|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
spodnie optycznie wydłużające nogi
Moje nóżki mają 80 cm długości (mierząc prawidłowo: od krocza) do wzrostu 163. Niby proporcjonalnie (gdzieś wyczytałam, że kobieta przy tym wzroście powinna mieć nogi długości 77cm i wtedy byłyby długie, ale jak ja mam 3 cm dłuższe i mimo wszystko są krótkie, to raczej coś nie pasi ;]). Jaki krój i kolor spodni powinnam wybrać, aby optycznie wydłużyć nogi? Obcasy nie wchodzą w grę. Mam zgrabne i szczupłe łydki, szerokie uda (które chciałabym również zamaskować, ale nie szerokimi spodniami, bo źle się w nich czuję). Jakieś propozycje?? ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spodnie optycznie wydłużające nogi
Z tego co gdzieś czytałam to proste spodnie wyszczuplają i trochę wydłużają... na pewno unikaj spodni z poziomymi przecięciami i szwami w poprzek bo to skraca nogi
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Od siebie dorzuce, że powinnaś unikać biodrówek. Spodnie z wyzszym stanem optycznie wydłuzają nogi.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
* Spodnie z srednim stanem :tak:
* Spodnie z wysokim stanem ![]() * Spodnie lekko rozszerzane u dolu. :tak: Ale nie za bardzo ! * Unikaj spodni zwerzanych u dolu. Nawet jesli kupujesz rurki, to sprobuj znalesc calkiem proste, a nie take zwerzajace sie u dolu. * Spodnie powinny prawie dotykac podlogi. Jesli nosicz obcasy na przemian z plaskimi to powinnas miec rozne dlogosci spodni do obcasow i do plaskich. * Ciemny i jednolity kolor spodni. Zadnych wzorow, lub "specjalnych efektow" typu splowiale, wytarte itp itd * Spodniom 3/4 lub 7/8 mow NIE ! Nie tylko wlasciwe spodnie moga optycznie wydluzyc nogi. Inne pomysly: * Prosty dol, interesujaca gora. Ta zlota regola bedzie przyciagc wzrok do gory ciala, a nie do nog. * Buty powinny byc w tym samym kolorze co spodnie. Do krotkich spodni lub spodnic sandalki w kolorze cielistym wydluzaja nogi. * Zobacz te zdjecia i zastanow sie ktore buty wydluzaja bardziej nogi. Oczywiscie wybor spodni jest fatalny: http://betweenmypeers.com/2007/06/01...g-lengthening/ * Rekawy 3/4 (lub rekawy podciagniete) wydluzaja optycznei nogi ! Dowody: http://betweenmypeers.com/2006/12/08...sleeve-length/ * Spodnicom i sukienkom konczacym sie nizej niz tuz za kolanem mowimy nie, chyba ze jest to sposnica do samej ziemi, ktora nosimy z obcasami. * Krotkie spodnie i spodnice i kolorze zblizonym do cielistego (bez, khaki, itd) wydluzaja nogi. Dowody: http://betweenmypeers.com/2008/06/13...nt-leg-length/ * Sandalki nie powinny miec paska na kostce, to optycznie obcina nogi. * Kurtki powinny konczyc sie na bkosci biodrowej. * Unikaj dluzszych tunik, chyba ze sa w dokladnie tym samy kolorze co spodnie. * Bluzki do spodnic powinny konczyc sie na kosci biodrowej, bluzki do spodni --- kilka cm powyzej krocza. * Paski zapiete w pasie (nie na biodrach) wydluzaja nogi. Przeczytaj tez to: http://www.trinnyandsusannah.com/rul...tlegs/trousers
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kobieto, trochę mniej samokrytyki ; ) Skoro masz zgrabne łydki - jak tylko będziesz mogła, wskakuj w spodnie kończące się kilka cm nad kolanem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
na pewno nie biodrówki tylko spodnie o normalnym stanie, do tego prosta nogawka, ciemny chociaż jasniejszy tez moze byc, wazne jednak zeby był jednolity kolor, bez jaśniejszych przetarć, do tego obcasy, długość spodni najlepiej przykrywająca w pewnym stopniu buty i jest super. Dobrze tez sprawdzaja sie czarne klasyczne spodnie i czarne buty. Betty ze zdjec ponizej wcale nie jest wysoka i nie ma dluuuugasnych nóg ale wie jak sie ubierac zeby to ukryc
![]() p.s albo sie zle zmierzyłas albo masz urojenia jesli wydaje Ci sie ze nogi o długosci 80cm mierzonej od kroku do stopy przy wzroscie 163 sa krotkie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmmm mierzysz od sreony wewnetrznej, dobrze rozumiem?
Co optycznie wydluzy nogi... napewno unikaj spodni rybaczek lub takich ktore koncza sie w polowie lydki. Wydluza nogi spodnie w prazki te pionowe, nigdy poziome. Napewno tez spodnie z podwyzszonym stanem dodadza kilka cm ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
O, jeszcze zapomniałam dodać.
Kupując spodnie zwracaj uwagę na kieszenie z tyłu - odpadają te naszyte nisko, ponieważ przez nie wydaje się, że pupa jest bliżej ziemi Ja zrezygnowałam z bardzo obcisłych rurek, ponieważ takie spodnie podkreślają nogi i doskonale widać wszystkie ich wady. Poza tym unikaj podwijania nogawek. 1-2cm może być, ale dłuższe lepiej obciąć. Jeszcze nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, że zakolanówki są dla nas. Natomiast podkolanówki sprawiają, że wygladam gorzej niż w rzeczywistości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Niestety, ja mam 164 cm wzrostu i nogi 83 i też myślę, że są strasznie krótkie. łydki i kostki mam szczupłe, ale uda...to dopiero porażka. Zauważyłam, że najlepiej mi robią ciemnogranatowe proste jeansy. Raczej przy ciele, ale nie bardzo obcisłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że kremowe eleganckie w kant są niezłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
trzeba stanąś na równej powierzchni, jeden koniec taśmy musi sięgać ziemi, a drugi do kości po wewnętrznej stronie uda przy kroczu; taśma musi być napięta. i mamy wymiar ;]. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mam tyle samo wzrostu a nogi o 5 cm krótsze...
![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.