![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Re: przerabiane ubrania
Ja mam propozycje na torebke ze starych Jeansow
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam propozycje na torebke ze starych Jeansow
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Świetne :d ja tez przerabiam stare spodnie ale w inny sposób -gdzies kiedys to wyczytalam w jakis starych czasopismach mojej mamuśki
![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Świetne :d ja tez przerabiam stare spodnie ale w inny sposób -gdzies kiedys to wyczytalam w jakis starych czasopismach mojej mamuśki
![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
jak przerobić (zmniejszyć) sukienkę?
Sprawa wygląda następująco: mam sukienkę, która w związku z moim schudnięciem niezamierzonym stała się dla mnie za duża. Wisi na mnie jak worek, a dekold przesunął mi się na połowę biustu i nawet puszupy żadne nie pomagają
![]() I moje pytanie: czy można ją jakoś przerobić i czy to się opłaca (tzn. ile taka przeróbka u krawcowej mogłaby kosztować)? Chodzi mi o skrócenie ramiączek i zwężenie sukienki w ogóle. Nie znam się na tym w ogóle, dlatego jeśli jakieś informacje są jeszcze potrzebne, to dopiszę. Załączam zdjęcia tej sukienki (może to coś pomoże w ocenie). Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
jak przerobić (zmniejszyć) sukienkę?
Sprawa wygląda następująco: mam sukienkę, która w związku z moim schudnięciem niezamierzonym stała się dla mnie za duża. Wisi na mnie jak worek, a dekold przesunął mi się na połowę biustu i nawet puszupy żadne nie pomagają
![]() I moje pytanie: czy można ją jakoś przerobić i czy to się opłaca (tzn. ile taka przeróbka u krawcowej mogłaby kosztować)? Chodzi mi o skrócenie ramiączek i zwężenie sukienki w ogóle. Nie znam się na tym w ogóle, dlatego jeśli jakieś informacje są jeszcze potrzebne, to dopiszę. Załączam zdjęcia tej sukienki (może to coś pomoże w ocenie). Pozdrawiam! Edytowane przez libra.a Czas edycji: 2010-05-16 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Re: jak przerobić (zmniejszyć) sukienkę?
Musze Cie troszke zmarwic
![]() Wyglada to tak: nim mniejszy rozmiar tym mniejczy dekolt. Jezeli sukienka naprawde za duza ( tak ze 2-3 romiary) to dekolt bedzie strasznie wielki jezeli zmiejszysz, bo przeciesz nie mozna dodac materialu ![]() Jezeli chcesz zwezyc ( mozna równomiernie po bokach i zaszewkach ![]() Acha, pod pacha moga byc tez za duze dziury ( czy jak to sie tam nazywa ![]() Troszke trudno powiedziec czy sie oplaca, bo to czeba zobaczyc, moze ubierz u krawcowej i ona powinna byc w stanie powiedziec, czy da sie cos zrobic ![]() Zycze powodzenia ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Musze Cie troszke zmarwic
![]() Wyglada to tak: nim mniejszy rozmiar tym mniejczy dekolt. Jezeli sukienka naprawde za duza ( tak ze 2-3 romiary) to dekolt bedzie strasznie wielki jezeli zmiejszysz, bo przeciesz nie mozna dodac materialu ![]() Jezeli chcesz zwezyc ( mozna równomiernie po bokach i zaszewkach ![]() Acha, pod pacha moga byc tez za duze dziury ( czy jak to sie tam nazywa ![]() Troszke trudno powiedziec czy sie oplaca, bo to czeba zobaczyc, moze ubierz u krawcowej i ona powinna byc w stanie powiedziec, czy da sie cos zrobic ![]() Zycze powodzenia ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Tinkerbell napisał(a):
> Musze Cie troszke zmarwic ![]() > Wyglada to tak: nim mniejszy rozmiar tym mniejczy dekolt. Jezeli sukienka naprawde za duza ( tak ze 2-3 romiary) to dekolt bedzie strasznie wielki jezeli zmiejszysz, bo przeciesz nie mozna dodac materialu ![]() > Jezeli chcesz zwezyc ( mozna równomiernie po bokach i zaszewkach ![]() > Acha, pod pacha moga byc tez za duze dziury ( czy jak to sie tam nazywa ![]() > > Troszke trudno powiedziec czy sie oplaca, bo to czeba zobaczyc, moze ubierz u krawcowej i ona powinna byc w stanie powiedziec, czy da sie cos zrobic ![]() > > Zycze powodzenia ![]() To chyba trzeba przytyć ![]() Masz rację, najlepiej jak obejrzy to jakaś krawcowa na tzw. żywca. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Tinkerbell napisał(a):
> Musze Cie troszke zmarwic ![]() > Wyglada to tak: nim mniejszy rozmiar tym mniejczy dekolt. Jezeli sukienka naprawde za duza ( tak ze 2-3 romiary) to dekolt bedzie strasznie wielki jezeli zmiejszysz, bo przeciesz nie mozna dodac materialu ![]() > Jezeli chcesz zwezyc ( mozna równomiernie po bokach i zaszewkach ![]() > Acha, pod pacha moga byc tez za duze dziury ( czy jak to sie tam nazywa ![]() > > Troszke trudno powiedziec czy sie oplaca, bo to czeba zobaczyc, moze ubierz u krawcowej i ona powinna byc w stanie powiedziec, czy da sie cos zrobic ![]() > > Zycze powodzenia ![]() To chyba trzeba przytyć ![]() Masz rację, najlepiej jak obejrzy to jakaś krawcowa na tzw. żywca. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Przerabiałam sukienkę w podobnym fasonie - tylko na biodrach [zapłaciłam chyba 20-25zł]. Moja rodzicielka miała przerabianą całą sukienkę [też zbliżony krój] - koszt ok. 40zł
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Przerabiałam sukienkę w podobnym fasonie - tylko na biodrach [zapłaciłam chyba 20-25zł]. Moja rodzicielka miała przerabianą całą sukienkę [też zbliżony krój] - koszt ok. 40zł
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Jak przerobić spodnie?
WIosna idzie, słoneczko za oknem, wię cpostanowiłam zrobić porządki w mojej szafie :P Znalazłam moje ukochane jeansy (ciekawe czemu wcześniej nie mogłam ich znaleść
![]() ![]() ![]() Ściskam Was wszystkie bardzo wiosennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Sarenko
![]() To cenne informacje, bo mniej więcej wiem czego mogę się spodziewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Sarenko
![]() To cenne informacje, bo mniej więcej wiem czego mogę się spodziewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Re: Jak przerobić spodnie?
praktycznie co co roku coś kombinuje ze spodniami, bo dziwnym trafem wyrastam z nich tylko na długość, a ostatnio tak sie jakoś złożyło, że tesh w biodrach. Tne je zazwyczaj nożyczkami, potem zszywam. Fajnym pomysłem było zrobienie nacięć na udach. Teraz mam zamiar potraktować je wybielaczem ;] Jeśli coś fajnego z tego wyjdzie wkleje fote.
Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Ja tylko dodam,ze cena to zalezy tez od krawcowej w duzej mierze, ja znalazlam na swoim osiedlu calkiem fajna ktora mi np za zwezenie plaszcza zimowego - caly bok plus pachy i kawalek ramienia z 2 stron wziela ode mnie 20zl!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Ja tylko dodam,ze cena to zalezy tez od krawcowej w duzej mierze, ja znalazlam na swoim osiedlu calkiem fajna ktora mi np za zwezenie plaszcza zimowego - caly bok plus pachy i kawalek ramienia z 2 stron wziela ode mnie 20zl!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Przerabianie ubrań !!!
Mam mały problem. A mianowicie, niestać mnie na ciuchy abrecrombie, ale są one kapitalne. Niewiecie może jak można ze zwykłych spodni zrobić takie fajnie potargane i wytarte
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przerabianie ubrań !!!
potargać i przetrzeć
![]() puneksem,nożykiem,nożyczk ami,rencami,wybielaczem.. .tak myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Też tak myślałem. heh ale to nie takie proste. Pumeksem całekiem całkiem to wychodzi. W necie nigdzie niema ja by to można fajnie zrobić
![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Albo po prostu nosić intensywnie
![]() Ukochane jeansy mojego Tżta które nosi często gęsto zaczynaja już tak wygladać A takie bluzy to myśle, że znajdziesz na allegro albo w innych butikach albo sklepach.Trzeba poszukac.Ja mam taka ale bez napisu abercrombie tylko aeropostale i dałam za nią 40 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
mysle ze kamienie,pumeks i zyetka beda najskuteczniejsze..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
żeby zrobić te dziury w spodniach napewno mozesz je pożyletkować
![]() a co do plamek to masz rózne wyjścia, albo poprostu pochlapiesz spodnie farbą (akrylowa zeby nie zeszła po praniu) albo pochlapiesz je wybielaczem (moze być ACE) i wtedy dostaniesz fajne efekty a bluza to prosta sprawa, robisz szblon z napisem jakim chcesz (mozesz sobie zrobić na kompie, wydrukowac i wyciąć w foli transferowej albo zdjeciu rentgenowskim np. zębów :P ) no i z szblonu odbić napis na czystą bluzę, przyczym możesz zrobić tak by napis nachodził na rękaw zeby nie było tak pospolicie :P: i masz oryginalne super modne ciuchy niewielkim wkłądem finansowym bo inwestujesz w farby no i jakiś podkład w formie starych spodni i czystej bluzy
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dzieki COOKIEMONSTER pobawie sie z tym heheh
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Tylko musze kupić podobną bluze.heh. Pozdrawiam
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko koniecznie pokaż jak ci to wszystko wyszło ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
i bluze kupiłem heheh podobna bardzo do tej siwej. Tylko że aeropostale. dałem 7,99zł <lol2>
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.