|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
Cytat:
Byłam sobie w KDT, taka hala kupiecka jak zadzwonił telefon. To był TŻ, który stał pod domem, bo nie miał kluczy i musiałam wracać... Ale koleżanka, która tam pracuje wysłała mi dzisiaj sms'a, że są spodnie na które czekałam, więc tam jutro zawitam i nadrobię zaległości hihihiCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jeśli rzeczywiście przestała Ci się podobać to jest jkeszczce czas by poszukać czegoś innego ![]() Cytat:
Dziewczyny byłam na giełdzie kwiatowej i kupiłam dekoracje na samochód. Będzie to coś innego, jak będę w domu to pstryknę fotkę. Przy klamkach będą malutkie bukieciki z czerwonych różyczek a na masce hmmm... będzie ładnie rozłożona gałąź z jarzębiną Dziwnie to brzmi, ale fajnie wygląda na czarnym samochodzie Kupiłam też plastikowe tablice rejestracyjne z napisem para młoda i są też czerwone serduszka na niej.Jadę zaraz na solarium, stojące, pierwszy raz w życiu i mam nadzieję, że się opalę. Aaa wiecie jaka śmieszna sytuacja! Ja pracuję w Plusie i jak klientowi się kończy umowa to dzwonię do niego i mówię, że może przedłuć i na jakich warunkach i jeśli np. chce nowy telefon to wysyłam mu go drogą kurierskę. I na moim drum numerze, na Erze kończy się umowa we wrześniu i dzwonił do mnie dzisiaj pan Marcin i proponował przedłużenie umowy. Już mnie prawie na kuriera umawiał, ale hola hola znam te sztuczki i zamierzam sobie z nim ponegocjować ale dziwnie było tego słuchać co mówił, bardzo podobna gadka i śmiać mi się chciało hihihihi
|
|||||||
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że dotrwam i przeżyje to wszystko ![]() ale nie pierwsza i nie ostatnia mam egzaminy, obronę i ślub ![]() ale Ty masz piękną "burzę" włosów ![]() moich włosów jest bardzo dużo, są bardzo grube, i ciężkie, w ogóle się nie kręcą, za to łatwo się je prostuje... na ślub będę pewnie miała je wszystkie upięte w "jakiegoś" koka, czy coś tam... a z takich falowanych to podobają mi się fryzury, lekko spięte u góry i reszta podkręcona i rozpuszczona... tylko zależy jeszcze kto się w czym dobrze czuje
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heheheheh, masz bardzo podobne włosy do moich (jak na zdjęciu). Ja raczej chciałabym moje jakoś lekko pokręcić <bo mam podatne na kręcenie> i lekko upiąć. Ja mam włosy do ramion i może sobie doczepię jakies kłaczki sztuczne (żeby były dłuższe). Skoro mówisz, że masz o połowę krótsze niz na fotce- to chyba masz rzeczywiście krótkie! Hmmm, a jakiś kokonik?? O czym myślałaś?? Cytat:
Hehehe- uważaj kochana na to stojące- bo ja kiedys sobie kuper nieźle na takim sparzyłam!!!
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-28 o 22:01 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suknia naprawdę śliczna
|
|
#3515 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez bym chcialazeby moj TŻ kupil garnitur ze swoich i moich snow za 300zl... ![]() Ja na solarium bylam juz 5 razy i jestem czarniutka...
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadąrzam za Waszym pisaniem
... zbieram się do lekarza.
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy garnitur z LaVarda (niestety na ich stronie nie ma akurat tego modelu) za 600 zł. Bardzo dobry materiał i super leży. Do tego dwie koszule, spinki do mankietów i krawat kaskadowy. Chciałam na początku musznik, ale garnitur nie ma kamizelki, więc stanęło na krawacie. Wygląda niesamowicie elegancko.
Nie polecam Wam firmy Sunset Suits. Moja mama tam pracuje i wiem jakie mają wyroby. Niektóre są dobre (te drooogie), ale duża część to po prostu chłam. Jak już to idźcie wybierać z kimś, kto się zna na materiałach, bo możecie strasznie przepłacić. Koszul nie polecam tańszych niż 100 zł. Lepsze na targu się trafiają. W sumie to powinnam Wam Sunset polecać, bo moja mam znowu wypłaty nie dostanie, ale naprawdę dwa razy się zastanówcie zanim coś kupicie. |
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3519 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
bardzo delikatny, dziewczęcy styl zwiewny... no ale wiadomo, jak się źle czujesz w tym to lepiej wymień jeśli tylko będzie możliwość. Istnieje też możliwość, że jak przymierzysz teraz to sobie przypomnisz dlaczego tą wybrałaś ;p ja mam tak jak są wątpliwości - idę zobaczyć i robię uf... hihihihi ![]() Cytat:
a wysoki) i większość miała z tyły 2 takie rozporki w marynarce na dole - i to absolutnie dyskwalifikowało garnitur od razu, bo za luźny. Dla osób z Warszawy mogę polecić firmę Roland - polska firma rodzinna na madalińskiej (prawie już Legionowo) szyją dla mężczyzn tego typu ubrania. Poszliśmy - przemiła obsługa, pokazali nam gdzie rozmiar TŻ wisi, przymierzył i super! tylko mieli mało materiałów które by nas interesowały - ale i tak był wybór i można by się zdecydować, tylko na początku ma być dostawa nowych materiałów i widzieliśmy próbki - ciemny bardzo, prawie czarny granat w delikatne prążki... rewelacja wogóle jak TŻ miał na sobie ten garnitur i pierwszy raz rozmiar taki super był i idealny wg nas a babka mówi, że tu to trzeba coś zaszyć tu podnieść i dopiero będzie idealnie ;p także jesteśmy zadowoleni - fachowa obsługa materiał na bazie wełny z dodatkiem uszlachetniającym wiskozy czy czegoś - no żeby się tak nie gniótł generalnie super jakość i gwarancja na długo, na przeróbki (wiem po doświadczeniach taty ;p). A cena moim zdaniem w stosunku do usługi śmiesznie niska 550 zł z kamizelką w komplecie - ale dokupujemy ślubną biało-srebrną z fularem i tym czymś do butonierki - 150zł. Koszula na koniec. Buty wczoraj oglądaliśmy znowu i kolejne nam się podobają będzie w czym wybierać Jak policzyłam wyjdzie ok 1100 zł za wszystko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
znalazłam super bieliznę... kurde tylko komplet (biustonosz+stringi ;/ + pończochy) kosztowałby 290zł (z pasem) lub 230 (bez pasa, a pończochy samonośne)... ech ale jak założyłam, i ta pani sprzedająca grzebała mi przy biuście - jakieś wkładki dołożyła i normalnie patrzę a tu biust jakiego w życiu nie miałam TŻ by miał radochę hihihi chyba się zdecyduję na ten biustonosz, jakieś figi (nie chcę stringów ;/) i samonośne pończochy tylko tam znalazłam 8 den! rewelacja ww KDT kupiłam biżuterie na ślub! Pochwalę się w załącznikach wogóle nie miałam zamiaru kupować ale był bardzo duży wybór... i jak zobaczyłam te kolczyki - doszłam do wniosku, że takie chcę - delikatne, bo suknia jest strojna a na innym stanowisku znalazłam wisiorek będę się nad nim zastanawiać - ale na wszelki wypadek kupiłam kryształki są szklane, ładnie się mienią - kolczyki kosztowały mnie aż 12zł ;] a wisiorek 16zł ![]() I wczoraj przyszły buty już moje Dla równowagi zgubiłam wczoraj telefon ;] nie wiem jak kiedy... grrr... numer nie odpowiada więc ktoś siępołaszczył na gruchota ;] na kartę był więc wiele strat nie było - najgorsza psychiczna, bo się przywiązuję do rzeczy no i musiałam kombinować jak się porozumieć z rodzicami, żeby się nie martwili i w odpowiednim czasie wyjechali po mnie na stację ;p no i z TŻ - 100km jedzie na te nauki ;] oczywiście pociąg którym zwykle przyjeżdża odwołali, my nic nie wiedzieliśmy i nie mogliśmy się skontaktować - więc mistrzyni roztropności błądziła godzinę po Dw. Wschodnim dopóki jej nogi nie odpadły i nie poszła po rozum do głowy żeby dopytać w informacji o co kaman... grrr nie znoszę kolei ;/no ale wszystko skończyło się happy endem a na pocieszenie kupiłam sobie granatowy płaszczyk ![]() No i takie skutki jak mnie jeden dzień nie było - ciekawe czy ktoś przebrnie przez te wypociny ;p pozdrawiam załączniki: buty i biżuteria - 2 wersje łańcuszkowe - co myślicie? widziałam też pasującą bransoletkę chyba dokupię. Zamiast łańcuszka może być też sztywna okrągła struna lub myślałam o wersji z muślinową tasiemką -sprawdzę wszystko |
|||||
|
|
|
#3520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobra lecę pod prysznic, nie wiedziałam, że po solarium tak się śmierdzi i zmykam do pubu, mamy się tam spotkać ze świadkami żeby się w końcu poznali
|
|||
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
toverku a co myślisz o takiej fryzurze? wstawię pierwszą do załącznika - strasznie mi się podoba ale nie dla mnie kompletnie ;p ale tak myslałam że może pasowała by Tobie?
świadkowej już wciskałam ;p ale twierdzi, że nie ma gęstych włosów phi... i inne ładne rozpuszczone - co prawda dłuższe ale taki styl może by Ci odpowiadał? ja w każdym razie jestem za takimi dla Ciebie ![]() Cytat:
aaaa zapomniałam spytać Ciebie o to solarium nigdy nie byłam na takim stojącym ale słyszałam pozytywne opinie w sumie na solarium byłam pewnie z 5 razy przy czym tylko raz (3 wizyty z rzędu) udało się uzyskać jakikolwiek efekt ;p ale na ślub mam zamiar być łądnie i równo opalona...Więc pytania: gdzie i za ile i jakie wrażenia?
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-28 o 22:03 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3522 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pierwszy raz wpisuję się na tym wątku
![]() Mam nadzieję, że tu ktoś mi pomoże... ![]() Czy może któraś z Was wybrała suknię : atelier diagonal 818 ?? może macie jakieś zdjęcia z przymiarek, bądź jakieś z neta ?? ja szukam szukam ... i tylko na modelce znalazłam ![]() Z góry dziękuje za pomoc ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten drugi już ładniej wygląda ale sprawdź z tą tasiemką może akurat bedzie pasowało ![]() emilkaaaa ja Ci niestety nie pomogę
|
|
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
biedronka19876
czekoladka79 zobaczysz wszystko jakoś się ułoży i będzie dobrzeAgata R jeżeli chodzi o naszego świadka to będzie Tz'ta brat. I prezentu dla niego nie przewiduję żadnego, bo on jak tylko się dowiedział, że my bierzemy ślub to zrobił nam na złość i robi wesele 1,5 miesiąca przed nami na 120 osób I za co my mamy mu dziękować ![]() madziczek a możesz mi przesłać na priv adres tej strony z koszulkami sanetka my też szukamy garnitury max do 600 zł,a chciałabym ze wszystkim zmieścić się do 1200 zł. W przyszłym tygodniu zaczniemy chodzić po salonach, wstąpimy na pewno do Vistuli, Sunset Suits i jeszcze do jednego sklepu, gdzie mój znajomy kupił sobie 2 miesiące temu garnitur - spodnie + kamizelka + marynarka za 500 zł Jest wybredny gorzej niż kobiety ![]() kamilajanusz emilkaaaa witamy w PM2008. Na jakim etapie stoją przygotowania, sukienkę już masz? toverek83 sukienkę masz taką , jak lubię - prostą i skromną, ale mającą w sobie to "coś" My idziemy dzisiaj na indywidualne spotkanie z panią z poradni Zobaczymy co będzie nam mówić
|
|
|
|
#3525 |
|
BAN stały
|
Hej laski za czesto si enieodzywam bo mam bardzo duzo pracy w sobote jade do annakacka do lwoch zeby zobaczyc sale i kosciol...Zrobie wam fotki...I tak czytam ale co niektore z was skape dla garnitur dla TZ...Jemu chyba tez sie nalezy cos pozadnego chyba...Tak mysle ja Moj juz kupil Gartur za 4 tysiace zloty...Niekupil jeszcz e butow ale w garnitur bylo wliczone wszytko...Musznik mucha krawat kamizelka...
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cena też niestety powalająca Ja za sukienkę dałam 2 tysiące i to było max na co nas stać. Garnitur dla TŻ chcemy znaleźć w cenie do 1000zł (bez dodatków)
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skąpe czy nie skąpe, to zależy od ludzi i oczywiście budżetu... nie każdego stać na gajer za 4 tyśki ![]() a jak będzie naprawdę to się okaże jak już wszystko kupimy, bo na razie to NIC nie mamy (tylko sukienka wybrana )
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było, ale staram sie czytac na bieżąco, ale to trudne bo duuużo tu piszecie
Cytat:
tylko że ja właśnie kupuje ja razem z bolerkiem który jest w sumie w komplecie z ta suknia. Ja zrezygnowałam z takiego zdobienia a będę miała inne które sobie wybrałam. Poniżej wklejam zdjęcia sukni z bolerkiem, trochę niewyrazne ale niestety nie mam innego. Co sadzicie o takim połączeniu??
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madziaczek, jednak sprawa trochę inaczej wygląda, bo już pytałam w parafii - zapowiedzi odbędą się w naszych rodzimych parafiach (bo muszą), mimo że ślub odbędzie się zupełnie gdzie indziej i właśnie tam będzie spisywany protokół. Ale dziękuję za dobre chęci ![]() No więc zebrałam się na odwagę i wklejam swoje zdjęcie w sukni (ale nie moim egzemplarzu, tylko na przymiarce) oraz gorset na zbliżeniu. ![]() Acha, na ramiączkach będą jeszcze kwiatuszki
|
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, wiem... ale nie mam głowy. wyniki moich badań nie są dobre, czeka mnie dalsza diagnostyka wiec mam doła
![]() Piszecie o garniturach. Mój TZ ma 198cm wzrostu i jest b szczupły i nigdzie nie było grnitury. Zamówiliśmy surdut szyty na maire za 1400 zł ( z kamizelką w komplecie) i podobno kamizelki sa zawsze w komplecie, wiec dziwi mnie to co piszecie. Do tej pory jeszcze nie pokazalam wam mojej sukni... a wiecie dlaczego, normalnie troche mam obawy... bo model jest z roku ubiegłego i to nie jest nowosc. Ale tylko w tej czułam sie wyjątkowo. Zdjecie załączam modelki. Ja mam włosy taki brąz z tycjanem, długośc do łopatki. Jak myślicie włosy upięte czy rozpuszczone, zaznaczam ślub 25.10. Jedno zdjecie zalaczam w kolorze ecru bo sukienka jest bardziej widoczna. moja bedzie biała i bez tych zamiączek. co myślicie? |
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby to miało znaczenie ja swojej też bym nie miała... a też tylko w tej czułam, że to ta jedyna więc głowa do góry i proszę mi się tu nie zakompleksiać ![]() sukienka oczywiście bardzo ładna a co do tych kamizelek, to dziewczynom pewnie chodziło o kamizelki ślubne, które się kupuje oddzielnie...
|
|
|
#3534 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
SUKNIE MASZ CUDOWAN POPROSTU SZCZENA MI OPADLA ZE NORMALNIE SLOW MI BRAKOJE i powiem ci szczeze ze suknie z tego roku sa brzydkie malo ktora mi sie podoba suknie do polowy 2007 roku sa naprawde sliczne...Ale twoja jest naprawde cudowna...Mam nadzieje ze sie nieobrazilas |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam wesele "sponsorują" rodzice czy dobrze czy źle, nie wiem wiemy, że mogą sobie na to pozwolić więc korzystamy... dla nich było od początku jasne jak słońce, że to oni płacą... uważam, że mamy szczęście, bo nie każdego jest stać, żeby wyprawić swoim dzieciom wesele...
|
|
|
#3536 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dzasta110 wlansie dlatego my zaczelismu oszczedzac...Kurcze co sie stalo ze tamtego postu niewidac...Ups chyba cos z knocilam...Moze i rodzicow TZ stac na to ale moich nie a kwkoncu to rodzice pnny mlodej powinni wypraiwac...Choc powiem ze teraz wszytko organizuja wlasnie rodzina TZ ale my za wszytko placimy...
|
|
|
|
#3537 |
|
Przyczajenie
|
jeszczepanna śliczna suknia... bardzo dużo zdjęć kedane jest w internecie
poszukaj a nacieszysz oko co do moich przygotowań, to już prawie wszystko ![]() brakuje : obrączek, dodatków dla mnie, stroju dla Przyszłego Męża i zaświadczenia z poradni rodzinnej ![]() ślub w sierpniu sukienka wybrana właśnie AD 818 poszukuje zdjęć bo ze zdjęciami łatwiej dobrać dodatki no i właśnie można oko nacieszyć
|
|
|
|
#3538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się na materiałach a mnie w każdym razie mnie bardzo się tam podobają garnitury. Dlatego polecam! Zawsze można sprawdzić! Rzecz gustu Cytat:
Jaki masz rozmiar kopytka? I jak duży jest obcas w nich? Wyglądają bardzo zgrabnie!! Biżuteria też fajniutka, taka delikatna- ale absolutnie na tym łańcuszku!! Do tego trzeba czegoś delikatnego, albo cieniutką żyłkę srebrną, albo tą tasiemkę!! Cytat:
Normalnie szaleństwo ![]() Cytat:
Ślicznie!! Cytat:
![]() I kochana moja suknia na manekinie wygląda wg mnie olśniewająco!!!!! Straszliwie mi się podoba i nie przesadzam tu ani trochę!!! Chcialabym jeszcze Ciebie w niej zobaczyć i będę w pełni szczęśliwa!! Cytat:
I chodzi o kamizelki do garnituru, nie ślubne! Ojjjjj.... dziewuszki ale mam lenia!!! Za tydzień mam straszny ostatni zjazd w szkole. Mam 3 egzaminy, 2 zaliczenia ćwiczeń i muszę oddać plan pracy licencjackiej! A tematu jeszcze nie mam!!! ![]() Buuuuuuuuuuuuuu... czemu to się samo nie zrobi??
|
|
#3539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolczyki mi się bardzo podobają, wisiorek już mniej (przez to srebrne "obramowanie"). Lepiej się prezentuje na tym drugim łańcuszku Tylko nie przesadzaj z tym solarium Powinno się zrobić parę dni przerwy pomiędzy jedną wizytą a drugą.Cytat:
Suknia piękna Przecież non stop się szyje tego typu suknie - są piękne, klasyczne, ponadczasowe |
||||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wec.com.pl/Obraczki-wielokolorowe-c21.html Ja zamawiałam tam i są wg mnie śliczne i bardzo oryginalne! To te: http://www.wec.com.pl/Obraczki-wielo...00ZB-p627.html Polecam!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

, tylko zapodział gdzieś naszą kartkę z telefonami i nie miał jak się z nami skontaktować
, ale.... ja ubrałam obrączkę i świetnie pasowała, błyszczała na moim palcu, że aż mi dech zapierało, kiedy partner ubrał swoją wyobraźcie sobie, że była za mała! Nie przechodziła przez kość i facet się upierał, że to nie jego wina, że rozmiar jest niby taki jak na umowie. I wyliczył nam jakieś dziwne liczby z których wyszło, ze za poszerzenie zapłacimy 18 zł lub damy jakąś część złota (przy odbiorze). Wiecie co, coś mi tu śmierdzi.Przecież obrączki są rozciągane w wysokich temp żeby je powiększyć, a nie poprzez dołożenie do nich złota, więc po co zasugerował nam, żebyśmy mu je donieśli? 
Dawno mnie tu u Was nie było... Widze, ze u Was przygotowania ida pełna para. U mnie tez juz praktycznie wszystko załatwione, teraz tylko o szczegóły trzeba zadbac.
Jutro jade sprobowac ja wymienic, a jak sie nie da to pojde w dresie na swoj slub, bo jej juz nie załoze. Zostało 4 miesiace i juz pewnie duzo tych najładniejszych sukien jest wypozyczonych.
ALe mam doła... 
Powiedz mu że jak tak bardzo chce taką metkę to sama mu zrobisz i wszyjesz, będzie taniej 

proponowalno mi licowki albo korone ale...no wlasnie nie wiem czy sie decydowac. bo to i koszta i sporo zachodu.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zobaczysz wszystko jakoś się ułoży i będzie dobrze
Jest wybredny gorzej niż kobiety
Ale cena też niestety powalająca