![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dermablend Vichy
Szukam informacji na temat kosmetyków do makijażu korekcyjnego Dermablend Vichy. Niestety na stronie producenta nie ma nic na ich temat. Przeczytałam że coś takiego jest w Wysokich Obcasach i bardzo mnie interesuje czy są dostępne w Polsce i gdzie można je nabyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dermablend Vichy
póki co Dermablend nie ma w Polsce. ale jest we Francji, w USA(?)
kosmetyki te można obejrzeć sobnie np. na francuskiej stronie vichy. ponieważ www vichy jest we flashu, nie mogę wkleić linków. skoro w GW piszą o Dermablend, to pewnie za kilka tygodni będzie polska premiera tej linii- prasa jest zazwyczaj z wyprzedzeniem informowana o nowościach. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2005-09-25 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za informację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Znowu wyglada na ciemny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
testowałam na ręku: mocno kryje, ale czy lepiej niż siostrzany
produkt od la roche posay (unifiance touche pro), to nie byłabym pewna. zamalowywałam pieprzyk i Dermablend poradził sobie gorzej niż Touche pro- czyli pieprzyk był trochę widoczny. ale dermablend wyglądał dyskretniej na skórze, a touche pro było widać nawet z pewnej odległości. z zalet: spory wybór odcieni (łącznie 6), w dwóch tonacjach: różowo-beżowej i żółtawej, w tym też całkiem jasne odcienie (duuża zaleta dla mnie). twarda konsystencja- produkt trzeba "rozgrzać" na dłoni, żeby zrobił się kremowy- być może to wróży wydajność. rozśmieszył mnie "fixator"- ponad 60zł za talk z odrobiną dwutlenku tytanu (ale właściwie to samo można powiedzieć i o innych pudrach sypkich) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja osobiście nie mogę nic powiedzieć na temat tego produktu,bo go nie testowałam,ale napewno jest już w aptekach w Polsce,bo go widziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja za to moge...wlasnie wyrzucialam 80zeta
podklad jest masakryczny...trzeba mocno nawilzyc twarz zeby jako tako sie przyjal na buzi, wchodzi w pory co sprawia ze jest widoczny/ogolnie bardzo widac go na twarzy....moze i mocno kryjacy ale kiepsko rozprowadzajacy...moze jako korektor sprawdzi sie lepiej bo ja dla niego innej szansy nie widze.. Edytowane przez norolim Czas edycji: 2005-11-03 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A czy może któraś z was widziała w aptece dermablend ale fluid w tubce 30ml?Na angielsko języcznej stronie vichy on jest,na naszej ani sladu po tej serii a w aptece widziałam tylko puder utrwalający i ten o którym właśnie piszecie a pani w aptece była tak totalnie niezorientowana a co laściwie mi chodzi(mimo tych pudrów na półce i tak podała mi tester aera teint),że stwierdziłam że się z nią nie dogadam.
Napiszcie jak cos wiecie o fluidzie,pliski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
na razie nie ma w Polsce wersji we fluidzie.
tylko kompaktowy korektor-podkład oraz sypki puder urtwalajćy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ech to widze,że nie mam po co ganiac po innych aptekach.Dlaczego u nas w Polsce wszystko musi być z takim opóżnieniem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wypróbowałam podkład w płynie Vichy Dermablend i jestem zachwycona. To najlepszy podkład z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Po pierwsze to kryje rewelacyjnie, świetnie wtapia się w skórę, nie wysusza, nie tworzy maski, utrzymuje się na skórze cały dzień (dla mnie to nowość, bo żaden nie wytrzymał u mnie tak długo), nawet nie utrwalony pudrem nie daje się łatwo zmyć (spokojnie można pływać w basenie bez obawy że spłynie). Po prostu rewelacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Osobiście polecam podkład w płynie Vichy Dermablend . Ja już go mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A gdzie go kupiłyście,jest jednak w Polsce juz???
Powiedzcie mi czy nie mam z nim takiego problemu jaki mam z La Roche Posay Unifiance a mianowicie po krotkim czasie zaczyna mi sie niemilosiernie swiecic skora.Z tym tez sa takie problemy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja mam próbki w saszetkach. Kolorki można obejrzeć na niemieckiej stronie Vichy, podejrzewam, że w Polsce będą też takie. Niestety prawdopodobnie mam uczulenie na ten podkład, bo zaczęły mi się robić gigantyczne bolesne krosty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze tylko dodam, że korektor w kremie kosztuje 61 zł., a puder sypki 83 zł.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wypróbowałam Dermablend i muszę powiedzieć, że kryje bardzo ładnie. Jest bardzo trwały. Niestety dla mnie jest trochę za ciężki. Nie mam aż takich problemów z cerą, żeby go używać. Zostało mi jeszcze kilka próbek i świetnei sprawdzają się jako korektor [ale nei pod oczy]
![]() przeraziła mnie cena :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spf11, ma być trwały do 12 godzin,nieperfumowany; stężenie pigmentów:25%. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2006-01-12 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to chyba 15 opal jest najjaśniejsze.Czy on jest rzeczywiście jasny i nie wpada w żadne różo beże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja kilka dni temu dostałam tester fluidu, także zapewne są i fluidy dostępne, ale może jeszcze nie wszędzie.
Co do samego fluidu to jest ok, tylko,że dostałam za ciemny tester i kolorystycznie mi nie pasował. Natomiast ja nie mam jakiś większych problemów skórnych i za wiele do tuszowania nie ma, ale tuszuje fajnie i nie robi efektu maski-tyle,że do skóry tłustej nie polecam ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
[quote=catherinne24tyle,że do skóry tłustej nie polecam
![]() Dlaczego??? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Bo ja mam bardzo suchą skóre, a po nałożeniu podkładu błyszczała się (oczywiście pomimo zmatowienia pudrem sypkim) także wyobrażam sobie co może być, jeśli użyje się go do skóry tłustej
![]() Ale zawsze warto wypróbować-tester nic nie kosztuje ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
W najnowszym Twoim Stylu jest próbka podkładu Dermablend (info dla chcących wypróbować
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A wiesz może po ile można dostać tą gazetkę? Idę chyba zajrzeć do sklepu.
U nas kobitki pewnie wykupiły. Obadamy zobaczymy. Może poproszę kolegę żeby mi zobaczył. I tak będzie szedł do mnie, mi się nie chce wychodzić. He he he. Dziewczyny, wiem że to nie na temat, ale czytałam cały temat i przeczytałam wypowiedź Effci. Za co można dostać Ban? Czy to kara? Trzeba płacić ? O co chodzi? Wczoraj już też widziałam niejedną kobitkę zbanowaną, od czego to zależy? Nie rozumiem.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
TS kosztuje około 10 zł.
Korzystając z okazji mam prośbę, abyś pisała przy pomocy wyraźniejszych i większych czcionek, a także nie używała neiczytelnych kolorów (takich jak np. ten seledyn z trzeciej linijki powyższego tekstu). Ban to kara, którą dostaje się za niestosowanie do regulaminu forum. W celu dalszych wyjaśnień, polecam jego lekturę. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
DZIĘKUJĘ BARDZO ZA WYTŁUMACZENIE !
![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie wczoraj wyprobowalam probke fluidu dermablendu i byl calkiem, calkiem. Wprawdzie byl nieco widoczny- ale to moja wina po czesci bo nalozylam go za duzo z powodu zlego osiwetlenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie go wypróbowałam,z tejże próbeczki oczywiście
![]() ![]() ![]() Trzyma mi się do teraz niezmiennie-makijaż robiłam o 9 rano.Fakt,że potraktowany skrobią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.