![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Złamał się jeden paznokieć-co zrobić z resztą paznokci-obiąć?Długo zapuszczałam
Cytat:
Moze niech Paulakrk sie wypowie w tej kwesti.
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Złamał się jeden paznokieć-co zrobić z resztą paznokci-obiąć?Długo zapuszczałam
oj, napewno nie jest idwalnym rozwiązaniem, ale awaryjnym, jak dl amnie to lepsze niz robienie 1 tipsa na zlamanym paznokciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Złamał się jeden paznokieć-co zrobić z resztą paznokci-obiąć?Długo zapuszczałam...
ostatnio mialam ten sam problem no i zastosowalam metode z chusteczka i klejem krpelka, ktora jest dosc mocnym klejem i naprawde skleja rozne cuda
no i efekt byl taki ze po 2 dniach a moze nawet po poltora dnia chusteczka zaczynala sie samoistnie odrywac a wiec oderwalam ja i 2 raz zrobilam to samo i tak bylo 3 razy i wkoncu spilowalam wszytskie pazurki i czekam na szybki ich odrost |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Złamał się jeden paznokieć-co zrobić z resztą paznokci-obiąć?Długo zapuszczałam...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ehh..przyszło mi łaczyć się w bólu...siostra TŻta robi 18 w niedzielę, ja zapuszczałam pazurki i własnie mi się złamał ten środkowy....
![]() Opłaca się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ja swoje piekne, dlugie paznkietki spilowalam do samej skorki. No coz, wczesniej czy pozniej i tak to je czeka, a wole to zrobic wczesniej by szybciej odrosly, chyba ze jest jakas okazja to staram sie jakos podtrzymac ten podlamany, ale nie zawsze to sie udaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto sprobowac. Jesli sie okaze ze kiepsko to wyglada no to niestety czeka Cie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A to jak się je krócej spiłuje to szybciej rosną? Udowodnione naukowo?
![]() Na razie je zatrzymam - szkoda mi frencza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
skimos- PRAWIE robi wielką różnicę
![]() Z mojego doswiadczenia wynika, że jak mam paznokieć troche 'odrośniety' tzn widać 'białą cześć' to szybciej rośnie ![]() anastazjaa uzywaj sobie super glue do woli, ale proszę Cię nie wkręcaj nam, że to nie szkodzi....i nie gadaj, że tipsy niszczą paznokcie bo to już jest żałosne!
.+.=.. Edytowane przez zaczarovana Czas edycji: 2006-09-19 o 16:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I opłaca się ![]() anastazjaa...a jak Ci wypadają włosy to tez je zbierasz z podłogi i przyklejasz z powrotem super glue? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
No to moze ja sie wypowiem.jezeli jast paznokiec pekniety (czyli taki ze sie jeszcze trzyma) to najlepiej jest isc do salonu i usztywnic sobie tego zlamanego paznokcia zelem (koszt do 10 zl za jednego paznokcia). Ja tak zrobilam i spokojnie czekam sobie az mi odrosnie. Sposób awaryjny to taki zeby zakupic sobie zestaw sally hansena- nail repair kit, sklada sie on z kleju i pudru i jest naprawde dobry. Choc moze nie jest zbyt tani ale starcza na baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dlugo. a co do super glu bym nie ryzykowala, lepiej kupic sobie w kiosku tipsy top choice i uzyc kleju ktory jest tam zamieszczony(najlepszy jest ten rozowy). Slyszalam jeszcze o slejaniu jedwabiem ale nie bede sie wypowiadac na ten temat bo nie jestem zorientowana w tej metodzie.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Dot.: Złamany paznokiec (dziwnie)
ale jak utwardzić żelem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
iść do specjalistkii o to poprosić
![]()
![]() |
#136 |
La Moderatoiure
|
A ja w takiej sytuacji wszystkie obicęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
ja tez, i od nowa zapuszczałam ale neiwyczymałam i poszłam na żele
![]() ![]()
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Oj od razu głupio....
![]() Możesz mówić ,że to nowy trend Jesień 2006 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Jak mi sie zlamie tak jeszcze na cialku to podklejam go i czekam az odrosnie bo nie mozna go obciac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuje naprawic go FIBERGLASSem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy złamany pazurkas!!!! Buuuuu ;(
od 4 miesiecy mam na naturalnych paznokciach żel ,przed chwilą złamałam paznokiec w połowie bół jak ........,aż do krwi .Niewiem co teraz
czy na złmany paznokiec moge isc zrobic na nowo żel jesli nawet krew poleciaqła czy musze go ściąć i czekac aż odrośnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściągnąć, poczekać aż się podgoi i myślę, że można jeszcze raz nakładać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chciałabym sie zapytać jak to nałożyć w warunkach domowych zęby "było dobrze"? Oczywiście nie chce usztywniać całych paznokci, tylko "skleić" miejsce gdzie mi sie nadłamał paznokieć.
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Dot.: Złamany paznokieć - do Dolly'85 i nie tylko.
Wypróbowałam dziś chusteczkową metodę i mam nadzieję że to zabezpieczy paznokieć przed dalszym złamaniem
![]() Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega metoda ratowania paznokcia u stylistki za pomocą jedwabiu?? Nie chciałabym skracać wszystkich paznokci i będę kombinować wszelkimi sposobami żeby je ratować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio tez mialam problem ze zlamanym paznokciem. Przeczytalam o plasterkach i poszlam do drogerii kupic. Niestety Pani nie miala ich, ale polecila mi klej do paznokci. Podeszlam do tego dosc sceptycznie - klej marki Coral za 6,50zł wygladajacy jak bezbarwny lakier nie zrobil na mnie wrazenia. Ale kupilam go. I dzieki niemu juz od 3 dni chodze ze sklejonym paznokciem i jak do tej pory o nic nie zahaczylam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
też mi się tak kiedyś złamał i bardzo bolało
![]() ![]() moim zdaniem to bardzo dobry pomysł jak ktoś pytał co mi się stało to po prostu mówiłam że tak go złamałam i dla nikogo nie było to nic dziwnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
widzę, że nie tylko ja mam ten problem...
plasterki odpadają, zestawu Nail repair kit Sally Hansen jak i kleju Superhold już nie można nigdzie dostać, a do Corala jak poprzedniczka jestem sceptycznie nastawiona.. (chociaż chyba faktycznie spróbuję)... a paznokcie łamią się co raz głębiej.. Czy ktoś ma pojęcie o jakichś innych klejach do naturalnych paznokci (a nie tych paskudztw do tipsów)? Moje pazurki czekają na ratunek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
widze ze łamanie się paznokci na kciukach "w połowie długości" nie tylko mi się zdarza
![]() http://perfumeria.pedet.pl/Sally+Han...3054,1,i2.html znalazłam coś takiego... jeszcze nie sprawdzałam czy działa ale moze warto ? ![]() "Zalety Nail Repair Kit: - Uzupełnia pęknięcia i ubytki w paznokciu dzięki nowoczesnej, trwałej formule, - Łączy i wzmacnia uszkodzone części paznokcia, - Jest praktycznie niewidoczny po związaniu z paznokciem. " BRZMI CAŁKIEM NIEŻLE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: złamany paznokieć
są jakies plasterki na paznokiec złamany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dot.: złamany paznokieć
Owszem, są. Zrobione z folii
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.