![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rzucić palenie
Ibrakadabra ja nie pale juz 2 miesiac i tez mam troche pryszczy. To chyba normalne i mija. Pamietam,ze poprzednim razem mialam nawrot tradziku. I tez zaczelam palic. A teraz pryszcze,ktore schodza i sie pojawiaja. TO MINIE NA PEWNO, sek chyba w jedzeniu. Trzeba zdrowo jesc,zazywac witaminy. Jesli jesz duzo slodyczy,mięsa i serów to pewnie od tego. Nie warto palić. Przecież nie zostanie ci ten wysyp na twarzy do konca zycia. !! A palenie papierosów może ci towarzyszyc az do smierci jesli nie rzucisz!
Kilka lat temu mialam okropny tradzik na twarzy,a teraz kilka pryszczy! Trzeba to przetrwać. Wiem co czujesz,bo sama miałam okrutnego doła i nie chciałam wychodzić z domu przez swój wygląd. kropka75 Zle sie wyrazilam,ale masz racje.Nie rzucilam na samym poczatku,bo nie umialam i nie chcialam(lekarz powiedzial,ze moge to palilam) ale jak juz pozniej z dnia na dzien przestalam palic to przyszlo mi to latwiej niz gdy nie bylam w ciazy.Zrozumialam, ze to ze moge palic to nie znaczy,ze chce truc wlasne dziecko. Nie wyobrazam sobie teraz,ze moglabym palic w ciazy... Zwlaszcza,ze co miesiac widze swoje dziecko na USG. Gdybym mogla cofnac czas to bym nie palila 3 miesiace wczesniej przed ciaza. Ale nie moge i musze sie cieszyc,ze nie pale prawie 2 miesiace, kiedys nie umialam wytrzymac 2och dni. Oczywiscie boje sie,ze sie zlamie, poki co nie ma takiej opcji!!! juz Zamiast papierosa wolalabym zjesc 5 tabliczek czekolady i zwymiotowac:P Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2008-11-22 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak, że stan skóry po rzuceniu palenia pogarsza się. I nie jest też tak, że papierosy to jedyne "lekarstwo" albo zbawienie. Skóra tak reaguje właśnie przez fajki. Nikotyna i inne śmieci w papierochach wysuszają skórę, włosy, nadają ziemistą poświatę cerze, wyjaławiają ją, powodują matowienie włosów. Kiedy rzucamy skóra próbuje się ratować, zwykle przechodzi szok co z kolei powoduje nadprodukcję różnych substancji. Bardzo często zaczyna się przetłuszczać, podobnie włosy. To naturalne i jak najbardziej normalne. Zakup sobie różne pomocne preparaty do pielęgnacji skóry przetłuszczającej się, najlepiej w aptece i próbuj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Kilka lat temu rzuciłam papierosy przy pomocy aparatu Bicom. Przy pomocy tego samego urządzenia odczula się alergików.
Zabieg likwiduje fizyczny "głód" nikotynowy, trzeba sobie samemu niestety poradzić z uzależnieniem psychicznym, z nawykami itp Udało się, ale niestety mam +10 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Melisa, spacer, dobra książka, magnez, mało kawy i herbaty czarnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Raczkowanie
|
Ja 13 dzień bez fajki.
Od jakiś 3-4 dni okropnie mnie ciągnie żeby zapalić ale jakoś się opanowywuję natomiast nie mogę opanować się z jedzeniem cały czas coś mielę w buzi. Jak tak dalej pójdzie to aż strach myśleć jak będę wyglądała:-( Kurcze jak się opanować?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jedzenia to przez pierwsze dwa dni siedziałam w lodówce, później już nie. Zaopatrz się w owoce, jakieś pestki słonecznika, pokrój marchewkę w paski i miej w zasięgu wzroku, nie kupuj w ogóle słodyczy i pij dużo wody i zielonej herbaty.Idź na spacer, gdzie się da chodź pieszo i będzie git ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
90 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() a dziś to bym sobie zapaliła..... normalnie wymyślam sobie zajęcia żeby przestać myśleć..... jeszcze tylko godzinka w pracy i mi to myślenie przejdzie.... wrócę do domku do dziecinki mojej i będę o czym innym musiała myśleć..... ale dziś to normalnie kryzys u mnie. Trzymać się trzeba |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
u mnie dzis hmm 10 dzien bez papierosa! Palilam 2,5 roku
![]() ![]()
wishin’ and hopin’ ![]() Edytowane przez streetwork Czas edycji: 2008-11-25 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() i czuję potrzebę diety.... balon się zrobiłam.... źle się ze swoim ciałem czuję.... nie mogę się opanować w jedzeniu...... mam nadzieję że jakoś to przetrwam i nie zapalę |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Gang Iren
|
Kilka dni temu minęły dwa miesiące bez fajki!!Czuję się z tym super.Przytyłam w tym czasie 4 kg i z tego też się cieszę,bo w końcu zaczynam wyglądać jak kobieta a nie jak wieszak na ubrania
![]()
#3074 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
83 dni - to już prawie 3 miesiące
![]() Piękne te liczby macie, dziewczynki. ![]() ![]() Najlepiej szamać warzywa. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-01 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Raczkowanie
|
139
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dziewczyny
![]() Ja w niedz mam rocznicę 90 dni ![]() A tak w ogóle to liczę do 100-dniówki ![]() ![]()
#3079 |
Rozeznanie
|
Gratuluję Wam wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
140
![]() a ja jeszcze liczę ale tylko dlatego że linijka mi liczy.... ja sama już bym się zagubiła. ja dojdę z tym liczeniem do pełnych 6 miesęcy i będę liczyć już miesiące |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Mi liczy licznik z programu:
http://www.mooqoo.com/pl/nasze-programy/rzuc-palenie/ polecam ![]() 300 dni nie palenia mam dziś Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2008-12-05 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Raczkowanie
|
Właśnie zainstalowałam sobie polecany kalendarzyk i wyszło, że nie palę 23 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
ja czekam na podjecie ostatecznej decyzji, ze zaczynamy starac sie o dziecko. wtedy rzuce z dnia na dzien
![]() ![]() ![]() jak nie dzialaja argumenty zdrowotne, proponuje uwzglednic ekonomiczne ![]() ![]() ![]() rzucajacym polecam swinke oszczedniowke, do ktorej bedsziecie wrzucac kase za kazda niewypalona paczke- zobaczycie jak mily prezent bedziecie mogly sobie sprawic za rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Poziomko66, cała ta kasa, która idzie na papierochy i zakazy, to wszystko o czym piszesz to prawda ale niestety, nie jest to takie proste
![]() Nie skutkuje świnka skarbonka ![]() ![]() Wracam jak bumerang do tego watku, od trzech lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
A mnie przekonały również względy finansowe. W/w kalkulator oblicza także przepaloną kasę i jak sobie policzyłam, to aż się przeraziłam
![]() A dziś 102 dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki kalkulator jeszcze mam pod ręką: http://www.licznik.rzuceniepalenia.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Wtajemniczenie
|
90
![]()
#3089 |
Rozeznanie
|
29 dzień rozpoczęty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Gang Iren
|
U mnie 72 dzień
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.