|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2522 |
Przyczajenie
|
Dot.: ACNE DERM jeszcze raz
Dziewczyny- ja bym wam nie radzila uzywac acnedermu na wlasna reke przez dluzszy okres czasu( ponad rok). W Polsce o dziwo leki zawierajace kwas azelainowy sa dostepne bez recepty- w Niemczech np nie. Dla znajacych niemiecki- tutaj znajdziecie krotka anylize roznych srodkow na tradzik http://www.infomed.org/pharma-kritik/pk13b-95.html. Pod kwasem azelainowym wyraznie pisze, ze nie jest polecane stosowanie go dluzej niz 12 miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Raczkowanie
|
o Acnederm można poczytać na ich stronie : www.acnederm.pl , są tam też komentarze i można zadawać pytania na które zauważyłam szybko odpowiadają. Trafiłam tam zupełnie przez przypadek ale jestem fanką Acne , choć martwi mnie to ,ze mówicie o podwyżce ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam wczoraj i zapłaciłam 20.95 ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Raczkowanie
|
w mojej aptece ciągle kosztuje 13 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
BAN stały
|
w mojej pytałam i kosztuje 17 zł
![]() ![]() Mam pytanie tylko. Otóz mam taki problem,ze jak wyskoczy mi jakiś pryszcz to zawsze zostaje mi po nim ślad. Nie czuć nic już- a widac różową plamkę. a mam ich już kilka na twarzy.. czy acne derm na to pomoże ?? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
ja też tak miałam i nadal mam , że po pryszczu zostaje mi różowa plama
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
BAN stały
|
ja czytałam , że acne derm pomaga
![]() ![]() ![]() a Ty może udaj się do dermatologa po prostu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje niektore przebarwienia maja juz ponad 3 lata ![]() Dzis niemila niespodzianka rano na mnie czekała na twarzy.. wstaje a na brodzie gula podskorna o srednicy 1,7cm ![]()
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Mogę stosować acne derm tak przemiennie: dwa razy dziennie i raz dziennie??
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny! uzywam AD wiec mozecie mi polecic jakis dobry krem nawilżajacy do cery tłustej, ktory nie zapycha ? pzrebrnelam przez wiekszosc stron tego wątku ale znaczej odpowiedzi na moje pyatnie nie wyczytałam. Uzywam teraz Nivea visage matujacy krem nawilzajacy na dzien ale wyczytalam ze ma zapychacze ;/ wiec muszę go odstawic,
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uparta Marti i Anecka Na początku stosowania AD też mi cery nie przesuszało. Pewnego dnia obudziłam się z czerwonymi plackami na czole, brodzie i trzeba było kupić coś do nawilżenia. Kupiłam sobie krem z serii Oceanic AA-półtłusty. Posmarowałam i plamy zniknęły. Teraz używam go na dzień a na noc AD. Wiem, że jest jeszcze tłusty i nawilżający z tej serii, ale nie próbowałam. Za to półtłusty jest pierwszym kremem, który mnie właśnie nie zapycha (używam już go od ok 4 tyg). Trochę jednak słabo nawilża, więc zastanawiam się nad tym tłustym lub nawilżającym jak mi się ten skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
Hey czy podczas kuracji AD aby pozbyc sie przebarwien moge brac beta-karoten ?
#2536 |
Zakorzenienie
|
na ulotce pisze zeby stosowac dwa razy dziennie rano i wieczorem...
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Rozeznanie
|
odstawiłam ziaję HCL i jest o niebo lepiej
![]() ![]() no i teraz, kiedy zaczynam się cieszyć swoja coraz to lepszą cerą... muszę zmienić tabletki anty, boję się, że mnie wysypie, czy cuś.. ![]() ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
BAN stały
|
mi od kremu ziaji powyskakiwały te krosty :| teraz jest juz lepiej. kupiułam dziś ance demr i wieczorem zrobie sobie peeling po czym posmaruje sie nim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
po jakim czasie ustępuje wysyp ? jak było/ jest u Was ?
#2540 |
Rozeznanie
|
No właśnie, krem ZIAJA HCL zapycha okropnie i jest taki ciężki
![]() ![]() inc0rrect nie polecam stosowanie AD dwa razy dziennie. Skóra może się wysuszyć albo przyzwyczaić do AD i nie będzie działało. Ale rób co chcesz ![]() uparta Marti u mnie z czoła po około tygodniu. Chociaż koło ust wysypało mnie trochę tam gdzie nie smarowałam AD i gdzie miałam "zdrową" cerę i do dziś mi zostały czerwone 2 plamki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
BAN stały
|
ja posmarowałam wczoraj na noc. efektów narazie nie widze ;P ale mam gładką buźke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz ![]() ![]()
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
mnie nie wysypalo wogole.
Wszystkie inne kwasy powodowaly u mnie wczesniej lub pozniej wysyp ropnych krostek. A kwas azelainowy to jedyny kwas,ktory nie spowodowal wysypu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie po miesiacu stosowania Acne Dermu. Nie wiem co o nim sadzic, na pewno troche mi pomogl, ale nie sa to efekty jakich sie spodziewalam. Stosowalam go na plecy, dekolt i twarzy. Najlepszy efekt osiagnelam na plecach, bo prawie wszystkie niedoskonalosci poznikaly w ciagu 2 tyg, reszte mam zamiar 'katowac' tonikiem z kwasu salicylowego. Na dekolcie cos ala 'male grudki' pozmniejszalo sie, ale teraz wrocilo z podwojna sila
![]() ![]() ![]() Wiem, ze miesiac to za krotko zeby zobaczyc efekty, wiec narazie sie nie poddaje, ale do pielegnacji wlaczam Effaclar na zmiane z AD i z utesknieniem czekam na efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stało się to na tyle uciążliwe że po miesiącu używania skinorenu musiałam iść na oczyszczanie mechaniczne-przed kuracją nie było takiej naglącej potrzeby:dosłownie kilka zmian... Stosowałam codziennie na noc,w miejsca problematyczne:strefa T,cienka warstwa na czystą skórę,przedtem nawilżałam kremem "Ogród SPA Kolastyna dla mieszanej cery"-zachowałam odstęp jakiś 10 minut przed wklepaniem skinorenu.Rano Krem matujący z Oceanic z kwasem azelainowym.Makijaż tylko okazjonalnie. Kończe tubkę i obawiam się zaczynać następną. Mam jeszcze pytanie-kosmetyczka poradziła,żebym smarowała Skinorenem cere po oczyszczaniu do wygojenia.Nie podoba mi się ten pomysł-niektóre zmiany były nakłówane i są świerze ranki. Będę wdzięczna za porady... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Elektra, moze to wina kremu, ktorym sie nawilzasz? Wg mnie AD powinno nakladac sie na czyta, umyta skore, a dopiero po uplywie min 30 min nalozyc jakis nawilzac o ile czujesz taka potrzebe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi po AD też wyskoczyły takie białe prosaki, ale zeszło po tygodniu. Nie smarowałam wtedy AD tylko nawilżałam. Jak zeszły to znów zaczęłam stosować AD ![]() Na Twoim miejscu nie używałabym narazie Skinorenu dopóki ranki się nie zagoją. Przecież to jest kwas. Kwas na ranki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Rozeznanie
|
a jeszcze dodam co poczytałam (chociaż już to zaapałka napisała)więc powtórzę ;-) : Skinoren na czystą skórę się nakłada, a potem po 30 min nakłada się krem nawilżający. A może lepiej Skinoren (jak ranki się wyleczą) na noc, a w dzień nawilżanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja również mam swój pierwszy miesiąc z AD. jak na moje oko jest dużo lepiej, choć na nosie zaskórniki mam dalej, czasem jakiś pryszczyk wyskoczy, ale ogólnie kończę powoli tę tubkę i kupię następną ![]() czym nawilżasz?
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz kiedy gadalysmy to na Ciebie AD nie dzialal, a teraz prosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.