|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznańskie Śluby :D
teraz dobrze przyjęte jest, żeby to młodzi wybierali rodzaj muzyki, często przed ślubem dochodzi do spotkania z muzykami/dj i wspólnie dopiera się repertuar. Klient płaci i wymaga, to jest coraz powszechniejsze, więc nie powinno być problemów z wykluczeniem disco polo. Ja sama sobie to przed ślubem zastrzegłam. Jeśli chcesz osobę sprawdzoną, przejrzyj proszę wątek od początku, są tutaj namiary na dobrych muzyków i dj.
Ja ze swojej strony mogę polecić CI DJ Waldka&Jacka, których miałam na weselu. Opinii o nich szukaj we wcześniejszych wypowiedziach poznanianek w tym wątku. |
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
co do DJow to bylam w zeszlym na weselu gdzie grali Waldek i Jacek i dwa miesiace pozniej na weselu tez z DJ ktory byl o polowe tanszy od nich.Wrazenia moje sa bardzo pozytywne co do obu imprez i dlatego uwazam ze cena Waldka i Jacka jest troche zawyzona bo inny DJ tez sobie potrafi swietnie poradzic a koszty sa mniejsze...namiarow na tego drugiego niestety nie mam...sama zdecydowalam sie na DJa Thomasa i zobaczymy jak bedzie
mam nadzieje ze nie zawiedzie generalnie zgadzam sie z Taverney ze trzeba ustalic wczesniej repertuar i kazdy zagra tak jak chcecie wiec nie ma sie co martwic na pewno impreza z Jackiem i Waldkiem bedzie udana ale moim zdaniem nie sa jacys WYBITNI jak nie ma roznicy to po co przeplacac pozdrawiam
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się, że W&J biorą dość dużo, ja ceną przed weselem byłam lekko przerażona...
o DJ Thomasie słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii, więc to też sprawdzony i dobry gość. |
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Taverney
ja slyszalam tylko jedna opinie o DJ Thomasie i to juz po podpisaniu umowy wiec mozna powiedziec ze bralam kota w worku ale jestem dobrej mysli teraz jestem na etapie szukania jakis starych zabytkowych samochodow dla Pary Młodej do ślubu czy Ktoraś z Was slyszala o wypozyczeniu auta z muzeum motoryzacji i orientuje sie jak to cenowo wyglada?????
|
|
#1085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
I już po
ślub i wesele udane Duża zasługa zespołu, dlatego mogę z czystym sumieniem polecić Shakers, nie tylko fajnie śpiewali, ale też umieli zabawić gości Hotel Jaśmin w Owińskach też się sprawdził, aczkolwiek na początku parkiet był trochę śliski, jednak potem było już ok
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Aliszcze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
![]() pytanko ma ktos namiary do jakiegos choru lub muzykow,ktorzy moga stworzyc odpowiedni nastroj na ceremonii slubnej ?? licze na Was
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
ja mam namiar do bardzo fajnej dziewczyny, ktora spiewa rozne piesni
ma bardzo ladny glos, ale nie jest to spiewaczka operowa, wiec brzmi naturalnie |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
btw SZUKAM PAR KTÓRE MAJĄ 30.08.2008 roku śłub w św. WOJCIECHU!!!
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was była może w zeszłym roku na targach ślubnych w M1? Mam do Poznania trochę kilometrów i zastanawiam się czy warto jechać.
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich...mój pierwszy wpis
![]() Byłam w zeszłym roku na targach w M1 - było tak sobie - mało stoisk, ale za to z każdym można indywidualnie pogadać... ŚLUBUJEMY 8.08.2008 U Św. WOJCIECHA... Ktoś w tym lub w dniu następnym ślubuje?? Jesteśmy chętni na wspólną dekorację kościoła
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Przyczajenie
|
Wystawiałem się dwa lata temu... raczej nie trafione są te targi w tym miejscu.
Mało wystawców, nie wiem jak to będzie w tym roku Pozdrawiam Marcin |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich !
Również jestem nowa na forum!! Ślub mam 30 sierpnia 2008 Prawie wszystko mamy załatwione, oprócz najważniejszego- nie mam sukni!! tzn mam model, na który jestem zdecydowana, ale nie chcę kupować w salonie! Szukam jakiejś krawcowej, która uszyłaby mi suknię taniej niż w salonie!! . Znacie może jakąś sprawdzoną Krawcową? Albo może macie taką suknię?! Chodzi mi konkretnie o La Sposa- Manila! Dzięki za wszelkie informacje! pozdrawiam ela |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam nową ![]() co do sukni - mnie podobały sie 3 salonowe modele, które teraz krawcowa "składa" w jedna i dodaje moje widzimisię ![]() szyje sukienki slubne i wizytowe więc to nie jest tak że ci uszyje za 500 zł w domowym zciuszu. Ma salon. Ale np. koszt moich "oryginałów" to kolejno - 4100 zł; 3450 zł i 2950 zł. a cena od niej jest ustalona na ok 2 tys Czy to dużo czy mało - nie wiem. Początki były ciężkie o czym mozna poczytac u nas na stronie o perypetiach pod tagiem - suknia, ale własnie wróciłam z przymiarki i juz jest spoko. Będzie dokładnie taka jaką chcę )nr na pw jeśli cos takiego cie w ogóle intersuje i zapraszam na sesję grupowoą panien młodych dnia 14.09 w Poznaniu )
|
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Dzięki wielkie, napisałam na gg prośbę o numer tej Pani. Bardzo podoba mi się pomysł sesji, lecz my wyjeżdżamy od razu po ślubie w poniedziałek 1 września w podróż poślubną na 3 tygodnie Pozdrawiam i dziękuję za informacje, ela
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Przyczajenie
|
Poznańskie Śluby :D
Heyka.
Ja tam byłam i powiem Ci że mają tylko jedną salę ładną z tym że ona już jest zarezerwowana na cały wrzesień. Ogólnie?mi się nie podobało! komunistyczne miejsce ![]() Cześć dziewczęta! Pierwszy raz jestem na tym forum i muszę wam powiedzieć że spadłyście mi wszystkie z nieba ![]() Ślub mam 12.09.2009 roku...niby jeszcze czasu a czasu a ja mam tylko zespół. Może ktoś słyszał coś o elDorado? Chciałam się zapytać o jakiś lokal do 60 osób. Wszystkie które widziałam wogóle mnie nie zachwyciły albo jak już to są daleko! Ratujcie! ![]() Pozdrawiam A i najważniejsze! Poszukuję naprawdę dobrego kamerzystę i fotografa. Bardzo mi zależy aby film był wyjątkowy i oryginalny a nie tak jak większość kamerzystów robi na jedno kopyto. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-11 o 16:56 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
od dawna przypatruję sie waszym dyskusjom i wreszcie sama odważyłam się odezwać Może troszkę nie pasuję do forum "poznańskie śluby"-mój ślub odbędzie się prawdopodobnie kilkadziesiąt km od Poznania ale z urodzenia i sercem jestem 100% Poznanianką Więc witam wszystkie Wizażanki i Poznanianki a co do naszego ślubu... no cóż-mam na razie sukienkę, kupioną w Stanach jesienią, bo ślub miał być we wrześniu tego roku tylko nam mnóstwo spraw spadło na głowę i musieliśmy troche wszystko przesunąć... wybraliśmy też fotografa( nie wiem czy to nie nadmierna reklama, ale pan Rafał Jagodziński mnie osobiście zachwycił swoimi zdjęciami tak, że właściwie nie rozważałam innych fotografów...)Kamerzysty nie chcemy- nie znoszę filmów z wesel i nie chcę katować własnym mojej rodziny i siebie... no i w ten sposób zaoszczędzimy pieniądze np. na fajny samochód, marzy mi się jakiś piękny "staroć", choć mój TŻ na pewno wolałby Merca albo nowego Jaguara.
Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-05-23 o 19:31 |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. gratulacje mężatko!
|
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
ależ tu cisza zapadła ostatnio... chyba swoim wejściem wystraszyłam wszystkie Poznańskie wizażanki
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zarezerwowałam salę w Jasminie na 4 lipca. Proszę o wszelkie informację na temat organizacji tam wesela od byłych uczestników.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
ja juz jestem po lsubie
![]() jesli chodzi o fryzjera i kosmetyczke to goraco polecam Anie z pasazu niebieskiego sliczna naturalna fryzura a makijaz polecam Monike z salonu magia mm |
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
uff..
no może nareszcie się ten wątek rozrusza ![]() pisłąm kilkakrotnie, ale "stare" wizażanki wsiąkły chyba na dobre. nada zapraszam wszystkie na sesję ![]() byłam na slubie szwagierki w Owińskach i w sumie tylko jedną uwagę miałam - że obsługa małoo była na sali, ale może to sie zmieniło? Po prostu nie było jkakiś regularnych rundek kelnera z zapytaniem czy nie podac kawy/herbaty i poza dwoma standardowymi trzeba było do kuchni chodzić i prosić. to chyba na tyle..
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USC Murowana Goslina - sala mała, sami proponuja sesje wyjazdowe, przez cały tydzień USC Czerwonak (20 km do Murowanej Gosliny) - sala urzedowa na 30 osób, wyjazdów sie nie robi bo wymagana jest zgoda wojewody Sluby udzielane w wybrany przez parę dzien.USC Kostrzyn Wlkp - slubów udzielaja tylko przez kilka dni w tygodniu (np. w czerwcu tylko w jeden piątek), w urzedzie USC Kórnik - standartowo sluby są albo w ratuszu albo na zamku. Ale mozna negocjowac w mniej oblezone dni (soboty to prktycznie tasmowa produkcja na zamku)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie!
Niestety nie udało mi się uszyć sukienki, gdyż ceny jakie zaproponowały mi Panie Krawcowe, nie były w żaden sposób konkurencyjne do ceny sukni w salonie! Nie udało mi się zatem zaoszczędzić! Także w drugim tygodniu maja idę kupić sukienkę w salonie! Jest to jedyny taki dzień w życiu, więc musi być wyjątkowy! Zostaje mi zatem poszukanie dobrej Fryzjerki! A i jeszcze bukiet! I winietki na stół! Ups, czyli jednak jeszcze nie wszystko mamy załatwione! Trzeba się spieszyć, bo dni szybko zaczynają uciekać! Pozdrawiam Ślub mamy 30 sierpnia 2008!
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
marta12101 wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
a moze jakas fotka ? ![]() watek sie rozrusza na pewno okres wesel sie zbliza. szybciutko o mnie suknia mi sie szyje u dudy-koprowskiej knajpka : lizawka dj: jacek i waldek fryzura i mejkap dalej nie mam pojecia: planuje sie umowic na probny makijaz do pauliny kupsik poza tym oprocz kilku koscielnych spraw jestes daleko w tyle nie wiem jak sie uda wszystko zalatwic jeszcze potrzebowalabym jakies namiary na dobra kosmetyczke,ktora potrafi przygotowac cere na ten wielki dzien.... a alkohol i tort gdzie kupujecie ? |
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się dołączę: w prawdzie w Poznaniu nie ślubuję, ale tu mieszkam i niektóre rzeczy tu załatwiam
np: Sukienka: salon Madonna, "Cardea" - Chris Couture Kamerzysta: CamOn makijażyska - znajoma po kosmetologii (polecam, zajmuje się makijażem ślubnym, paznokciami i pielęgnacją, gdyby ktoś potrzebował, mogę dać kontakt) Kościół, sala, zespół, fryzjer itp - to wszystko załatwiam lokalnie, na miejscu ślubu ![]() Pozdrawiam poznańskie Panny Młode
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
oooo wreszcie nasz watek sie rozruszal troszke
choc przed nami dlugi weekend i znow pewnie troszke przycichnie ale poki co nie jest zle![]() witam wszystkie "nowe" Wizazanki choc sama za duzo nie pisze ale czytam regularnie juz ponad rok co do autek do slubu to mozna wyslac zapytanie do automobilklubu i maja bardzo fajne "starocie" w ofercie tez chcielismy takim jechac ale ceny troche zaporowe(zalezy jaka dluga trasa i jakie autko ale ok 1100-2900 za trzy godzinki wypozyczenia) wiec musimy szukac czegos innego...i wlasnie dzisiaj mielismy sie spotkac na ogladanie jaguara ale nikt na to spotkanie nie przyjechal wiec juz mi sie odechcialo tego jaguara...jak ktos tak interes prowadzi to wole byc jak najdalej...jeszcze by o naszym slubie zapomnial i bysmy pod kosciolem zostali????naprawde sie wkurzylam...wrrrr...szuka nia autka niestety ciag dalszy...macie juz moze zaproszenia?? zastanawia lam sie ostatnio nad takimi z fotkami pary mlodej ostatnio w rodzinie mielismy pare slubow i takich zaproszen jeszcze nie bylo...tylko nie wiem czy w Poznaniu jakas firma cos takiego robi??bo wolalabym to osobiscie zalatwic niz przez net.co dalej...do slubu coraz blizej jutro beda dokladnie 4 miesiace juz doczekac sie nie moge choc mnostwo spraw trzeba jeszcze zalatwic...czekam na pierwsza przymiarke sukni i w maju chcemy zaliczyc poradnie przedmalzenska zeby miec to z glowy bo nauki wlsnie w niedziele sie nam skonczyly to chyba na tyle tych moich wypocin i postaram sie cos na biezaco pisac pozdrawiam Was Poznanianki
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Mam pytanie odnośnie tortów, niedawno pytałam o ceny a teraz o ilość.Czy naprawdę trzeba zamawiać po 100 g na osobę plus dodatkowy kg? mam wrażenie, że zawsze trochę tortu zostaje, nie każdy ma siłę go wcisnąć. Co sądzicie? Poza tym może ktoś poleci cukiernię z okolic Stęszewa czy Mosiny - w tych rejonach mam wesele. Marzy mi się tort płaski, z jakimiś ciekawymi ozdobami nietypowymi, czy na ok 90 osób jest możliwe przygotowanie tortu w płaskiej wersji? Druga rzecz - buty ślubne. Gdzie dostać bez czuba,zaokrąglone na małym obcasie? Trzecia rzecz - muzyka w USC. Czy można mieć swoją? Czy mój skrzypek może tam wejść, lub czy możemy puścić coś z taśmy?
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj nie powinno być problemu. Można mieć własną oprawę muzyczną. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

mam nadzieje ze nie zawiedzie
generalnie zgadzam sie z Taverney ze trzeba ustalic wczesniej repertuar i kazdy zagra tak jak chcecie wiec nie ma sie co martwic
Hotel Jaśmin w Owińskach też się sprawdził, aczkolwiek na początku parkiet był trochę śliski, jednak potem było już ok

Ślub mam 30 sierpnia 2008
Chodzi mi konkretnie o La Sposa- Manila!
Nie udało mi się zatem zaoszczędzić! Także w drugim tygodniu maja idę kupić sukienkę w salonie!