|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Problemy skórne - plecy, ramiona, dekolt
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy skórne - plecy, ramiona, dekolt
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pryszcze na plecach
Stary wątek, ale odświeżę.
Proponuję tak: 1. Raz w tygodniu (lub dwa, ale nie przesadzić) peeling. Najlepszy peeling do ciała jaki znam to kawowy. Zwykłą zmieloną kawę mieszamy z żelem do mycia i peeling gotowy. Można dodać trochę cynamonu (takiego ze spożywczaka). 2. Co 2-3 dni kąpiele w nadmanganianie potasu. Saszetkę dostaniemy w aptece za jakieś 2 zł i starczy nam to na jakieś 6-10 kąpieli. Do wody trzeba dodać tyle proszku, żeby woda była fioletowo - różowa. Najlepiej najpierw rozpuścić w jakimś pojemniczku, a potem wlać. Uwaga: nadmanganiam barwi na brązowo! Moze poplamić dłonie, stopy i zażółcić paznokcie - lepiej je trzymać nad wodą. Oczywiście, jeśli się nie przesadzi z ilością nadmanganianiu, to nic nie powinno barwić. Zabrudzony ręcznik spokojnie się wypierze z plamek, wannę lepiej umyć jak najszybciej. Po kąpieli (gdzieś 15-30 min powinna trwać kąpiel), nie spłukujemy ciała, tylko wycieramy się. Można też się kąpac w olejkach eterycznych (lawendowy, herbaciany, sandałowy) 3. Zacząć się myć mydłem siarkowym (ok 3-4 zł). Tyle powinno wystarczyć, jeśli nie to można spróbować miksturki. Przepis wg p.Różańskiego, 20 ml szampon selsun blue, 100 ml spirytus salicylowy , 50 ml spirytus kamforowy (Szampon Selsun Blue do włosów tłustych w aptece ok 25 zł, spirytusy po ok 2 złw aptece oczywiście). Można zmieniać proporcje, jeśli wszystko gra i nic złego na skórze się nie dzieje, ale ostrożnie. Przecierać plecy 2 razy dziennie. Na buzię można próbować, ale ostrożnie, bo to bardzo mocne jest i krzywdę można sobie zrobić. Czytałam tez, że bardzo chwalono sobie maseczkę z szarego mydła. Edytowane przez MigdalEder Czas edycji: 2005-09-22 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Przyczajenie
|
Okropne pryszcze na plecach;(HELP!!!BŁAGAM!!!
Już jakiś czas robią mi się straszne pryszcze na plecach--->niektóre są pod skórą...niektóre wyglądają jak "wulkany"....niektóre strasznie bolą
![]() ![]() ![]() ![]() Dajcie jakieś propozycje co z tym zrobić.....co Wam pomogło!!!!!!!! Ratujcie!!! Błagam!!! Z góry dziękuję za każdą odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Dot.: Okropne pryszcze na plecach;(HELP!!!BŁAGAM!!!
Ja miałam na plecach i w okolicy szyi - karku okropne, czerwone pryszcze, więc nawet noszenie letnich bluzek było problemem, bo wszystko było widać. Kupiłam mydło siarkowe i zaczęłam myć plecki tym mydełkiem. Dodatkowo kupiłam szczotkę z naturalnego włosia, więc nie tyle myłam co szorowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Właśnie dobrze mayaaa pisze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybką odpowiedź.Dziś kupię to mydełko i......zobaczymy.A długo trwała "kuracja" by było widać efekty???I jak często myłaś plecy tym mydełkiem??Czy ono nie wysusza skóry???
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
trądzik to sprawa dla dermatologa, nie dla kosmetyczki.
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie mam trądziku tylko ropne wypryski i lekarz powiedział,że to nie trądzik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
![]()
na pryszcze m.in. godny polecenia jest SUDOCREM - dostepny np w Rossmannie , male opakowanie za 11zl. sama stosuje na "niespodzianki" na twarzy (przedokresowe), ale na KWC ktos wspominal ,ze ten krem wyleczyl pryszcze na plecach. sprobuj!
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Jak pozbyć się trądziku na plecach???
Od jakieś czasu mam trądzik nie tylko na twarzy ale również na plecach. Nie wiem w jaki sposób mozna go się pozbyć, używałam wiele maści, żeli, kremów ale to nie skutkowało. Pomóżcie......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja także mam z tym problem także wypróbowałam wiele maści z antybiotykami itp, ale zaplanowałam sobie kurację i mam nadzieję, że mi pomoże pozbyć się tego świństwa do lata. Otóż planuję sobie (już zakupiłam "surowce") zrobić tonik aspirynowy, którym oczywiście będę smarować plecy i na to ACNE-DERM
![]() Pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak pozbyć się trądziku na plecach???
Ja polecam mydło siarkowe
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
też polecam mydło siarkowe, ja własnie uzywam go głównie na plecy, ale też do twarzy
![]() ![]() warto pamiętac przy nim o nawilżaniu bo może wysuszać
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za rade. Wypróbuje te mydło siarkowe i mam nadzieje, że mi pomoże.
![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
Ja mam niestety ten sam problem- okropne plecy i dekolt. Stosował wiele maści, żeli i itp. Jednak polecam krem na trądzik cynk+miedź poniżej 20 Dr Ireny Eris, a także krem dostępny w aptekach Linomag, te kremy koszyują ok 11 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Na takie duże bolące podskórne wulkany proponuję maść ichtiolową, nałóż (nie wklepuj) na ten wulkan maść potem zaklej to plastrem i zostaw na noc. Maść ichtiolowa ma to do siebie, że wyciąga ropę i działa w miarę szybko. Cena to około 2 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Ja polecam wyszorować plecy solą z odrobiną wody i posiedzieć tak w wannie przez kilka minut. Robię tak 2, 3 razy w tygodniu i mam względny spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuje mydełko z siarką na twarz ale sądzę że i na plecy pomoże, spróbuj może sie uda
![]()
![]() |
#325 |
Rozeznanie
|
U mnie występowało podobne zjawisko kiedy używałam żelu pod prysznic. Bez różnicy jakiej firmy. Niedawno zaczęłam używać zwykłego mydła. I problem zniknął. Ale to mydło siarkowe - tak jak mówią dziewczyny na pewno też jest rozwiązaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Ja ten problem mam do dzisiaj, a mam skończone 38 lat.
Niestety mam tłustą cerę i co jakiś czas wyskakują mi jakieś paskudztwa. Generalnie na plecy nie używam żadnych kosmetyków i kremów po kapieli żeby nie natłuszczać dodatkowo. Latem jest najgorzej bo nie można nosić bluzek z odkrytymi plecami. Kiedyś wydawało mi się że jak na słońcu je opalę to słońce trochę wysuszy, ale tylko mi się wydawało. Nic nie pomaga a wręcz przeciwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Ja tez kiedys mialam tradzik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
ja tez mam problemu z tradzikiem ale od 3 miesiecy.Po 1,5 roku przyjmowania Diane 35 odstawilam pigulki i problem powrocil :/. Niestety przeszlam w z yciu przez wiele kuracji leczenia tradziku ( od 12-ego roku zycia) i chyba najlepszym dla mnie sposobem bylo przyjmowanie Diane 35.Cera sie poprawila,wszystkie paskudztwa mi zniknely i byloi dobrze dopoki je bralam.Dodatkowym lekarstwem na tradzik byla masc AKNEMYCIN.Jest to najlepsza masc jaka stosowalam w zyciu,choc nie warto nie smarowac twarzy czy pleckow na dzien ( jest strasznie tlusta!!!) a co do kolezanki ,ktora pisze o masci ichtiolowej to przyznaje jej racje-tez stosowalam na takie paskudztwa i pomagala!!! Buzka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
![]()
Sudocrem jest dobry
![]() ![]() pozdroofka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
PS: Benzacne kosztuje ok 6 złotych . opakowanie 10-cio procentowe jest troszke droższe - ale mysle ze warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.