![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no ale wyszczerzam się dla Was(mimo, że mnie policzki bolą od rurek, zęby od wyciągów, wszystko mi się rusza i trzeszczy...ble...ble...a no i głowa napiernicza ![]() Próbuję się jakoś pocieszyć, bo na prawdę przechodzę poważne zwątpienie w słuszność decyzji o prostowaniu. Wiem ,że w ostatecznym rozrachunku będę zadowolona(efekty są świetne), ale teraz tyle kosztuje mnie to bólu, że...ehhh... No to Słoneczka-zdrowia,zdrowia,zdrowia i jeszcze raz...pięknych zębów ![]() ![]() ![]() ![]() PS.Gumki są żywo turkusowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zadomowienie
|
![]()
Mery Christmas, Christmas Mery były sobie renifery. Miały bardzo śmieszne minki, bo urwały się z choinki. Wpadły w ciepły cichy kąt życząc Tobie Happy Świąt!
![]() ![]() ![]()
#3933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wam też życzę dużo zdrówka, prostych ząbków, pięknego uśmiechu i WESOŁYCH ŚWIĄT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Bo też chyba będę miała aparat, bo mam taki problem, ze moja górna lewa trójka troche jakby tak rośnie bardziej u góry niż inne zęby, przez to cofa się też lewa dwójka.
I w związku z tym, mam pytanie, co sądzicie o ORTOMANII ? to jest jakaś taka klinika na ul. Czapinskiego w Krakowie. z tego co widziałam na stronie to wydaje sie dobra. http://www.ortomania.pl/ A... i mojej mamie dentystka poleciła jakąś babke na ul. Rusznikarskiej. wiecie cos o niej ? Błagam odpiszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z tego co sie orientowałam jak chciałam zakładac w krakowie to mi polecali ODONTOS i ORTOPRAXIS. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Papryczko sliczne zebalki
![]() KochaNE mam pytanie: Moja symetria jest przesunieta w lewo o calego zeba i po lewej stronie wyrywałam tez zeba (6) a po prawej 8. Orto mowila ze zeby beda przesuwane w lewo czyli kurcze nie bede miala jedynek pod jedynkami? dobrze ja rozumuje??? No i Wesolych Swiat kochane! pieknych zdrowych i prostych zabkow ![]() ![]() ![]() Buziaki;*
#3938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej to co jak moja stomatolog bardzo panią z ortomanii skrytykowała, bo chciała mi zakładać aparat na ząbki "nie-do-końca-wyleczone" i tylko na rok (teraz wiem że ząbki potrzebują "wrosnąć"). Kontakt super i w ogóle. Ale tak dziwnie bo mam duże stłoczenie a pani nie chciała mi ani wyrywać ani szlifować ani nic... Ja orto zmieniłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Rozeznanie
|
życzę wszystkim Wesołych świat!!!!
jak najmniej jedzonka wchodzącego w nasze drutki, nieodklejających się zamków, nieprzebarwiających sie gumeczek ![]() ![]() Nowym aparatkom, jak najmniej bólu, obtarć dyskomfortu i obduszeń, a także byście mogły sie porządnie w wigilie najeść!!! Tego i jeszcze więcej wszystkim życzę!!! i przesyłam świąteczne całusy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich. ja nosze aparat od marca 2007.a jak dobrze pójdzie to pod kooniec stycznia będe miała już zdejmowany. wie może któraś jak to wygląda, czy boli? aha i w jaki sposob można sie potem pozbyć tego kleju , którym przyklejane były zamki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
ten klej jest zdejmowany z zzeba bo ortodonta musi ci wypolerowac zabka
![]()
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
no dobra!
życzę wszystkim wesołych świąt i sukcesów w leczeniu a także powodzenia w wyciągach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jesteś zainteresowana to pytaj, wszystko Ci napiszę ![]() No i cieszę się, że Wam się moje ząbki podobają ![]() No a tak zmieniając nieco temat...Baaaaardzo miło na tym naszym forum jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
o to naprawde krótko nosiłaś aparat!! ![]() ![]() a wiec zdejmowanie polega na tym iz ortodontka takimi specjalnymi szczypcami ze je tak nazwe: zgniecie zamek i on sam w ten sposób odklei!! a potem to oczyści ci całe zęby z osadu kleju i innych nie potrzebnych czynników ząbki i będziesz sie cieszyć pięknym prostym uśmiechem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi ostatnio odpadł zamek końcowy, ale już mi nie zakładała nowego. i został właśnie klej, który strasznie mnie denerwuje, ale pewnie zpiłyuje go już po całkowitym zdjeciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
No to ja będę pierwsza- co pysznego wcinałyście w Wigilię??? Ja już dawno PO, na forum pusto, pewnie niektóre jeszcze konsumują
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
hehe ja zjadlam barszcz, pierogi z kapusta groch z fasola i ide spac
![]() Branoc i milego koledowania na pasterce ![]()
#3948 |
Raczkowanie
|
chodziłam kiedyś do orto {jak byłam mała}, ale zaprzestałam.
głupota ;/ teraz mam ochotę {ze względów estetycznych}, żeby mieć na dolnej, bo strasznie mam jednego zęba wysuniętego -.- trzeba będzie porozmawiać z rodzicami i zorganizować wyprawę ^ ^ mam pytanie o gumki, mam 16 {prawie 17} lat i nie wyobrażam sobie, że miałabym chodzić z jakimiś ostrymi kolorami, w ogóle wolałabym, żeby były niewidoczne ;P nie mam nic do tych co chodzą, tylko ja nie potrafię sobie mnie wyobrazić np. z czerwonymi. ale widzę, że Wy jesteście w podobnym wieku, jak nie starsze {sorka, jeśli uraziłam :P} wybieracie jakieś 'odlotowe' kolorki gumek?
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 17 lat, no prawie 18
![]() A gumki? Hmm.. najpierw były na przemian niebieskie i rozowe, potem turkusowe, potem zielone, teraz mam rozowe, ale nie delikatne. Z tymi gumkami jest wlasnie najwieksza frajda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
ja mam 22
![]() ![]() sa tu tez strasze wizazanki:0 nosza kolory zywe zywe zywe ![]() mialam: niebiesko rozowe niebiesko blekitno morskie ciemne fioletowe teraz mam czerwone z zielonym;D jestem 'smarkata' bo nosze kolory? Uwazam ze nie, trzeba miec troche dystansu do siebie i umiec sie smiac z tego co jest fajne ![]() ![]() wg mnie ten kosmetyczny ma taki minus ze guki zolkna co wyglada niezbyt estetycznie wg mnie, ale ztego jak rozumiem hccesz tlyko na dol?? jesli orto zalozy ci tlyko na dol to bym nawet nie wydawała dodatkowych piniedzy na kosmetyczny bo dolnych zebow praktycznie nie widac ![]() ![]() polecam wizyte u orto bo rodzicow jak przekonasz moga sie powaznie zdziwic ile to moze kosztowac..( mowa tu o 2 aparatach) POzdrawiam ![]() Jka tam swieta? ja mam dolka;( nawet sobie poplakałam. Tz sie objadl i pojechal ode mnie bo mu niedobrze i zostałam sama ![]()
#3951 |
Raczkowanie
|
nie, nie, to nie jest tak,że ja bym go chciała zupełnie ukryć, tylko wydawało mi się, że np. czerwony albo jak czytam zielony, fioletowy- to dość mocne kolorki.
przejrzałam wątek z fotkami Waszych gumek i ... fajnie to wygląda. czerwony też :P chociaż ja {mam nadzieje, że będę miała taką możliwość. bo rodzice już dali mi taką szanse, a ja sama podziękowałam -.-} wybrałabym coś delikatnego. róż ... jakieś pastelowe kolorki. nawet nie wiecie jakbym chciała mieć go założonego o.O boję się trochę {to wyrywanie zębów ;( coś mi się widzi, że jakbym miała mieć aparat to takie wyrwanie byłoby konieczne} ale ... chciałabym go mieć ^ ^
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o mnie to rozowy i turkusowy wygladaja bosko, słodko i uroczo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do koloru gumek-ten kto wymyślił kolorowe gumeczki, to geniusz!!!! Muszę coś dodawać w tej sprawie??? Mam 22 lata i bardzo lubię kolorowe gumki!!! Im bardziej żywe tym lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Zastanawiam sie nad aparatem i mam do Was pytanko. Mam krzywe gorne dwojeczki i cz drucik bedzie na calej dlugosci zebow czy jakos mniej? No i czy cena bylaby jakas mniejsza? No i najwazniejsze- na lewej piatce mam hmm to nie jest korona ani nic takiego tylko moj zabek ma duzo wypelnienia tam i sie zastanawiam czy nic sie z tym nie stanie ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze na calej, bo zabki musza sie poukladac i dopasowac jeden do drugiego. Ja tez mam duże wypelnienie na dolnej 6 i normalnie mam na niej pierscien zalozony, takze nie powinno byc problemu ![]() ![]()
![]() |
#3956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
powiem wam ze np mojej orto mąż nosil tlyko na polowe zebów aparat, hehe sama bylam zdziwion ale tlyko do polowy mial druciaka;D
ja sie tam G-ie znam na tym ale dziwnie to tak ewakuacja najlepeij to skonsultuj ze specjalista my to tez sie guzik znamy ![]() papryczko kochana dzieki;* juz mi minelo, jest lepeiej, troche mnie tz zasmucil ze wczoraj tak szybko pojechał no, ale jak mus to mus. mnie wirus tez opuszcza ale katar i kichanie mnie mecza na zmiane;P
#3958 |
Raczkowanie
|
odnosnie gumek to sie zgadzam z shewa i smv jak dla mnie to jest big frajda miec takie gumki i trzeba sie z tego umiec smiac
![]() ![]() ![]() a teraz mam pomaranczowe gumeczki i sa boskie ![]()
#3959 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Jakich używacie szczoteczek i ile one kosztują? Ja zastanawiam się nad szczoteczką elektryczną tylko nie wiem jakie są najlepsze...pomocy
![]()
#3960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.