|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Cytat:
dni nieplodne + prezerwatywa+ st. przerywany ? masakra!!nie denerwuj sie ![]() wez ciepla kapiel a okres szybko przyjdzie ![]() Cytat:
![]() test warto zrobic, bo kosztuje nie duzo a uspokaja nerwy
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
Marwari, wypiłam już meliskę, żeby się uspokoić :P Staram się o tym nie rozmyślać, ale wciąż mam jakieś głupie myśli i sama sobie chyba tym szkodzę
|
#1653 |
|
Przyczajenie
|
Mam kilka pytań które mnie nurtują
Czy to prawda, że plemniki w wodzie nie przeżyją z powodu zjawiska osmozy. Jednak ja chciałabym się dowiedzieć czy to, że plemnik trafi do wody w spermie nie zmienia postaci rzeczy - czy sperma nie będzie go w pewnym stopniu izolowała przed pęcznieniem? Co za tym idzie - czy plemniki na pewno nie mogłyby hipotetycznie przeżyć np. jakichś 3 godzin w ubikacji - czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jeśli woda z ubikacji chlapnie w okolice pochwy? Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nurtujące pytania o męskie sprawy
że co ?
zaplodnienie z wucetowej wody :-D ludzie to maja chyba za duzo czasu ze wymyslaja takie rzeczy . boisz sie ciazy to nie bierz sie za seks ani zadne jego odmiany i tyle. |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie zastanawiałam co ktos odpowie na to pytanie.
Mi brakowało słow po prostu...
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając absurdalność samego pomysłu, odpowiedź brzmi: nie, nie zajdziesz tak w ciążę. |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby tak było to musiałyby być chyba osobne baseny dla meżczyzn i kobiet...
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
o matko
A jakim cudem wg ciebie plemnik trafia do wody bez spermy albo ze spermą, bo nie rozumiem?
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Theice, plemnik raczej nie trafi do wody bez spermy, tzn. bez płynu w którym pływają plemniki, raczej
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
Marwari, Trista-dzieki wielkie za odpowiedz! test juz zrobilam i wyszedl negatywny,wiec czekam na @. a szkoda...
![]() pozdrawiam
|
#1662 |
|
Przyczajenie
|
No a jeśli w kibelku będzie się znajdowała sperma.. i chlapnie w okolice pochwy.... wydaje mi się, ze to jest możliwe
![]() Jasne ale na basen nie chodzisz nago... chyba ze u Ciebie w miescie takie są. Przez kostium raczej w ciąze nie zajdziesz Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-09-25 o 13:26 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a i tak podobnie jak Ty potem czekam na okres choć wiem że w ciaży być nie powinnam, bo jest to mało pradopodobne, to się zatanawiam że może jadnak oczywiście wszystko się dobrze kończy, więc uspokuj się a napewno wszystko będzie oki i okres też napewno dostanieszpozdrawiam |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ktos boi sie ciazy i potrafi wymyslic ciaze z wody w kibelku to powinnien przestac sie tym interesowac i wrocic do tematu za kilka lat. lub nigdy. |
|
|
|
|
#1665 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
odstawilam tabletki anty to moze zaczne uprawiac seks w kostiumie?
![]() litości...
|
#1667 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
poprawiłyście mi humor dziewczyny
|
|
|
|
#1670 |
|
Moderatorka z pazurem
|
A takpoważnie mówiąc dziwiłam się jak ostatnio czytałam że poziom wiedzy seksualnej i fizjologicznej u wielu nastolatków jest na poziomie ...hmmm... zabrakło mi skali w dół
I również podano przykład, że dziewczyna całkiem poważnie się pyta czy możliwe że zaszła w ciaze podczas korzystania z toalety na polu biwakowym...A ja całkiem poważnie pomyslałam, że to możliwe pod warunkiem że w tej toalecie nie była sama i niekoniecznie musiała robić tam siusiu ![]() Chodziło jednak o spremę, czy też nawet pojedyncze plemniki na desce sedesowej
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
to wina tego, ze rodzice nie rozmawiaja, a wychowanie seksualne, to.. hmm niewiadomo co... swoja droga, moja nauczycielka z biologii sugerowala nam, ze nawet jak plemniki wyladuja na udzie to mozna zaciazyc hehe
ale najbardziej do tej pory smieje sie z jej twierdzenia, ze stringi to samogwalt
|
|
|
|
#1672 |
|
Przyczajenie
|
nie no niektore pomysly mnie po prostu rozwalaja!!!!! ale przynajmniej mozna sie posmiac przypominaja mi sie odrazu posty wysylane przez 12- 13 latki do bravo girl
chyba wezme sobie do serca i przestane korzystac z publicznych toalet bo pozniej nawet nie bede wiedziala czyje to dziecko![]() ![]() jednym slowem dziewczyny sugerujac sie zdaniem niektorych MYŚLICIELEK nie wolno nam sikac, kapac sie, pewnie i przebierac bo niedlugo plemnki zaczna latac i nie wiadomo jeszcze co![]() zastanawiam sie tylko czy kobiety beda nadazaly rodzic te dzieci![]() ![]() i nie wiedzac czemu jest ujemny przyrost naturalny przeciez wystarczy usiasc na toalecie hi hi![]() )
|
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
haha kabaret ^^. toż mnie rozwaliłaś
|
|
|
|
#1674 |
|
Przyczajenie
|
Wyobraźcie sobie minę dziecka gdy zapyta jak powstało "mam stawiała właśnie klocka gdy magiczna bryza omyła jej ciało" .
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite
|
|
#1676 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
- z katechetka - tylko z mezem, pociemku i pod koldra, i tylko kalendarzyk - zadnych innych metod antykoncepcji bo to wrecz szatamskie praktyki.. Nie wszyscy jednak byli katolikami, ale to katechetce nie przeszkadzalo. Do dzis pamietam ta niezaspokojona babe. Chłopa jej dać to przestanie głosić te swoje mądrości ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spermę składają się wydzieliny jąder (pleminiki), najjądrzy (odpowiedzialne za dojrzewanie pleminków i ich zdolność do zapłodnienia), prostaty (owy płyn w którym pływają plemniki), pęcherzyków nasiennych (fruktoza niezbędną dla ruchu plemników, tzn. pozywienie) oraz gruczołów opuszkowo-cewkowych (tworzą preejakulant, to co czyści cewkę z pH moczu i może być przyczyną zapłodnienia np. przy stosunku przerywanym). koniec wykładu. |
|
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Już dostałam @
))))) Ależ ja wiem, że jestem na tym punkcie przewrażliwiona... Dla mnie kompletną abstrakcją jest jak inne dziewczyny opowiadają, ze jadą bez zabezpieczenia, a są w moim wieku (19) i mają podobne plany na przyszłość - nie potrafię tego zrozumieć :P To chyba zależy od stopnia w jakim lubi się ryzyko :P heheAle też już idę na wizytę do gina, bo mam jeszcze problemy z trądzikiem, więc chętnie zbadam sobie poziom hormonów. Być może zaleci tabsy
|
#1679 |
|
Moderatorka z pazurem
|
widzę że coraz bardziej się zagłębiamy w szczegóły
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co kto lubi
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Mam nieregularnie krwawienia (29-36dni), więc bardzo uważam ze współżyciem. Kochaliśmy się w 30 dniu cyklu, co oczywiście uznałam za dni niepłodne. Stosowaliśmy prezerwatywę ze środkiem plemnikobójczym (wszystko ok) w połączeniu ze stosunkiem przerywanym, tzn. wytrysk za zewnątrz (cały czas z prezerwatywą, którą po wytrysku wymieniliśmy na nową, czystą). Logicznie rzecz biorąc to chyba nie mam powodów do paniki, ale denerwuję się, bo dziś jest 37 dzień cyklu, a ja nie mam okresu
masakra!!

Mi brakowało słow po prostu...