalnego to jak najbardziej polecam. Zresztą idź i przymierz i nie zapomnij opisać wrażeń Mile widziane jakieś foto hihihi

Hej hej dziewczyny gdzie sie podziałyscie:co nfused:

Co planujecie na pierwszy taniec?
Wybieracie sie na jakis kurs tanca? Macie moze jakies namiary na dobra szkole w naszym kochanym poznaniusiu?

31.05.2008

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-22 o 14:17 Powód: post pod postem
Stary 2007-11-19, 20:40   #823
madzikk85
Raczkowanie

Witajcie Poznanianki
Tez sie zaczęłam zastanawiać ostatnio czy ten mróz i jesienna aura odpędziła wszystkie wizazanki od komputerówIwusek co do tej szkoły tańca to słyszałam ze na ul.Ptasiej (to jest koło stadionu lecha zaraz) jest bardzo fajnie wiec my chyba tam sie zgłosimy, ale tak planujemy w marcu sie za tym rozejrzeć...Nie wiem też czy zapisać sie na zwykły kurs czy jakies indywidualne lekcje z naciskiem na weselne balowanie???jeszcze niedawno marzył mi sie jakis fajny układ na pierwszy taniec ale powoli od tego odchodze bo chyba bez sensu potęgować stresik że sie kroki pomyli a wszyscy patrza...juz sama nie wiem...co Wy o tym myslicie???

A w ogóle to nie mam czasu wybrać sie do salonów z sukniami ślubnymi ale w przyszlym tyg jade z kuzynka szukac jej ślubnej sukienki to na coś może zerkne ukradkiemjak na razie byłma na deptaku w salonie i byly takie straszydła, że aż odechciało mi się szukania kiecki (ale na pewno moja ochota szybko powroci i obiecuje jakieś fotki z pierwszych przymiarek)
Stary 2007-11-19, 21:04   #824
asiu
Przyczajenie

Faktycznie forum jakoś zasnęło snem zimowym...

Ja w niedziele byłam za to na Targach Ślubnych w Novotelu. Co chyba najważniejsze, za namową, w towarzystwie i czynnym współudziale mojego ukochanego. Oczywiście cudów nie było, w większości fotografowie, kilka zespołów muzycznych, restauracje chyba cztery, dwóch albo trzech producentów sukien ślubnych, kosmetyczki, dekoratorki, zaproszenia i wsio. Mimo to jestem zadowolona z tego wypadu, bo wydaje nam się, że znaleźliśmy zespół muzyczny i fotografa.

Wspomniałyście o kursie tańca. Moja opinia jest taka, że wolę chwilę się postresować o to czy będę pamiętała kroki jakiegoś fajnego układu, niż później na filmie oglądać żałosne "z nóżki na nóżkę". Oczywiście kurs nie może skończyć się na wyuczeniu się jednego tańca. Słyszałam, że jest kilka szkół tańca w Poznaniu, które oferują coś w rodzaju kursu grupowego, plus do tego indywidualną naukę stworzonej specjalnie dla pary choreografii. Wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem, chyba, że kogoś finansowo stać na same lekcje indywidualne. Orientowałam się już trochę i w większości szkół radzą, żeby zainteresować się nauką przynajmniej te 5 - 6 miesięcy przed uroczystością.
asiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 21:04   #825
gryzaczek
Raczkowanie

Taverney
mam pytanko
Czy dobrze mi sie wydaje czy wesele mialas w Lizawce ???
Zadowolona bylas? bo szukam na gwalt opinii, jestem za granica, a slub i wesele beda w PL, rodzice byli w Lizawce i sa zachwyceni,ale w necie spotkalam wiele sprzecznych opinii.jaka jest Twoja??? z gory dziekuje
gryzaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 21:33   #826
madzikk85
Raczkowanie

Nooooo od razu lepiej jak sie jakies wpisy pojawiły

Asiu może masz racje z tym układem...my z TŻ tuż po zaręczynach wymyśliliśmy sobie ze zrobimy taki układ jakiego jeszcze nikt nie widział bo jesteśmy oboje troche zakręceni, tyle że z tanecznego punktu widzenia może być cieżko gdyż moj kochany TŻ raczej nie lubi tańczyc tzn tańczy tylko na weselach jak musi a na imprezie to co najwyżej jedna max dwie piosenki wiec koordynacja ruchowa wymaga ulepszeniaza to ja szalej zawsze do upadłego i mam z tego wieeeeeele radościmorał jest taki że jeśli uda mi sie namówić TŻ na jakis układ to sie zdecydujemycale szczescie ze na kurs sie juz zgodzilufffffff.....:ju pi:
Stary 2007-11-22, 14:13   #827
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzaczek Pokaż wiadomość
Taverney
mam pytanko
Czy dobrze mi sie wydaje czy wesele mialas w Lizawce ???
Zadowolona bylas? bo szukam na gwalt opinii, jestem za granica, a slub i wesele beda w PL, rodzice byli w Lizawce i sa zachwyceni,ale w necie spotkalam wiele sprzecznych opinii.jaka jest Twoja??? z gory dziekuje
Moja opinia? Dla mnie było to najpiękniejsze wesele, jakie mogłabym mieć, dużo zasługi w tym szefa obiektu, bo on doradzał nam w menu, ilości napojów i ciast, więc narzekać nie mam na co, tym bardziej że i obsługa i jakość dań stały na wysokim poziomie, sam lokal jest bardzo czysty, bo świeżo po remoncie, apartament małżeński też przyjemny, acz mały. Moi goście też byli zadowoleni.
Miło było, kiedy przed weselem właściciel powitał nas w progach restauracji i wręczył wieeelki cudny bukiet kwiatów.
Z niestandardowych sytuacji, szef restauracji poszedł nam na rękę i jak chcieliśmy rybę na obiad to nie robił problemu, choć przewidziane było mięcho. Więc dogadać się można. Jedzenia było dużo (mieliśmy pierwsze menu za 130 zł od osoby) i to, co zostało zapakowali nam do domu, tak samo z napojami. Jak chcesz wiedzieć coś więcej, pytaj, bo nie wiem, jakich informacji jeszcze oczekujesz.
Pamiętaj jednak, że to jest tylko moja subiektywna opinia, jedna z wielu. Też nasłuchałam się różnych opinii, ale myślę, że najlepiej przekonać się samemu, porozmawiaj z rodzicami, jeśli nie możesz przyjechać. Byli już tam?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 19:38   #828
gryzaczek
Raczkowanie

Taverney dziekuje bardzo za odpowiedz wiecej pytan pozwolilam sobie wyslac na priva pozdrawiam
gryzaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 20:17   #829
iwusek
Raczkowanie

Jakos smutno mi sie zrobilo po tym weekendzie Moj kandydat na tescia zaczyna zadreczac mnie pytaniami czy aby napewno bedzie wystarczajaco miejsca w dwoch stawach Jesli chodzi o miejsca przy stole to jestem pewna ze bedzie OK ale jesli chodzi o miejsce do tanczenia to zaczynam miec rozne mysli Boje sie, bo jak bedzie cos nie tak to wszystko bedzie na mnie bo przyszly tesciu jeszcze nie widzial restauracji
Dziewczyny co sadzicie o miejscu do tanczenia w DWOCH STAWACH???
Przypomne, ze wesele robimy na 120 osob.

Czyżby to juz stresik przed slubem

31.05.2008

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-26, 08:23   #830
Taverney
Zakorzenienie

kurcze... nigdy tam nie byłam, ale odbywają się tam wesela na taką liczbę gości.
Co na ten temat sądzi właściciel DS?
Poza tym weź pod uwagę, że nie wszyscy tańczą jednocześnie, a nawet gdyby miejsca było baaardzo dużo, to ludzie bawiący się i tak zazwyczaj na siebie wpadają.
Stary 2007-11-26, 10:16   #831
iwusek
Raczkowanie

Pani menager twierdzi ze robili tam nawet wesele na 140 osob i to samo co Ty ze nie wszyscy tancza rownoczesnie wiec mamy byc spokojni.
Moj tesciu mowi, ze w jego rodzinie jak tylko zagra muzyka wszyscy sie bawia Wiem, ze juz teraz nic to nie zmieni ale bylabym spokojniejsza wiedzac, ze nie bedzie ciasno bo ostatnio mam przez to niezlego stresika

31.05.2008
Stary 2007-11-26, 13:49   #832
marta12101
Raczkowanie

ja bylam w dwoch stawach
osob bylo z 80

niestety bylo tak goraco ze prawie nikt nie tanczyl

wiec miejsca bylo ok

wydaje mi sie, ze dacie rade

tam nei jest przeciez jakos super malo miejsca, rzadko w sumie jest gdzies wiecej

nie przejmuj sie, miejsce jest ladne, zarcie dobre i nawet jak ludzie beda sie tlocyc, to pryznajmniej bedize znaczylo ze sie dobrze bawili
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 18:45   #833
iwusek
Raczkowanie

Dziekuje Wizanki Juz mi troszke lepiej

31.05.2008
Stary 2007-11-27, 11:16   #834
kObra.
Rozeznanie

Jak dobrze że Poznań ma oddzielny temat.
My mimo że jesteśmy zaręczeni, do ślubu jeszcze się nie szykujemy, ze względów finansowych tylko i wyłącznie, niestety. ;- ((
Chcemy uzbierać jak najwięcej sami, aby nie obciążać rodziny.
Wesele pewnie będzie na max. 60 osób, jakoże z mojej rodziny będzie tylko kilka. Rodzina ze strony Narzeczonego jest dość pokaźna. A zapraszać osoby, tylko po to żeby były, to nie chcę.
Suknię postanowiłam że kupię z komisu albo z drugiej ręki, ew. wypożyczę (Za tym pomysłem, nie jest mój TŻ, ponieważ z moimi dwiema lewymi rączkami i nóżkami, to z sukni by dużo nie zostało. )
Nie bawi mnie też wydanie kilku tysięcy na suknię, która będzie mi wisiała w szafie i się kurzyła. Aktualnie mam wymarzony model Pronovias India. Piękna suknia.
Sprawę organizacji mszy też już mam taką wizję. Jakoże należałam i byłam animatorem, w organizacji przykościelnej przez wiele lat, chciałam, aby np. czytanie czy psalm wykonały mi dzieciaki stamąd. ^^
Ale to już takie sprawy końcowe, że tak się wyrażę. ;- ))

Wstępny rok, jaki planujemy to 2010/2011. Widzę że rok 2009 już ładnie sobie pisze. ^^

Cieszę się, że w moim ukochanym mieście, tyle dziewczyn bierze ślub! xD
Życzę szczęścia i cierpliwości w przygotowaniach!

PS.: Jaką restaurację byście polecały? Zapewne wypożyczymy autokar dla gości, ale nie chciałabym żeby zbyt daleko knajpka nie była. ;- )
Bardzo spodobały mi się (Z tego co wyczytywałam z "Kuriera Weselnego" - Powozownia, Marzymięta, Dwór Komorowo, Biała Dama (Brat Narzeczonego tam robił, wszyscy byli pod wielkim wrażeniem reusturacji), Wielkopolska Zagroda (Niedaleko Kościoła mojego - p.w. Św. Marcina ) i to tyle co narazie wynalazłam. ;- )

Pozdrawiam!

Forum o PCO(S) - - jest naprawdę wesoło!
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 19:45   #835
iwusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kObra. Pokaż wiadomość
Sprawę organizacji mszy też już mam taką wizję. Jakoże należałam i byłam animatorem, w organizacji przykościelnej przez wiele lat, chciałam, aby np. czytanie czy psalm wykonały mi dzieciaki stamąd. ^^
Ale to już takie sprawy końcowe, że tak się wyrażę. ;- ))

Wstępny rok, jaki planujemy to 2010/2011. Widzę że rok 2009 już ładnie sobie pisze. ^^

Cieszę się, że w moim ukochanym mieście, tyle dziewczyn bierze ślub! xD
Życzę szczęścia i cierpliwości w przygotowaniach!

PS.: Jaką restaurację byście polecały? Zapewne wypożyczymy autokar dla gości, ale nie chciałabym żeby zbyt daleko knajpka nie była. ;- )
Bardzo spodobały mi się (Z tego co wyczytywałam z "Kuriera Weselnego" - Powozownia, Marzymięta, Dwór Komorowo, Biała Dama (Brat Narzeczonego tam robił, wszyscy byli pod wielkim wrażeniem reusturacji), Wielkopolska Zagroda (Niedaleko Kościoła mojego - p.w. Św. Marcina ) i to tyle co narazie wynalazłam. ;- )

Pozdrawiam!
Witam Oj to masz jeszcze spoooooro czasu
W Dworze Komorowo wesela robia w namocie, bylismy tam ogladac i porozmawiac ale niezbyt fajnie to wygladało.
Jesli chodzi o Wielkopolska Zagrode na Fredry to szybko stamtad uciekalismy bo ceny masakryczne!
O pozostalych restauracjach nic nie wiem, ale poczytaj sobie ten watek od poczatku to znajdziesz sporo informacji
Polecalabym Ci raczej Incognito w Krzesinach, bylam tam na takim malym weselu u znajomych, zreszta zobacz sobie:
http://www.bazafirm.pl/newbaza/edyto...id_grupy=13168

No i wybrane przeze mnie Dwa Stawy
http://www.dwastawy.pl/0/

Bardzo zainteresowalas mnie tematem oprawy mszy
Tez bym chciala zeby byla wyjatkowa, tylko niewiem zupelnie jak to zorganizowac. Moze polecilabys jakies piekne piesni, czytania, albo opowiedz cos wiecej o swojej koncepcji to chetnie podkradne kilka pomyslow jesli pozwolisz hihihi

Pozdrawiam i powodzenia w tych milutkich i jednoczesnie trudnych decyzjach

31.05.2008
Stary 2007-11-27, 20:51   #836
kObra.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwusek Pokaż wiadomość
Witam Oj to masz jeszcze spoooooro czasu
W Dworze Komorowo wesela robia w namocie, bylismy tam ogladac i porozmawiac ale niezbyt fajnie to wygladało.
Jesli chodzi o Wielkopolska Zagrode na Fredry to szybko stamtad uciekalismy bo ceny masakryczne!
O pozostalych restauracjach nic nie wiem, ale poczytaj sobie ten watek od poczatku to znajdziesz sporo informacji
Polecalabym Ci raczej Incognito w Krzesinach, bylam tam na takim malym weselu u znajomych, zreszta zobacz sobie:
http://www.bazafirm.pl/newbaza/edyto...id_grupy=13168

No i wybrane przeze mnie Dwa Stawy
http://www.dwastawy.pl/0/

Bardzo zainteresowalas mnie tematem oprawy mszy
Tez bym chciala zeby byla wyjatkowa, tylko niewiem zupelnie jak to zorganizowac. Moze polecilabys jakies piekne piesni, czytania, albo opowiedz cos wiecej o swojej koncepcji to chetnie podkradne kilka pomyslow jesli pozwolisz hihihi

Pozdrawiam i powodzenia w tych milutkich i jednoczesnie trudnych decyzjach

TaK, tak. Czasu to mam bardzooo dużo!
Ale, co nie oznacza, że myśleć nie mogę.
A co! Panny młode 2009 już w przygotowaniach pełną parą. ; ]]

Wielkopolska Zagroda urzekła mnie wnętrzem, a cena podobno 100 zł od osoby. To chyba niewiele w przeciwieństwie jak patrzyłam na inne knajpki.
Dwór Komorowo - dzięki, raczej tam nie zajrzę. ;- )
Na pewno poczytam wątek od deski do deski, chociażby z czystej ciekawości. Sama nawet pisałam coś tutaj dawno temu. ;- )
Co do Incognito, to jednak wolałabym, aby była możliwość zrobienia na większą ilość osób, z prostej przyczyny, jeśli knajpka jest do max 60 osób, to gdy będzie te 60 osób, to wydaje mi się, że będzie zbyt tłoczno. ;-/
Dlatego wolę coś większego. Aczkolwiek, wystrój mnie bardzo zachęcił. ^^Dwa Stawy - bardzo mi się spodobało!

Co do mszy...Hmm...Zależy co byś chciała. ;- )
Wiesz, mnie się wydaje, że sam fakt zaśpiewania czy przeczytania Pisma Świętego, przez dziecka jest szczególne.
Mam nadzieję że to wypali, nawet znajoma siostra zakonna, która jest dla mnie jak druga matka (Zna mnie od tyci-tyci ), bardzo chciała, żeby mogła mi przygotować mszę. Tyle, że nie wiem czy przypadkiem nie zostanie oddelegowana do innej siedziby Urszulanek. ;(
Ale, pożyjemy - zobaczymy. ^^
Co do ogólnej koncepcji, to na pewno bym chciała, żeby dzieciaki zaśpiewały pslam i wszystkie czytania. Ucieszyłabym się też, gdyby prowadził któryś z moich znajomych księży. Choć, wydaje mi się, że z tym nie będzie problemu, by któregoś sprowadzić.
Mama bardzo by chciała, żeby mszę prowadziło dwóch księży. ;- )
Chciałabym też, żeby bratanica TŻ sypała nam kwiatki.
Co jeszcze...Wiesz, jeżeli ma się znajomego księga, ludzi których się zna od lat, to i cała msza jest szczególna i pozostawie zupełnie inne wrażenia.
Kazanie też jest takie prawdziwe i się je czuje.
Myślałam też nad skrzypkiem, ale nic nie zastąpi dźwięku gitar klasycznych i chórku dzieciaków.
Jak narazie mam taką wizję. Pewnie się coś zmieni, coś się doda, etc.
Ważne, że jakiś zarys już mam. ;- )

Jeśli masz jakieś pytania, dawaj śmiało! Z chęcią odpowiem.
Ja mam jeszcze do Ciebie pytanko - ile w Dwóch Stawach płacicie za osobę i na ile osób przewidziane jest wesele?

Pozdrawiam cieplutko!

Stary 2007-11-27, 22:08   #837
iwusek
Raczkowanie

Zaproponowali 130 lub 180 od osoby ale w tym jest wystroj sali, tort i ciasto. W styczniu bedziemy ustalali dokladne menu wiec zobaczymy jak wyjdzie Jak sobie sama przeliczalam to wyszlo okolo 140, no i mozna miec swoj alkohol bez korkowego!

A na Fredry byly rozne wersje menu, takiego za 100 nie pamietam, z tym ze doliczaja korkowe do alkoholu 10zl od butelki!!!!!!! Knajpka napawde urocza ale dowiedz sie co z tym alkoholem.

31.05.2008
Stary 2007-11-28, 08:38   #838
kObra.
Rozeznanie

Ja alkoholu w ogóle nie piję, więc na weselu jest mi on najmniej potrzebny. ;- )
140/180 to dość dużo.
Chciałabym max. się zmieść do 120 zł od osoby.

Stary 2007-11-28, 09:04   #839
Taverney
Zakorzenienie

kObra, ale pomyśl o gościach, sprawa alkoholu pewnie i tak Cię nie ominie, a korkowe 10 zł to chyba lekka przesada. Wesela bezalkoholowe należą ciągle jeszcze do rzadkości.
Stary 2007-11-28, 09:22   #840
violkaaa
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny - mam kompletny mętlik w głowie poniważ dzwonie jeżdzę pytam i wszystko pozajmowane. Ślub początkowo chcieliśmy brać we wrześniu ale przy takim obłożeniu sal jesteśmy przełozyć go na inne miesiące może ciut mniej oblegane tzn. lipiec sierpień. Tylko jest bardzo ciężko - może macie jakieś info gdzie jeszcze są wolne terminy na te miesiące. Oczywiście za rozsądną cene tak do 140 na osobe z ciastem i tortem i owocami. Wiadomo że życie drogie ale przesadą dla mnie jets płacić 160 czy więcej za osobe - to istne żdzierstwo.
Dziewczyny pomóżcie
violkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości