![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznańskie Śluby :D
A ja chyba jestem za skąpa na organizację wesela. Nie potrafię się przekonać do wydatkowania pieniedzy.
W związku z problemami z wyborem miejsca, jakie opisywałam jakiś czas temu, zgłosiłam się do firmy organizującej wesela. Podały mi podobne lokalizacje wesela, o ktorych sama myslalam, ale koszty... Heh. 14 000 zł bez alkoholu i muzyki (czyli praktycznie samo jedzenie i dekoracje). Jakoś nie mogę sie przemóc by wydać moje roczne zarobki na jednodniową imprezę. Jestem w kropce i wszystkiego mi się odechciewa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny skoro garnitur mojego TŻ został już obgadany to teraz pochwale się moim wyborem sukienki
![]() Jeszcze nie zamówiłam ale nie sądzę żebym zmieniła zdanie ![]() Proszę o szczere opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Poznańskie Śluby :D
Przy takiej figurze nawet worek po ziemniakach wyglądałby na tobie rewelacyjnie
![]() Cytat:
![]() Za to lubię się niekonwencjonalnie bawić ze swoją szeroko pojętą rodziną. Chciałam ognisko, grila itp.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-09 o 17:05 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
a ja Wam sie pochwale moja sukienka
![]() wprawdzie nie na mnie tylko na modelce, ale uwazam ze jest po prostu cudna ![]() http://www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=london |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Iwusek figure masz naprawde do pozazdroszczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za milusie opinie
![]() Co do sukienki marty to tez mi sie bardzo podoba ![]() ![]() ![]() Wklejam fotke ![]() Wogóle polecam salon w który byłam!!!!!!!!! Super profesjonalna obsługa w miłej atmosferze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny - te które mają ślub już za sobą oraz te, które cały czas przygotowywuja się do tego niesamowitego dnia.
![]() Mój ślubik odbędzie się w sierpniu 2008 - przygotowania juz trwają ![]() Mam jednak mnóswto wątpliwości i pytań. Proszę o pomoc, a sama też będę się starać rozwiewac Wasze wątpliwości ![]() Moje pierwsze pytanie - co sądzicie o restauracji Hubertus w Mosinie? Proszę o opinie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie nowa wizazanke
![]() ![]() a wracajac do sukien slubnych to kurcze iwusek piekna ta koronkowa sukienka!!!po prostu marzenie...tylko jesli nie mozna sie w niej swobodnie ruszac to duuuuzy minus bo jednak slub trwa 40 min a wesele do samego rana ![]()
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Adresik już podawałam, ale prosze jeszcze raz:
Pracownia sukien slubnych Anna Lachor ul.Strzelecka 41/4 tel: 061 852 96 77 http://www.anrosc.com.pl/kontakt_cala.html Radzę wcześniej zadzwonić i umówić sie na spotkanie. Jesli chodzi o to kiedy rozpoczac polowanie na sukiennke, to moim zdaniem jak najwczesniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Iwusek chyba Cie zamecze troche bo znow mam pytanko...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Poznańskie Śluby :D
Cytat:
![]() ![]() Niestety nie pytałam o cenę żeby nie kierować sie finansami a tym co mi sie podoba i jest wygodne ![]() ![]() ![]() ![]() Ta, która się tobie podoba aż tak bardzo nie ogranicza swobody ruchów, nie jest to typowa syrenka w której chodzisz tylko maluśkimi kroczkami ![]() Można w niej tańczyć ale nie jakieś ostre wygibasy ![]() ![]() ![]() ![]() Hej hej dziewczyny gdzie sie podziałyscie ![]() ![]() Co planujecie na pierwszy taniec? Wybieracie sie na jakis kurs tanca? Macie moze jakies namiary na dobra szkole w naszym kochanym poznaniusiu? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-22 o 14:17 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Witajcie Poznanianki
![]() Tez sie zaczęłam zastanawiać ostatnio czy ten mróz i jesienna aura odpędziła wszystkie wizazanki od komputerów ![]() A w ogóle to nie mam czasu wybrać sie do salonów z sukniami ślubnymi ale w przyszlym tyg jade z kuzynka szukac jej ślubnej sukienki to na coś może zerkne ukradkiem ![]() ![]()
![]() |
#824 |
Przyczajenie
|
Faktycznie forum jakoś zasnęło snem zimowym...
Ja w niedziele byłam za to na Targach Ślubnych w Novotelu. Co chyba najważniejsze, za namową, w towarzystwie i czynnym współudziale mojego ukochanego. Oczywiście cudów nie było, w większości fotografowie, kilka zespołów muzycznych, restauracje chyba cztery, dwóch albo trzech producentów sukien ślubnych, kosmetyczki, dekoratorki, zaproszenia i wsio. Mimo to jestem zadowolona z tego wypadu, bo wydaje nam się, że znaleźliśmy zespół muzyczny i fotografa. ![]() Wspomniałyście o kursie tańca. Moja opinia jest taka, że wolę chwilę się postresować o to czy będę pamiętała kroki jakiegoś fajnego układu, niż później na filmie oglądać żałosne "z nóżki na nóżkę". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
Taverney
![]() mam pytanko Czy dobrze mi sie wydaje czy wesele mialas w Lizawce ??? Zadowolona bylas? bo szukam na gwalt opinii, jestem za granica, a slub i wesele beda w PL, rodzice byli w Lizawce i sa zachwyceni,ale w necie spotkalam wiele sprzecznych opinii.jaka jest Twoja??? z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
Nooooo od razu lepiej jak sie jakies wpisy pojawiły
![]() Asiu może masz racje z tym układem...my z TŻ tuż po zaręczynach wymyśliliśmy sobie ze zrobimy taki układ jakiego jeszcze nikt nie widział bo jesteśmy oboje troche zakręceni, tyle że z tanecznego punktu widzenia może być cieżko gdyż moj kochany TŻ raczej nie lubi tańczyc tzn tańczy tylko na weselach jak musi a na imprezie to co najwyżej jedna max dwie piosenki wiec koordynacja ruchowa wymaga ulepszenia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło było, kiedy przed weselem właściciel powitał nas w progach restauracji i wręczył wieeelki cudny bukiet kwiatów. Z niestandardowych sytuacji, szef restauracji poszedł nam na rękę i jak chcieliśmy rybę na obiad to nie robił problemu, choć przewidziane było mięcho. Więc dogadać się można. Jedzenia było dużo (mieliśmy pierwsze menu za 130 zł od osoby) i to, co zostało zapakowali nam do domu, tak samo z napojami. Jak chcesz wiedzieć coś więcej, pytaj, bo nie wiem, jakich informacji jeszcze oczekujesz. Pamiętaj jednak, że to jest tylko moja subiektywna opinia, jedna z wielu. Też nasłuchałam się różnych opinii, ale myślę, że najlepiej przekonać się samemu, porozmawiaj z rodzicami, jeśli nie możesz przyjechać. Byli już tam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Taverney dziekuje bardzo za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Jakos smutno mi sie zrobilo po tym weekendzie
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co sadzicie o miejscu do tanczenia w DWOCH STAWACH??? Przypomne, ze wesele robimy na 120 osob. Czyżby to juz stresik przed slubem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
kurcze... nigdy tam nie byłam, ale odbywają się tam wesela na taką liczbę gości.
Co na ten temat sądzi właściciel DS? Poza tym weź pod uwagę, że nie wszyscy tańczą jednocześnie, a nawet gdyby miejsca było baaardzo dużo, to ludzie bawiący się i tak zazwyczaj na siebie wpadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Pani menager twierdzi ze robili tam nawet wesele na 140 osob i to samo co Ty
![]() Moj tesciu mowi, ze w jego rodzinie jak tylko zagra muzyka wszyscy sie bawia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
ja bylam w dwoch stawach
osob bylo z 80 niestety bylo tak goraco ze prawie nikt nie tanczyl wiec miejsca bylo ok ![]() wydaje mi sie, ze dacie rade tam nei jest przeciez jakos super malo miejsca, rzadko w sumie jest gdzies wiecej nie przejmuj sie, miejsce jest ladne, zarcie dobre i nawet jak ludzie beda sie tlocyc, to pryznajmniej bedize znaczylo ze sie dobrze bawili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wizanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
Jak dobrze że Poznań ma oddzielny temat.
![]() My mimo że jesteśmy zaręczeni, do ślubu jeszcze się nie szykujemy, ze względów finansowych tylko i wyłącznie, niestety. ;- (( Chcemy uzbierać jak najwięcej sami, aby nie obciążać rodziny. Wesele pewnie będzie na max. 60 osób, jakoże z mojej rodziny będzie tylko kilka. Rodzina ze strony Narzeczonego jest dość pokaźna. A zapraszać osoby, tylko po to żeby były, to nie chcę. Suknię postanowiłam że kupię z komisu albo z drugiej ręki, ew. wypożyczę (Za tym pomysłem, nie jest mój TŻ, ponieważ z moimi dwiema lewymi rączkami i nóżkami, to z sukni by dużo nie zostało. ![]() Nie bawi mnie też wydanie kilku tysięcy na suknię, która będzie mi wisiała w szafie i się kurzyła. Aktualnie mam wymarzony model Pronovias India. ![]() ![]() Sprawę organizacji mszy też już mam taką wizję. Jakoże należałam i byłam animatorem, w organizacji przykościelnej przez wiele lat, chciałam, aby np. czytanie czy psalm wykonały mi dzieciaki stamąd. ^^ Ale to już takie sprawy końcowe, że tak się wyrażę. ;- )) Wstępny rok, jaki planujemy to 2010/2011. Widzę że rok 2009 już ładnie sobie pisze. ^^ Cieszę się, że w moim ukochanym mieście, tyle dziewczyn bierze ślub! xD Życzę szczęścia i cierpliwości w przygotowaniach! ![]() PS.: Jaką restaurację byście polecały? Zapewne wypożyczymy autokar dla gości, ale nie chciałabym żeby zbyt daleko knajpka nie była. ;- ) Bardzo spodobały mi się (Z tego co wyczytywałam z "Kuriera Weselnego" - Powozownia, Marzymięta, Dwór Komorowo, Biała Dama (Brat Narzeczonego tam robił, wszyscy byli pod wielkim wrażeniem reusturacji), Wielkopolska Zagroda (Niedaleko Kościoła mojego - p.w. Św. Marcina ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W Dworze Komorowo wesela robia w namocie, bylismy tam ogladac i porozmawiac ale niezbyt fajnie to wygladało. Jesli chodzi o Wielkopolska Zagrode na Fredry to szybko stamtad uciekalismy bo ceny masakryczne! O pozostalych restauracjach nic nie wiem, ale poczytaj sobie ten watek od poczatku to znajdziesz sporo informacji ![]() Polecalabym Ci raczej Incognito w Krzesinach, bylam tam na takim malym weselu u znajomych, zreszta zobacz sobie: http://www.bazafirm.pl/newbaza/edyto...id_grupy=13168 No i wybrane przeze mnie Dwa Stawy ![]() http://www.dwastawy.pl/0/ Bardzo zainteresowalas mnie tematem oprawy mszy ![]() Tez bym chciala zeby byla wyjatkowa, tylko niewiem zupelnie jak to zorganizowac. Moze polecilabys jakies piekne piesni, czytania, albo opowiedz cos wiecej o swojej koncepcji to chetnie podkradne kilka pomyslow jesli pozwolisz ![]() Pozdrawiam i powodzenia w tych milutkich i jednoczesnie trudnych decyzjach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
TaK, tak. Czasu to mam bardzooo dużo! ![]() Ale, co nie oznacza, że myśleć nie mogę. A co! Panny młode 2009 już w przygotowaniach pełną parą. ; ]] Wielkopolska Zagroda urzekła mnie wnętrzem, a cena podobno 100 zł od osoby. To chyba niewiele w przeciwieństwie jak patrzyłam na inne knajpki. Dwór Komorowo - dzięki, raczej tam nie zajrzę. ;- ) Na pewno poczytam wątek od deski do deski, chociażby z czystej ciekawości. Sama nawet pisałam coś tutaj dawno temu. ;- ) Co do Incognito, to jednak wolałabym, aby była możliwość zrobienia na większą ilość osób, z prostej przyczyny, jeśli knajpka jest do max 60 osób, to gdy będzie te 60 osób, to wydaje mi się, że będzie zbyt tłoczno. ;-/ Dlatego wolę coś większego. Aczkolwiek, wystrój mnie bardzo zachęcił. ^^Dwa Stawy - bardzo mi się spodobało! ![]() Co do mszy...Hmm...Zależy co byś chciała. ;- ) Wiesz, mnie się wydaje, że sam fakt zaśpiewania czy przeczytania Pisma Świętego, przez dziecka jest szczególne. Mam nadzieję że to wypali, nawet znajoma siostra zakonna, która jest dla mnie jak druga matka (Zna mnie od tyci-tyci ![]() Ale, pożyjemy - zobaczymy. ^^ Co do ogólnej koncepcji, to na pewno bym chciała, żeby dzieciaki zaśpiewały pslam i wszystkie czytania. Ucieszyłabym się też, gdyby prowadził któryś z moich znajomych księży. Choć, wydaje mi się, że z tym nie będzie problemu, by któregoś sprowadzić. Mama bardzo by chciała, żeby mszę prowadziło dwóch księży. ;- ) Chciałabym też, żeby bratanica TŻ sypała nam kwiatki. ![]() Co jeszcze...Wiesz, jeżeli ma się znajomego księga, ludzi których się zna od lat, to i cała msza jest szczególna i pozostawie zupełnie inne wrażenia. Kazanie też jest takie prawdziwe i się je czuje. Myślałam też nad skrzypkiem, ale nic nie zastąpi dźwięku gitar klasycznych i chórku dzieciaków. ![]() Jak narazie mam taką wizję. Pewnie się coś zmieni, coś się doda, etc. Ważne, że jakiś zarys już mam. ;- ) Jeśli masz jakieś pytania, dawaj śmiało! ![]() Ja mam jeszcze do Ciebie pytanko - ile w Dwóch Stawach płacicie za osobę i na ile osób przewidziane jest wesele? Pozdrawiam cieplutko! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
Zaproponowali 130 lub 180 od osoby ale w tym jest wystroj sali, tort i ciasto. W styczniu bedziemy ustalali dokladne menu wiec zobaczymy jak wyjdzie
![]() A na Fredry byly rozne wersje menu, takiego za 100 nie pamietam, z tym ze doliczaja korkowe do alkoholu 10zl od butelki!!!!!!! Knajpka napawde urocza ale dowiedz sie co z tym alkoholem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Rozeznanie
|
Ja alkoholu w ogóle nie piję, więc na weselu jest mi on najmniej potrzebny. ;- )
140/180 to dość dużo. ![]() Chciałabym max. się zmieść do 120 zł od osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
kObra, ale pomyśl o gościach, sprawa alkoholu pewnie i tak Cię nie ominie, a korkowe 10 zł to chyba lekka przesada. Wesela bezalkoholowe należą ciągle jeszcze do rzadkości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny - mam kompletny mętlik w głowie poniważ dzwonie jeżdzę pytam i wszystko pozajmowane. Ślub początkowo chcieliśmy brać we wrześniu ale przy takim obłożeniu sal jesteśmy przełozyć go na inne miesiące może ciut mniej oblegane tzn. lipiec sierpień. Tylko jest bardzo ciężko - może macie jakieś info gdzie jeszcze są wolne terminy na te miesiące. Oczywiście za rozsądną cene tak do 140 na osobe z ciastem i tortem i owocami. Wiadomo że życie drogie ale przesadą dla mnie jets płacić 160 czy więcej za osobe - to istne żdzierstwo.
Dziewczyny pomóżcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.