Poznańskie Śluby :D - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-04, 20:32   #1081
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Poznańskie Śluby :D

teraz dobrze przyjęte jest, żeby to młodzi wybierali rodzaj muzyki, często przed ślubem dochodzi do spotkania z muzykami/dj i wspólnie dopiera się repertuar. Klient płaci i wymaga, to jest coraz powszechniejsze, więc nie powinno być problemów z wykluczeniem disco polo. Ja sama sobie to przed ślubem zastrzegłam. Jeśli chcesz osobę sprawdzoną, przejrzyj proszę wątek od początku, są tutaj namiary na dobrych muzyków i dj.
Ja ze swojej strony mogę polecić CI DJ Waldka&Jacka, których miałam na weselu. Opinii o nich szukaj we wcześniejszych wypowiedziach poznanianek w tym wątku.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 21:17   #1082
madzikk85
Raczkowanie

co do DJow to bylam w zeszlym na weselu gdzie grali Waldek i Jacek i dwa miesiace pozniej na weselu tez z DJ ktory byl o polowe tanszy od nich.Wrazenia moje sa bardzo pozytywne co do obu imprez i dlatego uwazam ze cena Waldka i Jacka jest troche zawyzona bo inny DJ tez sobie potrafi swietnie poradzic a koszty sa mniejsze...namiarow na tego drugiego niestety nie mam...sama zdecydowalam sie na DJa Thomasa i zobaczymy jak bedziemam nadzieje ze nie zawiedzie generalnie zgadzam sie z Taverney ze trzeba ustalic wczesniej repertuar i kazdy zagra tak jak chcecie wiec nie ma sie co martwicna pewno impreza z Jackiem i Waldkiem bedzie udana ale moim zdaniem nie sa jacys WYBITNIjak nie ma roznicy to po co przeplacacpozdrawiam
Stary 2008-04-04, 21:47   #1083
Taverney
Zakorzenienie

zgadzam się, że W&J biorą dość dużo, ja ceną przed weselem byłam lekko przerażona...
o DJ Thomasie słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii, więc to też sprawdzony i dobry gość.
Stary 2008-04-04, 21:56   #1084
madzikk85
Raczkowanie

dzieki Taverneyja slyszalam tylko jedna opinie o DJ Thomasie i to juz po podpisaniu umowy wiec mozna powiedziec ze bralam kota w worku ale jestem dobrej mysliteraz jestem na etapie szukania jakis starych zabytkowych samochodow dla Pary Młodej do ślubuczy Ktoraś z Was slyszala o wypozyczeniu auta z muzeum motoryzacji i orientuje sie jak to cenowo wyglada?????
Stary 2008-04-05, 19:25   #1085
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minutka26 Pokaż wiadomość
Hej! Tutaj przyszła panna młoda z Poznania! Mam takie pytanie: wraz z narzeczonym nie znosimy disco polo i nie wyobrażamy sobie by taką muzykę grano na naszym weselu. Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzonych, fajnych dj-ów bądź zespół, który gra inny rodzaj muzy! Najlepiej klimaty lat 60-tych i 70-tych! Byłabym bardzo wdzięczna!
ja polecam TD Thomasa, ktory gral u nas
Mohini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 18:14   #1086
Aliszcze
Zakorzenienie

I już po ślub i wesele udane Duża zasługa zespołu, dlatego mogę z czystym sumieniem polecić Shakers, nie tylko fajnie śpiewali, ale też umieli zabawić gości Hotel Jaśmin w Owińskach też się sprawdził, aczkolwiek na początku parkiet był trochę śliski, jednak potem było już ok

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 19:59   #1087
gryzaczek
Raczkowanie

Aliszcze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

pytanko

ma ktos namiary do jakiegos choru lub muzykow,ktorzy moga stworzyc odpowiedni nastroj na ceremonii slubnej ??
licze na Was
gryzaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-07, 05:57   #1088
marta12101
Raczkowanie

ja mam namiar do bardzo fajnej dziewczyny, ktora spiewa rozne piesni

ma bardzo ladny glos, ale nie jest to spiewaczka operowa, wiec brzmi naturalnie
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 09:54   #1089
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
ja mam namiar do bardzo fajnej dziewczyny, ktora spiewa rozne piesni

ma bardzo ladny glos, ale nie jest to spiewaczka operowa, wiec brzmi naturalnie
a mogłabyś posunąć namiar na ava@xsayo.com?

btw

SZUKAM PAR KTÓRE MAJĄ
30.08.2008 roku śłub w św. WOJCIECHU!!!
Stary 2008-04-07, 12:39   #1090
Integra
Zakorzenienie

Czy któraś z Was była może w zeszłym roku na targach ślubnych w M1? Mam do Poznania trochę kilometrów i zastanawiam się czy warto jechać.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 14:23   #1091
mimozaMW
Przyczajenie

Witam wszystkich...mój pierwszy wpis

Byłam w zeszłym roku na targach w M1 - było tak sobie - mało stoisk, ale za to z każdym można indywidualnie pogadać...

ŚLUBUJEMY 8.08.2008 U Św. WOJCIECHA...
Ktoś w tym lub w dniu następnym ślubuje?? Jesteśmy chętni na wspólną dekorację kościoła
mimozaMW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 12:03   #1092
Marcin Melanowicz
Przyczajenie

Wystawiałem się dwa lata temu... raczej nie trafione są te targi w tym miejscu.

Mało wystawców, nie wiem jak to będzie w tym roku

Pozdrawiam

Marcin
Marcin Melanowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 10:14   #1093
Integra
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 12:21   #1094
elalank
Zadomowienie

Witam wszystkich !
Również jestem nowa na forum!! Ślub mam 30 sierpnia 2008 na Podolanach na Kartuskiej!!
Prawie wszystko mamy załatwione, oprócz najważniejszego- nie mam sukni!! tzn mam model, na który jestem zdecydowana, ale nie chcę kupować w salonie! Szukam jakiejś krawcowej, która uszyłaby mi suknię taniej niż w salonie!! . Znacie może jakąś sprawdzoną Krawcową? Albo może macie taką suknię?! Chodzi mi konkretnie o La Sposa- Manila!

Dzięki za wszelkie informacje!
pozdrawiam
ela
elalank jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 13:16   #1095
ava80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam wszystkich !
Również jestem nowa na forum!! Ślub mam 30 sierpnia 2008 na Podolanach na Kartuskiej!!
Prawie wszystko mamy załatwione, oprócz najważniejszego- nie mam sukni!! tzn mam model, na który jestem zdecydowana, ale nie chcę kupować w salonie! Szukam jakiejś krawcowej, która uszyłaby mi suknię taniej niż w salonie!! . Znacie może jakąś sprawdzoną Krawcową? Albo może macie taką suknię?! Chodzi mi konkretnie o La Sposa- Manila!

Dzięki za wszelkie informacje!
pozdrawiam
ela
hmm..
witam nową
co do sukni - mnie podobały sie 3 salonowe modele, które teraz krawcowa "składa" w jedna i dodaje moje widzimisię

szyje sukienki slubne i wizytowe więc to nie jest tak że ci uszyje za 500 zł w domowym zciuszu. Ma salon.

Ale np. koszt moich "oryginałów" to kolejno - 4100 zł; 3450 zł i 2950 zł.
a cena od niej jest ustalona na ok 2 tys
Czy to dużo czy mało - nie wiem.
Początki były ciężkie o czym mozna poczytac u nas na stronie o perypetiach pod tagiem - suknia, ale własnie wróciłam z przymiarki i juz jest spoko.
Będzie dokładnie taka jaką chcę )
nr na pw jeśli cos takiego cie w ogóle intersuje

i zapraszam na sesję grupowoą panien młodych dnia 14.09 w Poznaniu )
Stary 2008-04-11, 12:30   #1096
elalank
Zadomowienie

Witam! Dzięki wielkie, napisałam na gg prośbę o numer tej Pani. Bardzo podoba mi się pomysł sesji, lecz my wyjeżdżamy od razu po ślubie w poniedziałek 1 września w podróż poślubną na 3 tygodnie Pozdrawiam i dziękuję za informacje, ela
Stary 2008-04-11, 14:39   #1097
JoAsIuLkA
Przyczajenie

Poznańskie Śluby :D

Heyka.
Ja tam byłam i powiem Ci że mają tylko jedną salę ładną z tym że ona już jest zarezerwowana na cały wrzesień.

Ogólnie?mi się nie podobało! komunistyczne miejsce

Cześć dziewczęta! Pierwszy raz jestem na tym forum i muszę wam powiedzieć że spadłyście mi wszystkie z nieba

Ślub mam 12.09.2009 roku...niby jeszcze czasu a czasu a ja mam tylko zespół. Może ktoś słyszał coś o elDorado?
Chciałam się zapytać o jakiś lokal do 60 osób. Wszystkie które widziałam wogóle mnie nie zachwyciły albo jak już to są daleko!
Ratujcie!
Pozdrawiam

A i najważniejsze! Poszukuję naprawdę dobrego kamerzystę i fotografa. Bardzo mi zależy aby film był wyjątkowy i oryginalny a nie tak jak większość kamerzystów robi na jedno kopyto.
Bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-11 o 15:56 Powód: post pod postem
JoAsIuLkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:41   #1098
jupik
Rozeznanie

Hej Dziewczyny od dawna przypatruję sie waszym dyskusjom i wreszcie sama odważyłam się odezwać Może troszkę nie pasuję do forum "poznańskie śluby"-mój ślub odbędzie się prawdopodobnie kilkadziesiąt km od Poznania ale z urodzenia i sercem jestem 100% Poznanianką Więc witam wszystkie Wizażanki i Poznanianki a co do naszego ślubu... no cóż-mam na razie sukienkę, kupioną w Stanach jesienią, bo ślub miał być we wrześniu tego roku tylko nam mnóstwo spraw spadło na głowę i musieliśmy troche wszystko przesunąć... wybraliśmy też fotografa( nie wiem czy to nie nadmierna reklama, ale pan Rafał Jagodziński mnie osobiście zachwycił swoimi zdjęciami tak, że właściwie nie rozważałam innych fotografów...)Kamerzysty nie chcemy- nie znoszę filmów z wesel i nie chcę katować własnym mojej rodziny i siebie... no i w ten sposób zaoszczędzimy pieniądze np. na fajny samochód, marzy mi się jakiś piękny "staroć", choć mój TŻ na pewno wolałby Merca albo nowego Jaguara.

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-05-23 o 18:31
jupik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 16:53   #1099
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
I już po ślub i wesele udane Duża zasługa zespołu, dlatego mogę z czystym sumieniem polecić Shakers, nie tylko fajnie śpiewali, ale też umieli zabawić gości Hotel Jaśmin w Owińskach też się sprawdził, aczkolwiek na początku parkiet był trochę śliski, jednak potem było już ok
Hej! ja też mam zaklepany hotel Jaśmin w Owińskach - na wrzesień 2009 r.! Mam wiec pytanie do Ciebie, skoro jesteś już po: czy masz jakieś zastrzeżenia np. co do obsługi, wystroju, jedzenia itp., czy jest coś co byś zmieniła, bądź ewentualnie uzgodniła z obsługą hotelu gdybyś wiedziała o tym wcześniej i mogła coś zmienić??? I jeszcze jedno pytanie: czy miałaś zamknięty dół - tam gdzie jest kominek, bo słyszałam, ze można za dodatkową (nie małą) opłatą. A jeśli nie, to czy nie przeszkadzali Ci "obcy", którzy tam przebywali? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!

Ps. gratulacje mężatko!
Minutka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 14:43   #1100
jupik
Rozeznanie

ależ tu cisza zapadła ostatnio... chyba swoim wejściem wystraszyłam wszystkie Poznańskie wizażanki

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 07:54   #1101
Elfir
Zakorzenienie

Ja właśnie zarezerwowałam salę w Jasminie na 4 lipca. Proszę o wszelkie informację na temat organizacji tam wesela od byłych uczestników.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 12:05   #1102
marta12101
Raczkowanie

ja juz jestem po lsubie
jesli chodzi o fryzjera i kosmetyczke to goraco polecam Anie z pasazu niebieskiego

sliczna naturalna fryzura

a makijaz polecam Monike z salonu magia mm
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 12:40   #1103
ava80
Rozeznanie

uff..
no może nareszcie się ten wątek rozrusza
pisłąm kilkakrotnie, ale "stare" wizażanki wsiąkły chyba na dobre.

nada zapraszam wszystkie na sesję

byłam na slubie szwagierki w Owińskach i w sumie tylko jedną uwagę miałam - że obsługa małoo była na sali, ale może to sie zmieniło? Po prostu nie było jkakiś regularnych rundek kelnera z zapytaniem czy nie podac kawy/herbaty i poza dwoma standardowymi trzeba było do kuchni chodzić i prosić.

to chyba na tyle..
Stary 2008-04-29, 09:16   #1104
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kObra. Pokaż wiadomość
Dzięki!
Nie chciałabym brać w czterech ścianach, bo mam już własną wizję ślubu cywilnego. I w moich wizjach nie ma mowy, aby odbył się on w samym urzędzie.
USC Poznan - tylko Ratusz, w piątki i soboty
USC Murowana Goslina - sala mała, sami proponuja sesje wyjazdowe, przez cały tydzień
USC Czerwonak (20 km do Murowanej Gosliny) - sala urzedowa na 30 osób, wyjazdów sie nie robi bo wymagana jest zgoda wojewody Sluby udzielane w wybrany przez parę dzien.
USC Kostrzyn Wlkp - slubów udzielaja tylko przez kilka dni w tygodniu (np. w czerwcu tylko w jeden piątek), w urzedzie
USC Kórnik - standartowo sluby są albo w ratuszu albo na zamku. Ale mozna negocjowac w mniej oblezone dni (soboty to prktycznie tasmowa produkcja na zamku)

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 10:16   #1105
elalank
Zadomowienie

Smile Dot.: Poznańskie Śluby :D

Witam ponownie!
Niestety nie udało mi się uszyć sukienki, gdyż ceny jakie zaproponowały mi Panie Krawcowe, nie były w żaden sposób konkurencyjne do ceny sukni w salonie! Nie udało mi się zatem zaoszczędzić! Także w drugim tygodniu maja idę kupić sukienkę w salonie! Jest to jedyny taki dzień w życiu, więc musi być wyjątkowy!
Zostaje mi zatem poszukanie dobrej Fryzjerki! A i jeszcze bukiet! I winietki na stół! Ups, czyli jednak jeszcze nie wszystko mamy załatwione!
Trzeba się spieszyć, bo dni szybko zaczynają uciekać!

Pozdrawiam

Ślub mamy 30 sierpnia 2008!
Stary 2008-04-29, 10:52   #1106
gryzaczek
Raczkowanie

marta12101 wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia a moze jakas fotka ?
watek sie rozrusza na pewno okres wesel sie zbliza.
szybciutko o mnie
suknia mi sie szyje u dudy-koprowskiej
knajpka : lizawka
dj: jacek i waldek
fryzura i mejkap dalej nie mam pojecia: planuje sie umowic na probny makijaz do pauliny kupsik
poza tym oprocz kilku koscielnych spraw jestes daleko w tyle nie wiem jak sie uda wszystko zalatwic
jeszcze potrzebowalabym jakies namiary na dobra kosmetyczke,ktora potrafi przygotowac cere na ten wielki dzien....
a alkohol i tort gdzie kupujecie ?
gryzaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 12:37   #1107
ashaia
Raczkowanie

Smile Dot.: Poznańskie Śluby :D

To i ja się dołączę: w prawdzie w Poznaniu nie ślubuję, ale tu mieszkam i niektóre rzeczy tu załatwiam
np:

Sukienka: salon Madonna, "Cardea" - Chris Couture
Kamerzysta: CamOn
makijażyska - znajoma po kosmetologii (polecam, zajmuje się makijażem ślubnym, paznokciami i pielęgnacją, gdyby ktoś potrzebował, mogę dać kontakt)

Kościół, sala, zespół, fryzjer itp - to wszystko załatwiam lokalnie, na miejscu ślubu
Pozdrawiam poznańskie Panny Młode
ashaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 22:20   #1108
madzikk85
Raczkowanie

oooo wreszcie nasz watek sie rozruszal troszkechoc przed nami dlugi weekend i znow pewnie troszke przycichnieale poki co nie jest zle

witam wszystkie "nowe" Wizazanki choc sama za duzo nie pisze ale czytam regularnie juz ponad rokco do autek do slubu to mozna wyslac zapytanie do automobilklubu i maja bardzo fajne "starocie" w ofercietez chcielismy takim jechac ale ceny troche zaporowe(zalezy jaka dluga trasa i jakie autko ale ok 1100-2900 za trzy godzinki wypozyczenia) wiec musimy szukac czegos innego...i wlasnie dzisiaj mielismy sie spotkac na ogladanie jaguara ale nikt na to spotkanie nie przyjechal wiec juz mi sie odechcialo tego jaguara...jak ktos tak interes prowadzi to wole byc jak najdalej...jeszcze by o naszym slubie zapomnial i bysmy pod kosciolem zostali????naprawde sie wkurzylam...wrrrr...szuka nia autka niestety ciag dalszy...

macie juz moze zaproszenia??zastanawia lam sie ostatnio nad takimi z fotkami pary mlodejostatnio w rodzinie mielismy pare slubow i takich zaproszen jeszcze nie bylo...tylko nie wiem czy w Poznaniu jakas firma cos takiego robi??bo wolalabym to osobiscie zalatwic niz przez net.

co dalej...do slubu coraz blizej jutro beda dokladnie 4 miesiacejuz doczekac sie nie moge choc mnostwo spraw trzeba jeszcze zalatwic...czekam na pierwsza przymiarke sukni i w maju chcemy zaliczyc poradnie przedmalzenska zeby miec to z glowy bo nauki wlsnie w niedziele sie nam skonczylyto chyba na tyle tych moich wypocin i postaram sie cos na biezaco pisacpozdrawiam Was Poznanianki
Stary 2008-05-01, 18:07   #1109
nigreco
Raczkowanie

Hej!

Mam pytanie odnośnie tortów, niedawno pytałam o ceny a teraz o ilość.Czy naprawdę trzeba zamawiać po 100 g na osobę plus dodatkowy kg? mam wrażenie, że zawsze trochę tortu zostaje, nie każdy ma siłę go wcisnąć. Co sądzicie? Poza tym może ktoś poleci cukiernię z okolic Stęszewa czy Mosiny - w tych rejonach mam wesele.
Marzy mi się tort płaski, z jakimiś ciekawymi ozdobami nietypowymi, czy na ok 90 osób jest możliwe przygotowanie tortu w płaskiej wersji?

Druga rzecz - buty ślubne. Gdzie dostać bez czuba,zaokrąglone na małym obcasie?

Trzecia rzecz - muzyka w USC. Czy można mieć swoją? Czy mój skrzypek może tam wejść, lub czy możemy puścić coś z taśmy?
Stary 2008-05-01, 20:06   #1110
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nigreco Pokaż wiadomość
Hej!

Mam pytanie odnośnie tortów, niedawno pytałam o ceny a teraz o ilość.Czy naprawdę trzeba zamawiać po 100 g na osobę plus dodatkowy kg? mam wrażenie, że zawsze trochę tortu zostaje, nie każdy ma siłę go wcisnąć. Co sądzicie? Poza tym może ktoś poleci cukiernię z okolic Stęszewa czy Mosiny - w tych rejonach mam wesele.
Marzy mi się tort płaski, z jakimiś ciekawymi ozdobami nietypowymi, czy na ok 90 osób jest możliwe przygotowanie tortu w płaskiej wersji?
wszystko jest do dogadania z cukiernią. Jeśli w okolicy Mosiny to polecam Ci cukiernię Kostusiaka w Puszczykowie na ul. Dworcowej. Myślę, że spokojnie możesz zamawiać po te 100 g na osobę nawet bez dodatkowego kilograma. Ja tak zrobiłam, a tortu i tak zostało.

Cytat:
Druga rzecz - buty ślubne. Gdzie dostać bez czuba,zaokrąglone na małym obcasie?
zobacz w Ryłko i jeszcze w Alfie na Świętym Marcinie, tam mają chyba największy wybór butów ślubnych w Poznaniu.

Cytat:
Trzecia rzecz - muzyka w USC. Czy można mieć swoją? Czy mój skrzypek może tam wejść, lub czy możemy puścić coś z taśmy?
Tutaj nie powinno być problemu. Można mieć własną oprawę muzyczną.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości